Mysticum

Medlem sen 2006-05-28
66
Bidrag
87
Hjälpsamröster
Nintendo Switch Pro Controller (Switch) (Original)
Full Star 1
3.9
(30)
647 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Väldigt bra handkontroll med extremt bra batteritid. Syncningen om man vill byta mellan olika konsoller funkar väldigt smidigt, bara anslut med kabeln till dockan så paras den ihop automatiskt direkt (jämför detta med Bluetooth-enheter till en PC). Skön att hålla i, bra känsla i knapparna, och det verkar även som den fungerar natively till PC över Bluetooth. Enda negativa är priset som är alldeles för högt. Dual-shock 4 kostar 600 spänn och är en fantastisk handkontroll också. Omotiverat att ta 30% högre pris.

1-2-Switch (Switch)
Full Star 1
2.2
(4)
349 kr
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Ett skämt till spel, särskilt till det hutlösa priset. Det funkar knappt ens bra som party-spel eftersom det tar alldeles för lång tid mellan spelomgångarna. Man spelar ett spel som tar 10 sekunder, sen måste man vänta en evighet innan man kan spela igen eller byta spel bara för att kolla in en usel tutorial. Man plöjer igenom mini-spelen rätt snabbt och extremt få av dem har någon replayability. Det finns kanske ett 3-tal som är helt okej och som är roliga att spela igen, men övriga är mer eller mindre saker man testar en gång och sedan aldrig mer igen.

Ljudfront
Utmärkt
(50)
Bra
Redigerades 6 år sedan

Fick lite dålig start med ett obesvarat mail på två veckor, men de bad om ursäkt för detta och visade att de var måna om att ge bra service, och det är det viktiga. Hemsidan lämnar lite att önska 2016 dock.

Canon EF 50/1,8 STM
Full Star 1
4.2
(9)
1 288 kr
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Jag vet inte om folk skojar när de säger att detta objektiv är skarpt eller om de bara är kraftigt berusade. Det här objektivet är allt annat än skarpt. Det finns inget annat objektiv i modern tid som Canon har släppt som är mindre skarpt än detta. Med det sagt, det är ett fruktansvärt billigt objektiv, och funderar du ens på om detta är något för dig är svaret troligtvis ja. Fantastiskt insteg till fasta objektiv eller om du vill leka runt med större bländare än som återfinns på de flesta zoom-objektiv. Men förvänta dig inte ett skarpt objektiv, för då är du helt fel ute. Skärpan är helt klart godkänd när man stegar ner (men vilket objektiv är inte det i modern tid?), men på full öppning ger det relativt mjuka bilder i centrum och väldigt mjuka bilder ute i kanterna. Kolla gärna på följande recension: http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EF-50mm-f-1.8-STM-Lens.aspx Scrolla ner till bilden på granen och jämför f/5,6 och f/1,8 och fundera på om detta verkligen är ett skarpt objektiv. -- Jag vet att det blev en liten mini-rant här, men jag tycker många användarrecensioner här är missvisande när man pratar varmt om hur skarpt det är. Bländar man ner så ökar bildkvalitén, men det är sant på vilket objektiv som helst, och många som tittar på detta objektiv är såna som vill köpa ett till objektiv, kanske som komplement till sitt kit-objektiv, och vad är då vitsen med objektivet om man har ett zoom-objektiv som täcker 50mm, om man måste stega ner till 5,6 för acceptabel kvalité? Troligtvis har man redan 5,6 på sitt nuvarande. Nej, man köper detta objektiv för att man vill använda 1,8 - 2,0, kanske 2,8. Och på dessa bländaröppningar är objektivet, med 2016 års mått mätt, inte skarpt (backa 15 år tillbaka i tiden och samma påstående håller också). -- Förutom skärpan, vad ska man mer säga? Det är ett litet och nätt objektiv som alltid är lätt att sätta på och ta med sig. På en fullframe är det en rätt härlig brännvidd, men lite awkward på crop-sensor, men det beror ju helt på vad man plåtar. Men för priset, och om man är medveten om bristerna, går det inte att klaga allt för mycket i övrigt.

Yongnuo YN600EX-RT for Canon
Full Star 1
4
(2)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Tidigare versioner av denna blixt hade lite problem med överhettning och annat, men det var precis i början av lanseringen, sedan dess har det, mig veterligen, varit problemfritt. Jag hade dubbelkollat hur ny "serien" är som du beställer. Är det inte från en riktigt gammal batch finns det ingen anledning till oro, men bäst att dubbelkolla. Vill man vara säker på sin sak kan man beställa från Yongnuos officiella eBay-sida där man alltid får det senaste. -- I princip en klon av Canons 600EX-RT, och den går till och med att radiostyras av Canons officiella ST-E3-RT, varför man nu skulle vilja ha den över Yongnuos YN-E3-RT (som kan styra Canons officiella blixtar på samma sätt som ST-E3-RT). Visst, man kanske inte kan räkna med riktigt samma byggkvalité, och mittenknappen på mitt exemplar snurrar med hjulet (ren kosmetisk detalj), i övrigt har den faktiskt fler finesser än Canons svindyra officiella 600EX-RT, t ex USB-port som tillåter uppgraderingsbar firmware så att man kan få stöd för framtida produkter, batteriindikator i blixten (som av någon magisk anledning saknas i Canons officiella dito), starkare och bättre AF-assist-ljus, samt småsaker. I övrigt fungerar den precis som originalet, och den interagerar med kamera/sändare precis som den riktiga och man kan ställa in det genom kamerans menyer om man hellre vill det. Om man väljer mellan denna och Canons original så handlar det mest om följande: - Behöver du en hållbar blixt som tåls att inte vara särskild rädd om, och hög tillförlitlighet för att du plåtar bröllop eller andra kritiska situationer, och detta får kosta vad det vill? Köp Canons 600EX-RT. - Annars, om du inte vill lägga mer än femdubbla priset på originalbrand med sämre finesser och är försiktig med din blixt, varför inte en Yongnuo 600EX-RT istället? Jag gillar verkligen att köpa originalbrands annars, och brukar hålla mig till det så gott det går. Men femdubbla priset är det inte värt någonstans, för en, i mina ögon, sämre produkt. Även om jag har sönder en så kan jag köpa fyra till och ändå ha kommit undan billigare. Att det sedan finns kända bröllopsfotografer som använder dessa för uppdrag tycker jag bekräftar att de är skapligt pålitliga i alla fall. Förvisso har de då med flera stycken (som man oftast har som bröllopsfotograf), och därmed gör det inte lika mycket om en går sönder, men ändå. Om de plåtar dyra bröllop och anser att denna är tillräckligt bra, varför skulle den då inte vara tillräckligt bra för de flesta konsumenter?

ParfymOnline
OK
(81)
Dålig
Redigerades 6 år sedan

Skapliga leveranser, men signar upp en på ett nyhetsbrev utan att man ber om det.

Eventyrsport
Bra
(38)
Usel
Redigerades 6 år sedan

Kan inte ens beställa från denna sida för den tycker inte att mitt postnummer existerar. Testade även grannområdet, det funkade inte heller. Postnummer som existerat i många år i centrala Göteborg, gg.

Canon EF 70-200/2,8 L IS II USM
Full Star 1
4.8
(12)
22 260 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 6 år sedan

Finns väl inte mycket att säga som inte redan är sagt. Det finns en uppsjö av bra recensioner på nätet och medan den inte är ljusår bättre än alternativen, och definitivt inte mer prisvärd, så är det ändå top-of-the-line. En fördel som inte nämnts är att efter en dag med detta objektiv så känns 24-105 och liknande objektiv som pannkaksobjektiv. Den är tung, helt klart, särskilt när man kör längre sessioner, men det är priset man får betala (förutom själva priset då) för kvalité av yttersta klass.

CyberPhoto
Utmärkt
(500+)
Bra
Redigerades 6 år sedan

De flesta känner väl redan till Cyberphoto, en butik som har ett väldigt gott rykte, och välförtjänt så. Cyberphoto är lite av mallen för andra fotobutiker i mina ögon. De positiva delarna i korta drag: + Toppenservice med kunnig personal. + Bra produktinformation med egna tester som fungerar utmärkt för vägledning. + Godis medföljer varje paket. Dock har de några små nackdelar som gör att de inte når full pott i mina ögon: - Hemsidan. Ursäkta mig, men den sidan är ett jävla skämt och ibland har jag handlat produkter för högre pris i andra butiker för jag inte ens hittar sakerna på hemsidan. Sökfunktionen är rätt kass och kräver att du skriver in exakt så som de har formulerat namnet på produkten. Hittar du en liknande produkt kan du inte gå till samma kategori för att kolla liknande produkter eftersom inga breadcrumbs finns att klicka sig på. Seriöst, borde nästan bli en till stjärnas avdrag här, men vill inte förstöra Cyberphotos rykte mer än nödvändigt. Men allvarligt, så här dåligt får det inte vara 2016. - Jag nämnde tidigare att leveranserna var snabba, men inte super-snabba, men jag måste tyvärr revidera det här och ge en stjärna i avdrag för detta. Jämfört med väldigt många andra nätbutiker så kan man nog inte ens bedöma leveranserna som snabba. Även om ordern hanteras redan samma dag och skickas iväg så tar det åtminstone 2 arbetsdagar innan paketet kommer fram, och det är best-case-scenario om de hinner hantera och skicka den samma dag. - Språkliga nivån på recensionerna är rätt horribel. Någon som korrekturläser hade inte varit fel.