Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa bluetooth-högtalaren

  • 9 maj 2022
Andreas Theander
Andreas TheanderExpert inom högtalare

Musik ger alltid njutning hemma, men när man är på semester eller ute i trädgården är det perfekt med en trådlös bluetooth-högtalare. Marknaden har exploderat med mängder av bluetooth-högtalare och här listar jag några du borde kolla lite extra på, utifrån pris, ljudkvalitet och funktioner.

Du kan välja olika vägar när du ska köpa en bluetooth-högtalare. Antingen satsar du på en liten, smidig högtalare som får plats i jackfickan och ger bra ljud i mindre miljöer, eller så går du all in och väljer en större som kan skapa en fest var som helst! Funktioner som en del ger på köpet är stöd för Google assistant, handsfree-samtal, och möjlighet att använda högtalaren som en powerbank.

Alla högtalarna i denna lista ger bra ljud i förhållande till storlek och pris. De är kanske lite dyrare än de allra enklaste och billigaste, men dessa gör en oftast besviken när det kommer till ljudkvalitén. Här är några trådlösa högtalare som alla är bra på olika sätt.

1. Marshall Tufton Bluetooth Högtalare

Bra ljud, spelar högt, snygg

Stor, dyr

Nämn Marshall och man tänker sig en förstärkarvägg på en rockkonsert! Deras portabla bluetooth-högtalare är som en miniatyr av dessa och ger en nostalgi som man bara kan gilla.

Högtalarna är mycket välgjorda och kvaliteten känns både i reglagen och materialvalet på lådan, som är av samma vinylfinish som originalen.

Men ett snyggt yttre är ju inte allt när det gäller högtalare. Marshall Tufton levererar också ett mycket bra ljud och spelar både högt och kraftfullt. Den klarar att fylla även lite större rum med välljud. Bra bas och en upplöst diskant som gör att man kan urskilja detaljerna i musiken.

För uppkoppling via Bluetooth 5.0 samt justering av ljud finns tydliga reglage på högtalarens ovansida. Batteritiden räcker för 20 timmars musik vilket borde vara nog för de flesta. Den tål lite fukt och vattenstänk och passar alltså även vid poolen.

Den bästa bluetooth-högtalaren just nu!


2. Soundboks 3 Bluetooth Högtalare

Störst, ljudet, robust

Storleken, designen, dyr

Detta är den senaste högtalaren från Soundboks. Det är en helt galen bluetooth-högtalare som får allt annat att blekna.

Här får du upp till 40 timmar batteridrift. Högtalaren spelar på konsertnivå, så högt som 126db vilket är mer än öronen orkar med. Den kommer byggd som en PA-högtalare tagen direkt från en konsert.

Hur låter detta då? Ja, det låter MYCKET! Det låter bra också och ger den där punchen i bröstet när volymen åker upp mot 11. Mycket av detta beror på tekniken - komponenterna är välmatchade och kommer från PA-marknaden. De tåls att plågas timme efter timme på hög volym, dessutom spelar den högre volymer väldigt bra.

Tycker man inte att en Soundboks räcker kan man trådlöst para ihop upp till fyra högtalare för ännu mer ljud. Musiken kan spelas via bluetooth eller så kan man koppla in mixerbordet eller gitarren i högtalaren via XLR-anslutningarna.

Den här är för dig som vill spela högt. Partyhögtalaren nummer ett!


3. Audio Pro Addon T3 Bluetooth Högtalare

Bra ljud, lätt att ta med, snygg

Spelar inte högst

Här har Audio Pro fått till en trevligt förpackad högtalare som låter väldigt bra!

Audio Pro har använt sin långa erfarenhet från högtalartillverkning och resultatet är ett ljud som är både fylligt och klart. Högtalaren är snyggt designad och den gråa färgen med matchande läderhandtag tycker jag är den snyggaste kombinationen.

Du får upp till 30 timmar (!) musiklyssning på "lagom" nivå och 12 timmar på full volym. Det är inte många konkurrenter som matchar detta.

