Mysticum

Medlem sen 2006-05-28
66
Bidrag
87
Hjälpsamröster
Catan EN (5th Edition)
Full Star 1
3.9
(7)
399 kr
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Ett fantastiskt roligt brädspel om man är en hjärndöd åsna och inte vet om att det finns mängder av bättre och roligare brädspel där ute. Seriöst: Det här är långsamt och tråkigt och ju fler man är, desto segare blir det, och relativt ofta kan man tidigt se vilka som knappt har chans att vinna, och då blir det ännu segare, och ännu tråkigare, som om det inte vore nog redan.

7 Wonders: Duel
Full Star 1
4.3
(5)
219 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 5 år sedan

Ett av de absolut bästa spelen för två, och endast två, personer. Många saker är briljanta med spelet, samtidigt som det följer temat från originalspelet "7 Wonders". + Relativt enkla regler för att komma igång. + Snabba spelomgångar (~30 min när man kan spelet). + Intressanta beslut och val längs vägen. + Man utvecklar sin stad under spelets gång oavsett hur det går, och endast ett fåtal undantag finns där man faktiskt förstör saker. + Väldigt bra flyt när man kan reglerna. Ibland har man stunder där båda gör sina turer på ett fåtal sekunder fram och tillbaka. - Formuleringen av vissa regler är väldigt förvirrande, både i svenska och engelska manualen. - En regel är tvetydlig och krävde klargörande från en av designerserna, som också uppgav olika svar vid olika tillfällen (vem som börjar nästa tidsålder om militärställningen är oavgjord, det står olika på olika ställen och i olika versioner). - Korten är väldigt små, vilket inte är ett problem i sig, men räkna med att de blir slitna i längden. Jag rekommenderar starkt plastfickorna "Arcane Tinmen" (Small), inte bara för att skydda korten, utan främst för att underlätta hanteringen och blandningen av korten.

Beurer KS 51
Full Star 1
2.1
(16)
223 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Denna vågen är ett skämt. Jag var ute efter den bästa köksvågen jag kunde hitta, men fick raka motsatsen. Trots priset är den undermålig på i princip alla aspekter. - Batteriet drainas helt magiskt och varar inte särskilt länge. - Displayen dimras av nästan omgående så det är jättesvårt att se vikten. - Ibland dröjer det länge innan den stängs av automagiskt, men ibland går det jättesnabbt, och när man är mitt i ett upphällande av något så tappar man helt greppet om hur mycket man haft i. - Knapparna är oresponsiva och gör ibland olika saker. - Knapparna blir ännu mer oresponsiva när man har fuktiga händer. - Inte särskilt precis. Ibland reagerar den inte alls på mindre mängder och då står man där och häller i salt och ingenting händer med vikten.

Nintendo Switch Dock (Switch) (Original)
Full Star 1
2.5
(2)
991 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Det är en docka, den gör vad den ska, precis som den som medföljer Nintendo Switch. HDMI-kabel och laddare medföljer. Särskilt laddaren är trevligt att ha i originalutförande. Avdrag i betyget för priset (väldigt högt för en plastbit och två kablar), samt att den tar onödigt mycket plats jämfört med vad den hade kunnat ta. Lite osmidigt att ta med sig om man vill ha den som portabel docka.

Le Creuset Pepper 21cm
Full Star 1
2
(3)
333 kr
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Kan vara den sämsta köksprodukten jag någonsin köpt. Man häpnas över hur något så enkelt som en pepparkvarn kan vara så dålig, men det faktum att den inte maler någon peppar känns ändå som en markant nackdel här. Oavsett mängd peppar, och oavsett inställning, så trycker den ut imponerande små mängder peppar, snudd på obefintligt faktiskt. Köpte två set med två i varje för drygt 500 kr vardera och det var pengar i sjön verkligen. Håll er borta. Lägg pengarna på en riktig kvarn istället från Zassenhaus eller Peugeot.

