Prisjakt

AiR

Medlem sen 2004-08-11
35
Bidrag
37
Hjälpsamröster
Andersson QLED5531UHDA 55" 4K QLED (3840x2160) LCD Smart TV
Full Star 1
5
(1)
6 490 kr
A
AiR
35 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
3 månader sedan

Fick uppdrag att åt en bekant köpa in en TV som var 50-55 tum och kostade under 4000 kr, trots mina varnande ord att det nog blir en svår kombination. Förväntade mig därför att det skulle finnas mycket att klaga på i denna TV men blev positivt överraskad på nästan alla aspekter. Enkel att montera och installera, enkel att handha, bilden är superbra och ljudet fullt tillräckligt för 90% av människor, även om det såklart inte är hemmabionivå. Vid rörelse så har den ibland lite problem med blockighet men jag har observerat samma beteende på LG:s OLED-modeller som kostar 4-5 gånger mer än denna. Det du INTE får är OLED-svärta, ljusstyrkan är bara OK och operativsystemet är inte superrappt, men återigen snabbare än jag hade förväntat mig. Det finns heller ingen mikrofon i fjärrkontrollen, så röststyrning måste göras med telefon. Det är likt alla Andersson någonsin en turkisk Vestelprodukt men jag är helt klart imponerad över hur mycket TV det är för 3990 kr. Märket är dessutom knappt märkbart, det är skrivet med pytteliten mörkgrå text på svart botten i mitten av TV:n, mycket diskret. Och så är det 10 års garanti också. Galet!

Pico 4 All-in-one 128gb
Full Star 1
3.8
(5)
4 549 kr
A
AiR
35 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
8 månader sedan

Med reservation för att det är det enda headsetet jag prövat och under förutsättning att priset är rätt när man köper (typ 3000) så är det ett en väldigt rolig leksak. Bekväm att ha på huvudet, bra batteritid, och framför allt en bra och komplett lösning. Man behöver inte komplettera med något, till skillnad från Quest. Förvånad över hur bra ljud det är från de små högtalarna i remmen även utan hörlurar. Kommer man från PC-världen så är bilden lite lågupplöst men ändå fullt acceptabel.

Book Outlet
Dålig
(48)
A
AiR
35 omdömen
UtmärktRedigerades 3 år sedan

Billigt och fraktfritt och boken skickades direkt från Bonnier nästa dag, fick fakturan samma dag som boken. Absolut inget att klaga på.

renewed
A
AiR
35 omdömen
Utmärkt3 år sedan

Telefonen beskrevs som att vara i "nyskick" och det var den faktiskt, jag var lite fundersam innan jag beställde men jag har inte kunnat finna ett enda tecken på att det var en använd telefon, till och med skyddsplasten runt telefonen satt kvar. Den kom dock i Reneweds egna låda utan laddare (dock med sladd och SIM-verktyg). Skickades snabbt med DHL dagen efter beställning, det var dock inget packmaterial i förutom något som liknade ugnspapper som inte gjorde något för att säkra innerförpackningen från att röra sig. så innerförpackningen kunde studsa omkring fritt under transport eller om man skakade på paketet. Antagligen tål de flesta telefoner lätta stötar men det hade känts bättre om paketet var stumt. Att betala halva nypriset för en "i princip" helt ny telefon är något jag känner mig väldigt nöjd med.

Cykelhuset.se
A
AiR
35 omdömen
UtmärktRedigerades 5 år sedan

Alltid hjälpsam och ärlig service från medarbetare som verkligen gillar cyklar. Enbart erfarenhet av deras fysiska butiker.

Cykelkraft
Dålig
(500+)
A
AiR
35 omdömen
Utmärkt5 år sedan

Inget att klaga på, snabbt skickat, bra packat, trevlig och snabb support både före och efter köp (då de sänkte priset på varorna 1 dag efter min order prismatchade de sig själva) - dock lite irriterande att det är "extrapris" på precis allt precis hela tiden.

Skullcandy Uproar Wireless On-ear Headset
Full Star 1
3.3
(4)
599 kr
A
AiR
35 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Köpte för 299 kr och det är helt okej för det priset. Helt och hållet i plast, men känns trots det rätt robusta. Värt att notera är att det finns lite stoppning på bågen, något som inte alls är självklart i denna prisklass. Bra ljud, är ingen hifinörd men jag saknar inte bas trots den rätt nätta elementstorleken. Du får dock inte ha ett stort huvud, redan på mitt rätt lilla huvud så sitter dessa rätt tajt. Det betyder att det är inga problem att jogga med dem, de ramlar inte av, men de blir obekväma att bära ganska fort. Även en stjärnas avdrag för Skullcandys idiotiska förpackning som kräver att man förstör emballaget för att få ut produkten. Det finns inga flikar att öppna, hela lådan är limmad, utom botten där det finns en perforerad dragremsa (precis som på makaronpaket) som man måste dra av för att öppna lådan. Det går alltså inte att återförsluta förpackningen utan massor av tejp, vilket jag utgår från är problematiskt om man skulle vilja lämna tillbaka varan. I och med att jag samma dag köpte ett par Grind för samma pris (som är mycket bättre) hade jag egentligen velat lämna tillbaka dessa, men orkar inte orda om 299 kr. Kan ha dessa när det regnar ute istället.

Skullcandy Grind Wireless On-ear Headset
Full Star 1
4.5
(2)
490 kr
A
AiR
35 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
6 år sedan

En stjärnas avdrag för förpackningen, varför återkommer jag till senare. Jag köpte ett par Uproar först men samma dag hittade jag dessa för samma pris (299 kr) och för det får man säga det är ett rent kap, Grind är mycket bättre på samtliga punkter. Båge i metall, mycket mjuka öronkuddar och precis lagom tryck på öronen (inte för tajta som Uproar). Även större element och ännu bättre ljud, balanserad ljudbild som inte saknar bas alls. Så sköna att ha på sig, bra batteritid, snygga att se på (många olika färgvarianter) och bra ljud. För 700 kr som de säljs för i oktober 2018, nja, för 499 eller 399 är de riktigt bra. För 299 fantastiska. Men vad var det där om förpackningen? Jo, precis som Uproar så har Grind en av Skullcandys idiotiska förpackningar som kräver att man river sönder paketet för att få ut varan. Det finns inga flikar att vika upp, toppen är limmad (med kopiösa mängder lim) och på botten finns perforering i kartongen som du måste riva av. Så ångrar du ditt köp, visst enligt lagen ska du får lämna tillbaka varan, men bered dig på att slåss med butiken angående skicket på kartongen.

Sony CyberShot DSC-WX350
Full Star 1
2.3
(3)
A
AiR
35 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

Oj de säljer tydligen fortfarande denna. Har haft den i tre år, tar okej (men inte strålande) bilder i dagsljus, och har såklart väldigt bra zoom. Men i övrigt får du bättre bilder ur en mobilkamera av senare årsmodell, särskilt i lågt ljus är skillnaden markant, vilket är lite förvånande, men visar på hur mycket pengar och energi som telefontillverkarna lagt ner på bättre kameror. Misstänker att Wx350 har en ganska liten bildsensor. Bildstabiliseringen fungerar okej för foto, dåligt för video. TLDR: Smidigt format, men inte så smidigt som en mobiltelefon, och inte lika bra bilder. Observera också att kameran inte har en aning om var den befinner sig och därför inte geotaggar bilderna, vilket faktiskt är rätt irriterande i efterhand.

Teknikproffset
Utmärkt
(500+)
A
AiR
35 omdömen
Utmärkt6 år sedan

Snabbt och smidigt, ett litet avdrag dock för att kollinr genereras väl tidigt, mejlet "din produkt har skickats" kom 36 h innan produkten faktiskt skickades (under en vanlig vardagsvecka).