Prisjakt
HemPrisjakts experterHögtalareTopplista - Bästa bluetooth-högtalaren

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa bluetooth-högtalaren

9 februari 2024

Bluetooth är en teknik för trådlös datakommunikation mellan digitala enheter, till exempel en mobil och en högtalare. Bluetooth-tekniken fungerar bra inom tio meters räckvidd, blir det längre än så kan störningar uppstå i ljudet.

I denna lista kommer jag tipsa om både små och stora högtalare. Alla drivs av batteri och vissa kan man lätt ta med i ryggsäcken för att njuta av musik på stranden. Andra fungerar mer som partyhögtalare för fester och är kanske bökigare att transportera, men erbjuder i gengäld stort ljud utan sladdar. Högtalarna är listade efter pris - alla är bra på sitt sätt för sin funktion!

Lite rolig fakta: namnet bluetooth kommer från kungen Harald Blåtand (född 911) som förenade Danmark och Norge. När bluetooth-tekniken uppfanns ansåg man att detta var en stor förening mellan telefonindustrin och datorindustrin. Därför namngav man tekniken efter den danska kungen.

1. JBL GO 3 Bluetooth Högtalare

Liten, billig, vattentät, bra ljud för storleken

Lite kort batteritid

JBL Go är en klassisk bluetooth-högtalare med bra batteridrift. Man brukar ofta se den på stränderna. Den är billig, nätt och väger nästan ingenting.

Detta är version 3 av JBL Go, som fått några uppdateringar sedan förra versionen. Till exempel nästa generation av bluetooth (5.1), USB-C samt bättre skydd för damm/vatten. Högtalaren har nu IP67-klassning, vilket betyder att den ska vara både damm- och vattentät.

Den är som sagt väldigt liten: 7,5x8,6x4,1 cm (höjdxlängdxbredd). Vikten ligger på 209 gram. Batteriet klarar 5 timmars speltid och att ladda fullt från ett tomt batteri tar 2,5 timmar.

Rekommenderas för dig som vill ha bra ljud både utomhus och inomhus med en minimal högtalare.


2. IKEA ENEBY Bluetooth högtalare gen 2 20x20 cm

IKEA ENEBY Bluetooth högtalare gen 2 20x20 cm
Det saknas återförsäljare för denna produkt

Billig, helt ok ljud, kan kopplas ihop med en till högtalare

Saknar djupare bas, men ok för priset man betalar

När IKEA för ett par år sedan meddelade att de skulle lansera smarta prylar var jag eld och lågor. Jag har en hel del IKEA-skåp hemma och hoppades att det skulle komma prylar som passade dessa. Den här högtalaren passar precis in i mina IKEA-skåp.

IKEA ENEBY är en stilren högtalare för hemmet. Om du vill ta musiken med dig kan du köpa till ett laddningsbart batteri. Tyvärr saknar denna produkt både damm- och vattentätning, så ta in den när det börjar dugga.

Detta är version 2 av Eneby som levererar kraftfullare ljud än den tidigare versionen. Du kan också koppla ihop två stycken Eneby för ännu större ljud. Om du saknar bluetooth eller behöver koppla en äldre enhet till högtalaren finns uttag för 3,5 mm AUX-kabel.

Högtalaren kommer i svart och vitt med front av tyg i blått eller grått.

Rekommenderas för dig som vill ha en snygg högtalare med skandinavisk design, till ett lågt pris.


3. Ultimate Ears EPICBOOM

Bra batteritid, vattentät, bra ljud

Lite dyr, saknar wifi uppkoppling

En kul högtalare från Ultimate Ears för dig som gillar att vistas utomhus.

Med 17 timmar strömmande ljud från Epicboom kommer du kunna göra mycket. Den är både vattentät och flyter tydligen. Så om du har en pool kan du använda högtalaren som en musik-boj.

Högtalaren styrs av Ultimate Ears appen där du kan göra massa inställningar eller bara med bluetooth.

Epicboom passar dig som vill ha en enkel, vattentålig och snygg högtalare som du kan ta med dig överallt. Ljudet är väldigt balanserat och det var länge sedan jag hörde ett så bra ljud från en sån liten pryl.


4. Sonos Move WiFi Bluetooth Högtalare

Bra batteritid, bra ljud

Saknar 3,5 mm-uttag, lite dyr

Sonos är ett av företagen som leder utvecklingen av trådlösa högtalare.

Sonos Move ger dig otroligt bra ljud för att vara en liten enhet. Den är utrustad med ett riktigt tvåvägs-högtalarsystem, vilket betyder att den har en separat bas och diskant. När dessa är uppdelade blir ljudkvalitén mycket bättre.

Sonos Move kan du styra antingen med din egen röst, Apple Air Play, Sonos-appen, Bluetooth och även wifi. Du kan även ansluta Sonos Move till resten av dina Sonos-högtalare hemma för att skapa ännu bättre ljud.

Passar dig som vill ha bra ljud från en enhet som går att ta med på resan, till stranden eller användas hemma.


5. JBL Partybox 110 Bluetooth Högtalare

Bra batteritid, bra bas, ljusshow, stänkskydd

Tung, saknar hjul

JBL Partybox 110 är en rolig högtalare för dig som behöver något större.

Denna rejäla högtalare ger dig superbra ljud och väldigt kraftfull bas. Den är 57 cm hög och ca 30 cm bred/djup samt väger nästan 11 kg. Den är med andra ord rätt tung att bära med sig. Men vad gör man inte för bra ljud? Den skapar dessutom en ljusshow med färger till musiken du spelar.

Utöver bluetooth finns det flera olika ingångar, till och med för mikrofon och gitarr! Högtalaren klarar upp till 12 timmars speltid. Den har stänkskydd, så du kan ta med den till stranden utan att den havererar.

Passar dig som vill ha en stor, trådlös partyhögtalare med bra bas.


6. Soundboks 3 Bluetooth Högtalare

Soundboks 3 Bluetooth Högtalare
Amazon.se

7 990 kr

Base

12 323 kr

Bax Music

15 386 kr

Bästa basen, högt ljud, vattenskydd

Dyr, tung, saknar hjul

Är detta den ultimata festhögtalaren?

Med sina stora, kvalitativa högtalar-element spelar Soundboks 3 otroligt högt och bra. Dessutom kan du koppla ihop den med totalt 4 stycken (!) andra Soundboks 3, om du skulle vilja ha ett privat rejv.

Med denna högtalare blir dina vänner inte besvikna, men kanske dina grannar om de inte är inbjudna till festen. Förutom bluetooth finns det ingångar för både mikrofon, mixerbord och andra tekniska utrustningar.

Batteritiden är upp till 40 timmar och högtalaren levererar otroliga 126 decibel. Den är rejält stor och väger 20 kg - inget man får ner i väskan alltså. Däremot är den tålig mot regn, snö och värme så du kan ha den nästan överallt.

Passar dig som vill ha party med bra, högt ljud och är beredd på frakten och det lite högre priset.


Expert inom allt med fastighetsteknik, fläktar, luft & värme, samt teknik i allmänhet som bild och ljud. Dessutom är jag även musik- och spel-nörd (både PC & Konsol)! Jag har jobbat professionellt med luftrenare, fläktar och ljud. Hemma hos mig har jag en luftrenare i varje rum. Både för att jag gillar att testa ny utrustning men också för att få så bra luft i hemmet som möjligt. Inom mitt arbete kommer jag ofta i kontakt med morgondagens teknik som först lanseras för företag och sedan efter en tid även kommer till oss som konsumenter.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons