Prisjakt

Mysticum

Medlem sen 2006-05-28
68
Bidrag
62
Hjälpsamröster
8Bitdo Pro 2 G Edition (PC/Mac/Android/Switch)
Full Star 1
4.3
(4)
489 kr
M
Mysticum
68 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
9 månader sedan

Den absolut bästa handkontrollen som finns där D-paden används primärt. Vill du ha en handkontroll primärt till Nintendo Switch eller spel där joysticken används primärt så rekommenderar jag istället 8Bitdo Ultimate som sammantaget är den bästa handkontrollen som tillverkats i min mening (se separat recension från mig på produktsidan). Men spelar man t ex retro-spel primärt, eller, som jag, vill ha en handkontroll av varje så man kan välja den som passar bäst beroende på vad man spelar, så är detta #1 för D-pad. Allting funkar väldigt bra, men vill särskilt belysa batterilösningen som är klockren. Det är ett inbyggt laddningsbart batteri som man kan ladda med USB-C, men som också går att ta bort för att ersätta med två AA-batterier. Den perfekta lösningen!

8Bitdo Ultimate Bluetooth Controller with Charging Dock
Full Star 1
5
(4)
768 kr
M
Mysticum
68 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 9 månader sedan

I det närmaste en perfekt handkontroll. Mängder av positiva saker: + 8bitdo gör kvalitet, denna är inget undantag + Joysticks helt fria från drifting + Medföljande laddningsdocka + Löstagbar dongle som kan användas separat + 2 extra knappar på baksidan + Sömlöst stöd för Nintendo Switch, inkl wake-up (skaka kontrollen) + Skön D-pad och sköna knappar + Programmerbara knappar + Möjlighet att byta profiler direkt med en knapp + Bra batteritid + Räfflad greppyta på baksidan + Uppdateringsbar firmware + Utbytbara knappar från officiella butiken (med färger som bättre matchar X-box till PC) + Ersättningsbara joysticks från officiella butiken (en stor selling point för min del) Det mesta med handkontrollen bara funkar. Lyft den från dockan så slås den på automagiskt. Sätt ner den i dockan så stängs handkontrollen av och ladda. Ändra till Switch-läget och bam så är den ansluten. Det är nog sammantaget den bästa handkontrollen jag någonsin ägt. Är den perfekt? Nej, det finns vissa områden där andra handkontroller är bättre i mitt tycke: - Den har något annorlunda utformning än Nintendo Pro Controller och X-box och även om det är personlig preferens så föredrar jag båda dessa framför denna, även om det är väldigt nära. Samma sak med joysticksen. - Greppytan på senaste X-box-kontrollern är magiskt bra. Denna är inte lika bra. Klart bättre än de som inte har någon alls förstås, men den är tvåa totalt sett. - Programvaran där man programmerar knapparna har enorm förbättringspotential. Jag bryr mig inte jättemycket, men det går inte att göra exakt vad som helst om man vill ha till speciella finesser och UI:t är stundtals rörigt. - För spel där D-paden primärt används så är 8bitdo Pro 2 den bästa handkontrollen. Det funkar fortfarande bra att använda D-paden och jag har själv kört igenom speedrun races med den, men det är helt enkelt inte lika bra som på en handkontroll särskilt anpassat för D-pad.

Götaplatsens Foto
Utmärkt
(151)
M
Mysticum
68 omdömen
Usel2 år sedan

Fyllde i deras kontaktformulär och flera månader senare har jag fortfarande inte fått ett svar ens. Oseriöst beteende i min bok och ingen butik jag kommer att handla i framöver. EDIT: Får nog sänka betyget från 2 till 1 efter att åter igen varit i kontakt med dem där de lovade att ringa upp dagen därpå och sedan sket i att höra av sig ändå. Det är helt sjukt när man vill stöda lokala fotobutiker, men de har så dålig kundservice att de omöjliggör detta.

