Prisjakt

lida2k

Medlem sen 2010-09-11
13
Bidrag
24
Hjälpsamröster
Zalando
Dålig
(340)
Usel
5 år sedan*
Beställde saker från zalando för snart två veckor sedan. Postnord slarvade bort paketet. Utlämningsstället svarar mig att paketet är tyvärr borta och Zalando måste ta det postnord eftersom paketet är försäkrat. Zalando svarar efter en dag att de söker efter paketet och att jag skall avvakta. När pakaket aldrig dyker är jag på dem igen men nu svarar de ej. Istället för att bara skickat ett nytt paket och göra kunden nöjd, så tiger de men tar mina pengar. Varning för denna firma! Mitt beställnings nummer är :1110100517xxxx Uppdatering: ringde dem för att få en förklaring och veta vad som händer. Enda vägen framåt som Zalando ger mig är att Jag köper och betalar produktern en gång till. Då kommer de återbetala pengarna jag laggt ut för första köpet. Helt galet!
*Redigerades 5 år sedan
Kaffecompagniet
Utmärkt
(14)
Utmärkt
6 år sedan*
Beställde en kvarn söndag kväll. Fick den tisdag lunch. Perfekt.
*Redigerades 6 år sedan
Optoma NuForce uDAC 3
Full Star 1
2.9
(11)
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
7 år sedan*
Mitt exemplar är inte kompatibelt med windows7. Bit-strömmen hackar. På windows8 fungerar det klockrent. Förmodligen tillverkningsfel, men kan oxå vara en bugg i firmware. Två månaders brevväxlande med Nuforce support har inte lett till något. Edit: Har fortsatt jaga Nuforce-supporten. För en månad sen sa de att de skulle skicka ett nytt exemplar. Nu kontaktar jag dem igen och då säger de att först måste veta om jag köpt dac:n i deras online eller i butik. Helt galet. För övrigt verkar supporten helt okunnig. Tex begriper de inte skillnaden mellan att använda Windows drivrutiner för USB-ljud och den ASIO-driver som Nuforce utevecklat för UDAC3 (som förövrigt inte fixar mitt problem) Supporten är också helt ointresserad av att lösa problemet utan svarar med idiotsvar för att trötta ut mig så jag ska ge upp. Mitt råd är: Undvik att köpa Nuforceprodukter! Googlar man på UDAC och problem finner man att många kunder har problem med UDAC2 och UDAC3 och supporten har nu visat sig vara värdelös. Edit2: Fick precis ett ovanligt otrevligt svar från Nuforce som innehåller en massa felaktigheter men kortfattad säger att allt är mitt fel. :-) Herregud, vad är det här för företag? Kan man lägga ut hela mejltråden i ett omdöme på prisjakt? Jag vill fortfarande varna för Nuforce. Risken är stor att du bara får lämna tillbaka produkten, så spara kvittot!
*Redigerades 7 år sedan
Audiolab M-DAC
Full Star 1
4.5
(7)
12 990 kr
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
8 år sedan*
Jag har haft denna dac:n hemma några veckor och här är mina intryck DAC:n spelar rent och detaljerat. Placerar instrumenten tydligt. Ljudmässigt har jag inget att klaga på för denna DAC, utan den låter helt enkelt väldigt bra. Jag har hittat nya detaljer i mina gamla favoritskivor och denna DAC:n spelar klart mer dynamiskt än min förra. Det finns några DAC:ar att välja på i prisklassen, jag valde M-DAC pga av dess flexibilitet. Digitala utgångar, RCA ut, XLR ut samt möjlighet att köra som försteg. I min setup kör jag mdac:n som försteg till en tvåkanalare och via digital-ut matar den en flerkanalare. PC och CD står för signalen. mha Mdac:n slipper jag koppla om sladdar när jag byter förstärkare. Det finns ett antal filter i D/A-chippet som du kan styra via fjärrkontrollen. Skillnaden mellan filtren är endast ytterst subtil. Jag har provat olika filter och funnit en favorit som jag tycker har bäst klang. Googlar man olika forum finner man att andra ägare har andra favoriter. Kanske inte DAC:ns viktigaste feature, men trevligt att man kan påverka det i alla fall. + plus i kanten får audiolab för bitström-testet som är inbyggt i DAC:n. Du tankar hem två testfiler från hemsidan och spelar dem på det media(tex din PC) du vill testa. DAC:en jämför in-signalen med en inbyggd referens och på så viss kan mdac:n upptäcka om bit-strömmen förvanskats på vägen. detta är enda sättet du kan med 100% säkerhet veta att ditt system är korrekt konfigurerat och störningsfritt. Guld värt tycker jag. - enda minuset tycker jag är volymkontrollen som har lite plastkänsla.
*Redigerades 8 år sedan
XTZ 99.38 MK2
Full Star 1
4.4
(4)
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
9 år sedan*
Dessa högtalare spelar mycket rent, detaljerat och harmoniskt. Utav de högtalare jag lyssnat på i denna prisklass är de outstanding. Min uppfattning är att man måste gå upp avsevärt i pris för att hitta något som matchar dessa. Dali's Ikon serie kommer närmast men 99.38 låter mycket mer avslappnat med rockmusik. dali-högtalarna lät mer spänt/ansträngt. Min skivsamling är väldigt blandad och jag har fått återupptäcka många välsinspelade skivor, tex skivorna Dire Straits "On every street", Mark Knopfler "Shangri-la" som båda låter fantastiskt bra på 99.38. Andra skivor har varit en besvikelse då inspelningen har varit av så dålig kvalitet, för att göra dessa högtalare rättvisa. Skit in?, skit ut!. En feature som jag uppskatta är att man kan justera bas- och diskant-nivåerna med bygglar för att tweaka sitt system för rummets egenskaper. Man kan och plugga igen basreflexportarna för att ändra egenskaperna i bastonerna. Mitt lyssningsrum lider av en baspuckel så jag kör pluggat, men har en mycket djup, fast och rapp bas. XTZ 99.38 är ett par stora och tunga högtalare. De har smal baffel så de tar inte upp hela rummet, men de lämnar ingen oberörd. Gediget byggda och mycket snygga i svart pianolack. Det man ska tänka på är att de kräver strömstark förstärkare.
*Redigerades 9 år sedan
Sida 2