Mysticum

Medlem sen 2006-05-28
66
Bidrag
87
Hjälpsamröster
Samsung SyncMaster 2443BW 24"
Full Star 1
3.9
(35)
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Jag är inte den som är kräsen när det kommer till färgåtergivning, betraktningsvinklar, kontraster etc, och jag märker knappt av blödningar och annat om jag inte letar efter det. Därför tog jag de flesta negativa omdömen med en stor nypa salt, eftersom det i princip alltid finns personer som tycker att bilden är sådär för att de är van vid något bättre. Det var ett misstag! Jag kom förvisso från en IPS-panel innan, men trodde inte skillnaden till en TN-panel skulle vara så stor. Har tidigare haft 19"-skärmar med TN-paneler, så jag trodde inte att jag skulle kunna bli missnöjd. Ack så fel jag hade! Betrakningsvinkeln är verkligen urusel! Jag antar att TN-paneler i större storlekar utmärker sig tydligare på detta vis än på mindre skärmar. När jag sjönk ner i stolen blev halva skärmen mörk och jag kunde inte ens läsa texten på skärmen. Stort plus till Dustin som köpte tillbaka skärmen och till och med stod för frakten tillbaka (trots att det var jag som gjorde misstaget!). När detta begav sig var skärmen den billigaste med 16:10 (1920x1200), och steget upp till IPS-panel var klart kännbart för en fattig student. Därför blev det istället en 22" med IPS-panel den gången. Idag är dock skillnaden betydligt mindre och man kan få skärmar med IPS-paneler för bara ett par hundralappar mer. Min rekommendation är att köpa en IPS-panel om man ändå ska lägga pengar på en ny skärm. Det är lätt att tänka på att man inte bryr sig om betraktningsvinklar, eller att man klarar sig på det mindre, men jag rekommenderar er verkligen varmt att tänka om i så fall. Ni får mycket mer för pengarna om ni bara är beredda att lägga på ett par hundringar för att få IPS-panel!

WD Caviar Green WD20EARS 64MB 2TB
Full Star 1
3.2
(55)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 11 år sedan

Nej, det är inte den snabbaste disken, men användningsområdet är nog inte heller tänkt att vara saker där snabbhet spelar in. Att använda som OS-disk avråder jag starkt från. Som lagringsdisk däremot uppfyller den det den ska. Den är sval, tyst och energisnål, och efter drygt ett år har jag inte haft några problem med den. Sant att det ibland kan kännas aningen segt, men när denna hårddisken kom fanns det inga magiska diskar i samma prisnivå som presterade väldigt mycket bättre. Den var också väldigt prisvärd när jag köpte den!

AKG K242 HD
Full Star 1
4.6
(31)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 11 år sedan

Otroligt bra ljud, men då kommer jag också från lurar i lägre prisnivå, så hade givetvis räknat med ett rejält uppsving. Sitter bra på huvudet, och justeras automatiskt, vilket fungerar mycket bra! Jag håller med om att det är skapligt bekvämt, som tidigare nämnts; däremot tycker jag inte att det är på den nivån att man knappt känner av dem. Under längre perioder tycker jag fortfarande (som med de flesta lurar jag provat) att det blir lite påfrestande. Skapligt lång kabel, ~3m, som inte trasslar sig. Kan också passa på att säga att jag inte upplevt något problem med missljud mot glasögonbågarna som någon tidigare användare upplevt. Det kan nog bero på material och storlek på glasögonen. I mina ögon klart prisvärt, men för högsta betyg hade jag nog önskat att de satt något bekvämare under längre perioder.

Optoma NuForce NE-7M
Full Star 1
3.4
(6)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Som tidigare personer nämnt är ljudet helt fantastiskt i dessa lurar! Fick dem på köpet när jag köpte min HTC Desire genom Dustin och jag vart väldigt positivt överraskad! Tyvärr är de långt ifrån robusta, och redan direkt ur förpackningen var det ett löst glapp (påverkade inte ljudet dock) vid förgreningen. Jag som är oerhört rädd om mina prylar har dock inte kunnat undvika att detta glapp gjort att de slitits upp mer och mer, och efter relativt kort användning var koppartrådarna redan blottade. Jag hoppas jag haft otur med mitt exemplar, för med tanke på ljudet kan jag mycket väl tänka mig att införskaffa detta märke igen. Byggkvalitén till trots.

Komplett.se
Utmärkt
(500+)
Usel
Redigerades 11 år sedan

Vanligtvis är jag försiktig med riktigt låga omdömen, men i det här fallet känner jag mig tvungen. Har nu haft att göra med dem flertalet gånger och (nästan) varje gång bemötts av urusel service. Det stora problemet är att väldigt många jag haft att göra med på Komplett har extremt dålig koll. Man får väldigt olika besked beroende på vem man pratar med, och till slut ringer man upp direkt igen bara för att dubbelkolla med en annan person, och då visar det sig inte stämma. Utöver detta har jag två gånger blivit lovad att bli uppringd med ett tydligt besked när de kollat upp fakta först, och i båda fallen har dessa samtal uteblivit. Under inga omständigheter är detta okej. Det som dock är positivt med Komplett är att deras mail-service ofta är snabb, samt att om man får rätt person får man ett mycket trevlig bemötande. Dock håller det inte att ha sån ojämn kvalité. En tvåa kan tyckas snålt, då jag faktiskt fått mina varor och inte haft några defekter på dessa, men jag värderar service oerhört högt och då är det bara att inse att Komplett ofta falerar. Tyvärr.

Dustin Home SE
OK
(500+)
Utmärkt
Redigerades 12 år sedan

Det kan inte annat än bli högsta betyg till DustinHome. Förutom bra utbud, bra priser, och dessutom generös studentrabatt med gratis frakt har de dessutom utomordentlig kundservice. Har nu varit i kontakt med dem två gånger och båda gångerna har jag fått service långt över förväntan och lösningar på deras bekostnad, allt för att göra det så lätt för kunden som möjligt. Jag är helt såld, det ska till rejält lägre priser för att få mig att köpa en produkt någon annanstans över Internet. Leveranserna är dessutom overkligt snabba!