Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa ögonskuggspaletten
  • 18 okt 2023
Marielle O’Connor
Marielle O’ConnorExpert inom ögonskugga

Vad är en bra ögonskuggspalett för mig? Som makeupartist gillar jag paletter som har en stor bredd av nyanser och en fördel är om de passar alla olika typer av ögonfärg och hudnyanser. Vi pratar ofta om att man antingen är "kall" eller "varm" i sina toner och jag har samlat på mig favoriter genom åren som funkar till båda hudtonerna. Jag gillar när paletter innehåller fler nyanser, mörka som ljusa, så att man kan variera sig, testa olika kombinationer eller skapa djup och kontrast. En annan fördel är om de är multifunktionella och kan användas till mer än bara ögon. Glöm inte - smink ska vara kul och lekfullt!

Vad är en bra ögonskuggspalett för mig? Som makeupartist gillar jag paletter som har en stor bredd av nyanser och en fördel är om de passar alla olika typer av ögonfärg och hudnyanser. Vi pratar ofta om att man antingen är "kall" eller "varm" i sina toner och jag har samlat på mig favoriter genom åren som funkar till båda hudtonerna. Jag gillar när paletter innehåller fler nyanser, mörka som ljusa, så att man kan variera sig, testa olika kombinationer eller skapa djup och kontrast. En annan fördel är om de är multifunktionella och kan användas till mer än bara ögon. Glöm inte - smink ska vara kul och lekfullt!

1. LH Cosmetics Infinity Eyeshadow Palette

Multifunktionell och bra pris

Inget!

Proffspalett!

Linda Hallberg har skapat en palett som påminner mycket om produkterna jag använde under utbildningen till makeupartist. Skuggorna är "multifunktionella", vilket innebär att du kan använda dem till hela ansiktet och inte bara som ögonskuggor.

Jag brukar använda jordnyanserna till klassisk contouring för att framhäva skuggor i ansiktet och de ljusa nyanserna som highlighter där jag vill ljusa upp, till exempel kindbenen. Du kan även blöta din eyelinerpensel och använda skuggorna som eyeliner. Det finns också en perfekt solpudernyans och två nyanser som är perfekta som rouge.

Den här paletten är högpigmenterad, vilket betyder att skuggorna är superdryga och ger mycket färg på en gång, dessutom utan att smula.

Som ni ser, möjligheterna är oändliga och det gör den här paletten till en solklar vinnare!


2. Pixi + Promise Shapeshifter Palette

Multifunktionell, bra pigment, alla nyanser du behöver

Smaksak, men förpackningen är inte så snygg, saknar spegel

Fantastisk i all enkelhet!

Pixi + Promise - Shapeshifter Palette är en contour och ögonskuggspalett som Pixi tagit fram tillsammans med makeupartisten & Youtubern Promise Tamang. Paletten innehåller nio härliga nyanser och är helt vegansk!

Du kan alltså använda den här paletten både till contour, alltså att skulptera ansiktsdragen men även på ögonlocken för att skapa en snygg ögonmakeup. Jag upplever inget stort spill och skuggorna fäster bra direkt.

Pigmenten är som förväntat super och tonerna neutrala och naturliga men ändå med ett riktigt fint djup - lite jordiga men med en twist! Du kan kombinera alla färger, de matchar vilka du än använder. Paletten innehåller både matta och härligt skimrande nyanser.

En fantastisk ansiktspalett som passar alla ansikten och hudtoner!


3. Anastasia Soft Glam Eyeshadow Palette

Variationen av nyanser, bra pigment

Dyrare prisklass

Vad skulle den här listan vara utan en riktig klassiker som Soft Glam?

Det här är en riktigt lyxig palett med 14 skuggor för både dag- och kvällslook om man så önskar. Paletten innehåller både matta basskuggor och glamourösa, skimriga nyanser. Det älskar vi makeupartister att jobba med för att skapa variation och djup!

Kvalitetsprodukter har bäst pigment och den här paletten har riktigt fina, högpigmenterade skuggor som ger ordentligt med färg med lite mängd. Förpackningen kommer med både en spegel i locket och en pensel.

Blandningen av nyanser är klockren, jag brukar ofta ha med den här på frilansuppdrag då det finns nyanser som passar alla. Du kan göra allt ifrån en skir, ljus, naturlig look till en mörk, brun sotad look med den här paletten.


4. Milani Gilded Nude Eyeshadow Palette

Perfekt för en nude look blandat med romantik, bra pigment

Glitterskuggorna kan droppa något

Romantisk palett!

Det här är en personlig favorit som jag använder många dagar i veckan. Nyanserna i Milani Gilded Nude Palette är superromantiska och har en blandning av skimriga, matta och pärlemoskuggor. Tonerna är i rosa och chokladbruna och tankarna förs till champagne och rosor. En riktig favorit hos mina kunder - både till bröllop, vardag och fest!