8Bitdo SFC30 (PC/iOS/Android)
Full Star 1
4.5
(6)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

En otroligt bra handkontroll om man inte kräver joystick-spakar eller dylikt. Ska man spela retro så är denna bland det bästa man kan köpa i mitt tycke. + Extremt lik originalet. Det finns artiklar som plockar isär den och jämför med originalet och beståndsdelarna är i princip klonade, vilket förklarar mycket. + Fantastisk känsla i knapparna. Svårt när man inte kan jämföra med en originalkontroll i nyskick, men jämfört med en begagnad så är denna aningen vassare. Lite bättre respons i knapparna, lite mer distinkt tryck utan att för den sakens skull vara för mycket. Styrkorset kan diskuteras aningen där det ibland är lätt att få med upp/ner om man styr åt vänster/höger och balanserar fel, men då pratar vi verkligen finkänsla här. Ingenting som jag tror att de flesta skulle märka av, men det kan vara noterbart om man kör speedrunning och behöver ha extrem precision i snabba situationer. Oklart dock om den är sämre än originalet på detta. + Trådlös! Men för race och seriösare runs kan man ändå köra med kabel om man vill, det gör jag allt som oftast. + Prisvärd. Med tanke på vilken kvalité den håller och att den är trådlös och kan användas med en rad olika enheter så tycker jag inte det är dyrt alls. + Firmware med uppdateringar. T ex uppdateras firmwaren så att den kan användas till Nintendo Switch numera. - Jag har faktiskt slitit ut en knapp på min, men då pratar vi om extremt användande under längre period. Konstant speedrunnande där man spammar samma knapp både under spelets gång och under dialoger. Dock måste jag säga att originalet har jag spelat på ännu mer genom tiden och den har klarat det bättre. + När jag mailade supporten om detta skickade de ut ersättningsgummi till mig (det var slitage av gummit under knappen som orsakade att den ibland "fastnade" i position om man tryckte in den och pressade åt ena kanten samtidigt). Som sagt, jag vill poängtera att detta slitage var efter extremt användande. Även om den bara skulle överleva så kort tid totalt sett så skulle jag ändå köpt en ny varje gång. UPDATE: Har fått ersättningsgummi nu. Tog lite tid att få dem på Posten, men fortfarande guld av supporten att skicka ut dessa.

Marshall Major II Bluetooth Wireless On-ear Headset
Full Star 1
3.7
(30)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 år sedan

Ibland undrar jag vad folk har för referenser om man tycker att ljudet är fantastiskt i dessa lurar. Missförstå mig inte, det är helt okej ljud, men jämfört med vilket ljud man kan få i 1000-kronors-klassen så är detta absolut ingenting märkvärdigt alls. Det hela handlar om hur mycket man anser att man betalar för den trådlösa funktionaliteten, men nästan oavsett så får man nog konstatera att själva ljudet är aningen platt, men då sitter jag i princip alltid med studio-lurar eller liknande hemma. Förutom ljudet är det dock toppklass på dessa lurar. Batteritiden är ofattbart bra och navigeringsknappen fungerar smidigt. Själva parningen med enheter är också smidig, även om "power"-knappen ibland är lite velig jämfört med vad manualen säger. Skapligt bekväma, design är väl upp till var och en, för mig är de relativt snygga. Men som sagt, dessa köper man inte för att få fantastiskt ljud utan snarare bra, funktionella lurar, med halv-skapligt ljud. EDIT: Ska tilläggas att främsta anledningen till att jag köpte dessa var för att jag sökte ett par lurar med minimalt ljudläckage utåt. Jag bryr mig ingenting om läckage inåt, vilket är vad de flesta recensioner täcker, utan jag vill bara inte övriga i kontorslandskapet ska tvingas lyssna på min dynga, och på den aspekten är de, by far, de bästa lurarna jag testat. Bättre än alla slutna hörlurar jag provat, ur den aspekten.

