Prisjakt

pluring

Medlem sen 2008-02-04
17
Bidrag
6
Hjälpsamröster
Gigabyte Z690I Aorus Ultra DDR5
Full Star 1
4
(1)
1 941 kr
p
pluring
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Konstigt att folk blandar o ger, skriver in dd4 i separat modell, (förstår vinken) men det är ju ett helt annat kort,, o den modellen har jag med ddr4, Valde mellan denna o den jag köpte, hugget som stucket men valde att spara in lite slantar då jag kunde använda lite överblivet dd4 minne. När det blir dags för ett till moderkort är siktet inställt på denna om det inte hinner komma ut något nyare an mitt nästa köp.. Jag är väldigt nöjd med Gigabyte.

Gigabyte B660I Aorus Pro DDR4
Full Star 1
5
(1)
2 683 kr
p
pluring
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
ett år sedan

Bra produkt, ,gillar Gigabyte,, kanske lite dyr mot andra men ,,, men,, jag är nöjd.

Intel E97378-001
Full Star 1
3.7
(3)
220 kr
p
pluring
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Half Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

passar inte i något högre/smalt chassie,, eller lågprofil skulle man kunna säga..

Plexgear L44
Full Star 1
2.5
(4)
180 kr
p
pluring
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Köpte en idag då jag behövde en ny mus lite snabbt, valet föll på denna för en tyst ville jag denna gång,, stor skillnad på ljudet när jag kan sitta o jobba i flera timmar... (mycket klippa o klistra). 180 slantar på Kjell var helt överkomligt, bara i med batterier samt den lilla stickan i USB-porten så hoppade den igång. Kanonmus för det priset, kanske inte till gaming då, men den passa till vanligt arbete. Är ju bara en standard mus med 2 knappar plus ett klickbart skrollhjul. Plus* * * * * * * * * Skön att jobba med. Låter nästan inget. Priset. Vanliga AAA-batterier. Passar både höger/vänsterhänta. Funkar på de flesta underlag. Minus - - - - - - - - Räckvidden är inte så bra som i beskrivningen 8meter (snarare 4 meter). Lite plastig.

Nikon Nikkor AF-P DX 18-55/3,5-5,6 G VR
Full Star 1
3
(1)
1 990 kr
p
pluring
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Empty Star 4Empty Star 5
ett år sedan

Ett standard kitt-objektiv som följde med min D5600, har inte något annat att jämföra med men det funkar bra o har snabb focus, litet o lätt men är nog bäst inomhus eller när man ska ta bilder på litet avstånd ute. Mitt ligger för det mesta i väskan då jag använder 18-105mm nästan jämt, det känns som mera allround för mig.

Nikon D5600 + AF-P 18-55/3,5-5,6 VR
Full Star 1
5
(1)
7 490 kr
p
pluring
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Full Star 5
Redigerades ett år sedan

Köpt en begagnad för 4500:- för en månad sen, med kit-objektivet som följer med, fick ett minneskort på köpet (sandisk extreme pro 64gb, 170/90) Kan säga att jag är väldigt nöjd med kameran, den är min första "riktiga" digitalkamera kan man säga, har kört med cool pix o liknande billigare saker förut samt med mobilen, Det stora pluset var att den var nästan ny, hade 245 bilder tagna bara, Valde Nikon mycket oxo för att jag hade ett större Sigma-objektiv liggande som passar, samt lite blandade filter och en begagnad blixt. Leka med kameran o plugga manualen o testa lite inställningar så var batteriet tomt, Ska köpa 1-2 batterier till o ha i väskan, man kan göra det mesta med denna kamera i alla fall, täcker mina behov lång tid framöver, skulle man överleva åldern så blir det en spegellös då i framtiden. Kan väl vara svårt att rekommendera denna kamera då den är svår att få tag på ny, tror dom håller på att avsluta tillverkningen av den, men som begagnad är den toppen, Efter ett tag så har man lärt sig lite i menyerna o snabbinställningar allt annat, det får ta sin tid, Till julklapp ska jag köpa ett Tamron 18-200mm till mig själv, det får funka som alltiett-objektiv. efter det kan jag skänka bort sigman till någon bättre behövandes. uppdaterat nu, det blev inget tamron då det blev ett nästan nytt Nikon nikkor af-s 18-105 3,5/5,6 g ed dx vr med kenko uv-filter, ett hårt fodral, 2 lock. kostade med frakt 350:- nu är jag jättenöjd, siktar framåt mot något liknande 70-300mm som nästa objektiv,

Kjell & Company
Utmärkt
(500+)
p
pluring
17 omdömen
Braett år sedan

Väldigt bra butik när man är intresserad av teknik och elektronik, ett plus att den även finns centralt i staden där man bor. Köpt mycket och kommer att köpa mer, underbar butik med bra service, ganska kunnig personal med.

LC-Power 1350mi 75W (Svart)
Full Star 1
4
(1)
682 kr
p
pluring
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
Redigerades 2 år sedan

Uppdaterat lite 10/10 2022 Köpt ett nytt lika som jag haft förut, nya modellen har usb3 på fronten, lite mattare plastfront, flyttat över mitt gamla innehåll till den nya lådan. Upptäckte att det även är lite nytt på insidan oxo, den lilla interna nätdelen är borta och ersatts av en mindre kontakt som sätts direkt på moderkortets kontakt, blev lite mer luft i lådan kan man säga. Och den lilla slimline ström-kabeln till dvd/blueray är borta på den nya elkontakten. Och med den medföljande interna usb3 kontakten var det lite pillrig att få plats med, då mina minnen sitter där mot fronten (2x4Gb), hade jag haft 1x8Gb hade det varit bättre, i alla fall på mitt moder-kort. (Ev. lägre minnen utan kylplattor går bättre) Medföljer ett par snygga funktionella stabila fötter för stående placering enligt bilden, även ett fäste för hängande montering medföljer, jag har mitt chassi skruvat stående i skivan som är ena benet på mitt databord (i knähöjd), lysdioden som indikerar läget "ON" lyser väldigt blått så jag har tejpat över den, annars är den djävligt snygg, liten, praktisk låda när man inte har så stora krav på mängden innehåll i chassit. Med den är nog inget att ha för den som spelar spel o krävande saker då den blir ganska varm, har provat att montera extra fläkt i uttagen på lådan men det susar för mycket, Även att tänka på att nätaggregatet som medföljer är på 75 watt, så det finns begränsningar vad man har, sommartid brukar jag ha sidoplåten borta så det blir mera luftigt mot min ögonsten Jag har i mitt: Gigabyte moderkort B85 2x4Gb arbetsminne, 240Gb ssd disk (systemdisk), 250Gb M2nmve ssd i ett pci-express riserkort (lagring), Pentium G3420, Akasa K25 fläkt för kylning av processorn då original fläkten inte fick plats på höjden, Windows 10 Har en extern DVD-brännare vid behov Ska köpa nytt moderkort, minne, processor inom kort nu, nästa bygge blir en modernare sak,, Och börja om med detta chassi då jag är väldigt nöjd med det. Funderar på : Gigabyte mini-itx moderkort med 2x M2 2 stycken M2 Hdd 500-1000 Gb Intel 1200-1700 processor (T-model med låg temp) (i3-i5-i7 med inbyggd grafik) En till låg fläkt som passar på höjden 16 Gb ram (2x8 eller 1x16 Gb) "Kanske" en slimline blue ray brännare Rekommenderar detta chassi som vill ha ett litet snyggt trångt chassi. Och jag har inga större krav.

Deltaco TB-122 (Nordisk)
Full Star 1
4.5
(2)
148 kr
p
pluring
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Half Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Klassar detta t-bord som bra men inte mer, Efter mitt gamla silver-crest (Lidl) har börjat balla ur efter ca 10 år, blivit lite kaffe o kaksmulor efter åren så vissa tangenter funkar dåligt då det inte går att göra rent det något mer med trasan o dammsugaren, plus att vissa tecknen på knapparna är lite svåra att se. var ner på stan idag o köpa nytt, blev clas ohlson, hittade detta bord som var nytt i deras sortiment, kostade nästan 100:- batterier hade jag hemma så det var bara att tuta o köra, funkade direkt som det ska göra. Myckat nöjd för det priset, med lite arbete så har jag snart vant mig vid lite " ny knappkänsla " diodlampor för numlock och caps lock, finns även en diod för batteri, lyste ett tag när jag satte in de två AAA-batterierna, kanske blinkar när det är dags att byta (det visar sig) som vanligt när det gäller tangentbord så slits tecknen ut efter ett tag, men för 100-lappen kan jag stå ut med det, men med mitt knackande så kanske det håller ett par år. Rekommenderas som ett budget t-bord, för spel vet jag inte eftersom jag inte spelar. Testade räckvidden = klart godkänd då jag backade in i väggen 6 meter längre bort medans jag lortskrev något oläsbart,

JBL E25 BT Wireless
Full Star 1
3.3
(6)
p
pluring
17 omdömen
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
2 år sedan

Köpte ett par för några år sedan, men började använda dom för ett år sen, kanonljud och inga problem med kontakten med mobilen (en Sony) har för mig att jag betalade 429:- för dom och är helnöjd med dessa, enda nackdelen är att jag har haft sönder fästbygeln som man bör använda på grund av tyngden på klumpen, den halkar gärna snett i nacken när man rör sig, men den ska visst finnas att köpa som reservdel, men jag gjorde en egen lagning med en liten klädnypa i metall, borrat hål, minimal skruv med mutter samt lite epoxilim, funkar bättre än originalet,, kan rekommendera dessa fast det är en gammal modell