Prisjakt

saml

Medlem sen 2013-07-29
22
Bidrag
13
Hjälpsamröster
Saucony Peregrine Ice+ 3 (Herr)
Full Star 1
4
(1)
1 367 kr
s
saml
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
4 månader sedan

Jag gillar dessa rätt mycket. De är inte kanske så fantastiska som man hoppats, men de är stabila. Skon omsluter foten väl, även när man går upp lite i storlek, vilket kan krävas pga aningen små storlekar. Det är liksom formen och utformningen av skon som gör att den hålls på väl ändå, och man kan väldigt "steglöst" dra åt spänningen. Greppet är bra, om än inte fantastiskt. Inte sååå mycket bättre än mina sommar-trailskor från Decathlon (som är fantastiska för sitt pris), men dessa har bättre isolering för vinterväder, så de uppfyller sitt syfte. Brukar ha 42,5, men det kändes aningen tight i butik, så blev 43. Tyvärr känns 43 aaaaaningen lös, men det ordnar sig för det mesta genom att man kanske vill köra extra strumpa eller tjocksocka på vintern ändå, beroende på aktivitet (löpning/cykling, som jag tänkt).

Asics Trabuco Max (Herr)
Full Star 1
1
(1)
550 kr
s
saml
22 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 månader sedan

Uppdatering: Jag måste tyvärr strängt avråda från dessa skor. Jag har nu stukat båda fotlederna med dessa, något som aldrig tidigare hänt mig i vuxen ålder, trots 2-3 mil i veckan löpning de senaste 5-10 åren. Först hände det i teknisk terräng, och jag tänkte då att jag får fortsätta använda dessa bara på plant underlag. Någon månad senare stukade jag dock den andra fotleden (så ingen återstukning med andra ord) då jag sprang på relativt plant underlag vid sidan av en gångstig. Väldigt tråkigt eftersom skorna annars är väldigt bra på många sätt. Lagom dämpning, inget som skaver, och överlag rätt sköna (förutom något låga över tårna).

SteelSeries Arctis 7 2019 Edition Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
3.6
(63)
s
saml
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Svårt att bedöma slutbetyget på dessa. De är mycket bra för videosamtal genom sin långa trådlösa räckvidd (klarar typ 10m igenom två tunnare betongväggare från mitt arbetsrum till kaffemaskinen i köket :D ... bara strul om jag går bakom en tredje vägg vid diskhon), bra mic, samt lång batteritid (laddar lite nu som då när jag kommer ihåg, och får i princip aldrig ens varning om slut batteri). Däremot är lyssningsljudet inget att jämföra med dyrare lurar som t.ex. Bose QuietComfort II som jag också har. Man blir nästan chockad över vilken skillnad det är när man testar dem båda efter varandra. Man går miste om mycket av rumskänslan i många låter pga mycket mindre detaljer. Nästan som mono jämfört med stereo. Dessutom är huvudhållaren lite småmärklig och känns inte superväl inställbar, och kan börja halka lite framåt eller bakåt om man lutar huvudet (eftersom det är ett inre band som sitter mot huvudet, som är lite "löst"). Så sammantaget vet jag inte om de riktigt förtjänar fyra stjärnor. Däremot är jag väldigt nöjd över dem för videosamtal.

Mizuno Wave Rider GTX (Herr)
Full Star 1
3
(1)
1 270 kr
s
saml
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Jag gillar Mizuno Wave Rider GTX 2 extremt mycket, då de är både lätta, bekväma, har bra fäste samt fungerar lika bra på grus som på asfalt. Blev lite lurad och trodde att dessa var mer eller mindre samma skor, men trots att de delar många fördelar med 2:an, så är dessa mycket styvare, vilket tyvärr direkt ledde till skavsår över hälsenan för mig. Tråkigt på annars väldigt välgjorda skor.

Marshall Emberton Bluetooth Högtalare
Full Star 1
3.7
(10)
1 290 kr
s
saml
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Sjukt besviken på den här. Kvalitetskänslan på själva apparaten är bra, men ljudet har ett störande dundrande i det nedre mellanregistret/basen, som hela tiden dundrar i trumhinnorna och totalt förstör ljudupplevelsen för mig. Verkar vara svårt att få bort det ens med 3eparts equalizer (inget stöd för Marshalls app i denna).

Mizuno Wave Rider 2 GTX (Herr)
Full Star 1
5
(1)
s
saml
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 år sedan

Fantastiskt sköna skor! Måste vara ett par av de bästa jag testat (kör Brooks, Asics, Nike och Kalenji tidigare). Extra nöjd då de gick på rabatt, 1000 kr på XXL. De har riktigt mjuk och bekväm stoppning runt om fotleden, vilket jag uppskattar som lätt får skavsår längs hälsenan annars, och en väldigt skön sula som är stabil så att foten inte ansträngs, samtidigt som den har väldigt bra dämpning, utan att vara för hög. Därmed rätt bra markkänning också. Fick en helt bra tid på milen med dessa. De känns inte särskilt tunga eller så, trots den bra dämpningen. Dessa känns perfekta för mig som gillar att springa på skogsstigar, men inte kan undvika en del asfalt på vägen dit. Tycker de är stilrena och snygga också (har blå/svart modell). Det enda lilla negativa är att de är rätt varma, åtminstone med dubbla vanliga strumpor som jag brukar köra, så kanske inte optimalt för heta sommardagar. Tycker dock inte det drar ned en hel stjärna.