Weber Q 240 Med Stativ
Full Star 1
3.8
(2)
4 249 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 5 år sedan

Håller med föregående talare. Utmärkt grill som utklassar alla andra så kallade "elgrillar". Ett minus för den något skakiga benställningen, men i övrigt en topp-produkt som man förväntar sig av Weber.

OutdoorExperten
Bra
(500+)
Usel
Redigerades 6 år sedan

Så lågt betyg det bara går att sätta. En kund-"service" som är usel bortom denna värld. Beställde ett par skor som det gick hål i efter 2 månader och efter kontakt med kundtjänst så vägrar de att ge svar tills jag börjar ringa dem. Då säger de att de inte kan hantera reklamationsärenden över telefon utan man måste maila (vilket jag redan gjort). Efter varje mail får jag ett svar och sedan aldrig mera svar förrän jag ringer och mailar igen och tjatar om respons. Har hållt på över en månad med samma ärende och de hävdar att det är normalt slitage att det går hål i ett par skor efter ett par månader. Men betyget är redan bottenlågt efter deras urusla bemötande. På allvar: Håll er borta från denna butiken och välj en annan. Det kan funka att beställa billigare produkter, men går något snett eller ni behöver hjälp så kommer de inte att vilja ta i er med tång ens.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Switch)
Full Star 1
4.5
(63)
549 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Har plöjt ner ca 50h i spelet nu och inte ens utforskat i närheten av allting än. Precis som de flesta redan sagt så är spelet otroligt stort, och det finns enormt mycket att utforska - om man vill. Man kan också gå direkt till slutbossen och varva spelet mycket snabbare om man har lust för det. Bästa implementationen av Open World som jag har spelat och fysikmotorn funkar väldigt bra. Det går att göra många knäppa saker man inte ens trodde var möjligt, och många pussel går att lösa på väldigt många olika sätt så det finns stor kreativ potential när man kommer på sina lösningar. Spelet är svårt, inte nödvändigtvis hardcore, men man kan inte lalla runt hur som helst och tro att man kommer undan med det. Man får tänka sig för innan man hoppar ner i djupt vatten eller börjar klättra på väggar utan någon plan för hur man ska komma ner halvvägs in. Art-stylen går verkligen hem hos mig och jag är imponerad över hur otroligt snyggt spelet är och att view distance är enormt när man står uppe på en klippa eller kollar utsikten från ett torn. Det finns tendenser till frame-drops på sina ställen. Jag stör mig inte särskilt mycket på det, men jag måste ifrågasätta varför man på vissa ställen öst på med "onödiga" effekter som pressar ner frameraten så att det aldrig går att komma upp i bra flyt. Exempel på detta är Lost Woods där man aldrig kan få bra flyt på grund av överösning av partikeleffekter och andra grafiska element som segar ner alldeles för mycket. Jag hade kunnat förlåta detta och ge full pott till spelet ändå, men det som drar ner minst en stjärna (egentligen flera) är att det helt saknas musik i spelet. För mig är detta en skandal, särskilt med tanke på hur ikonisk musik Zelda-spelen annars har. Man har inte ens bemödat sig med att återanvända Koji Kondos mästerverk, eller skapat ny musik. Man springer runt i en enorm värld utan att höra någon musik (förutom på fåtal ställen där det finns lågmäld bakgrundsmusik) och det känns väldigt fattigt. Särskilt i ett spel som Zelda. Ocarina of Time var fyllt av musik som gjorde halva spelet och som de flesta känner igen. Något spår av sådant ser vi inte till i Breath of the Wild. Detta är ett bättre spel än Ocarina of Time idag, men för sin tid så var Ocarina of Time bättre i helhet enligt mig. Ett tveklöst robust spel som kommer att hålla länge, men oförlåligt att helt glömma bort en så viktig aspekt som musiken. Oförlåtligt!