Prisjakt

Surikaten

Medlem sen 2006-08-06
34
Bidrag
32
Hjälpsamröster
Sony WH-1000XM5 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.8
(31)
3 490 kr
S
Surikaten
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 23 dagar sedan

Tidigare haft Sony MDR-1000X (2017, ett år) och Sony WH-1000XM3 (2018, fyra år) och uppdaterade till denna version fem våren 2023. På pappret och i recensioner påpekas att tekniskt avsevärt bättre. Instämmer inte i lovsången. Tidigare version var snyggare, mer stabil och fiffig. Denna bygel är sladdrig som en lakritsrem, urfånig. Att de inte går att vika ihop vettigt är ett steg bakåt. Och när man nu ska bara vinkla kåporna gör man det åt fel håll, med membran och innanmäte upp i det fria (så om man tex tar dem av sig för att det börjat duggregna lite, gör det nu mer skada än nytta). Fortfarande inget vidare att tala i mobiltelefon med, möjligen något bättre (den designavdelningen verkar lämnat skutan, borde varit en utfällbar bygel). Att de numera (sedan version fyra) kan koppla upp sig mot två apparater har både för- och nackdelar, inkl att uppstart nu känns segare (borde varit en inställning att prioritera ena framför andra, nu ska den varenda uppstart tänka). Den förr så trevliga engelska kvinnorösten är nu utbytt mot kryptiska tonstötar, varmed man emellanåt blir osäker vad man har (i appen kan man ta bort så bara två istf tre alternativ, vilket avhjälper något). Kåporna är lite lite större, vilket är positivt om man har glasögon (lite bättre plats bakom örat). Ändå inbillar jag mig att mer omgivningsljud nu läcker in i tex kontorsmiljö, men kan ha fel om den saken (närmare undersökning behövs, har inte kvar mina gamla, skulle ev. kunna bero på att bättre och lägre volym). Det tidigare felet med att version tre i minusgrader fick apple-telefonen att börja tok-ringa upp nån i telefonlistan (som mer var apples fel än sonys, men ändå) verkar sony avhjälpt i denna, vilket var halva poängen med att jag bytte upp. Ska bli spännande se hur Sony fortsätter utveckla denna lur i kommande versioner. Jag rådde nyss en vän köpa version fyra istället. // Uppdatering. Jag vill påpeka att flera jag talat med i telefon påpekat att det inte alls är det problem som fanns vid tidigare modeller, dvs de funkar nu bra för samtal. Mycket av ovanstående är viktiga utvecklingspotentialer för kommande versioner, tex att de inte går att vika ihop vare sig kring halsen eller i väskan. Men jag använder dessa mycket, de är bra och förändrar vardagen till det bättre. Rekommenderas.

DeoDoc Daily Intimate Wash Man 200ml
Full Star 1
4
(1)
S
Surikaten
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 månader sedan

Säkert "bra" fast vad är egentligen poängen. En tvål med rätt pH, man sköljer ju bort den efter ett par sekunder så vad spelar den parametern för roll om man tänker efter. Har i skrivande stund gått upp våldsamt i pris jämfört med tidigare. Nu testat ett tag, men börjar tröttna (av sistnämnda skäl).

Reolink RLC-510WA
Full Star 1
3.3
(4)
993 kr
S
Surikaten
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 månader sedan

Helt okej. Vald för att den funkar på mobil (app), padda (app) och dator (öppna port, externt ip, web). Finns i två versioner. Ena heter "hårdvara IPC_523128M5MP" (just nu med senaste mjukvara "v1.0.276") och andra heter "hårdvara IPC_MS1NA45MP" (just nu med senaste mjukvara "v1.0.285"). På mobil och padda ser jag ingen skillnad men på datorn stör det mig en aning att de inte är exakt lika. Exempelvis att sistnämnda konstigt nog med högre nummer alltid börjar på sämsta upplösning så man måste ändra upp, där förstnämnda något smidigare ger det valet vid login att komma in på högsta upplösningen. En del annat skiljer också, men har inte djupdykt i exakt vad. Alla skillnader emellertid att betrakta som kosmetiska, ingen större fara än så. Ser att det diskuterats på nätet att auto-uppdatering inte funkar så man måste göra den saken manuellt, bra om Reolink får till det framöver. Rörelse-larm och dess mail-alerts funkar skapligt. Trodde först de var ibland felutlösta tills jag ändrade från singelbild (jpeg) till film (25 sek mp4) varmed förbi-promenerande djur bättre fångas upp (dvs snapshot'et kan skjuta bredvid). Synd att man inte kan snabbspola kamerans historik. Synd att den inte kom i svart, hade varit diskretare både inomhus i fönster och utomhus på husknut. 128 GB minneskort verkar ge mellan fyra dygn på ett upplyst ställe med mycket rörelse och sju dygn där till stor del bara mörker.

HP OfficeJet Pro 7740
Full Star 1
2.5
(8)
3 116 kr
S
Surikaten
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
3 månader sedan

Haft min i fem år. Gillar den. Varje morgon vaknar den så hemtrevligt vid 0715 och slocknar 2200, enligt inställning. Gillar att den kan skriva ut A3, varmed man kan skapa enkla snygga A3-omslag kring sina A4-buntar. Kan scanna tvåsidigt (att i skrivande stund stor förvirring råder på HPs säljsida avseende skrivares duplex för utskrift, kopiering och scan är märkligt, men denna klarar hursomhelst alla tre). Kan också kopiera och scanna A3. Att den gör uppdateringar i syfte att förstöra möjligheten använda annat än HP's egna originalpatroner är enerverande och ett skäl till att undvika HP framöver (men vilken konkurrent håller då inte på så). Den är stor, och konstruktionen är lite märklig där A3 facket ligger konstant halvt utdraget (såvida man inte skippar ha papper liggande där och skjuter in det). Efter ett par år har ena plastgångjärnet för flatbäddslocket pajat så det försiktigt måste lirkas upp (vilket inte är så ofta, men trist ändå). För ett par år sedan började HP-apparna trilskas så utskrift och scan istället får ske via "Systeminställningar, Skrivare och scannrar" men dessa appar går att nå för diverse andra inställningar när så behövs.

Electrolux EW6S5404E1 (Vit)
Full Star 1
3
(1)
5 199 kr
S
Surikaten
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
6 månader sedan

Uppskattar för dess litenhet. Plus för display, där man ser hur långt det är kvar. I övrigt lite bångstyrig. Minus för att man är bakbunden i bestämda programval, t.ex. omöjligt själv skapa ett kort program 90 grader. Programmet "Eco 40-60" går märkligt nog ej ställa på 60. Knappen "Soft Plus" är konstig (bättre spridning av sköljmedel), för nåt maskinen själv borde hantera. Även om man avaktiverat ljud, ger den onödig ljudinfo vid uppstart och avstängning.

Logitech R400
Full Star 1
3.5
(2)
284 kr
S
Surikaten
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
9 månader sedan

I och med att räckvidden i praktiken inte är mer än 4-5 meters fri sikt gör den inte sitt jobb mer än som laserpekare, tyvärr.

Office Depot
S
Surikaten
34 omdömen
DåligRedigerades ett år sedan

Vad är poängen med den här butiken, var inne härom dagen och kollade, och prissättningen är som från en annan planet. Exempelvis säljer de Jopa-pärmar för 1.5 gånger mer än andra (120 kr styck istf 80 kr) eller Ballograf kulspetspennor för 110 kr som kostar 50-70 på andra ställen (dvs också 50-100 procent överpris). Vet att de försöker med "medlemsrabatter" och låtsasrea, tex affischer om "rea" på Zoega kaffe nedsatt från helt världsfrånvända 100 kr till 55 kr paketet ... vilket är normalpris på tex Coop. Hur ska de få de här charaderna att funka, butiken lär ju förbli kliniskt ren från kunder via Prisjakt. Koncernen säljer (senaste åren) för en miljard om året men tjänar (trots överpriser) knappt pengar - så vad pysslar de med, vad har vi missat?

