Prisjakt

metzi

Medlem sen 2009-01-31
43
Bidrag
15
Hjälpsamröster
Onyx BOOX Note Air3 C 10,3" 64GB
Full Star 1
3
(1)
6 509 kr
m
metzi
43 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 timmar sedan

För de som uppskattar den krispa papperskänslan med eboksläsare och som är vana med makalös batteritid, bör jag varna att Boox Air3 C:s färgskärmsteknik (Kaleido 3) inte är i närheten av svartvita E-ink (Carta) skärmar. Efter mycket tweakande och försök att vänja mig, så fick jag dessvärre lämna tillbaka min enhet till Komplett.se (utan knussel). Onyx Air3 C passar förmodligen läsare av serier, manga, eller PDFs i färg. Ett tips är att öka skärmbelysningen ganska mycket för att undvika en grådaskig bildupplevelse, men batteritiden blir förstås betydligt kortare då. En av de viktigaste funktionerna är full tillgång till Google Play. Här är en detaljerad recension av produkten: https://www.youtube.com/watch?v=IhKYg7yee9I

Onyx BOOX Page 7"
Full Star 1
4.5
(2)
3 490 kr
m
metzi
43 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 9 timmar sedan

Jag lämnade tillbaka en Air 3 C, då färgtekniken (Kaleido 3) kräver mycket skärmbelysning för att se skapligt vit ut, vilket gör att den känns lite som en LCD och batteritiden blir lidande. Därför köpte jag istället den betydligt billigare Boox Page som är riktigt bra, men som saknar anteckningsmöjligheter och det mindre formatet fungerar inte lika bra för PDFs. Page är en stark rekommendation till er som främst läser eböcker. Den är prisvärd, relativt kvick och läsning under bra ljusförhållanden ser fantastiskt ut på Carta 1200 skärmen. En nyckelfunktion är full tillgång till Google Play.

Logitech MX Keys Mini (Nordisk)
Full Star 1
3.8
(10)
865 kr
m
metzi
43 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 månader sedan

[Uppdatering efter 1 månad] BT-switch mellan tre enheter har fungerat perfekt och batteritiden är fantastisk (utan bakgrundsbelysning). Fortfarande på 75% efter en månads daglig användning (timmar) och jag stänger aldrig av tangentbordet med brytaren. Det är bekvämt att skriva på även under långa perioder och utrymmet mellan tangenterna gör att det sällan bli feltryck. Tangenttryckningar är tydliga för samtliga tangenter, och jag gillar klickljudet. Piltangenterna är för små, ihoptryckta och känns flimmsiga, så trots att jag är mycket nöjd och har ersatt mitt mekaniska tangentbord med MX Mini drar jag ändå av en stjärna. Jag hade även velat ha dedikerade home/end/pgup/pgdwn knappar [även om dessa finns tillgängliga via fn+piltangenterna]. Tangentbordsfötter kan jag också sakna i vissa situationer. BRA ATT VETA [Genvägar fungerar perfekt i Android 12. Jag behövde ställa in tangentbordslayout (sv) manuellt i inställningen: "Keyboard, mouse, and track pad" → "Physical keyboard".] [I länkad artikel finns även en app (EKH) där du kan ställa in egna genvägar på Android: https://www.howtogeek.com/175267/the-htg-guide-to-using-a-bluetooth-keyboard-with-your-android-device/ ] [Det finns inte någon möjlighet att använda tangentbordet via USB-kabel, endast trådlöst via Blåtand eller Logitechs dongel (som ej medföljer). Det går dock förstås att ladda tangentbordet med USB-kabeln samtidigt som du skriver på det.] [Det finns en varning om bortskavd färg på det rosa tangentbordet i en recension på Inet.]

Komplett.se
Utmärkt
(500+)
m
metzi
43 omdömen
UtmärktRedigerades 5 månader sedan

En av mina favoriter och jag väljer ibland Komplett även när de inte är billigast på Prisjakt. Jag har nyligen (Nov 2023) fått hjälp av Kompletts kundservice, där de var flexibla och ändrade i min order krångelfritt. Komplett har ett orderhanteringssystem på hemsidan, där jag som kundmedlem har möjlighet att avbeställa och returnera. Vid avbeställning erhålles återbetalning snabbt (i mitt fall via Swish). Jag skulle gärna se funktionen "besvarade frågor" som Clas Ohlsson erbjuder, men jag är nöjd med den generella produktinformationen som finns på Komplett.

Boox Mini C, 7,8", 64GB
Full Star 1
3
(1)
5 490 kr
m
metzi
43 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 månader sedan

I dagsläget rekommenderar jag istället en svartvit läsplatta med Carta tekniken, alternativt en OLED surfplatta. Färgtekniken för e-boksläsare har kommit långt, men är inte värd att satsa på än. _______________________________________________________ Varför jag skickade tillbaka min Onyx BOOX Mini C: Kaleido 3 bildtekniken är fortfarande inte redo att ersätta den svartvita (E-Ink Carta), som är betydligt krispigare och återger en fantastisk papperskänsla i mina ögon. För att kunna använda Onyx BOOX Mini C krävs att förgrundsbelysningen är nära max, och bilden blir ändå något grådaskig. Batteritiden med stark belysning är inte mycket bättre än för en surfplatta. _______________________________________________________ Vad som imponerar med Onyx BOOX Mini C: Android 11 fungerar som det ska, jag testade att skriva i Google Docs, samt att läsa i en PDF via min favorit läsapp (ReadEra) från Google Play. BOOX Mini C är relativt snabb, så du kan skrolla i en teknisk PDF med bilder utan alltför mycket ghosting eller refresh-flimmer.

Teknikdelar
Utmärkt
(500+)
m
metzi
43 omdömen
OKett år sedan

Teknikdelar har definitivt mycket defekta varor i sitt sortiment (åtminstone i det superbilliga segmentet). Men det går att fynda på märken du litar på. Att reklamera verkar de göra till en mödosam och långdragen process. Vilket rent mekaniskt är förståeligt med tanke på vilken enorm kostnad det skulle vara att betala för alla returer av mikro-köp. Min rekommendation är att endast köpa fynd från producenter du litar på.

Jays t-Six True Wireless In-ear
Full Star 1
5
(1)
495 kr
m
metzi
43 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Jag har nu använt mina Jays t-Six TWS i knappt en månad och är nöjd med mitt köp. Mycket prisvärt (för 495kr). De fjäderlätta snäckorna sitter kvar när jag springer (och halkar) i vinterskogen. Hörlurarna är perfekt utformade för mina öron, till den grad att jag kan glömma bort att de är där. Laddningen håller i flera dagar med laddfodralet, som i sig håller hög kvalitet. Locket är lätt att öppna men håller sig samtidigt stängt även om man skakar fodralet upp-och-ned. Snäckorna snappar magnetiskt på sin plats utan risk för problem med "laddningsglapp". Bluetooth ansluter perfekt till mina fyra enheter mobil, dator, laptop och bil. De bryter automatiskt anslutningen när de återförs till laddningsfodralet. Jag har aldrig haft problem med synkning mellan snäckorna. Du kan använda både vänstra eller högra snäckan solo. Ingen har klagat på mikrofonen vid telefonsamtal, men jag har inte gjort något utförligt test. Kan nämna att de verkar ha någon form av noise cancellation, som dämpar mic-volymen vid buller. Bra att veta: - De halvöppna (half-in-ear) snäckorna släpper in ljud från omgivningen. Bra för cyklister och överlevnad i trafiken, men inte för att stänga ute omvärlden på tåget/flyget.

Philips TAE4205 BT Wireless
Full Star 1
4
(1)
577 kr
m
metzi
43 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades ett år sedan

Ännu ett par prisvärda bluetooth hörlurar. Jag skulle säga att de är jämförbara med mina numera trasiga Huawei AM61, dock så blir ljudöverföringen bättre från Philips in-ear lurar. Personligen så föredrar jag att ha halvöppna lurar på cykeln och i trafiken, men jag är imponerad av ljudet man kan få i BT snäckor för 159 kr på Dustin. Det verkar också som om att mikrofonen fungerar bra. Philips TAE4295 sitter tyvärr inte lika bekvämt i mina öron och jag skulle återigen ha köpt AM61 eller motsvarande om de fortfarande funnits i samma prisklass. Ni som föredrar in-ear varianten borde dock bli riktigt nöjda.

Dustin Home
Utmärkt
(500+)
m
metzi
43 omdömen
Braett år sedan

Handlar sällan av Dustin då de brukar vara dyrare på de produkter jag efterfrågat. Men när jag hittar något prisvärt så tvekar jag inte. De har alltid (i många år) varit en pålitlig webbutik. Deras sida är stilren med relevant produktinfo, men den blir förvirrad när jag försöker logga in som privatperson (Firefox). Det känns definitivt som om deras huvudfokus är på företagskunder, så jag föredrar personligen att handla ifrån andra aktörer.

Urbanears Sumpan In-ear
Full Star 1
4
(6)
299 kr
m
metzi
43 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
ett år sedan

Kort sagt ett av de mest prisvärda köpen någonsin. Köpte mina Sumpan trådade lurar från Urbanears i April 2020 (för 99 kr), och det är fortfarande inte ens några tecken på slitage/kabelglapp. Jag blev förvånad över Slobos problem med hållbarheten, vilket hen skrev om i sin recension. Ljudet är mer än godkänt för prisklassen. Jag använder dem endast för kommunikation framför datorn vid videokonferens eller spel. Mikrofonen fungerar, men på en lägre kvalitetsnivå än hörlurarna och jag föredrar ändå att använda en fristående mikrofon. Till sist så rekommenderar jag att ni undviker de vita lurarna, då den tygklädda sladden inte är särskilt vit såhär efter 2,5 år.