Prisjakt
HemPrisjakts experterHårtrimmersTopplista - Bästa skäggtrimmern

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa skäggtrimmern

29 augusti 2022

Att ha snyggt skägg ska inte vara svårt eller krångligt! Alla funderar vi när vi går förbi kollegan med det konstant snyggt trimmade skägget "hur ofta går han till barberaren?" Troligtvis inte oftare än vad vanliga personer går och klipper håret. Men han har garanterat en ordentlig skäggtrimmer hemma som underlättar jobbet att hålla efter skägget mellan besöken.

För att ta plats i min lista måste en skäggtrimmer kunna trimma riktigt tight in till huden, ha rätt tyngd och stabilitet (detta underlättar när den används i badrummet) och helst ska den också vara trådlös. Jag kommer förklarar de olika egenskaperna hos maskinerna och vilket typ av skägg dom är bra för.

1. Panasonic ER-DGP72

Bra kvalitet för bra peng

Inget laddställ

Vinnaren Panasonic ER-DGP72 är prisvärd men i hög kvalitet, ger ett fint resultat samt är ergonomisk att använda.

Vill du mer än att bara kunna snygga till linjer? Vill du kunna skapa mer form och olika längder, då är Panasonics maskiner otroligt smidiga att använda hemma.

Panasonic ER-DGP72 har ett varvtal på 10.000 RPM och en justerbar längd mellan 0,8-2.0mm utan distanskammar. Dessutom väger den lite (160 g) vilket gör den smidig att använda.

Det är en slitstark maskin som lätt kan trimma grövre skägg och skapa skarpa linjer. Den ger också ett riktigt fint resultat för skäggstubb.

Jag gillar den ergonomiska designen vilket är en stor faktor till att jag tycker detta är ett bra köp. Det ska inte vara tungt och obekvämt att använda sin maskin.

Även priset är väldigt bra, framförallt med tanke på vad man får. Batteriet laddar fullt på ca en timme vilket också är bra.

En fullträff och mycket bang for the buck!


2. Wahl Cordless Detailer Li 8171-830

Kvalité, distanskammar medföljer

Lite halkig, klumpig laddstation

Wahl är kända för att tillverka maskiner av hög kvalité, vilket också speglar prisbilden.

Den ger en väldigt hudnära trimning i standardutförandet. Precis som 1:an går den även att få zero-gappad. Den kommer med distanskammar upp till 4 1/2 mm.

Denna maskin har ett medföljande laddställ, dock är det aningen för stort och bulkigt enligt mig. Vid användning upplever jag att maskinen är lite halkig om man råkar vara fuktig om händerna.

Motorn är som på en Rolls-Royce, det finns ingenting att anmärka på. Arbetstiden är cirka 90 minuter och batteriet laddas fullt på 60 minuter. Motorn har en RPM på 6800 och vikten är på låga 186 g.

En enastående maskin för alla typer av skägg, men framförallt rekommenderar jag den till dig med grovt skägg.


3. Andis T-Outliner 74005

Andis T-Outliner 74005

Det saknas återförsäljare för denna produkt

Prestanda, passar tjocka skägg

Priset matchar inte kvalitén

En klassiker bland barberare! Skäret går precis som resterande maskiner i listan att få zero-gappad och det medföljer även distanskammar.

Detta är en slitstark maskin med en arbetstid på upp till 90 minuter och ett varvtal på 7200 RPM. Medföljer i paketet gör även laddstation, och precis som med Wahl Detailer upplever jag denna som lite väl stor, bulkig och något ostadig.

Prisbilden är något för hög för vad jag skulle vilja ge för en maskin. Vid längre användning har även slitningar i höljet nedanför skärbladet börjat synas, t.ex. har skruvarna börjat bli lösa och skramlar något.

Men, är du på jakt efter en maskin som klarar av tjocka och grova skägg så är denna maskinens prestanda riktigt god. Andis har dessutom en generös garanti som ofta täcker felen som kan uppstå.


4. BaByliss FX7870BKE SkeletonFX

BaByliss FX7870BKE SkeletonFX
Amazon.se

2 005 kr

Salon Classique

2 650 kr

Exponerat skärblad, klipper nära

Finns ej distanskammar

Denna maskin skaffade jag 2019 och den har varit en storfavorit länge nu.

I sitt standardutförande kan den klippa så nära som 0.3mm (!). Den går även att justera till "zero-gappad", vilket innebär att både övre och undre bladet ligger i linje med varandra - tightare än så kommer man inte.

Hela skärhuvudet är exponerat vilket gör att du får en 360° vy av skärbladet. Det underlättar att få till den där perfekta linjen.

Maskinen drivs av ett litiumjonbatteri med upp till 120 minuters arbetstid och cirka 180 minuter laddningstid. Motorn har en varvtal på enastående 7200 RPM, vilket gör att bladet rör sig extremt snabbt. Men med tanke på att motorn är utvecklad av Ferrari är man inte så förvånad.

Nyligen uppdaterade Babyliss sina skärblad med 2.0-blad som är mindre tighta i bladets "piggar". Det löser det tidigare problemet för de med grövre skägg.

Söker du en maskin för att göra perfekta linjer på skägget eller behålla en tight stubb? Då är detta rätt val!


5. Andis Slimline Pro Li

Lättanvänd, distanskammar medföljer, låg vikt

Batteristrul

Ett billigare alternativ men som presterar minst lika bra när man vill komma tight inpå huden. Även denna maskin kan "zero-gappas" och distanskammar medföljer.

Fördelen med denna är framförallt att den inte är tung att hålla i. Andis Slimline Pro Li väger endast 140 gram vilket kan vara uppskattat när man har ett större skägg som tar längre tid att arbeta sig genom.

Slimline Pro Li har arbetstid på upp till 120 minuter samt en RPM på 6000. Skäret är tillverkat i kol-stål som ger väldigt lite friktion och bladet blir inte överhettat.

En klar fördel med denna maskin är att det medföljer ett laddställ, vilket minimerar risken för att den ramlar i golvet när den inte används. Nackdelen är att batterierna strulat en del och många har fått reklamera eller begära service.

Har du ett medellångt skägg och vill både få till olika längder i skägget och skapa fina linjer så passar den här maskinen perfekt! Den klarar även att klippa grövre skägg.


Under mina 10 år inom barberar- och frisörbranschen har jag gått igenom en rad olika märken och modeller av klippmaskiner, hårfönar, saxar samt hår- och skäggprodukter. Jag har testat mig fram med olika maskiner och tagit reda på hur de fungerar bäst på olika typer av hår, jag har även suttit med produktbolag och hjälpt dem utveckla sina produkter. Jag är speciellt intresserad av klippmaskiner och dess funktionalitet.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons