Prisjakt

kungmidas

Medlem sen 2009-01-25
11
Bidrag
3
Hjälpsamröster
Microsoft Xbox 360 Wireless Controller (Xbox 360) (Original)
Full Star 1
4.8
(66)
470 kr
k
kungmidas
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Om jag förstått rätt säljs 360-handkontrollen med lite olika tillbehör: Wired (fast sladd men inga batterier), Wireless (trådlös, drivs av AA-batterier, sladd medföljer ej), och Play & Charge (trådlös, löstagbar sladd, drivs av uppladdningsbart Lithium-batteri). Jag har köpt Play & Charge tidigare men batterierna har inte hållt särskilt bra kvalitet och blir gammalt och värdelöst. Istället kör jag denna Wireless och använder uppladdningsbara NiMH AA-batterier till det, kommer troligen fungera bra och smidigare i längden. Kan användas till Windows-PC om man har en Wireless receiver som säljs separat, eller tillsammans med andra handkontroller (inte denna). (Man kan använda flera handkontroller med en enda receiver). Väljer man mellan PS3/PS4 och Xbox-dosa så har ju Xbox-dosan (enligt mig) betydligt skönare passform, bättre placering av spakarna, och bättre trigger-knappar, men mycket sämre A/B/X/Y-knappar, extremt dåligt styrkors, och inte så bra kvalitetskänsla.

Corsair Vengeance SO-DIMM DDR3 1600MHz 2x8GB (CMSX16GX3M2A1600C10)
Full Star 1
4.7
(3)
k
kungmidas
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
Redigerades 8 år sedan

Köpte 4st (2x2 av dessa för cirka 3½ år sen. De har varit igång många timmar men inte under särskilt hård last och absolut ingen överklockning etc. Nyligen upptäckte jag att ett av dem gått sönder (datorn instabil, utslag i både MemtestX86+ 5.01 och i Windows 10's egna testverktyg. Finns därför ena paret av minnena utbytta av Webhallen tack vare Corsairs livstidsgaranti. Får högt betyg pga livstidsgarantin.

Sony CyberShot DSC-RX100
Full Star 1
4.7
(34)
k
kungmidas
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 8 år sedan

Har haft den här cirka 2 år och är väldigt nöjd. Jag är inte på något sätt en duktig fotograf - jag har aldrig använt en DSLR och innan denna hade jag en superkompaktkamera (Sony DSC-T7) som tog väldigt tråkiga bilder. Jag tänkte att jag vill ha något med bättre bildkvalitet och lite mer funktioner men ville inte släpa runt på en DSLR. Enligt många recensioner jag läste skulle denna kamera vara en bra kompromiss, och det verkar stämma :) Ibland vill jag bara peka och klicka, då sätter jag kameran på Auto och då blir det oftast jättebra (förrutom autofokus som ibland inte riktigt gör som jag vill), ibland vill jag ta lite mer komplicerade bilder och då ställer jag den på nåt av de manuella lägena och lyckas hyfsat åstadkomma det jag vill. Betalade cirka 3700:- för den vilket känns som ett väldigt bra pris. Mark 2 och Mark 3 kostade då flera tusenlappar mer, och även om de har trevliga extra finesser kändes det inte motiverat. Den får inte maxbetyg pga några detaljer: - Hjulet där man väljer funktion (A/P/M etc) glappar ibland och byter funktion hur som helst - Autofokus väljer ibland konsekvent helt fel fokus, men det kan vara jag som gör något fel Trots det extremt nöjd, går kameran sönder kommer jag definitivt överväga köpa samma igen (kanske nyare modell, mark 2-3, etc, beroende på pris).

Packard Bell iMax Mini C2900
Full Star 1
4.5
(4)
k
kungmidas
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 15 år sedan

Helnöjd! Tänk på att denna dator är en Acer Aspire Revo men med annorlunda logotyper på skalet... och billigare! Bra: - Är verkligen löjligt liten och tyst, drar väldigt lite ström, etc... - Perfekt till dator att ha kopplad till TV:n, eller som surf/kontorsdator. Dåligt: - Vista Home Basic som medföljer är den sämsta versionen av det sämsta operativsystemet sen Windows Me. Packard Bells specialare är dessutom helt ofantligt nersölad av skitprogram (vad ska man med Nero till på en nettop?) Naturligtvis kan man installera ett annat operativsystem på den, och även om det är lite meckigt eftersom man behöver en extern CD-spelare så var det lätt värt det. Jag installerade Windows 7, och det funkar KANON. - I Windows xp/Vista så verkar man vara tvungen att köra "specialprogram" för att kunna titta på högupplösta filmer i MKV-format utan att det hackar. I Windows 7 räcker det med att installera HaaliSplitter så funkar allt perfekt i Windows Media Player. - Packard Bell verkar inte tillhandahålla drivrutiner på sin hemsida. Skaffa senaste drivrutinerna direkt från t ex NVidia - Vissa saker går inte så bra, Flash i fullskärm eller HD t ex. Det ryktas dock om att Adobe kommer förbättra grafikaccelereringen av Flash.

Samsung DCB-P770Z 80GB
Full Star 1
3.7
(10)
k
kungmidas
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 15 år sedan

Min första PVR (inspelningsbara box) så jag vet inte hur bra den är jämfört med andra såna... Men att kunna spela in och pausa osv är ju helt underbart... Det jag stör mig mest på är displayen, den är visserligen väldig informativ men den lyser och blinkar onödigt mycket. Sen är väl hårddisken kanske lite i underkant, men den går ju byta ut (även om det säkert bryter garantin).

Logitech diNovo Mini (SV)
Full Star 1
4.2
(114)
k
kungmidas
11 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 15 år sedan

Bra: + Jättesmidig liten pryl! + Detaljerna, älskar t ex hur touchpadden ändrar utseende när man byter mellan "pekarläge" och "markörläge" (eller vad det kallas) + Är verkligen perfekt anpassad för en HTPC - Neråt-pil är som många sagt lite märklig - Touchpadden är lite bångstyrig men man vänjer sig nog, den är ju ganska mycket mindre än vad man är van vid - Belysningen hade gärna fått lysa lite mindre genom springorna mellan tangenterna - Luckan på baksidan känns lite lös, sänker kvalitetsintrycket - Dyr Allt som allt, rent funktionsmässigt får man säkert lika bra för mindre pengar men jag har då inte hittat något lika LITET, smidigt och lyxigt som detta!