Prisjakt

Mandrag

Medlem sen 2008-06-29
15
Bidrag
31
Hjälpsamröster
WD Red Pro WD8003FFBX 256MB 8TB
Full Star 1
2
(1)
2 873 kr
M
Mandrag
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 månader sedan

Har en disk av den här typen, inköpt 2022. Disken fungerar och har fungerat utan anmärkning. Western Digital har dock börjat med ett mycket tveksamt beteende sen disken inköptes. Genom sin mjukvara "Western Digital Smart Analytics" har man börjat skicka ut varningar till användare efter att disken uppnått en ålder av endast 3 år i drift, om att disken behöver ersättas och disken försätts i en "varningsstatus". Detta är vansinnigt, då NAS-diskars livslängd är betydligt längre än endast 3 år (se exempelvis statistik från BlackBlaze), och tjänar endast syftet att skrämma kunder till att köpa nya hårddiskar de inte behöver. Mer info om detta finns att se i följande YouTube-videor: https://www.youtube.com/watch?v=cLGi8sPLkLY och https://www.youtube.com/watch?v=4bu4oHCXP8Y&t=1s Kan följaktligen inte rekommendera någon att köpa Western Digital-diskar, företaget verkar vara i fritt fall.

WD Red Plus Nas WD80EFZZ 128MB 8TB
Full Star 1
2
(1)
2 610 kr
M
Mandrag
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 månader sedan

Har en disk av den här typen, inköpt 2021. Disken fungerar och har fungerat utan anmärkning. Western Digital har dock börjat med ett mycket tveksamt beteende sen disken inköptes. Genom sin mjukvara "Western Digital Smart Analytics" har man börjat skicka ut varningar till användare efter att disken uppnått en ålder av endast 3 år i drift, om att disken behöver ersättas och disken försätts i en "varningsstatus". Detta är vansinnigt, då NAS-diskars livslängd är betydligt längre än endast 3 år (se exempelvis statistik från BlackBlaze), och tjänar endast syftet att skrämma kunder till att köpa nya hårddiskar de inte behöver. Mer info om detta finns att se i följande YouTube-videor: https://www.youtube.com/watch?v=cLGi8sPLkLY och https://www.youtube.com/watch?v=4bu4oHCXP8Y&t=1s Kan följaktligen inte rekommendera någon att köpa Western Digital-diskar, företaget verkar vara i fritt fall.

Amazon.se
OK
(500+)
M
Mandrag
15 omdömen
UselRedigerades 5 månader sedan

Handlat från Amazon ett flertal gånger. + Det enda som möjligtvis är bra är priset samt att leveranstiden ibland kan vara väldigt snabb. - Amazon är inte en särskilt pålitlig försäljare, särskilt inte när det gäller dyrare artiklar. I fler än hälften av gångerna jag beställt från dem har ytterförpackningen varit så undermålig att den varit skadad. I flera fall har paketet varit helt öppet eller halvöppet så att det som ska levereras varit på väg att trilla ut. Ofta har man helt skippat att packa med stötdämpande material vilket gör att innerförpackningen ligger helt löst och ofta skadas under transport. Inte särskilt kul när man köpt något för flera tusen. Amazon beter sig minst sagt vårdslöst och verkar inte bry sig särskilt mycket om kunden blir nöjd med sitt köp.

Synology DiskStation DS2422+
Full Star 1
1
(1)
24 511 kr
M
Mandrag
15 omdömen
Full Star 1Empty Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 5 månader sedan

Kan absolut inte rekommendera någon att köpa en Synology-produkt i nuläget. Företaget som länge varit uppskattat för sina pålitliga NAS-boxar och smarta mjukvarulösningar har nu börjat motarbeta sin egen community med bl.a. vendor locking för hårddiskar (vissa modeller) samt att plocka bort SMART-funktionalitet (alla modeller) med sina mjukvaruuppdateringar. Det är i nuläget inte möjligt att förutsäga vilka ytterligare begränsningar som ligger i Synologys pipeline, varför jag starkt vill avråda från inköp av NAS-enheter från märket. PS. Jag har en enhet DS2422+ som jag här recenserar. Den fungerar som den ska. Dock så kommer den med irriterande varningar om att diskarna i den är overifierade, dels inom NASens egna operativsystem, dels genom e-mail som skickas till administratören. Detta är irriterande moment som inte redovisades när enheten inköptes, vilket verkligen är falsk marknadsföring. Dessutom har plus(+)-serien traditionellt varit befriad från detta, men Synology har nu alltså aktivt börjat motarbeta användarna då man vill sälja in överprissatta hårddiskar av eget märke som dessutom är sämre än konkurrenternas diskar. Man har även via en ny mjukvaruuppdatering valt att plocka bort sparande och visande av SMART-data, vilken möjliggjorde övervakning av diskarnas hälsa. Att nu se bra funktionalitet, som fanns i den enhet man betalade för, plockas bort i gör att betyget blir lågt.

