Prisjakt
HemPrisjakts experterFoundationTopplista - Bästa mineralfoundation

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa mineralfoundation

3 maj 2024

Naturlig täckning med mineraler? Det finns ett flertal fördelar med just mineralfoundation!

Till skillnad från vanliga foundations så har en mineralfoundation vårdande egenskaper och bidrar även till att ge huden näring. En mineralfoundation ger en lättare typ av täckning och du får ett superfint glow. Mineralerna låter huden andas och många typer av mineralfoundations ger också ett skydd mot såväl UVA- som UVB-strålning. Mineralsmink är alltså helt perfekt för dig med problemhy. Väljer du mellan en ljusare och mörkare nyans, så ta hellre den ljusare.

Jag grundar alltid med en fuktcreme först och även lite concealer där extra täckning behövs. Om du ska använda mineralfoundation i puderform rekommenderar jag dig att du använder en kabukiborste - alltså en mjuk, täthårig borste utan skaft. Den "buffrar" in produkten jämt i ansiktet utan onödigt spill. Jobba i cirkulära rörelser. Enjoy!

1. Elizabeth Arden Pure Finish Mineral Powder Foundation SPF20

Premiumprodukt, lätt fint resultat, snygg måste-ha-dosa

Dyr

Lyx, lyx, lyx!

Bara förpackningen gör att man får skyhöga förväntningar. Den guldiga dosan med spegel är verkligen tilltalande. Det medföljer en puff, men som vanligt rekommenderar jag istället att använda en vanlig borste för lättare täckning alternativt en kabuki brush för mer täckning. Det blir jämnare och lättare att applicera då!

Pure Finish Mineral Makeup finns i många lättmatchade nyanser och har en hög SPF på hela 20. Skydd mot solen är en enorm bonus i produkter! Det innehåller heller ingen parfym eller talk, vilket gör det till en snäll produkt.

Pudret känns otroligt finmalet och lätt på huden, det märks att det är en premiumprodukt! Det smälter in jämnt utan att lägga sig i linjer och torka ut. Täckningen är lätt, alltså kan du inte förvänta dig ett heltäckande resultat. Perfekt som vardagsbas med lite concealer under och rouge!


2. Färg Collection Mineral Powder

Färg Collection Mineral Powder

Det saknas återförsäljare för denna produkt

Resultatet, glowet, många nyanser!

Ingen SPF

Färg Collection har en fantastisk puderfoundation. Det är ett av de bästa av flera anledningar.

Jag gick min makeupartistutbildning hos FÄRG och en produkt jag fastnade direkt för i sortimentet var deras mineralpuder! Märket FÄRG Collection är ganska "oupptäckt" för de flesta, men i princip alla deras produkter både känns och ger premiumresultat och känsla!

Mineralpudret är ett finkornigt puder med mild täckningsgrad som går att bygga upp till medium vid behov. Perfekt, lagom täckning enligt mig och en jättefin glow! Jag använder deras kabukiborste, som är min favorit av de jag testat. Pudret ser så naturlig ut på huden och blir alltid en stor kundfavorit bland de jag sminkar.

Produkten både vårdar din hud och låter den andas, så det lämpar sig extra bra på dig med känslig hy.

FÄRGs mineralpuder finns i hela 14 nyanser och går att blanda helt fritt med varandra.


3. Lily Lolo Mineral Foundation SPF15 10g

Många nyanser, SPF15, lätta känslan på huden, stor dosa

Lite dyr

Det här är ett extra fint malet mineralfoundation-puder som med lätthet smälter in i huden och ger en naturlig täckning!

Just de naturliga ingredienser gör att huden hålls ren, samt minimerar kvisslor och acne. Perfekt för dig som vill låta huden andas! Pudret innehåller även SPF15 som skyddar mot farlig UV-strålning. Pudret kan byggas lager på lager för extra täckning om man så önskar.

Ett av de största plussen är att produkten finns i extremt många nyanser - vilket känns modernt och helt rätt!

Hållbarheten upplever jag som riktigt bra och märket utlovar även att pudret är vattenresistent. Jag har inte provat att bada med det, men ett svettigt träningspass står det pall!

Behövs det täckas under ögonen och andra småpartier så lägg först concealer och fäst med settingpuder. Sedan kan du jobba in ditt mineralpuder med en kabukiborste!


4. bareMinerals Original Foundation SPF15 8g

Säkert kort, 100% naturlig, SPF 15

Liten burk på 8 g

Lite av ett original?

När jag tänker på mineralpuder så är bareMinerals det märke jag kommer ihåg som var "först ut" och blev stora på marknaden inom mineralmakeup.

Det här är en prisbelönt mineralfoundation med 100 % mineraler och ett naturligt UV-filter med SPF 15. Solskydd är ett stort plus för mig när jag väljer makeupbas i butik!

Den är ultralätt i konsistensen och ger en lätt till medium täckning utan att kännas tung och kakig. Jag applicerar den med en kabukiborste och den går att bygga på för ökad täckning. Den ger en naturligt lystergivande finish utan att bli glansig - bara ett fantastiskt, naturligt glow! Som din egen hud fast bättre!

Efter användning under längre tid kan den hjälpa dig att ge klarare, mer hälsosam hud, och minskar synligheten av skavanker i huden utan att torka ut den. Vegansk.


5. Clinique Almost Powder Makeup SPF15 10g

Superenkel att använda, snygg dosa, extremt lätt på huden

Lite dyr, inte så lätt att bygga på

Enkelhet i en dosa!

Det blir inte lättare än såhär - ett mineralpuder pressat i en dosa så att du slipper spill och samtidigt får en superbra produkt som jämnar ut din hy!

Denna naturliga "no makeup" makeup är så lätt att man nästan inte känner av den. Den skyddar huden med antioxidanter och har SPF 15. Att få skydd från solens strålar är som sagt alltid ett plus! Den ger en lätt täckning, så önskar du ett mer täckande resultat ska du se dig om efter en annan produkt.

Jag rekommenderar dock att alltid använda borste och i detta fall, inte svampen som medföljer när du jobbar med puder, då det annars lätt blir fläckigt. Det som drar ner betyget lite är att den inte är lika täckande som de översta på listan och att priset i jämförelse med resultat är lite dyrt.


6. NYX Mineral Matte Finishing Powder 8g

Billig, helt okej resultat

Finns i endast två nyanser som upplevs väldigt kalla.

Hybridpudret till budgetpris!

Till varje topplista så strävar jag alltid efter att ha med ett budgetalternativ och Nyx mineralpuder platsar absolut!

Varför jag skriver hybrid i inledningen är för att det egentligen lämpar sig bäst som settingpuder då täckningen är väldigt begränsad. Dock går den såklart att använda själv också, men täckningen blir inte så full som ovan nämnda mineralpuder.

Glowet och finishen blir jättefin och ger en härlig lyster. Pudret är också väldigt finkornigt vilket gör att den inte alls lägger sig för matt och kakigt på huden.

Det finns bara två nyanser att välja mellan, antingen Light/Medium eller Medium/Dark. Nyanserna upplever jag som ganska "kalla", så har du mycket gult eller varmt i undertonen så skulle jag välja ett annat märke för att inte upplevas för "grå".


Som utbildad frisör och professionellt diplomerad makeupartist så har jag koll på det mesta inom kategorin skönhet! Jag har jobbat med mitt eget företag sedan 2013 och på min meritlista står otaliga frilansuppdrag och salongskunder. Hösten 2018 var jag med i tv, där jag tävlade om att bli "Hela Sveriges favoritfrisör". Som person är jag noggrann och väldigt mån om kvalité, inte minst när det kommer till skönhetsprodukter. Jag hoppas på att kunna hjälpa just DIG att hitta just din favoritprodukt! / Marielle O'Connor

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons