Prisjakt

Robbalove

Medlem sen 2019-01-03
7
Bidrag
5
Hjälpsamröster
LG OLED77B1 77" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV
Full Star 1
4.7
(6)
R
Robbalove
7 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Inhandlades för ca 4 månader sedan (hösten 22)) för 19995 kr. Extremt nöjd med vad jag fick för pengarna. Bilden är så nära perfekt man kan komma. Glöm snacket om att oled kräver ett mörkt rum pga lägre ljusstyrka. Är absolut inget problem. Har den i ett ljust vardagsrum med fönster åt tre håll och är inte ens nära att kunna använda full ljusstyrka då det skulle sticka för mycket i ögonen. Det enda jag saknar på denna är GoogleTV istället för LG WebOS, annars är den i princip perfekt.

Panasonic Viera TH-42PV60
Full Star 1
4.8
(274)
R
Robbalove
7 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
2 år sedan

Köptes hösten 2006 och användes dagligen i vardagsrummet fram till våren 2021. Nu hösten 2022 används den fortfarande i sovrummet och har klockren bild förutom lite mindre problem med "lila ormar". 16 år efter inköp har den fortfarande klart bättre bild än många av dagens lcd/led. Helt omöjligt att ge annat än full pott!

Xiaomi Mi P1 32" HD Ready (1366x768) LCD Android TV
Full Star 1
3.5
(2)
R
Robbalove
7 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 2 år sedan

Köptes för att ersätta min gamla 22-tummare i köket. Kunde utan problem hängas upp på samma väggfäste då den väger betydligt mindre trots 10 tum större storlek. Jag betalade knappt 2700 kr och för det priset har jag svårt att hitta något att klaga på. Bilden är bra direkt ur lådan utan att jag själv ändrat några inställningar och även ljudet låter bra även om det såklart inte är något hemmabioljud. Installationen var extremt enkel och väldigt snabb och android-tv är väldigt smidig. Fjärrkontrollen är skön och behöver inte riktas mot tvn och ett extra plus för att den även går att styra med röststyrning. Blir full pott från mig för det priset.

Apple AirPods (2nd Generation) Wireless In-ear med Lightning Laddningsetui
Full Star 1
4.8
(47)
1 459 kr
R
Robbalove
7 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Skräp! Fick ett par i julklapp men har redan slutat använda dessa och använder istället mina gamla trådbundna lurar. - urusel batteritid - olika batteritid på höger/vänster - tappar kontakt med bluetooth återkommande - Dålig passform vill gärna ramla ur öronen - Dåligt ljud, - Urusel samtalskvalitet, folk hör inte vad man säger - slutar fungera utomhus vid minusgrader Absolut inte värda sitt pris. Jämfört med Jabra känns det som att dessa borde kosta max 300 kr. Mycket märkligt att folk är villiga att betala så dyrt för dessa?

Harman Kardon Citation ONE MKII WiFi Bluetooth Högtalare
Full Star 1
3
(13)
1 990 kr
R
Robbalove
7 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Äger tre stycken och har gjort det i ca två år. Har en i köket på ca 23 kvm och två parkopplade i vardagsrummet på ca 35 kvm. Är suveränt stabila och har ett fantastiskt ljud som lätt slår Sonos motsvarighet, är dessutom så otroligt mycket snyggare och fungerar helt perfekt med Google assistant på svenska. Hade mindre problem med stabilitet mot wifi-nätverket till en början men detta har lösts helt och hållet genom helt automatiska uppdateringar. Ljudet är helt magiskt för storleken och är helt klart bättre än Sonos som jag nämnde tidigare. Två parkopplade enheter fyller utan problem ett rum på 35 kvm och en ensam enhet klarar minst 25 kvm utan att kännas för tunn (dock inget stereoljud såklart). Helt omöjligt att ge annat än maxbetyg för dessa högtalare. Bättre än alla konkurrenter och finns inga nackdelar. Väldigt förvånad att de inte är vanligare hemma hos gemene man.

Motorola Moto E6 Play Dual SIM 2GB RAM 32GB
Full Star 1
4
(1)
R
Robbalove
7 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Köpte två stycken till mina sjuåriga söner som mestadels kommer använda dem för att spela Pokemon GO. Används även för lite annat spelande, surfande samt snapchat och Youtube. Måste säga att för det jag betalat (990 kr) så är jag väldigt nöjd. Telefonen fungerar mycket bra helt utan problem och Androidversionen (9.0) är väldigt ren utan en massa onödiga förinstallerade appar. Naturligtvis kan kameran inte mäta sig med dyrare telefoner men den fyller sitt syfte och duger definitivt till mina sjuåringar. Man kan säkert få telefonen att lagga om man spelar tyngre spel men det är inget vi märkt av med de spel den används till. Ibland undrar man faktiskt varför folk lägger så mycket på sina telefoner när man kan få en så pass välfungerande som denna för under tusenlappen.

Calix M22
Full Star 1
4
(1)
6 995 kr
R
Robbalove
7 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Helt ny svensktillverkad modell tillverkad i ABS-plast (verkar vara en uppdaterad Calix 430) som både ser bra ut och inger ett mycket gott kvalitetsintryck. Boxen känns stabil även om stabiliteten i plastboxar naturligtvis inte går att jämföra med de dyrare boxarna i glasfiber. Plastboxar är å andra sidan betydligt lättare och smidigare att hantera. Jag var ute efter en box som var så stor som möjligt men som samtidigt låter mig köra in min Kodiaq i garaget med endast 199 cm takhöjd i porten. Boxen bygger 31 cm ovan takräcket vilket gör att den går in precis, med 3 cm marginal, tillsammans med Yakima Whispbars takräcke (marknadens lägsta). Jag valde mellan denna och Packline F Sport som var de två boxar jag kunde hitta, i prisklass runt 4500 - 6000 kr, som var tillräckligt stora för att packa hela familjens skidutrustning och samtidigt tillräckligt låga för att komma genom porten. Jag valde denna då jag tycker den har ett något snyggare och modernare utseende, samt att den öppnas från sidan och är aningen högre (Bra om man vill packa annat än skidor, tex väskor). Boxen kan öppnas och låsas enkelt från båda sidorna och låsmekanismen verkar fungera smidigt även om man ibland kan måsta trycka ned locket en aning medan man låser, precis som det brukar vara på plastboxar. Nyckelhålen har även snäpplock för att skydda mot väta och isbildning. Snabbfästena som medföljer (Quickgrip 2.0) är rejäla och mycket smidiga att fästa snabbt och enkelt men klorna kunde varit något mindre djupa utan att försämra säkerheten. Eftersom mitt takräcke är så lågt blir det bara ca 5 mm mellan fästena och biltaket. Finns risk att man kommer repa biltaket. Kommer nog måsta ta bort ca 5 mm med vinkelslipen för att jag ska känna mig mer trygg. Drar därför av en stjärna för det även om det nog bara är tillsammans med Yakima whispbar som detta problem kan uppstå. Boxen är hyfsat lätt men är ganska stor och klumpig när man ska lyfta upp den på biltaket, speciellt om man har en hög SUV. Det går att göra själv, jag gjorde det, men jag skulle nog rekommendera att man är två om man inte har en boxlift att ta hjälp av. Är annars på det stora hela mycket nöjd med mitt val och boxen ser väldigt bra ut på bilen. Jag Slog till på Meksters mellandagsrea och fick den för 4600 kr vilket den definitivt är värd. Verkar annars ligga mellan 5800 - 6300 kr hos övriga återförsäljare just nu och jag hade nog varit nöjd även om jag hade betalat omkring 6000 kr. Fick hem den på mindre än en vecka trots nyår och röda dagar, helt ok enligt mig.