Prisjakt

Mayflyy

Medlem sen 2008-05-09
12
Bidrag
9
Hjälpsamröster
Björk Forma Hard Wax 150ml
Full Star 1
4.3
(9)
M
Mayflyy
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 4 år sedan

Nej! Nu har det ändrats något med detta vax jämfört med tidigare. Luktar annorlunda (luktar iofs godare än innan) och har nu mycket sämre och kortare hållfasthet än innan. Stelnar nu i princip omgående så att man inte har en chans att hinna ordna till frisyren. Och just att det blir stelt likt hårspray, så var det inte alls innan. Då var det hårt och hållfast men blev aldrig stelt och torrt! Varför ska tillverkarna alltid hålla på att ändra och trixa? If it aint broken, why fix it!?? Näe dags att finna något nytt nu då... Och snälla Maria Nila... Ta tillbaks Kolorit Control!

Bose QuietComfort 35 Wireless Over-ear Headset
Full Star 1
4.1
(85)
M
Mayflyy
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 7 år sedan

Fantastiska lurar som jag nu har ägt i ett par månader + Bättre bluetooth räckvidd än vissa andra BT lurar. + Extremt sköna att ha på sig, blir ej svettig runt öronen. + Helt ok ljudkvalitet. + Bra knappar på sidorna. Gillar inte diverse touch gränssnitt som vissa andra har. + Jättebra batteritid, räcker hur länge som helst. + Bra brusreducering som inte gör att man får ont i huvudet efter ett tag. - Även om ljudet är väldigt bra så kan jag i vissa låtar (rock musik) önska mig en något tyngre bas. - Brusreduceringen går ej att stänga av. Mycket nöjd med mitt köp. Jag har provat lurar i samma prisklass från 3 andra tillverkare och QC35 står sig klart bäst. Speciellt i komfort, brusreducering och Bluetooth räckvidd. Uppdatering: Jäkligt typiskt, precis när man har skrivit ett bra omdöme så går lurarna sönder! On/Off knappen slutade fungera. Verkar som att fjädern bakom släppte så det varken gick att stänga av eller sätta på lurarna längre. Jag har läst om många andra som haft samma problem, och man tycker ju att det ska hålla längre än 2 månader! Det var inga problem att byta ut lurarna i butik mot ett par nya, men nu är man livrädd att det ska hända igen. On/off knappen känns lite stabilare på det nya exemplaret, men man är ändå lite nojig. Riktigt tråkigt, jag får dra av 2 stjärnor för detta. Lurar i denna prisklassen och on/off knappen pajar efter 2 månader, inte ok! Uppdatering: Ny firmware ute med möjlighet att ställa in hög, låg eller ingen brusredusering. Bra jobbat Bose, höjer 1 stjärna i betyg.

Bang Olufsen BeoPlay H8 Wireless On-ear Headset
Full Star 1
4.2
(17)
5 128 kr
M
Mayflyy
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 8 år sedan

Jag har nu ägt dessa lurar i lite över en månad och här är mina intryck. + Fantastiskt ljud, både via bluetooth och kabel. + Otroligt snygga. Man känner sig riktigt lyxig med dessa på sig. + Sköna att ha på sig. Jag har inga problem att lyssna i flera timmar. + Bra brusreducering. Inte riktigt lika bra som i Bose QC25, men jag tror mest det beror på att Bose lurarna har bättre passiv brusreducering än B&O H8 (heltäckande vs halvtäckande). + Brusreduceringen går att inaktivera. Mycket bra om man bara ska lyssna hemma eller så. För man tappar lite av ljudkvalitén när brusreduceringen är på. - Bluetooth mottagaren är något för svag. Har man telefonen i byxfickan så är bluetooth signalen lite för svag när man är utomhus och uppspelningen kan hacka till ibland. Jag har märkt liknande tendenser med andra bluetooth lurar så det är nog varken bättre eller sämre än någon annan tillverkare. Innerfickan på jackan fungerar perfekt, och i en inomhusmiljö fungerar det utmärkt oavsett fick placering. Allt som allt så är det ett par riktigt snygga, sköna och otroligt väl ljudande lurar. Och det är otroligt skönt att slippa sladden. Rekommenderas verkligen!

Maria Nila Kolorit Control 200ml
Full Star 1
5
(5)
119 kr
M
Mayflyy
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades 8 år sedan

Detta är det överlägset bästa vax jag har provat. Jag har testat det mesta, E+46, ett antal olika Maria Nila vax, ID hair extreme titanium, ett par olika d:fi, Lanza Urban Molding, Dax vax, you name it. Men inget är lika bra som detta! Passar perfekt till mitt 3-4cm långa hår. Full kontroll, luktar gott, inte för dyrt, håller hela dagen, blir inte för stelt och tvättas ur ganska enkelt. Jag hade nog föredragit burk istället för tub dock.

Samsung UE55ES8005
Full Star 1
4
(28)
M
Mayflyy
12 omdömen
Full Star 1Half Star 2Empty Star 3Empty Star 4Empty Star 5
Redigerades 11 år sedan

Haft 2st hemma och testat, båda exemplaren hade clouding och vertical banding i massor, och jag har lämnat tillbaks båda. Betalar man såpass mycket pengar så tycker man inte att det ska vara sådana hemska problem. Att titta på sport är bara att glömma pga banding. Att se på film i ett mörkt rum är bara att glömma pga clouding. Betraktningsvinkeln är inte heller något vidare. I övrigt hade den fantastisk bild, men det hjälper tyvärr inte. Trist!

