Prisjakt

Corran

Medlem sen 2011-01-12
58
Bidrag
43
Hjälpsamröster
Lovebox.se
Bra
(3)
C
Corran
58 omdömen
Utmärkt5 månader sedan

Råkade få en trasig produkt, det åtgärdades snabbt och smidigt - och med deras bra priser kan man ju inte ge annat än "utmärkt" i betyg.

Owlet Baby Monitor Duo 3
Full Star 1
3.7
(3)
3 996 kr
C
Corran
58 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Upodatering: de har kommit med nya uppdateringar då den faktiskt funkar som den skall nu. Gammal info: Har nu använt den i några veckor, på Android, och kameran - eller mer troligt appen - har redan ballat ur säkert 100 gånger. Bildfeeden från kameran försvinner helt, eller så fryser bilden (men ljudet fortsätter funka), inte går det att prata till barnet genom kameran heller, och jag sitter med Android 11 på en Samsung så det är inte någon mysko mobil direkt. Kameran funkar inte stabilt i IOS heller. Överlag beta-klass. Sockan funkar bättre men historiken har sitt egna liv och ibland spelar basstationen sin melodi helt slumpmässigt. Läser man omdömena i Play Store ser man att de här problemen funnits i flera år. Edit: Efter några timmar (!) i supportkö och omstarter och resets så kom de med beskedet att de vet om problemet i nyare Android och en ny app kommer snart. Det är ju lite lustigt eftersom problemen rapporterats i flera år och att i alla fall mina problem drabbar även IOS...

Owlet Cam HD Video Baby Monitor
Full Star 1
2.5
(2)
1 614 kr
C
Corran
58 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Upodatering: i senaste kombination av firmware, app och Android 11 fungerar kameran som den ska. Fortfarande en drl småfix och den klarar ju fortfarande inte 5GHz så klart men nu är det användbart. Det var synd att det tog dem ett halvår eller så... Gammal info: Jag köpte den här kameran som en del i deras "Duo"-paket ihop med sockan. Kameran är riktigt dålig, eller så är det apparna som är usla, det är svårt att bedöma vad som är vad när de så att säga inte går att använda separat. Bilden kan frysa men ljudet fungerar - så även om du hör något så är det inte säkert att du ser en aktuell bild. Tvåvägskommunikationen fungerar inte alls, ljudet i kameran är så lågt att det inte hörs. Man får helt enkelt tokskrika rakt in i mobilens mikrofon så hörs det åtminstone något från kameran. Stänger man ner appen och öppnar den igen ser man oftast ingen bild alls. Likadant blir det om man försöker få upp bilden i helskärm. Ovanstående händer både i Android 11 och IOS, och av döma av kommentarerna på Play Store har det varit så här i många år. Inte heller är deras produkter kompatibla med 5GHz så moderna WiFis är inte aktuella använda med den här. Slutkläm: jag litar inte på att den här kameran kommer funka den dag den "måste" funka. Det skulle vara kul att se hur andra upplever sina enheter... Edit: Efter några timmar (!) i supportkö och omstarter och resets så kom de med beskedet att de vet om problemet i nyare Android och en ny app kommer snart. Det är ju lite lustigt eftersom problemen rapporterats i flera år och att i alla fall mina problem drabbar även IOS...

Sonos Roam WiFi Bluetooth Högtalare
Full Star 1
2.4
(27)
1 990 kr
C
Corran
58 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Nä. Ljudet är inget att skryta med, har andra enheter som är vattenskyddade med bra mycket bättre ljud, och det till mycket lägre pris. Tyvärr har den, vad det verkar, också några buggar - eller så är jag ovanligt klantig med just denna enhet - så den är ofta både urladdad och inte helt "med på noterna" med min mobil. Har inte haft några problem med mina andra Sonosenheter genom åren så det känns ovant att klaga på Sonos... Ja, och så det där med laddaren, nu hade jag iofs några "starka" till mina RPi'er men att de inte skickar med är dåligt. Överlag klart överprisad för vad den klarar och hur den låter. Min Jarretech som är storleksmässigt lika springer cirklar kring denna och mina billiga i garaget låter lika eller bättre.

Remington MB050 Durablade
Full Star 1
3.5
(25)
258 kr
C
Corran
58 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Maskinen är okej, men medföljande plastkammar och fastsättningen är usla och då blir ju hela maskinen oduglig. Använder man sällan eller aldrig kammarna är maskinen bra. Det finns en kamsats att köpa som reservdel, för 49kr + 60kr i frakt (en tredjedel av totala nypriset således) men de riskerar ju också att gå sönder och då blir maskinen rätt dyr. Annars klipper/rakar maskinen bra och Remingtons support är bra. De borde dock göra något åt de där små, små kammarna.

