Kategorier
Prisjakt

Mysticum

Medlem sen 2006-05-28
67
Bidrag
84
Hjälpsamröster
Pandemic Legacy: Red (Season 1)
3.8
(1)
699 kr
3 år sedan*
Bästa brädspelsupplevelsen någonsin! Så har lovordet låtit innan jag köpte detta spel, och efter att snart ha spelat igenom hela kampanjen i två separata exemplar så är det bara att instämma. Har varit skeptisk till legacy-systemet eftersom jag gillar att kunna spela om samma spel flera gånger, men förändringarna som sker gör att spelet känns nytt och fräscht hela tiden. Gillar man Pandemic är detta ett absolut måste. För bästa upplevelse rekommenderas dock att man är ungefär samma deltagare genom hela kampanjen. Nya regler och villkor tillkommer så det är roligast om man är med längs hela vägen när saker händer.
*Redigerades 3 år sedan
Smash Up
2.8
(1)
293 kr
3 år sedan*
Ett roligt spel med en del humor, men samtidigt erbjuder en del strategiska val och beslut. Rätt lätt att förstå, korten är för det mesta självförklarande och kartongen är snygg och har en textur som gör att den känns extra lyxig. Nackdelen är att det är en hel del text att läsa emellanåt, och på 4 spelare kan det gå väldigt trögt, och vissa kort kan vara svåra att förstå och tvetydliga. Det är ett trevligt litet spel, men det finns definitivt bättre kortbyggarspel om man är mer van brädspelare.
*Redigerades 3 år sedan
Pandemic (Revised Edition)
4.1
(6)
324 kr
3 år sedan*
Ett klassiskt brädspel som banade väg för många andra spel i modern brädspelsdesign. Väldigt bra spel om man gillar co-op, och relativt lätt att komma igång med, och inte allt för avancerade regler, vilket gör att även mindre vana spelare kan delta. Enda anledningen att jag inte tycker att det når upp till högsta betyg är för att det finns varianter och expansioner som är klart bättre och har mer djup. Pandemic Legacy är i stort sett bättre nästan hur man än vrider och vänder på det. Det första legacy-spelet kan också spelas som vanliga Pandemic, och då blir detta i princip överflödigt (beroende på hur man gör efter kampanjen i Legacy Season 1). Men har man inte Legacy-varianten och vill ha ett bra co-op-spel så är det väldigt svårt att gå fel med denna klassiker.
*Redigerades 3 år sedan
Retrospelbutiken
OK
(418)
Bra
3 år sedan*
Slöa leveranstider, och dessutom skickade de med DHL, trots att det stod "Frakt med Posten". Sure, de heter PostNord numera, men när man skriver "Posten" med stor bokstav i början förväntar man sig definitivt att det är "vanliga" Posten man har att göra med, och absolut inte DHL. Har inget nära utlämningsställe så fick vackert ta mig långväga för att hämta ut paketet som dessutom tog tid på sig att skickas iväg. Deras kundservice har dock varit väldigt bra. Hemsidan är dock utdaterad med hög förbättringspotential.
*Redigerades 3 år sedan
Codenames
4.3
(3)
159 kr
3 år sedan*
Ett av de absolut bästa partyspelen som finns. Fantastisk speldesign av Vlaada Chvátil, och bara roligare ju fler man är. Optimalt är 6 eller 8 personer i min mening, men det funkar bra på 4 också (vilket nog får ses som minimum-antalet för standard-reglerna). Kolla in TableTop som har ett underhållande avsnitt om spelet om ni vill se hur det funkar i praktiken. Svårt att argumentera mot detta spel när priset är såpass lågt. Känns som ett måste att ha i sin spelsamling, såvida man inte avskyr ordspel eller aldrig spelar mer än 3 spelare. Väldigt högt rankat på BoardGameGeek.com och det finns en anledning till det.
*Redigerades 3 år sedan
Codenames Duet
3.5
(1)
159 kr
3 år sedan*
Ett fantastiskt spel, men annat är väl inte att vänta från Vlaada Chvátil som bl a ligger bakom succéerna Through the Ages, Mage Knight, Galaxy Trucker, Dungeon Lords, m fl. Idén är väldigt simpel, få din medspelare att hitta agenterna som är dolda bakom nyckelord, samtidigt som du ska hitta övriga agenter som din medspelare ger ledtrådar om. Påminner om vanliga Codenames, fast här samarbetar man 2 stycken (eller 2 + 2 i lag) mot ett gemensamt mål. Notera att spelet enbart finns på engelska för tillfället, men det går utmärkt att använda de svenska orden från vanliga Codenames om man har det spelet, och även Codenames Pictures. Själv använder jag de engelska orden när någon icke-svenskspråkig person är med, och annars de svenska orden. De funkar att mixa och använda i de olika spelen, vilket är väldigt bra! Förutom ovannämnda fördelar är spelet dessutom vansinnigt billigt och en spelomgång går relativt snabbt, även om jag tycker att kartongens 15 min är lite överdrivet (min erfarenhet är att det tar 30-45 min). Ett litet minus för tidsangivelsen och att kartongens inredning är icke-existerande. Det följer dock med en del påsar till korten och komponenterna.
*Redigerades 3 år sedan
Bezzerwizzer Original
4
(7)
395 kr
3 år sedan*
Utmärkt spel, särskilt när man tar i beaktande att det är modul-baserat och att man kan byta ut tråkiga kategorier mot de separata Bezzerwizzer Bricks som finns. Nackdelen är väl att det är max 4 spelare eller lag i grundutförandet, men de spelbrickor man har utöver kategorierna är roliga och gör att man är involverad även när det inte är ens egna tur. Markant roligare än andra "vanliga" frågespel, med mer beslutsfattande och mer uppmaning till snack och diskussion.
*Redigerades 3 år sedan
The Art of Science
3.5
(1)
3 år sedan*
Perfekt spel om man är inom målgruppen. Mixade frågor med varierande svårighetsgrad, men man väljer också vilka kategorier man anser att man bemästrar, så man behöver inte vara lika duktig på alla kategorier. Nackdelen är att det kan vara svårt att få ihop folk till att spela det eftersom det nästan kräver att man har ingenjörs-bakgrund eller dylikt. Funkar utmärkt att spela i lag.
*Redigerades 3 år sedan
Catan EN (5th Edition)
3.8
(6)
299 kr
5 år sedan*
Ett fantastiskt roligt brädspel om man är en hjärndöd åsna och inte vet om att det finns mängder av bättre och roligare brädspel där ute. Seriöst: Det här är långsamt och tråkigt och ju fler man är, desto segare blir det, och relativt ofta kan man tidigt se vilka som knappt har chans att vinna, och då blir det ännu segare, och ännu tråkigare, som om det inte vore nog redan.
*Redigerades 3 år sedan
Sida 2