Dixit
Full Star 1
3.7
(3)
289 kr
M
Mysticum
68 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Ett helt okej sällskapsspel, men det är inte för alla. Det är heller inte ett spel för folk som nödvändigtvis måste vinna. Spelet går mer ut på att ha kul, snarare än att försöka vinna. Poängräkningen är som den är, och i början får man räkna med att ha regelboken vid sidan om för att kontrollera efter varje omgång hur mycket poäng ditten och datten gav. Är det ett bra och roligt spel? Absolut. Finns det bättre sällskapsspel som passar en bredare publik? Tveklöst. Inget dåligt spel att ha i hyllan, och vi spelar det då och då, och det funkar att bredda utbudet med, men om du vill äga max 3 roliga sällskapsspel (som i sociala spel) så tycker jag inte att detta spelet kvalar in.

WorldofBoardGames
Utmärkt
(297)
M
Mysticum
68 omdömen
Utmärkt3 år sedan

Bra butik med bra utbud, men det finns några saker som gör att jag sällan beställer härifrån. För det första är hemsidan rätt kass, med en sökfunktion där man måste vara vädigt precis vilket gör att man förpassas till bläddringar bland kategorier som är massiva. Sökningar kan heller inte sorteras vilket är irriterande. Man kan heller inte se någon lagerstatus vilket bara är helt efterblivet. För det andra, och det som primärt gör att jag bara handlar här enstaka gånger per år, är att frakten ökar ju mer man beställer. På alla andra ställen har man antingen ett fast fraktpris eller gratis frakt över en relativt låg summa. Här är den gränsen satt till 2000, fair enough, men att frakten ska öka ju mer man beställer gör att man blir väldigt avtänd från att beställa mer saker. Väldigt märkligt system, och det gör att jag 9/10 gånger när jag beställer spel (vilket är flera gånger i månaden) gör att jag väljer andra ställen framför detta.

Hemtex
Dålig
(17)
M
Mysticum
68 omdömen
Usel5 år sedan

När man inte svara på mail över huvud taget känns det ju inte särskilt förtroendeingivande. Otydlig information på hemsidan emellanåt och oklarheter som gör att man inte vill handla där.

Exploding Kittens
Full Star 1
4.3
(6)
196 kr
M
Mysticum
68 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 år sedan

Alltså, om vi ska vara ärliga så är det ju inget riktigt spel. Det finns egentligen inga spelmekanismer och skicklighetsfaktorn är nära 0. Det är lite som att spela svälta räv, fast med ett roligare tema. Det går an att spela någon gång, men det blir ju tjatigt redan innan man hinner spela klart en omgång, och i många fall åker man ut direkt utan att man kan göra någonting åt saken. Hur kul är det egentligen? Det är lite av en gimmick. Vill du ha ett roligt spel som håller i längden så finns det bättre (typ alla riktiga spel i hela världen).

KeyForge: Call of the Archons
Full Star 1
4.5
(2)
M
Mysticum
68 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan

Genial idé med unika decks, något som inte har varit möjligt att ha förrän nu. Spelet flyter på bra och har några riktigt intressanta design-val som gör att det känns enkelt och smidigt, samtidigt som det finns intressanta val och känns annorlunda, på ett bra sätt. En lek kostar en hundring och det är egentligen allt du behöver för att kunna köra mot vem som helst. Du kan inte ändra lekarna även om du vill, så det finns ingen anledning att punga ut pengar på dyra kort som alla vill ha.

Terraforming Mars
Full Star 1
4.8
(8)
418 kr
M
Mysticum
68 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
5 år sedan

Fantastiskt bra spel, med ett riktigt starkt tema som genomsyrar hela spelet. Det är väldigt högt ansett, och detta av en anledning. Lite väl lång speltid möjligtvis, men det känns inte som ett långt spel, så det är ett gott betyg. Vill man korta ner speltiden lite finns expansionen Preludes om sänker speltiden med någon kvart.

Webhallen
Utmärkt
(500+)
M
Mysticum
68 omdömen
Dålig5 år sedan

Det som en gång i tiden var min absoluta go-to-butiken har gjort mig extremt besviken senaste tiden. Deras system buggar väldigt mycket och XP och perks försvinner magiskt från siten, och trots upprepade löften via mail att det ska lösas så ignoreras bara problemet. Väldigt tragiskt att en butik man innerligt vill handla från nu börjar gå över till en butik man vill undvika till varje pris av principskäl. Jag hoppas på bättring, men det ser mörkt ut.