Buildor.se
Dålig
(500+)
C
Corran
58 omdömen
Utmärkt3 år sedan

Supersnabb leverans, och en reklamation skötte de snabbt och bra. Helnöjd.

Ryobi RLM36X46L50HI
Full Star 1
3.8
(4)
C
Corran
58 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Låg ljudnivå, helt ok batteritid (har också extra batterier från mina andra 36V-maskiner) så jag täcker 1400kvm på tre batterier, ungefär (5+4+4Ah). Nackdelar: lite "flimsig" i anslutningen mellan handtag och maskin, jag trodde först det var nåt fel på den men den "ska" tydligen vara lite ynklig. En annan sak jag stör mig på är att dödmansgreppet är alldeles på tok för känslig, så det blir till att vira gummiband eller nåt annat så att den inte stängs av så fort man rör händerna det minsta. Uppdatering ett år senare: fungerar utmärkt för mina 1400kvm. Inga problem överhuvudtaget, det är bara när gräset fått växa sig lite väl högt som den inte riktigt orkar med, men då kör jag två gånger istället - en på högsta höjden, väntar en dag, kör på vanliga (mellan) höjden. Skulle aldrig i livet gå tillbaka till bensin igen. EDIT: Tuggar på glatt efter två år, trots att jag satte kniven i fundamentet till flaggstången i slutet av förra säsongen... Var rädd för att motorn, eller motorfästet, skulle ha gått all världens väg iom att själva kniven såg ut som en bumerang, men det enda lilla är att motoraxeln är lite lite liiiite sned, men den har gått bra trots det i 9 månader till. Det är mer än jag hade trott om den här plastmaskinen faktiskt. Jag trodde jag hade kört sönder den totalt :) EDIT2: Fyra år, fungerar fortfarande som den ska. Ena plastbiten som håller fast kabeln till handreglagen har gått sönder så jag har fått sätta en tejpbit där - annars är den fortfarande som den ska. Ett av batterierna har gett upp efter ca 3 år, tyvärr 5Ah'n som är rätt dyr att köpa nytt men annars är det bara frid och fröjd. EDIT3: Några säsonger till - nu har staget till handtagsenheten gått sönder nere vid klipparen, men en stålbit och två muttrar senare så är det som nytt igen. Tuffar på som den ska, och batterierna jag hade från början fungerar fortfarande (förutom 5Ahn som gick sönder helt förut). Trevlig, lätt och tålig maskin! EDIT 4: Även andra sidan av staget har pajjat, fler skruv och en järnbit så funkar det. Börjar se lite medfaren ut där en del plastdetaljer ramlat av t ex men den har ju gått i 7 säsonger nu och batterierna börjar bli slitna men det tuggar på. Får gå minst en säsong till! Skulle definitivt köpa en liknande om den här nu skulle haverera.

LG 65NANO86 65" 4K Ultra HD (3840x2160) LCD Smart TV
Full Star 1
3.5
(4)
C
Corran
58 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 3 år sedan

Okej bild - dagens TVs är i grunden rätt bra så det "ska"den ha. Den är inget speciellt utan en "TV". Plus VRR (ej testat själv, verkar sisådär i tester) bra ljud för en TV WebOS funkar bra lågt pris bra på att skala ful-TV Minus Dålig svärta, den är ju kantbelyst + IPS så inte så förvånande, men den är riktigt dålig på svärta. Kontrasten blir klart lidande. Lite för ljussvag för att HDR ska bli bra Dålig betraktningsvinkel, faktiskt sämre än jag trodde map panelen Inte superbra inställningsmöjligheter för att kompensera svärta/kontrast/rörelse etc

Wilfa WSCG2
Full Star 1
4
(51)
799 kr
C
Corran
58 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 3 år sedan

Tyst, ger bra malning - enda minuset är att plastbyttan för det malda kaffet blir statisk, hade varit bättre med en glasbehållare skulle jag gissa. EDIT: Fungerar fortfarande utmärkt. De som tycker den väsnas - den är rätt tyst jämfört med många andra (även dyrare). Kaffet mals väl, jag kör mest med French press i den här och det fungerar bra. Espresso blir hyfsat men inte perfekt (men den är ju billig också). Fortfarande så blir kaffet statiskt, har lärt mig att ha en fuktig trasa och "joxxa runt" därinne efter varje körning så det inte samlas, så det funkar. Det är det enda som gör att jag inte ger full pott. Edit: Det tog några år, men nu gick locket till plastbyttan sönder. Jag har aldrig kommit underfund med att den blir statisk så det blir alltid rätt stökigt när man håller på. Plastbyttan funkar utan lock, men det blir ännu stökigare när det är statiskt och inget lock. Överlag dock fortfarande en bra kvarn, den gör sitt jobb utmäkrt.