Pigmenten är riktigt bra och man kan även använda en fuktad ögonskuggspensel för att få en metallic-effekt med de skimriga skuggorna. Nyanserna är även jättelätta att kombinera, alla nyanser passar ihop!

Jag brukar lägga de ljusa skuggorna på locket och de mörkare nyanserna i globen eller vecket. Det skapar en jättefin och harmonisk look. Förpackningen har en spegel i locket vilket är ett stort plus för mig!

En vinnare för dig som vill ha en unik, tidlös palett och gillar romantik!


5. Lumene x Face by F Eyeshadow Palette

Nyanserna är klockrena och jättelätta att matcha

Limited edition och kommer därmed inte att finnas kvar

Limited Edition Lumene x Face by F!

Den här paletten är extremt lättanvänd och ögonskuggorna passar för både vardag och fest. Jag gillar att nyanserna är få men genomtänkta och du matchar dem superenkelt med varandra! För en dag-look använder du de ljusare nyanserna och för kvällen intensifierar du med de mörkare skuggorna.

Skuggorna är mjuka och högpigmenterade och jag upplever dem relativt droppfria. Du behöver alltså inte mycket på borsten för att det ska bli färg. Som vanligt kan du fukta penseln för att få en metalliceffekt av skimmerskuggorna. Nyanserna är neutrala, alltså passar de alla - både dig med kall eller varm underton.

Förutom att vara en vegansk produkt kan kartongförpackningen faktiskt återvinnas efter användning. Det är kul, för det är både miljövänligt och jag har inte sett det förut!


6. Urban Decay Naked Heat Eyeshadow Palette

Jättefint nyansspektrum, jättebra pigment

Uppdelade i toner (varma och kalla) mellan paletterna, dyr!

Urban Decay Naked Heat Eyeshadow är en dröm att äga - så många fina nyanser.

Urban Decay har otroligt fina paletter och är en fröjd att jobba med vare sig du är makeup artist eller en makeupfantast hemma.

De är något uppdelade i nyanser, just den här jag tipsar om, "Heat", drar åt det varmare hållet. Det finns en superfin palett som är kall också som heter "Naked 3" om du känner att det är mer "du"!

Till att börja med så är skuggorna extremt pigmentrika och fylliga. Alla nyanser har sin unika ton och jag älskar hur man kan matcha hej vilt mellan de olika tonerna. Det finns både matta o skimriga nyanser att välja mellan. En genomtänkt palett!

Jag upplever inget onödigt dropp, utan det jag tar på borsten hamnar på locket. Den må vara i den dyrare prisklassen men är verkligen värd sitt pris!


7. theBalm Nude Dude Eyeshadow Palette 9.6g

Enly
4.5
(4)
399 kr
belleFemme.se
399 kr
Se alla 2 priser

Riktigt all round!

Penseln som följer med är inte bra

Din alla dagar i veckan-palett!

The Balm är en storfavorit för mig och deras roliga förpackningar med lite vintage-tema gör dem lätta att komma ihåg och är verkligen unika!

Nyanserna i den här paletten matchas enkelt parvis som de ligger, eller går också såklart också att mixas sinsemellan. I den här paletten blandas skimriga och matta skuggor och nyanserna är jordnära och passar allas ögonfärg och hudnyans.

The Balm har riktigt bra pigment och jag tycker att deras puder och skuggprodukter håller hur länge som helst, alltså riktigt dryga.

Som med de flesta av deras förpackningar så har den en spegel i locket - alltid ett plus om du ska ta med den på resande fot!

Tips! Den ljusaste, skimriga nyansen kan även användas som snygg highlighter. Prova den i ögonvrån, på kindbenen och på brynbenet!


8. NYX Matchy Matchy Monochromatic Color Palette

Gå till produktsida

Riktigt klockrena färgkombinationer

Billig förpackning

Klockrena nyanser!

Den här paletten har riktigt fina nyanser som går åt ros och nude-hållet. Det finns verkligen skuggor för alla i den här paletten, varma som kalla.

Nyanskombinationen på bilden heter "Taupe" och är den som är mest neutral i tonerna. Den finns också i mer färgsprakande paletter för den modiga!

Även om bredden av nyanser är bra så är det såklart skillnad i kvalitet på pigmenten. De är inte lika dryga och fäster inte lika bra som de i de högre prisklasserna, men de är ändå helt klart godkända.

Paletten passar till både vardag och fest och kan mixas helt fritt. I alla kombinationer finns minst en nyans som passar utmärkt som rouge och en som passar som highlighter. Alltså också multifunktionell - Kul!


Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer