Surikaten

Medlem sen 2006-08-06
24
Bidrag
30
Hjälpsamröster
Audioengine A2+
Full Star 1
3.9
(9)
2 680 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 månader sedan

Lite osäker vad man kan förvänta av ett par högtalare i den här prisklassen. Kanske är de ett fall framåt om man behöver dem för en laptop, men till min stationära dator (fem år gammal 27 tums iMac, högtalare nedåt i skärmen) gör de marginell skillnad, inte mycket mer. I jämförelse med min inte överdrivna uppsättning i vardagsrummet (ett par decennier gamla Sonus Faber Concertino, med streamad musik via Teac-förstärkare) påminner dessa Audioengine A2+ mer om en bilradio. Ångrar inte köpet, men sammanfattningsvis är dessa små klossar från Texas inget att skriva hem till mor om.

Cykloteket
Dålig
(50)
OK
Redigerades 5 månader sedan

Köpte en motionscykel, visst kom den, men efteråt kunde jag konstatera att (1) via mail hade Cykloteket givit halvsann info om produkten vilket de i och för sig senare "kommit på" men inte brytt sig om att korrigera, (2) på sin sajt har produkten "livstids servicegaranti" vilket lät fördelaktigt och avgjorde köpet, men efter köp nämnde de att "nä så skriver vi på allt, tröjor också", och (3) leveransen var tre gånger dyrare än konkurrenter, utan nåt egentligt extra - inte överdrivet snabb (3-4 dagar), inte särskilt kort leveransfönster (17-22), och inte hela vägen in, där emellertid sistnämnda räddades av att leveranskillarna var schyssta och gjorde det i alla fall. Sammanfattningsvis förefaller Cykloteket hamnat lite bakom klungan, från att kanske en gång på 90-talet på nåt styrelsemötes whiteboard varit ett fräscht kundanpassat koncept, till nu utan geist. En kollega, mer hemma i cykelsporten, instämmer i det intrycket. Inga pluspoäng heller för att kartongen var fulöppnad och fultejpad, samt att priset branschöverskridande strax efter köp gick ned ganska kraftigt.

Roborock S6
Full Star 1
4.3
(56)
5 390 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 månader sedan

En sådan här produkt kan förstås bara bedömas genom att jämföra med liknande eller alternativ. Min första robotdammsugare. Är helnöjd. Gullig, trofast, och försiktig. Smidigt att kunna låta den jobba medan man inte är hemma (lite vågat, rädd den kan trassla in sig i något man glömt på golvet) alternativt att man tittar på (och flyttar stolar etc). Inköpt under en konvalescens. Givetvis sämre sug än en normal vanlig dammsugare. Långsammare än en normal vanlig dammsugare. Jag klockar den till en kvadratmeter per minut (på de två lägsta ljudnivåinställningarna, vet ej om de påverkar tiden). Mäter jag ljudnivån (med iPhones gratis ljudmätar-app från Arbetsmiljöverket och i höfthöjd) så får jag för min normala dammsugare (en Nilfisk Extreme) ca 75 dB. För robotdammsugaren mellan 60 och 67 över de fyra inställningarna "silent", "balanced", "turbo" resp "max". Vet ej om den lär sig saker, eller om den påstått sig göra det (kan vara jag själv som finjusterat gränsdragningar och no-go-zoner). Vet ej om Asien sitter och kartlägger mitt hem. // Uppdatering efter ett par månader och generell kommentar för den här typen av dammsugare: när man kört ett par gånger (beroende på hur stort hem man har) måste man tömma dammlådan, dvs knacka ur dammet i en papperskorg och skölja lilla smäckra lådan plus dess filter i handfatet. Detta är ett avsevärt oftare arbete än när man behöver fundera på sin dammsugares dammpåse och filter nån gång om året, och förtar smidigheten en aning. Men fortfarande en mycket bra städhjälp. Sen kan man ju som kuriosa lägga till en sak till: lyssna på podden där Agnes Wold svarar på frågor i vilken hon tar upp att städning är till största delen en "ritual" men egentligen har rätt lite med "hygien" att göra, exempelvis är bakterier, virus och mögel helt ointresserade av dammråttor vilka är nästan sterila (Det tycker jag talar för en robotdammsugare som får puttra runt och ta det värsta, som inte suger lika bra som en dammsugare eller att man måste svabba hela dagarna).

Apple AirPods (2nd Generation) Wireless In-ear med trådlöst laddningsetui
Full Star 1
3.7
(94)
1 180 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
8 månader sedan

Visst är de bra för att prata i, bättre än de med sladd som ständigt trasslade in sig, och bättre än Sonys stora WH-1000XM3 hörlurar som är sanslöst dåliga att prata i telefon med. Sitter helt okej i örat, något jag var fundersam om innan köp. Men vad jag gillar bäst med dessa Apple AirPods är ATT smidigt kunna lyssna på "teven" (datorn alltså teve, radio eller youtube därifrån) medan jag pysslar med annat fem tio meter från källan (tex lagar mat, diskar, etc). Tyvärr är det också där det inte blir bra. I det läget kan de ha förskräckligt svårt att koppla ÖVER till inkommande samtal, och en massa hallå och fipplande innan man kan ta emot ljudet därifrån istället, om man just haft blåtanden mot annat.

Sony WH-1000XM3 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.9
(197)
2 290 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 månader sedan

Haft dessa sedan hösten 2018. + Stänger ute ljud bra, slipper höra folk på bussar etc. + Mycket bra musikåtergivning (Förstnämnda två aspekter fem stjärnor). +/- varma och täta, dvs jobbiga i värmebölja, men i svalt höstväder världens dyraste öronmuffar. - Under all kritik för mobilsamtal, verkar helt feltänkta i konstruktionen för det (En överkorsad stjärna). - Trots att jag har stängt av allt vad siri hjälpmedel röststyrning etc heter så, om det är minusgrader och jag har dessa lurar på mig och iphone'n känner av minusgrader, så får de båda tillsammans för sig ringa upp nån slumpvis i kontaktlistan via "röststyrning" (jag vet inte vad det är). Helt sjukt och jag lyckas inte alltid avstyra saken om jag inte har händerna fria och är ursnabb. Enda varningen är då kort tystnad och "duttdutt ... röststyrning ... ringer upp XX". Vansinnigt. Misstänker de beror på vilken mobil man har. Är det endast jag som upplevt detta så är det min otur och ointressant för Sony, men om flera har problemet är det total härdsmälta, det går ju inte ha nåt sånt på marknaden.

Abilica Multi 970
Full Star 1
3.8
(2)
7 899 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
ett år sedan

En väldigt väldigt trevlig "apparat". Kanske inte för den som tänkt sig bli Hulken, men för oss som känt oss lite stillasittande senaste tiden. Jag låter denna komplettera mina 2-3 gånger femtio benböj och dito 5 kg hantlar om dagen och kör ganska lätt-lastat (än så länge). Tips på övningar finns på Youtube av en nästan likadan maskin av annat märke (här https://www.youtube.com/watch?v=BwfZt-7FoPI dvs ca 13 st men det finns ytterligare, exempelvis den med medföljande ben-bandet). Lite synd att det inte finns en exakt anpassad film med träningsschema producerad av Abilica själva (det hade de kunnat ha som eftermarknad). Jag gillar att den tar relativt litet utrymme, är stilren, ja rent av snygg, så att den går att placera i ett vanligt prydligt hem. Pinnen för vikterna träs lämpligen in bakifrån, därför har inte jag ställt den direkt mot vägg (och för att robotdammsugaren skall kunna köra bakom), men den som vill kan nog ha den nästan hela vägen mot vägg och trä pinnen för vikterna framifrån (en aning trassligare). De fyra plastunderlagen under, mot golvet, är hårda. Där har jag lagt in underlägg av kork, för att slamra mindre för omgivningen och för att skydda golvet. Kom ihåg att göra sådant innan den är färdigmonterad, lite tungt annars fippla med. Likaså har jag under den översta vikten lagt två remsor svart fönstertätning för att slippa glappet. Kom ihåg att lossa bakersta hjulets insexskruv en aning och vrid en aning (för de övningarna). Monteringen tog väl nån dag och är ganska straight forward. Att sitsen inte går höja och sänka tycker jag inte är något problem. Däremot stör det mig i finishen att just mitt exemplars sits lutar någon grad åt höger (jag hoppas inte detta snedbelastar armen för benövningarna dvs hållbarheten på sikt) samt att det i just mitt exemplar uppe nära plastvredet fanns en pytteliten svets-flisa kvar som man kunde gjort sig illa på (märkte detta när jag dammade, lyckades knipsa, fila och knacka ner den). Jag gillar verkligen den här maskinen. Hoppas den kommer att hålla (haft den i en dryg månad). Rekommenderar den för var och en som fastnat lite i hemarbete framför datorn, vare sig samhället är nedstängt i pandemi eller ej. Perfekt också att köra i när man behöver ta en paus från annat, som komplettering till långpromenader, medan man lyssnar på ett bra radioprogram, eller medan potatisen kokar. Och den har redan börjat ge resultat.

