Kategorier
Prisjakt

Mysticum

Medlem sen 2006-05-28
67
Bidrag
84
Hjälpsamröster
Dixit
3
(2)
239 kr
3 år sedan*
Ett helt okej sällskapsspel, men det är inte för alla. Det är heller inte ett spel för folk som nödvändigtvis måste vinna. Spelet går mer ut på att ha kul, snarare än att försöka vinna. Poängräkningen är som den är, och i början får man räkna med att ha regelboken vid sidan om för att kontrollera efter varje omgång hur mycket poäng ditten och datten gav. Är det ett bra och roligt spel? Absolut. Finns det bättre sällskapsspel som passar en bredare publik? Tveklöst. Inget dåligt spel att ha i hyllan, och vi spelar det då och då, och det funkar att bredda utbudet med, men om du vill äga max 3 roliga sällskapsspel (som i sociala spel) så tycker jag inte att detta spelet kvalar in.
*Redigerades 6 månader sedan
WorldofBoardGames
Utmärkt
(278)
Utmärkt
6 månader sedan
Bra butik med bra utbud, men det finns några saker som gör att jag sällan beställer härifrån. För det första är hemsidan rätt kass, med en sökfunktion där man måste vara vädigt precis vilket gör att man förpassas till bläddringar bland kategorier som är massiva. Sökningar kan heller inte sorteras vilket är irriterande. Man kan heller inte se någon lagerstatus vilket bara är helt efterblivet. För det andra, och det som primärt gör att jag bara handlar här enstaka gånger per år, är att frakten ökar ju mer man beställer. På alla andra ställen har man antingen ett fast fraktpris eller gratis frakt över en relativt låg summa. Här är den gränsen satt till 2000, fair enough, men att frakten ska öka ju mer man beställer gör att man blir väldigt avtänd från att beställa mer saker. Väldigt märkligt system, och det gör att jag 9/10 gånger när jag beställer spel (vilket är flera gånger i månaden) gör att jag väljer andra ställen framför detta.
Hemtex SE
OK
(12)
Usel
2 år sedan
När man inte svara på mail över huvud taget känns det ju inte särskilt förtroendeingivande. Otydlig information på hemsidan emellanåt och oklarheter som gör att man inte vill handla där.
Exploding Kittens
3.8
(5)
205 kr
2 år sedan
Alltså, om vi ska vara ärliga så är det ju inget riktigt spel. Det finns egentligen inga spelmekanismer och skicklighetsfaktorn är nära 0. Det är lite som att spela svälta räv, fast med ett roligare tema. Det går an att spela någon gång, men det blir ju tjatigt redan innan man hinner spela klart en omgång, och i många fall åker man ut direkt utan att man kan göra någonting åt saken. Hur kul är det egentligen? Det är lite av en gimmick. Vill du ha ett roligt spel som håller i längden så finns det bättre (typ alla riktiga spel i hela världen).
KeyForge: Call of the Archons
3.8
(2)
342 kr
2 år sedan
Genial idé med unika decks, något som inte har varit möjligt att ha förrän nu. Spelet flyter på bra och har några riktigt intressanta design-val som gör att det känns enkelt och smidigt, samtidigt som det finns intressanta val och känns annorlunda, på ett bra sätt. En lek kostar en hundring och det är egentligen allt du behöver för att kunna köra mot vem som helst. Du kan inte ändra lekarna även om du vill, så det finns ingen anledning att punga ut pengar på dyra kort som alla vill ha.
Terraforming Mars
4.4
(5)
415 kr
2 år sedan
Fantastiskt bra spel, med ett riktigt starkt tema som genomsyrar hela spelet. Det är väldigt högt ansett, och detta av en anledning. Lite väl lång speltid möjligtvis, men det känns inte som ett långt spel, så det är ett gott betyg. Vill man korta ner speltiden lite finns expansionen Preludes om sänker speltiden med någon kvart.
Webhallen
Bra
(500+)
Dålig
2 år sedan
Det som en gång i tiden var min absoluta go-to-butiken har gjort mig extremt besviken senaste tiden. Deras system buggar väldigt mycket och XP och perks försvinner magiskt från siten, och trots upprepade löften via mail att det ska lösas så ignoreras bara problemet. Väldigt tragiskt att en butik man innerligt vill handla från nu börjar gå över till en butik man vill undvika till varje pris av principskäl. Jag hoppas på bättring, men det ser mörkt ut.
7 Wonders
4.3
(4)
295 kr
3 år sedan*
Ett väldigt bra brädspel som funkar att spela med både få och många spelare. + Relativt lätta regler som är enkla att förstå, så man behöver inte spendera för mycket tid för att förklara för nya spelare. + Fortfarande komplexitet och intressanta beslut att fatta. + Alla gör sina turer samtidigt så man behöver inte sitta jättelänge och vänta på att andra ska göra sina turer. + Relativt snabbt att spela igenom (drygt 30 min om man kan reglerna, närmare en timma om man har några nya spelare med). Alla dessa fyra i kombination gör att det är ett väldigt mångsidigt brädspel som funkar i de flesta sammanhang, även om man är en mix av erfarna och nya brädspelare.
*Redigerades 3 år sedan
Babyland SE
Utmärkt
(500+)
Utmärkt
3 år sedan
Fantastisk leverans ända fram till dörren, och med status så man kan följa hela vägen och dessutom mata in önskemål för leveransen. Imponerande!
Through The Ages: A New Story of Civilization
3.8
(1)
449 kr
3 år sedan
Det finns en anledning till att detta spel år efter år alltid är rankat i top-3 av brädspel. De flesta är helt överens om att det är ett av de absolut bästa brädspelen som designats. Är du osäker inför köpet så testa appen (Android/iOS/Steam) där det även finns en jättebra tutorial.
Sida 1