Synology DiskStation DS923+
Full Star 1
2
(1)
7 365 kr
M
Mandrag
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 månader sedan

Kan absolut inte rekommendera någon att köpa en Synology-produkt i nuläget. Företaget som länge varit uppskattat för sina pålitliga NAS-boxar och smarta mjukvarulösningar har nu börjat motarbeta sin egen community med bl.a. vendor locking för hårddiskar (vissa modeller) samt att plocka bort SMART-funktionalitet (alla modeller) med sina mjukvaruuppdateringar. Det är i nuläget inte möjligt att förutsäga vilka ytterligare begränsningar som ligger i Synologys pipeline, varför jag starkt vill avråda från inköp av NAS-enheter från märket. PS. Jag administrerar en enhet DS923+ som jag här recenserar. Den fungerar, men en del av den funktionalitet som fanns när den inköptes (SMART info i Storage Manager, vilket ger möjlighet att övervaka diskarnas hälsa) är alltså nu borttagen i och med en nyutkommen uppdatering, och vi känner oss lurade med anledning av detta.

Synology DiskStation DS423+
Full Star 1
2
(1)
6 581 kr
M
Mandrag
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
5 månader sedan

Kan absolut inte rekommendera någon att köpa en Synology-produkt i nuläget. Företaget som länge varit uppskattat för sina pålitliga NAS-boxar och smarta mjukvarulösningar har nu börjat motarbeta sin egen community med bl.a. vendor locking för hårddiskar (vissa modeller) samt att plocka bort SMART-funktionalitet (alla modeller) med sina mjukvaruuppdateringar. Det är i nuläget inte möjligt att förutsäga vilka ytterligare begränsningar som ligger i Synologys pipeline, varför jag starkt vill avråda från inköp av NAS-enheter från märket. PS. Japp, jag har en enhet DS423+ som jag här recenserar. Den fungerar som den ska, men att nu se bra funktionalitet plockas bort i och med en nyutkommen uppdatering gör att betyget blir lågt.

Elgiganten
Bra
(500+)
M
Mandrag
15 omdömen
Usel2 år sedan

Gjorde beställning av vara som fanns i lager och fick beställning bekräftad med pris. Fick sedan meddelande om att denna inte alls fanns. Inget att göra hälsar Elgiganten. Uselt!

Marantz SR7012
Full Star 1
4.8
(9)
M
Mandrag
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 6 år sedan

Vilken fantastisk förstärkare! Bytte upp mig rejält från en Onkyo 6-serien, och det blev en otrolig skillnad. På plussidan: Dels är ju Audyssey XT32 i en klass för sig vad gäller kalibrering, men förstärkaren har även tillräckligt med kraft för att driva mina högtalare med medelkänslighet (6 Ohm). Kör just nu 5.1.2-sytem med separat Zone 2, och allt låter bra vid full användning av 9 kanaler. Ljudet är som tidigare nämnts här väldigt detaljrikt och kraftfullt, och både filmer och musik låter galet bra. Mycket bra med alla funktioner och alla ljudlägen den erbjuder! Även väldigt bra fjärrkontroll. Installationen är också enkel och användarvänlig. På minussidan (anledningen till att den inte får 10/10): Nätverksgränsnittet är tyvärr aningen buggigt. Marantz egna förstärkarapp fungerar dåligt och hittar sällan förstärkaren. HEOS-appen fungerar bättre, men inte heller denna anslutning fungerar felfritt. Här kan man faktiskt förvänta sig att det skall fungera bättre. Ett mindre störmoment var att de förprogrammerade smart-select-valen automatiskt stängde av Audyssey-kalibreringen när man tryckte på dem. Onödigt, vem kör utan kalibrering? Kan vara värt att veta om att förstärkaren blir väl varm om den står i skåp, kan vara värt att komplettera med en AC Infinity Aircom T8 eller liknande för ventilation. Sammantaget är det en otroligt bra förstärkare med hög kvalitetskänsla och det bästa av allt är ljudet!

Samsung Galaxy S III GT-i9300 1GB RAM 16GB
Full Star 1
4.5
(257)
M
Mandrag
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 12 år sedan

Bästa mobilen jag någonsin träffat på. Snyggt stilren med fantastisk skärm. Har även jämfört med andra Android-mobiler, iPhone 5 och kan inte hitta något som mäter sig med denna (möjligen Note 2, men den skärmen är lite väl stor i mitt tycke). Funktioner jag är särskilt glad över: - Utbytbart tangentbord, Swiftkey gör att skrivupplevelsen blir väldigt bra, och ljusår bättre än iOS... - Minneskortsexpansion. Kör 64GB-kort för 450 kr. Har massor med musik i mobilen, vilket är väldigt skönt för den som vill ersätta sin mp3-spelare. - Portabel ljudenhet, driver med lätthet mina Sennheiser-lurar, nöjd! - Snabb, allt går fort fram och telefonen tycks lämpa sig väldigt bra för daglig användning av diverse funktioner. Allt från sms till spel och film! - Batteritiden, är för mig väldigt bra, laddar oftast endast varannan dag och den orkar mycket så länge man inte kör all världens sync-appar... Rekommenderas!

Sennheiser HD 25-1 II On-ear
Full Star 1
4.8
(36)
M
Mandrag
15 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 12 år sedan

Fantastiskt bra lurar, kan bara applådera Sennheiser som gjort de perfekta lurarna för mig. Enormt bra bas, diskant, mellanområde. Sitter suveränt bra på huvudet och blir inte obekväma. Bra kvalitetskänsla är det också. Drivs också väldigt bra av min Samsung Galaxy S3. Rekommenderas!