Motion Fitness
Utmärkt
ett år sedan

Vänliga, alerta, ambitiösa och seriösa. Köpte ett mindre multigym hösten 2020, utdragen ett halvår pga pandemi, efterfrågan och produktion dvs inte deras fel. Resonerade inledningsvis via telefon en helgdag, fick underhandsinformation via sms, och hade inför leveransen kontakt via mail och telefon. Upplevde dem under väntetiden som mer verklighetsbeskrivande om lagersaldo än vissa konkurrenter. Mycket tillmötesgående när jag hade en fråga om monteringen. Sitt emailsystem bör de emellertid se över via webbhotellet eller IT-avdelningen, för jag fick något sändningsfel varmed då istället endast infoadressen fungerade. Generalimportören kunde också varit mer transparent om läget men svarade också de på direktfrågor när jag var som mest fundersam om dåvarande globala pandemilogistiken.

Airthings Wave Plus
Full Star 1
4
(9)
2 099 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Intressant, men förstår mig inte riktigt på interfejset. Finns som app, som man kan ha på mobil och padda, men inte på datorn. Finns därtill som Dashboard (Kontrollpanel) som man kan ha på datorn (och mobil och padda). Tar vi exempelvis Koldioxid, får jag i skrivande stund det höga värdet 1251 ppm i röd cirkel på appens översiktsbild (jämte Radon, Organiska, Fuktighet, Temp och Tryck). Vill jag (eftersom över 1000 är obra enl manualen) i appen titta närmare på Koldioxid får jag en kurva som dels är otydlig i sin x-axel dvs tiden, och dels annorlunda värde än nyss nämnda. Sistnämnda verkar bero på att ett genomsnitt (varför, borde väl jag få välja), dvs meningslös graf vid korta tidsintervall. Datorns Dashboard visar ett annat momentanvärde 1062 ppm på sin översiktbild ("last synced 44 min ago", varför), också kurvan visar annat genomsnittsvärde och lika oklar x-axel. Varför kan jag inte ställa in hur ofta den skall synka, och varför ser jag inte i appen hur färskt ett visat värde är. Jag finner dessa varierande siffror, eftersläpning av data, diffusa diagramaxlar, och att olika enheter inte visar exakt samma som en aning ofärdigt.

Bug Out Gear
Utmärkt
(12)
Utmärkt
2 år sedan

Liksom många andra i coronatider hamnade de i problem med leveransen, men jag hölls underrättad, lade ordern i träda, och fick (långt) senare meddelande om att den kunde återupptagas. Fick assistans med ordern (på en lördag), har nu fått prylarna (snabbt) och är kanonnöjd med kvaliteten, kommunikationen och kompensationen.

Eucerin pH5 Shower Oil Refill 400ml
Full Star 1
3.2
(2)
60 kr
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Fantastisk på själva huden för det dagliga duschandet. Däremot är den HELT HOPPLÖST KNEPIG att efter en tids användning få bort från glasdörrar och vägg i duschen. Har ännu inte hittat något normalt rengöringsmedel som löser upp dess fläckar. Har provat Ajax för dusch, Ajax för kök, ättikssprit, och Yes diskmedel - i kombination med att skrubba. Stänket tyder på att produkten innehåller någon typ av vax. Tips emottages tacksamt. Kan inte vara den förste.