Decathlon
Dålig
(144)
s
saml
22 omdömen
UtmärktRedigerades 3 år sedan

OBS, har bara handlat i butiken på Kungens kurva, men jag har mycket gott intryck av butiken. Framförallt att sortimentet är en otroligt bra kombination av vettig kvalitet och bra priser, och samtidigt en bred variation av prisklasser. D.v.s i nästan varje avdelning kan man dessutom välja sin prisnivå i många steg, hela tiden med mycket bra kvalitet för priset. Med andra ord kan man lätt hitta något som passar ens plånbok, och vara säker på att få få bra värde för pengarna. Hittade även vissa varor som jag kuskat runt halva Stockholm utan att hitta (sol/regnhatt med tillräckligt brett brätte för att verkligen skydda). Helt OK hjälpsam personal också. På cykelavdelningen finns t.ex. kontinuerligt en kille/tjej som hjälper till, samt servar cyklarna innan de ska ut o.s.v. Enda problemet är att man lätt får ett smärre köpbegär när man går in i butiken :)

Salomon XA Collider (Herr)
Full Star 1
4
(1)
s
saml
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Trevliga skor. Bekväma, stabila (med låg drop), utan att kännas för hårda även vid löpning, åtminstone på mjukare underlag. Bra grepp även på slirig snömodd, vilket gör att man kan använda dessa som alternativ till dubbskor om det inte är allt för isigt, vilket är toppen. Jag tycker också de ser bra ut, och fungerar bra som vardagsskor. Överlag nöjd alltså. Ett problem har de dock, och det är att de är väldigt smala. De tränger in lite i sidorna på mina fötter, som nästan inga andra skor jag testat har gjort. Om det finns någon wide-variant av dessa, så kan det nog vara värt att testa. Jag fortsätter använda mina. De ger åtminstone inte smärta efter användningen, utan känns bara lite medan man springer. Storlekarna är normala. Jag tog 43,5, och brukar ha 43 eller ibland 42, och dessa är på gränsen till lite stora ... jag får ha extra strumpor och knyta hårt. Men som sagt, smala.

Asics Gel-Sonoma 5 GTX (Herr)
Full Star 1
3
(1)
s
saml
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
3 år sedan

Köpt men returnerat efter kort test hemma. Verkar överlag sköna, men lika som alla Asics jag provat tidigare så skaver de runt hälen för mig. Vet inte om detta bara gäller mig, så därför har jag trots allt lämnat 3 stjärnor. På dessa ska annars sägas att de är extremt små i storlekarna. Har haft 43 och ibland 42 normalt. Här tog jag 43,5 men de var ändå trånga framtill, så man behöver nog minst en storlek större än normalt.

Brunton Echo Pocket Scope 7x18
Full Star 1
4.5
(2)
349 kr
s
saml
22 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 4 år sedan

Helt OK kikare, inte minst på grund av skarp, ljus bild trots det mycket portabla och lätta formatet, det lätt gummerade höljet och det praktiska medföljande fordralet. Mycket smart med monokikare också, som innebär dubbelt så bra (dyr) optik till samma pris, med halverad vikt! Det brukar ju ändå vara rätt svårt att få bra syn med båda ögonen om man har lite skillnad i synfel på ögonen. Det som är lite problematiskt är: 1. Smalt synfält (frontlinsen är ju liten) 2. Kort fokusavstånd 3. Skakighet, p.g.a. den mycket låga vikten 2. och 3. ovan innebär att kikaren måste hanteras med båda händerna för att eliminera skakningar samt kunna ratta fokusratten tillräckligt snabbt för att obehindrat kunna se sig omkring (även på långt håll verkar avståndsskillnader på någon hundra meter kunna innebära att man behöver ställa om fokusen). Hade förstås varit trevligt att kunna hantera kikaren avslappnat med en hand. För runt 200 kr är dock det här en utmärkt wear-and-tear kikare som man törs ha med överallt (som med kameror är ju en kikare värdelös om den bara ligger i byrålådan). Ska kolla närmare på om inte focus mono (från kikarproffsen) eller vortex solo 8x25 har ett ännu bättre kvalitets/pris-förhållande, men denna är nog ett bra wear-and-tear komplement ändå, genom sitt låga pris. Uppdatering 2020-07-14: Efter att ha testat en annan dyrare kikare (Focus mono), och kommit tillbaka till denna, så måste jag höja betyget. Den här är faktiskt enklare att hantera (lättare att ställa in tillfredsställande fokus), mycket lättare att ta med sig, och helt enkelt lättare att använda överhuvudtaget. Väldigt väldigt prisvärd.