Reglagen för volym, play/pause och låtbyte är lätt åtkomliga på ovansidan. Du kan ladda din mobiltelefon i USB-uttaget på baksidan. Själva högtalaren laddas enkelt genom vägguttaget utan att någon strömadapter behövs (som man annars lätt blir av med).

Portabel design och rätt val för audiofilen!

Tech-youtubern J. Williams unboxar och testar Addon T3 från Audio Pro.

4. Sonos Move WiFi Bluetooth Högtalare

Portabel, låter bra, tål fukt

Spelar inte högst, ganska dyr

Sonos har funnits ett tag nu och dök upp med snygga, välljudande högtalare som var enkla att hantera med tillhörande app. Dessutom kan de användas tillsammans i hela huset för att t.ex. spela radio i köket medans man i vardagsrummet kollar på senaste Bond-filmen i full surround.

Move är Sonos helt portabla högtalare och ljudmässigt jämförbar med One. Den har 10 timmars batteri.

Högtalaren går att integrera med ditt Sonos-system via wifi. När du är utanför wifi:ens räckvidd är det bluetooth som gäller. Hemma vilar den på en laddplatta så den alltid är klar för utflykter.

Ljudet är bra och fullt tillräckligt på uteplatsen eller picknicken. Den justeras automatiskt via Trueplay för att låta som bäst där den placeras. Vill man ha ännu bättre ljud och man parkoppla två Sonos Move med varandra.


5. Bang & Olufsen Beolit 20 Bluetooth Högtalare

Snygg, välljudande, QI-laddning

Spelar inte högst, dyr

De flesta vet att Bang & Olufsen levererar snyggt designade produkter som oftast låter bra men kostar en slant. Beolit 20 stämmer in på detta, då den inte direkt är billig, men däremot snygg, låter mycket bra och har smidiga funktioner.

Ljudet sprids 360 grader, så man får bra ljud var man än befinner sig. B&O har länge tillverkat högtalare och har nyttjat dessa kunskaper i tillverkningen av Beolit 20. Den låter riktigt bra och behagligt med en god botten och krispig diskant.

Ljudet räcker även för lite större rum, dock är det kanske inte högtalaren som spelar högst eller fyller dansgolvet. Men för den som vill ha mer går det att para ihop två för stereolyssning.

Bra batteritid på upp till 37 timmar vid lägre volym och 8 vid hög volym, högtalaren kan även ladda din mobil via trådlös QI-laddning.

Rätt val för den som prioriterar design.


6. JBL Charge 5 Bluetooth Högtalare

Batteritid, ljud, tål vattenstänk

Spelar inte högst, designen

JBL är en av de äldsta och mest välkända högtalartillverkarna i världen och deras logga är något nästan alla känner igen. De har anpassat sig väl till bluetooth-marknaden och det moderna sättet att lyssna på musik, där man tar med sig ljudet dit man vill istället för att alltid sitta i fåtöljen i vardagsrummet.

Charge 5 är en kompakt högtalare men med kraftigare ljud än utseendet ger sken av. I denna senaste modell har den fått mer effekt i förstärkaren och bättre högtalarelement. Det låter riktigt fylligt och bra. Basljudet förstärks av de passiva basradiatorerna i ändarna medan resten av ljudet spelar framåt. Det går även att para ihop två stycken för stereoljud.

Man får ca 20 timmar speltid vilket räcker för de flesta. Man kan ladda sin mobil via ett USB-uttag på baksidan vilket är smart. Något som också är mycket bra är att den är stänksäker vilket gör den till självklara valet vid poolen (IP67)!

Det portabla partyt!


Andreas Theander
Andreas TheanderExpert inom högtalare

Ljudintresserad sen unga år och alltid på jakt efter det perfekta ljudet! Nyfiken på nya lösningar och tekniker och håller mig uppdaterad genom tidningar, mässor och forum. Testar gärna olika kombinationer av högtalare, förstärkare och diverse kringutrustning men landar oftast i att enkelheten vinner ljudmässigt. Har varit fast i hembioträsket ett bra tag men hittat tillbaka till klassisk stereolyssning då musiklyssning alltid varit prioritet 1. Har även testat lite vinyl igen men det blev kortvarigt...

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer