Prisjakt

TheGoodGuy

Medlem sen 2010-01-15
110
Bidrag
59
Hjälpsamröster
Amazon.se
OK
(500+)
T
TheGoodGuy
110 omdömen
DåligRedigerades 25 dagar sedan

Amazon = en svårnavigerad djungel av mestadels kinaskräp. Ganska värdelöst, jag har ändå handlat ca 10ggr vilket förvånar mig (varför gör jag det) Den största fördelen är deras kundtjänst som är snabb och löser problemen på ett någorlunda bra sätt. Men var varför handla på ett ställe där vartannat köp resulterar i att jag måste kontakta kundtjänsten för att det blivit fel hos deras underleverantörer eller för att den värdelösa varan gått sönder eller är för jäkla dålig? Handla någon annan stans istället! Det är ett under att denna värdelösa Internetaffär är den största som finns, den är ju faktiskt helt kass! Fördelarna: + Stort sortiment + Bra kundtjänst + Ibland bra priser + Det kan finnas unika varor som eljest är bökiga då de kanske bara finns utomlands och då kan Amazon.se vara ett bättre alternativ Nackdelarna: - Svårt att söka den vara jag vill ha, jag får alltid upp mängder irrelevanta objekt. Hur svårt skall det vara att ha vettiga sökfunktioner för att begränsa sökningen? - Mycket stor mängd totalt värdelösa varor. Rent Kinaskräp (sånt man inte ens tar emot gratis. Sånt som inte ens borde få tillverkas p.g.a. resursslöseri) - Flera gånger har jag åkt på att att betala moms för varorna p.g.a. att Amazons underleverantör befinner sig utanför EU (och de är fel och framstår inte vid köpet). Jag har dock alltid fått dessa pengar från Amazon efter att jag kontaktat kundtjänst. - Gratis frakt är sällan gratis. Utan vid köp måste jag välja leverans till dörren eftersom leverans till ombud inte längre går (av någon obegriplig anledning) och då läggs fraktkostnaden på. Extremfallet var en vara för ca 1500kr där de vile ha ca 1500kr i frakt för, istället för den "gratis frakt" de skyltade med när jag la varan i kundvagnen. - Det är väldigt svårt att veta vad som gäller angående köpvillkor t.ex. retur eftersom det finns oändligt med underleverantörer som har egna regler. - Priserna är ofta rätt dåliga. Finns i regel bättre pris på annat håll när det gäller märkesvaror. Jag väljer i regel kvalitetsprodukter, men ibland kan en billig produkt vara ok är det en billig skräpprodukter är det bättre att köpa på ex. IKEA, Jula, Biltema så vet man vad man får: billigt men ok (de har ett rykte att tänka på) istället för Amazon som ofta säljer billigt, men rent skräp. UPPDATERAD 2024-03-29 Jag har handlat ca 20-25 gånger hos Amazon. Återkommande problem med dåligt paketerade produkter som tagit skada under leveransen. Väldigt hög felfrekvens när jag handlar hos Amazon jämfört med andra onlineaffärer. Men deras kundtjänst löser i regel problemen på ett bra sätt. Lite oklart hur Amazon kan vara så framgångsrikt när de får sända ersättningsprodukter för att dyra varor inte skyddats under transporten. Skyddspapp/bubbelplast borde vara billigare än att sända nya varor för 1500kr tre gånger p.g.a. att två leveranser förstört produkten under transporten.

Beurer BF 980
Full Star 1
5
(1)
1 314 kr
T
TheGoodGuy
110 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades en månad sedan

Bra våg, enkel att använda Jag har inte jämfört dess mätvärden med andra vågar så jag kan i säga något om exaktheten. + Bra funktioner + Mäter snabbt + Enkel att använda + WIFI-uppkoppling + App som lagrar mätvärden och visar tydligt värden och förändringar + Snygg + Laddas via USB-C - Väljer man att använda appen att hantera mätvärden, vilket är smidigt, lagras datan i "molnet" vilket kritiserats som säkethetsrisk. För min del känns det inte så farligt om någon hackar datan och avslöjar min vikt eller fettprocent... Många av Beurers andra WIFI-uppkopplade vågar har fått massiv kritik för uppkopplingsproblem. Denna fungerar helt felfritt och det var anledningen till att jag just valde denna modellen. Dyrare, men välfungerande.

boozt.com
Utmärkt
(460)
T
TheGoodGuy
110 omdömen
UtmärktRedigerades 3 månader sedan

Bara bra! Inget att klaga på. Jag har handlat ca 8ggr + Bra och väldigt stort sortiment +Lätt att söka och filtrera varor + Bra priser + Bra retur och öppet köp regler + Fri frakt och fri och enkel retur + Riktigt snabb, trevlig och tillmötesgående kundtjänst! (Har kontaktat dem flera gånger. Aldrig något problem.) + Snabb hantering av frakt och returer + Bra alternativ för betalning Priserna kan vara lite virriga genom att de ha rabatt på rabatter med olika % som läggs på varandra. Men det är väl ett lyxproblem att få rabatt på rabatten...

Notino
Utmärkt
(472)
T
TheGoodGuy
110 omdömen
Dålig3 månader sedan

Bra på många sätt. Men otroligt bökigt att sända retur då det helt ska skötas av köparen. De borde kunna dra av fraktkostnaden för beloppet som ska refunderas. Eller ha fri retur som så många andra affärer erbjuder.

Verktygsvaruhuset.se
Utmärkt
(43)
T
TheGoodGuy
110 omdömen
Utmärkt6 månader sedan

Snabb leverans Uknia Makitatillbehör i lager (som i princip alla andra butiker hade 3v leverans på) Riktigt bra priset på vissa varor

Dyson V11 Absolute Sladdlös
Full Star 1
4.4
(52)
6 285 kr
T
TheGoodGuy
110 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 månader sedan

Suger helt ok. Men den är plastig och kvalitén rimmar illa med den saftiga prislappen. Efter 2år sprack plasten kring avtryckaren, som man behöver hålla inne för att den skall vara igång. En liten plastdetalj ramlade loss. Det är nu glapp i avtryckaren som inte ligger an mot handtaget pga en spricka, så den stänger av sig efter 10-20 sekunder åt gången, dvs typ oanvändbar eftersom det tar någon sekund innan sugkraften är 100%. Det gick smidigt att köpa reservdelar. Men det kostade ca 1100kr att byta ut delen som innehöll den lilla plastbiten som spruckit (handtaget sitter ihop med motorn som också fick bytas ut).

Samsung C34H890 34" Ultrawide Välvd Gaming WQHD
Full Star 1
5
(1)
7 108 kr
T
TheGoodGuy
110 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 månader sedan

Bra skärm med vettiga inställningar för att kunna sitta ergonomiskt och arbeta. 100Hz USB hub Bred och ger bra arbetsyta

Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Plus (Nordisk)
Full Star 1
3.9
(41)
349 kr
T
TheGoodGuy
110 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 månader sedan

+ Billig + Lagom storlek + Bra funktioner + Batterierna håller länge (riktigt länge!) - Kvalitén är inte 100%

Zara
Dålig
(6)
T
TheGoodGuy
110 omdömen
UselRedigerades 9 månader sedan

Väldigt bökigt att göra returer. De har gjort det bökigare för kunderna så färre plagg returneras. Inte ok. Jag tänker inte handla här fler gånger.

JBL GO 3 Bluetooth Högtalare
Full Star 1
3.9
(9)
388 kr
T
TheGoodGuy
110 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
10 månader sedan

Överraskande bra med tanke på det lilla formatet! Den är bra jämfört med sitt pris och storlek. (Självfallet finns det bättre högtalare, men det blir fel att jämföra med något mycket större eller mycket dyrare)