Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Prisvärda trådlösa hörlurar

  • 30 mar 2022
Daniel Norrby
Daniel NorrbyExpert inom hörlurar

Här har jag valt ut sex olika over ear-, on ear- och in ear-hörlurar, alla trådlösa, som jag anser vara prisvärda. Gemensamt för alla är att de erbjuder ett bra pris i förhållande till vad man faktiskt får. Det man får ha i åtanke vid köp av ett par billigare lurar är att du kanske inte får den bästa brusreduceringen, den bästa batteritiden eller flest funktioner. Men det kan ju vara så att man helt enkelt inte behöver sådana saker som aptXHD (höjer ljudkvaliteten vid bluetooth) eller en app med avancerad EQ.

Däremot finns det vissa saker som jag tycker även billigare lurar ska uppfylla för att anses prisvärda. Däribland godkänd batteritid, god byggkvalitet och stabil anslutning via bluetooth, för är det något som är irriterande är det när lurarna kopplar ner sig stup i kvarten. Alla lurarna i denna lista levererar på dessa punkter och därför får de också min rekommendation!

1. Andersson TEW-1000 Wireless In-ear

Mest pang för pengen

Samtalskvaliteten

Hur kan dessa lurar vara så billiga undrar du? Det måste finnas en hake! Men faktum är att dessa true wireless-hörlurar från NetOnNets eget märke Andersson kanske ger allra mest pang för pengen, även om det finns saker som de inte är särskilt bra på.

För en mycket låg summa får man ett par lurar som har en fullt godkänd batteritid på 6 timmar och som dessutom är skyddade mot väta. Ljudkvaliteten är förhållandevis god och borde tilltala den som gillar mycket bas.

Det finns dock ett stort "men": de funkar inte bra att prata i telefon med. Ljudet blir burkigt och det räcker med att det blåser lite ute för att man inte ska höra personen i andra änden.

Om du inte är en sån som pratar i telefon genom dina hörlurar så är det ett mycket bra köp!


2. Nothing ear 1 Wireless In-ear

Samtalskvalitet, ljudkvalitet

Brusreducering

Här har vi en direkt konkurrent till Airpods Pro (för ungefär halva priset) som har fått en hel del hype.

Men är de lika bra? Nej, men inte långt ifrån. De har ungefär samma funktioner men designen skiljer sig en del, bortsett från "stammarna" som sticker ut utanför öronen. Ljudet är rätt snarlikt och låter i mitt tycke bra med en något hissad diskant men det går att ställa in i tre olika förval via appen.

Samtalskvaliteten är bland de bästa jag har hört i ett par true wireless-lurar. Faktiskt ungefär lika bra som Airpods Pro fast med skillnaden att det inte är lika lätt att filtrera bort vindljud om man t.ex. cyklar.

Brusreduceringen i stort är inte heller lika bra men de gör ändå sitt jobb och lyckats filtrera bort en hel del oväsen, även om funktionen lämnar lite att önska. Batteritiden upplever jag som bättre än Airpods Pro och man kan få ut flera laddningar av etuitet jämfört med Airpods Pro.

Jag har burit mina Ear (1) i princip varje dag de senaste månaderna och jag gillar dem så pass mycket att jag inte kan annat än rekommendera dem till någon som vill ha ett par bra true wireless-lurar som liknar Airpods Pro men inte vill betala det höga priset.

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

3. Jabra Elite Active 65t Wireless

Bra på det mesta

Samtalskvaliteten

Det här är en lite äldre modell från danska Jabra men det är också en av deras absolut mest lyckade.

I och med att modellen är äldre så har den gått ner i pris och ligger i skrivande stund runt 800 kr. De är inte något annat än ett riktigt kap!

Det jag finner negativt är samtalskvaliteten som inte direkt är dålig men inte alls lika bra som airpods eller nothing ear (1).

Detta är en vattentålig modell, så de funkar bra att använda som träningslurar. Men de har också andra kvalitéer och är väldigt genomtänkta på de flesta plan. Inget irriterar. De kopplar upp snabbt och håller anslutningen bra. De håller sina utlovade 5 h timmar. Appen är genomtänkt och funktionsrik. Det finns ett hear-through-läge som funkar mycket bra - med ett knapptryck kan höra omgivningen runt dig.

De har också multipoint-anslutningen som gör att du kan ansluta både laptopen och mobiltelefonen samtidigt. Ljudkvaliteten är överlag bra men jag hade önskat lite mer definition i basen. Här saknas dock aktiv brusreducering.

Väldigt bra på väldigt mycket!


4. Sennheiser HD 450BT Wireless Over-ear Headset

Hög ljudkvalitet, bra funktioner

Mikrofonen klarar inte blåst bra

Sennheiser är bland de äldsta, mest välrenommerade hörlurstillverkarna och just denna modellen är riktigt prisvärd.

Den har en genomtänkt design, bra brusreducering, bra batteritid och är sköna att ha på sig under längre lyssningssessioner. Detta är dock en av Sennheisers billigare over ear med brusreducering, så man ska inte förvänta sig att de är lika bra som Sennheisers dyrare modeller.

Man får mycket hög ljudkvalitet, som ju lite är Sennheisers signum. De har inte en överdriven bas utan är mer åt det neutrala hållet. Ett stort plus är att de kan ansluta till flera källor samtidigt, så vill man till exempel para ihop hörlurarna med sin laptop och telefon samtidigt så går det utmärkt.

Micen funkar bra vid samtal, men det blir genast sämre om det blåser hårt. Hörlurarna kan också upplevas som varma om man har dem på sig länge.

Gillar man den strama designen och vill ha ett par lurar med ANC som inte kostar skjortan är detta ett bra alternativ.


5. Philips TAPH805 Wireless Over-ear Headset

Brusreducering

Ingen usb-c, användarvänlighet

Trådlösa over-ears från Philips som ger mycket pang för pengen!

Till skillnad från många lurar i det här prissegmentet så är den aktiva brusreduceringen (ANC) fullt godkänd. Den lyckas stänga ute en hel del störande ljud så är du ute efter ett par prisvärda lurar med just den funktionen så är det här ett bra val. Batteritiden är riktigt bra (30 timmar utan ANC och 25 timmar med).

Ljudet är åt det bastunga hållet men inte så att det tynger ner mellanregistret för mycket. I mitt tycke låter dessa lurar bra men förvänta dig kanske inte äkta högupplöst HiFi-ljud, speciellt inte med tanke på att de inte stödjer aptX.

Ett minus är användarvänligheten som inte är på topp. Det sitter touch-kontroller på sidorna men de är väldigt känsliga och lätta att komma åt av misstag. Ett annat litet minus är att de inte har usb-c-anslutning för laddning. Det borde vara standard på en så pass ny produkt. Ljudkvaliteten vid samtal är inte på topp men får ändå godkänt.

Det medföljer ett i mitt tycke mycket snyggt fodral som skyddar hörlurarna väl när de ska transporteras.

Ett mycket prisvärt alternativ för dig som vill ha ett par prisvärda lurar med ANC.


6. Jays X-Five Wireless On-ear Headset

Lätta, smidiga, ljudkvaliteten

Inget fodral, äldre USB

Här är ett par riktigt smidiga och billiga on ear-lurar som har en bra batteritid.

Komforten är bra och så även ljudkvaliteten. De är lättviktiga och går att fälla ihop så att de inte tar mycket plats. Just att de känns så smidiga och lätta att ta med sig är något jag tror många kan uppskatta.

Samtalskvaliteten är också fullt godkänd. Batteritiden ligger på 20 timmar och det är mer än godkänt men ganska normalt för den här typen av lurar.

Ett minus är att det inte följer med någon bärväska, ett annat är att de inte laddas via usb-c utan har den äldre typen av usb-anslutning. Ett litet irritationsmoment är också att de har relativt små och oprecisa knappar för styrning av musiken.

Jays har lyckats skapa ett par riktigt bra trådlösa hörlurar som borde passa de flesta som söker något lätt och smidigt.


7. Jays q-Seven ANC Wireless Over-ear Headset

Brusreducering, komfort, batteritid

Samtalskvaliteten

Här är ett par hörlurar från den svenska hörlurstillverkaren Jays. Dessa har större öronkuddar än sitt billigare syskon X-Five Wireless och sitter därför bekvämare, men de väger å andra sidan också lite mer.

En annan stor skillnad är att de har aktiv brusreducering (ANC) som kan vara guld värd vid långa resor med buss eller flygplan. Brusreduceringen kanske inte når upp till Sonys och Boses nivåer, men gör ändå sitt jobb och sett till priset är den fullt godkänd. Batteritiden är mer än godkänd och enligt Jays själva ska hörlurarna hålla 30 timmar på en laddning.

Ett minus är att samtalskvaliteten inte är på topp men så länge det är relativt tyst där du pratar så fungerar det.

Passar bäst för dig som vill ha möjlighet att stänga ute ljud, men inte riktigt vill betala vad ANC-lurarna från Bose, Sony eller Sennheiser kostar.


Daniel Norrby
Daniel NorrbyExpert inom hörlurar

Passionerad musikälskare och audiofil. Har varit teknikintresserad sedan barnsben. Håller koll på utvecklingen och försöker på olika sätt lära mig mer om hörlurar/högtalare. Har ägt fler hörlurar än vad jag kan räkna. Läser teknikbloggar och är aktiv på olika forum som handlar om musik och HiFi. Den viktigaste aspekten när jag rekommenderar hörlurar eller högtalare är ett bra pris/prestanda-förhållande.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer