Prisjakt

vandenhoogen

Medlem sen 2011-01-15
121
Bidrag
92
Hjälpsamröster
Sonos Era 100 Bluetooth Högtalare
Full Star 1
3.6
(5)
1 749 kr
v
vandenhoogen
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 månader sedan

Har haft flera sonos one men ärligt talat aldrig vart helt nöjd med dem, framförallt basåtergivningen har vart dålig och märklig. Även om jag stereokopplat 2st har de inte levererat utan krävt en bas för att göra jobbet. Har haft en Era 100 några dagar nu och måste säga de har betydligt bättre/trevligare basåtergivning. Större skillnad än jag hade förväntat mig… Önska möjligtvis att mellanregistret var lite öppnare. En rumskalibrering som brukar fungera bra gjorde märkligt nog ljudet dovare så stängde av det…

Mekonomen
Bra
(40)
v
vandenhoogen
121 omdömen
Dålig4 månader sedan

Riktigt värdelös hemsida känns som man är tillbaka 20år i tiden, sen är Priserna minst 100% dyrare än konkurrenterna, begriper inte hur mekonomen kan finnas kvar.

LG 27UN880P-B 4K
Full Star 1
4
(1)
4 406 kr
v
vandenhoogen
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 månader sedan

Har sökt överallt vad som skiljer un880 vs un880p det enda jag kan hitta är att p är en nyare modell och har ett snäpp bättre energimärkning. Använt en 27” 5k imac de senaste åren och saknar verkligen den glossy ytan, den matta ger oväntat mycket ”dassighet” i bilden, speciellt när man sitter i ett mörkt rum och drar ner ljusstyrkan. Imacens 5k skärm är tveklöst bättre men motsvarande lg 5k kostar tre ggr så mkt som denna 4k skärm. Gav initialt ett rätt lågt betyg men har nu ökat betyget då jag upptäckte nedan: Ska man köra en mac mini m2 kan jag verkligen rekommendera att inte köra med hdmi utan usb c. Kör man med HDMI och tredjepartsprogram som ”monitorcontrol” går det visserligen att justera ljusstyrkan (mjukvarumässigt) men bakgrundsljuset på skärmen justeras inte ner vilket gör bilden katastrofalt dålig i mörker med fruktansvärd bleeding. Kör man via usbc funkar ljus upp/ner på tangentbordet felfritt och skärmen justerar ner sina dioder (via hårdvara). Kräver tyvärr tredjepartsprogram som monitorcontrol men fungerar klockrent. Blev galen den första veckan (då jag körde med hdmi) var tvungen att gå in i menyn på skärmen för att manuellt justera upp/ner ljusstyrkan vilket i sig är obegripligt omständigt. Så nu är jag nöjd med skärmen både dag/kvällstid synd bara att jag tar upp en usb c port på den redan portsnåla mac minin.

Yale Connect Wi-Fi Bridge
Full Star 1
1
(2)
784 kr
v
vandenhoogen
121 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
8 månader sedan

Har huset fullt av wifiprylar men inget fungerar lika dåligt som denna. Tappar wifi anslutning väldigt ofta. Har även en i garaget fri sikt till Accesspunkten 3m bort. Ändå extremt svajig uppkoppling på den också. Tur den inte behövs för homekit integration.

TP-Link Deco X50-Outdoor (1-pack)
Full Star 1
4.3
(3)
1 190 kr
v
vandenhoogen
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
8 månader sedan

Har en elbilsladdare som klaga på dålig wifi montera upp denna några meter ifrån, av någon märklig anledning kopplar laddarn oftast upp sig mot deco enheten som står långt bort i vardagsrummet, går ej att ”låsa” enheter till specifik accesspunkt som man kan göra med unifi etc. Detta är ett känt problem som jag tyvärr råkat ut för med andra märken också men så störigt. Ibland kopplar den upp mot ”x50 outdoor” men några timmar senare har den bytt till en deco med lägre signal igen grrr. Sjukt frustrerande. Har kört nätverksoptimering men nätet beter sig på samma sätt.

Xiaomi Mi Wi-Fi Range Extender Pro
Full Star 1
1.8
(5)
157 kr
v
vandenhoogen
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Har tre st på olika ställen och fungerar klockrent varje gång, har kört till min trådlösa dörrklocka (unifi protect g4 doorbell) trots accesspunkter på flera ställen i huset var det en död zon utanför entredörrn med en sånhär i uttaget på insidan fungerar den 100% stabilt och har gjort det sedan den installerades för ett halvår sedan, fick skapa ett nytt dolt ssid så att dörrklockan verkligen koppla upp till denna och inte en svagare signal, vid flera accesspunkter med samma ssid är det tyvärr inte alltid det logiska utan enheter kan göra dumma val och koppla upp till accesspunkter med svagare signal…🤪 Har kört samma setup för en wifi ansluten laddbox vid sommarstugan, wifi signalen var för klen precis där den sitter för att den skulle fungera tillförlitligt. Med en sånhär inärheten funkar den som det var tänkt från början utan avbrott eller krångel. Har testat en rad wifi förstärkare innan och denna är det bästa jag testat, enkel att få igång och tillförlitlig, och dessutom grymt billig.

Maxi-Cosi RodiFix AirProtect
Full Star 1
4.4
(8)
1 995 kr
v
vandenhoogen
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Har inte haft någon bil där denna sitter bra, vw passat(2017) tar den i nackstödet och lämnar långt utrymme mellan ryggstödet på stolen och barnstolen. Känns inte bra, på tesla model y känns det helt katastrof att ha denna i framsätet. Den trycker hårt mot nackstödet i framsätet och är långt ifrån ryggstödet, även i vår vw up sitter den dåligt. Inga säten verkar ha samma form som ryggstödet på denna vilket gör den vinglig.

Harman Kardon Onyx Studio 7 Bluetooth Högtalare
Full Star 1
3.4
(10)
1 290 kr
v
vandenhoogen
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Imponerande för 9år sedan när jag köpte onyx studio 1, sen har de kört på, testat lite olika utseende genom åren men innehållet är i princip samma. Uselt batteri, betydligt lägre effekt vid batteridrift än adapter. Det borde vara usb c eller inbyggd nätdel för o slippa bära med den otympliga klumpen. Saknar också ”boost” vid riktigt låga volymer vilket gör att när man lyssnar lite lågt på kvällarna låter det tunnt. Det är en bra högtalare för 999kr som ica maxi tar just nu, men förstår mig inte på varför de släpper nya versioner utan att anamma nyare teknik…

Samsung The Frame QE65LS03A 65" 4K Ultra HD (3840x2160) QLED Smart TV
Full Star 1
2.2
(5)
v
vandenhoogen
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

En tv för detta priset skall ej lida av clouding. Vår 7år gamla philips (ej oled) är nattsvart i jämförelse. Detta var en besvikelse, grå svärta är inte roligt när det ska se ut som konst på väggen.

Plejd Dimmer DIM-01
Full Star 1
4.8
(9)
450 kr
v
vandenhoogen
121 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Äntligen kom homekit-integration.(kräver gateway) En bra dimmer blev helt plötsligt bäst.