Fibaro Home Center 2

Fibaro Home Center 2

 • Operativsystem: Android, iOS
 • Kommunikationsstandard: 868MHz (ej Z-Wave/ZigBee), Z-Wave
 • Styrning via app
Jämför pris på alla Fibaro Styrenheter för smarta hem
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Fibaro Home Center 2

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
 • Operativsystem: Android, iOS
 • Kommunikationsstandard: 868MHz (ej Z-Wave/ZigBee), Z-Wave
 • Styrning via app

2.9 av 5 stjärnor

Baserat på 8 omdömen

Sorterat efter datum
2015-12-02
Redigerades 2017-04-30
  f
  forall82(3 omdömen)
  Har nu kört min HC2 i nästan 2 år, har ca 30 enheter och 75 scener för att styra den. Var väldigt hoppfull när jag började men ångrar nu ganska bittert mitt beslut att köpa en HC2a (provade en vera först och det var inte bättre). Tyvärr är kvaliteten på sensorerna ganska dålig och de slutar gärna fungera och eller kommunicera med HC2an. Lika så är den själv ganska senil-dement och glömmer bort att köra scener, skickar ut varningsmeddelanden utan att variablerna är uppfyllda eller tappar bort enheter :) Tyvärr verkar inte heller programmerarna på Fibaro riktigt veta vad de sysslar med då de uppdateringar de lanserar oftast ställer till med mer problem än de löser, (har exempelvis två gånger behövt börja om helt från början pga uppdateringar. Dock har jag alltid fått bra hjälp och kontakt mer interaktiva hem som jag köpte den från.
  2016-10-03
   F
   Fairtrade(23 omdömen)
   Haft den i drygt ett par år nu. Den första enheten lade av men byttes på garantin utan problem. Bra gränssnitt och det brukar inte vara några stora problem att lägga till nya enheter. Lite omständligt med vissa inställningar men på det stora hela ändå ok. Jag har inte haft några problem med att enheter slutat att fungera när de väl inkluderats men den webkamera jag försökt lägga till visas bara när den själv till, till synes helt. Den har inte känts helt stabil vid uppdateringar men det har alltid gått att lösa. Jag slutade snabbt att använda beta-uppdateringarna dock. Min största invändning gäller att burken är bestyckad med en USB-sticka där backupfilerna lagras. Tyvärr är stickan också nödvändig för att starta upp, så när den krånglar så står man där. Du måste också ha exakt den sticka som följde med, det går inte att kopiera över till någon annan. Nu har min sticka lagt av men efter lite mixtrande så har jag lärt mig att det går att slå på strömmen och sätta i stickan under uppstarten men det fungerar inte längre att göra backup eller återställa från tidigare sparade backupfiler. Fibaro erbjuder sig att rätta till felet gratis men man måste då skicka in både sticka och burk, vilket kostar runt 1000 kr. Detta problem har flera andra också råkat ut för framkommer vid en sökning på olika forum men Fibaro förefaller inte göra något åt det. Vad jag förstår är anledningen till konstruktionen att man på detta vis skyddar sig mot plagiat (?). Med tanke på att det är ett gediget arbete att återställa alla inställningar efter en krasch så känns återställningsfunktionen som ganska värdefull men jag har svårt att tänka mig att betala 1000 kr för att skicka in burken och kanske råka ut för samma sak i framtiden igen. En smärre invändning till är att den blir ganska varm. Sammanfattningsvis är HC2 utmärkt när den fungerar men framförallt konstruktionen med USB-stickan och priset gör att jag inte hade köpt den igen.
   2015-09-15
    Ladch(129 omdömen)
    Känns inte helt färdigutvecklad. Det kommer ganska ofta systemuppdateringar men de rättar några fel och nya dyker upp. Snyggt gränssnitt för mobila enheter så länge som du kör standardikoner.
    2013-06-19
    Redigerades 2015-07-07
     x
     xAyiDe(101 omdömen)
     Fick sänka till 3 stjärnor då jag istället köra en opensourceprogramvara vid namn domoticz som fungerar mycket bättre och dessutom har stöd för det mesta man kan tänka sig i form av protokoll och frekvenser. Fibaron blev jag bara tokig på, den drog mycket el och gick varm. Kraschade varje gång man uppdatera till ny version, vilket gjorde att de fick rensa databasen för att fp ledigt utrymme på disken. Detta gjorde att man vision om att logga elförbrukning försvann helt. Hur i hela friden kan de sälja den med bara 2 gb disk? Det är ju 2015 nu! Första enheten hade tillverkaren slarvat med och det verkade vara en rep. enhet med ett gammalt serienummer och ett chassi som fått sig lite skador. Enhet nummer två hade även den lite repor, kladd på enheten och ett gammalt serienummer. Tillverkaren verka ha lagat och plastat in gamla enheter för försäljning igen. Men nu har m.nu sett till att det blir korrekt, med en helt sprillans enhet med nytt serienummer. De öppnade den åt mig innan leverans och tittade så allt var korrekt. Kudos till m.nu! Den första enheten testade jag lite över en helg och anledningen till valet av fibaro är enkelheten och den abstraktionsnivå som den ger mot tekniken för den som vill komma igång snabbt. På dessa punkter hade den alla rätt. Dessutom snyggt gränssnitt och en del unika funktioner som tex gps-spårningen och det rättighetssystem som finns för användare. Efter missödena tittade jag lite på andra enheter men kom fram till att de inte riktigt hade det jag ville ha och Fibaron är egentligen anledningen till att jag tittat på Z-wave. Som produkt måste jag ge den bra betyg trots tillverkarens slarv, de har en väldigt fin produkt!
     2015-01-28
      U
      UddenH(41 omdömen)
      Riktigt bra när allt fungera som det ska. Men tyvärr så är det ofta problem i systemet.
      Sida 1