Audioengine A2+
Full Star 1
4.1
(10)
2 979 kr
S
Surikaten
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Lite osäker vad man kan förvänta av ett par högtalare i den här prisklassen. Kanske är de ett fall framåt om man behöver dem för en laptop, men till min stationära dator (fem år gammal 27 tums iMac, högtalare nedåt i skärmen) gör de marginell skillnad, inte mycket mer. I jämförelse med min inte överdrivna uppsättning i vardagsrummet (ett par decennier gamla Sonus Faber Concertino, med streamad musik via Teac-förstärkare) påminner dessa Audioengine A2+ mer om en bilradio. Ångrar inte köpet, men sammanfattningsvis är dessa små klossar från Texas inget att skriva hem till mor om.

Cykloteket
OK
(85)
S
Surikaten
34 omdömen
OKRedigerades 2 år sedan

Köpte en motionscykel, visst kom den, men efteråt kunde jag konstatera att (1) via mail hade Cykloteket givit halvsann info om produkten vilket de i och för sig senare "kommit på" men inte brytt sig om att korrigera, (2) på sin sajt har produkten "livstids servicegaranti" vilket lät fördelaktigt och avgjorde köpet, men efter köp nämnde de att "nä så skriver vi på allt, tröjor också", och (3) leveransen var tre gånger dyrare än konkurrenter, utan nåt egentligt extra - inte överdrivet snabb (3-4 dagar), inte särskilt kort leveransfönster (17-22), och inte hela vägen in, där emellertid sistnämnda räddades av att leveranskillarna var schyssta och gjorde det i alla fall. Sammanfattningsvis förefaller Cykloteket hamnat lite bakom klungan, från att kanske en gång på 90-talet på nåt styrelsemötes whiteboard varit ett fräscht kundanpassat koncept, till nu utan geist. En kollega, mer hemma i cykelsporten, instämmer i det intrycket. Inga pluspoäng heller för att kartongen var fulöppnad och fultejpad, samt att priset branschöverskridande strax efter köp gick ned ganska kraftigt.

Roborock S6
Full Star 1
4.4
(56)
5 334 kr
S
Surikaten
34 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

En sådan här produkt kan förstås bara bedömas genom att jämföra med liknande eller alternativ. Min första robotdammsugare. Är helnöjd. Gullig, trofast, och försiktig. Smidigt att kunna låta den jobba medan man inte är hemma (lite vågat, rädd den kan trassla in sig i något man glömt på golvet) alternativt att man tittar på (och flyttar stolar etc). Inköpt under en konvalescens. Givetvis sämre sug än en normal vanlig dammsugare. Långsammare än en normal vanlig dammsugare. Jag klockar den till en kvadratmeter per minut (på de två lägsta ljudnivåinställningarna, vet ej om de påverkar tiden). Mäter jag ljudnivån (med iPhones gratis ljudmätar-app från Arbetsmiljöverket och i höfthöjd) så får jag för min normala dammsugare (en Nilfisk Extreme) ca 75 dB. För robotdammsugaren mellan 60 och 67 över de fyra inställningarna "silent", "balanced", "turbo" resp "max". Vet ej om den lär sig saker, eller om den påstått sig göra det (kan vara jag själv som finjusterat gränsdragningar och no-go-zoner). Vet ej om Asien sitter och kartlägger mitt hem. // Uppdatering efter ett par månader och generell kommentar för den här typen av dammsugare: när man kört ett par gånger (beroende på hur stort hem man har) måste man tömma dammlådan, dvs knacka ur dammet i en papperskorg och skölja lilla smäckra lådan plus dess filter i handfatet. Detta är ett avsevärt oftare arbete än när man behöver fundera på sin dammsugares dammpåse och filter nån gång om året, och förtar smidigheten en aning. Men fortfarande en mycket bra städhjälp. Sen kan man ju som kuriosa lägga till en sak till: lyssna på podden där Agnes Wold svarar på frågor i vilken hon tar upp att städning är till största delen en "ritual" men egentligen har rätt lite med "hygien" att göra, exempelvis är bakterier, virus och mögel helt ointresserade av dammråttor vilka är nästan sterila (Det tycker jag talar för en robotdammsugare som får puttra runt och ta det värsta, som inte suger lika bra som en dammsugare eller att man måste svabba hela dagarna).