Everybody's Golf (PS Vita)
Full Star 1
4.7
(3)
M
Mayflyy
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 12 år sedan

Fantastiskt roligt spel! Man blandar fina miljöer och lagom svåra challenges med gulliga figurer och lyckas ändå hålla det på en bra nivå realistiskt sett. Lägg där till ett härligt online mode med upp till 30 spelares live turneringar så har man fått fram ett mycket kul och beroendeframkallande spel. Imponerande att man redan nu så kort inpå releasen kan hitta fulla turneringar online. Jag kommer definitivt att fortsätta köpa spelserien i framtiden om fler spel släpps.

CoolStuff
Utmärkt
(215)
M
Mayflyy
12 omdömen
UtmärktRedigerades 13 år sedan

* Snabba leveranser. * Mycket bra support. * Trevlig personal. * Roligt utbud. * Bra att man kan betygsätta produkter. * Värnar om sina kunder. Ett stort tack till Patrik för mycket bra support. Rekommenderar absolut denna butik.

Gran Turismo 5 (PS3)
Full Star 1
4
(46)
M
Mayflyy
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 13 år sedan

Fantastiskt spel med grym grafik, bra ljud och ett djup som är helt enormt. Det är väldigt lätt i början, lite för lätt kan man tycka men det ska tydligen bli svårare längre fram. Men som andra redan har nämnt så är laddningstiderna enorma! Det är inte ovanligt att man får sitta o vänta i flera minuter för att gå ur t.ex tuning läget o komma tillbaks till hem skärmen. Detta kan man naturligtvis inte acceptera. Men egentligen är det inte laddningen i sig som tar tid, utan det är att man ständigt är uppkopplad och det är kommunikationen med GT servrarna som tar tid. Detta kan man lösa genom att plugga ur nätverkskabeln o köra spelet i offline läge, då är laddtiderna fullständigt acceptabla. Jag misstänker att GT servrarna är enormt överbelastade såhär i början och därför tar det tid. Det känns dock inte optimalt att spelet ska kommunicera med dessa servrar varje gång man vill gå till hemskärmen (vilket man gör hela tiden) därav blir det lite avdrag i betyget. Annars är spelet grymt kul och det blir många timmars bilkörande framöver, fantastiskt roligt!

HTC Desire 512MB RAM
Full Star 1
4.5
(352)
M
Mayflyy
12 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
Redigerades 14 år sedan

HTC Desire är en riktigt riktigt bra telefon/mini dator. Jag jämför den mot en Jailbreakad Iphone 3GS och har kommit fram till följande: Fördelar HTC Desire VS Jailbreakad Iphone 3GS + Billigare. + Bättre samtals ljud och mottagning. + Klarare snyggare och skarpare skärm. Iphonens skärm känns grå dassig i jämförelse. Svärtan i Desire känns mycket bättre. + Kan konfigureras mycket personligare och mer fritt. + Skrivkänslan tycker jag är något bättre på Desire även om Iphone är grymt bra på den biten också. + Stöd för Flash. + Behöver inte jailbreakas / rootas för att man ska kunna nyttja telefonen på ett tillfredsställande sätt. Nackdelar med HTC Desire vs Jailbreakad Iphone 3GS: - Market: Market är helt ok på Desire, men inte i Apples klass. Sortering av appar osv existerar inte i dagsläget och utbudet är lite klent i jämförelse med Iphones market. Dock tror jag android market kan vara en vinnare inom detta område i framtiden då den hela tiden växer så det knakar. - Spel: Desire/Android verkar inte lämpa sig särskillt bra för spel. Har provat samma speltitlar på Iphone och Desire och det flyter inte i närheten lika bra som på en Iphone, vissa titlar är dock hyffsat lika. - Lagg: Även om menyerna flyter på bra i Desire så kan det uppstå ett o annat litet hack i mellanåt, Iphone är något smidigare här även om skillnaden inte är stor. Android 2.2 Froyo kommer snart och då kanske Desire närmar sig Iphones "flyt" ännu mer. - Browsing: Jag har provat ett flertal webbläsare till Desire och tycker att den inbyggda ändå fungerar bäst. Dock är Iphones browser något bättre vad det gäller flyt och att pricka rätt när man ska t.ex klicka på en länk. - Touch: Touchen är inget minus egentligen på Desire, den är grymt bra!! Men inget slår iphone på detta området. Iphones touch är en riktig 10 poängare, Desire får 8.5 i betyg av mig här. Touchen i Iphone är helt enkelt lite mer följsam och med absolut inga eftersläpningar alls. Desire släpar lite men är troligtvis bättre än alla andra mobiler inom detta område, förutom just Iphone då. - Wifi teethering: Wifi teethering gör så att man kan dela ut sin mobila 3g uppkoppling till andra enheter som har Wifi. T.ex kan man då surfa trådlöst med sin bärbara dator med hjälp av mobilens 3g uppkoppling. Detta klarar Iphone av men inte Desire i nuläget. Dock fungerar USB teethering alldeles utmärkt i Desire, och det klarar man sig ganska långt på. Slutsats: Allt som allt så är Desire en riktigt grym mobil som kommer att stå sig länge. Enligt mig är den bättre än en Jailbreakad Iphone 3GS, men dock väldigt marginellt. Jämför man då även priset så är det ingen tvekan om vilken man ska satsa på. Det är egentligen endast om man har tänkt sig att spela mycket spel som jag skulle rekommendera Iphone 3GS framför Desire, både vad det gäller utbudet och flytet i spelen. Iphone 4 finns väl ute nu eller i alla fall väldigt snart och den kanske slår Desire på fingrarna, dock har jag aldrig haft den och kan därför inte uttala mig och dessutom är den riktigt dyr! Mina betyg: Jailbreakad Iphone 3GS: 8 HTC Desire: 9