Prisjakt

HajDeff

Medlem sen 2009-09-01
30
Bidrag
8
Hjälpsamröster
Proshop
Utmärkt
(500+)
H
HajDeff
30 omdömen
Utmärkt6 månader sedan

Har handlat av dem sedan 2015, då jag byggde en av alla mina datorer genom åren. Skulle påstå att Proshop är den nätbutik jag litar på mest, i varje fall för elektronik. Sist beställde jag en OnePlus 11, till ett lågt pris. Den dök upp på två dagar, välpaketerad som alltid. Någon dag senare köpte jag ett kamerastativ som också kom på två dagar. Extremt pålitliga, bra utbud, snabba, packar säkert, och är ofta bland de billigaste. De få gånger jag behövt kontakta kundtjänst har det aldrig varit några större problem (så långt jag minns). Inga skumma "deals" eller annat bondfångeri.

Razer Viper Ultimate
Full Star 1
3.9
(21)
1 157 kr
H
HajDeff
30 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Fullkomlig smörja! Har betygsatt flera möss här tidigare (vissa har säkert fått oförtjänt lågt betyg...), men denna är rent objektivt kass! Listan på fel är oändlig och man kan räkna upp varenda möjliga av dem som en mus kan ha. Programvaran är SANSLÖST usel och har gett upphov till det ena problemet efter det andra, genom alla Razers inkompetenta uppdateringar. Razer verkar inte fatta vad betatester är. Och de ska vara proffs - som riktar sig till proffs?! Några exempel på vad mjukvaran enskilt ställt till med: * Frågar om inlogg vid varje uppstart, trots att man bockat i att den ska komma ihåg lösenord. * Sidoknapparna fungerar ibland, ibland inte. Registrerar ofta dubbla inmatningar. Sensorn är opålitlig. Jag upplever att musen inte registrerar rörelsen på musmattan fullt så den släpar efter och blir väldigt oprecis. * VÄRST AV ALLT: Senaste (slutet av februari 2023) mjukvaruuppdateringen gör så att när jag tittar på videor/streams på t ex Twitch eller Instagram, osv (på datorn så klart), så hänger sig Firefox något enormt, HELA TIDEN, så fort jag högerklickar med musen eller tar fram nån meny. Webbläsaren blir obrukbar i ca 30 sekunder! Att det var just musens fel, bekräftas genom att det enda sättet att få bukt med problemet, var att avinstallera "RazerCentral" HELT. (Good riddance, men också adjö till alla makron + annat som man ju har mjukvaran till.) När jag avinstallerat mjukvaran uppstår inte problemet mer, hur jag än använder datorn/musen. Kontakten med dockningsstationen är också dålig, trots <50 cm avstånd utan nåt emellan. Efter en stunds inaktivitet går musen i "viloläge" och den tar alltför lång tid på sig att svara när man börjar använda den igen. Ibland börjar jag klicka hysteriskt för att den ska vakna ur sin dvala. Plastig känsla överlag på musen och alla knappar samt scrollhjul. Höga, irriterande klickljud och plastig, knarrig, gnisslig rätt över, både chassi och samtliga knappar. Byggkvalitet som en mus för en hundring, ungefär. Ibland laddar musen när den sitter i dockningsstationen, ofta inte. Ofta hittas inte musen heller. Idiotiskt att DPI-inställningen sitter UNDER musen. Nej tack. Den här musen går på lånad tid och åker i soporna så fort jag hittar nåt nytt och har råd att köpa. (Har redan en Logitech G Pro X Superlight på ingång som kommer om ca 12 timmar från detta skrivs.) Undvik som pesten! Aldrig mer löjliga Razer, som i det minsta bekänt färg genom sin inkompetens att bistå med havererande mjukvara, gång på gång.

Amazon.se
OK
(500+)
H
HajDeff
30 omdömen
Uselett år sedan

Sanslöst usla! Beställde ett par dyra datorprodukter, som jag hittade nästan direkt billigare på andra ställen, så jag ville lämna tillbaka dem. Fick returfraktsedel, osv, osv. Returen gick fort. Enligt deras e-mail de skickar ska man få pengarna tillbaka på kortet "5-7 dagar" efter de fått varan. När jag frågar på deras kundtjänst-chatt är visan en helt annan: "upp till 21 dagar"! Inte nog med det, när jag uttrycker mitt missnöje och säger att jag hellre pratat med en robot, blir kundtjänst-snubben extremt offensiv och kallar det för att jag "bryter mot deras policy" och ska "rapportera mig". SNACKA om att man ska undvika Amazon. Dessutom packar de sina varor oerhört dåligt, utan extra skydd, även om det rör sig om dyr, känslig elektronik! Ett moderkort för +4000 kr i en ovadderad papperspåse! De har haft det problemet i många år. Och jag har handlat av dem i nästan 25 år. Varför jag fortsatt vete sjutton. Men nu har de slagit sista spiken i kistan med sitt fruktansvärda, hotfulla bemötande och vägran att ta ansvar. Jag uppmanar till bojkott!

Webhallen
Utmärkt
(500+)
H
HajDeff
30 omdömen
UselRedigerades ett år sedan

Kunde inte genomföra ett köp med VISA-kort hos dem. Detta har hänt förut. Okänt fel. (Min bank kunde inte ens se att jag försökt lägga en order, så det är inte mitt kort det är fel på.) Kundtjänsten bara öppet till kl 16. Det blev CDON istället! Där har de dessutom rabattstege, m.m. Jag fick en Mionix Castor samt "The Theory of Everything" på Blu-ray för 398 kr! Tur i oturen för mig, men bara otur för Webhallens del!

Asus ROG Gladius II Origin
Full Star 1
4.3
(16)
629 kr
H
HajDeff
30 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
4 år sedan

Ännu en riktigt kass mus. Jag har haft två ex av denna. Den ena hann "bara" börja strula med scrollhjulet som gnisslade och förde oljud. Den andra fick det välkända problemet med "autoklick", dubbelklick samt att den ibland inte svarar på klick alls. Ni kan tänka problemen som kan uppstå i snabba FPS-spel då. Saboterar hela spelet när det inte går som man tänkt sig, så att säga. Faktum är att jag skriver detta medan jag spelar och fick just ovan nämnda problem vilket gjorde att jag svor en del eftersom det sket sig i spelet då. Vill säga till Asus: don't quit your day job. Dvs fokusera på moderkort och ev skärmar, men möss kan ni skippa att göra.

NetOnNet
Utmärkt
(500+)
H
HajDeff
30 omdömen
Usel5 år sedan

Beställde ett EVGA SuperNOVA 1600W G2 nätaggregat av dem, för en till synes liten peng. När paketet väl kom, var det "inlindat" i kartongpapper (dvs en "före detta" kartong som de halvhjärtat tejpat ihop så att de till o med spontant på utlämningsstället sa att jag skulle granska innehållet), och värre än så, produktkartongens försegling var bruten, det saknades original-förpackningsmaterial (stötdämpande skumplast), skruvar låg lösa, kablar ej hopbundna, vilket definitivt avslöjade att denna suttit i en dator och att det var urtaget och nerslängt i kartongen. Jag har köpt flera nätagg förr från just EVGA så jag vet vad man får med och hur de är packade. På chatten, efter att ha skickat bilder, sägs det att "Jag kan tyvärr inte se något tecken på att den ska vara begagnad" och tror att de kan komma undan med ynka 200 kr som plåster på såren. Men jag stod på mig som vanligt och fick dem att ta tillbaka paketet fraktfritt (något som de ändå är tvungna att göra). Det gör att de får en extra stjärna, men inte mer. Många hade kanske inte orkat tjafsa med dem som jag står pall för att göra, med skummisar som dessa. Det hade varit en helt annan sak om de på hemsidan benämnt produkten som begagnad. Men nu är det falsk marknadsföring, snudd på bedrägeri. Så, ser ni ett EVGA SuperNOVA 1600W G2 hos NetOnNet, KÖP DET INTE. För det kommer vara det som jag hade. (Dessa är slutsålda hos dem i övrigt). Men jag är ändå säker på att de kommer lägga upp det igen på sidan i hopp om att nån blåögd ska köpa nätagget och inte klaga sen. Har beställt saker från dem förr om åren, men nu kommer jag aldrig mer lita på dem. Får se om jag får fraktsedeln "senare idag" också som de lovade, annars sänker jag betyget till lägsta möjliga. Skulle gärna ge dem -200 i betyg. Ett snitt på 8,24 förtjänar de då verkligen inte!

Kronans Apotek
Utmärkt
(500+)
H
HajDeff
30 omdömen
Dålig5 år sedan

Relativt låga priser, men LÖJLIGT långsam hemsida! Tar, utan överdrift, halva kvällen att lägga en simpel beställning, när man har annat viktigt att göra också. Just nu går det inte ens nå sidan, pga "serverfel"! Leveransen är rätt seg med. Borde i min mening ta en arbetsdag, max, att hämta ut varorna på apoteket.

Mionix Castor
Full Star 1
3.8
(15)
H
HajDeff
30 omdömen
Half Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 6 år sedan

VARNING! Datorernas cancersvulst! Tyckte först att den här musen var grym. Men efter ordentligt användande upplevde jag dess EXTREMA svagheter: Scrollhjulet är värdelöst: oprecist, glappar och rätt igenom opålitligt. Scrollhjulsknappen är dålig med. På flera sätt är den här viktiga delen på musen oanvändbar, när det gäller. Musen klarar bara vissa underlag och minsta skavank i underlaget så läser den inte ytan. Drar jag den på skrivbordet har det hänt att den inte läser alls och märken i musmattan klarar den inte bra. Liten i storleken. Jag har förhållandevis små händer men ändå känns den för liten. Inte heller något stöd för lillfingret, som får släpa i mattan. Eftersom den verkar kräva ett klogrepp är den inte skön att använda många timmar i sträck så jag får ofta göra "handgymnastik". Värst av allt är dock MJUKVARAN! Vid många tillfällen har min dator helt sonika och plötsligt stängts ner, för att starta om. Jag trodde detta berodde på något annat än musen, även om jag misstänkte att det var Mionix oförmåga att göra mjukvara som låg till grund för dessa FARLIGA händelser i en dator. Till exempel kunde datorn starta om då jag klickade på en flik i webbläsaren eller på något i utforskaren, osv. Men nu senast idag, fick jag svart på vitt: TRE gånger när jag startade upp Windows (7, 64bit) slog den av lite innan skrivbordet hunnit laddas. Det var först när jag bytte mus som allt gick som det ska, flera följande uppstarter i rad. Nej, skippa alla positiva recensioner om denna mus och håll dig borta som från pesten från det här missfostret till skapelse. Och jag säger: aldrig mer Mionix! (Jag hade för länge sedan en Mionix Naos 5000 som också var helkass.)

Corsair Vengeance K70 Cherry MX Red (Nordisk)
Full Star 1
4.1
(11)
H
HajDeff
30 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Har haft detta tgb nu i över 2 år. Visst, det är "tåligt", men förbannat högljutt. Det som gör att jag ger det dåligt betyg dock är att lysdioderna för tangenterna slocknar en efter en, sakta men SÄKERT! De första började slockna efter ca 1,5 år. För några veckor sedan hade 15 tangenter slocknat, men nu är det 20 (tjugo!). Helt oacceptabelt! Förmodligen är lysdioderna av nån billig asiatisk import. Knappast bara jag som har det här problemet heller. BIOS har haft en massa problem att hitta tgb vid uppstart. Vet inte om det är moderkortet eller tgb, dock. Ångrar bittert att jag slängde bort långt över tusenlappen på det här tangentbordet! Måste vara ett av Corsairs sämsta. Det är i varje fall ett av deras första med mekaniska brytare.