Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa brusreducerande hörlurarna

  • 11 maj 2022
Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom hörlurar

Brusreducerande hörlurar kan mycket väl vara en av de bästa investeringarna du kan göra, allra helst om du spenderar mycket tid på resande fot eller sittandes i ett öppet kontorslandskap. Personligen använder jag ett par Bose QuietComfort 35 (plats nr 4 i listan) såväl på resande fot som hemma vid skrivbordet. De ger mig en utmärkt chans att stänga ute världen och fokusera på det jag har att göra.

I topplistan har jag fokuserat på prisklassen 2000-4000 kr. Det är mycket pengar, men då får man generellt hög kvalitet från kända märken och gott om finesser. Samtliga hörlurar är mycket välbyggda och erbjuder olika former av anslutningar med gemensam nämnare att de alla är trådlösa och kopplas med blåtand till en eller flera enheter. Tänk på bekvämligheten när du väljer dina hörlurar. Det är viktigt att i möjligaste mån testa hörlurarna innan köp, så att de passar just dig och ditt huvud! Här är mina favoriter på marknaden just nu!

1. Sony WH-1000XM4 Wireless Over-ear Headset

Bäst på det mesta

Jag äger inte ett par. Än.

Sony slår till igen med sin uppdatering av redan fantastiska WH-1000XM, nu uppe i generation fyra. Man har kort och gott tagit ett mycket väl fungerande koncept, slipat lite på kanterna, lagt till lite önskade funktioner och helt enkelt sett till att befästa sin position på topplistan.

Utöver att förfina sin brusreducering ytterligare samt förbättra sina mikrofoner för att förbättra möjligheten till samtal så är kanske den största och bästa nyheten att du numer kan koppla XM4 till två enheter samtidigt, med automatisk avkänning på vilken enhet som söker uppmärksamheten.

Ytterligare finesser har även lagts till för att hörlurarna ska känna av sin användares röst och släppa igenom ljud när det blir uppenbart att ett samtal inleds. Allt nummer två på listan har och lite till, alltså.

Sony har kort och gott gjort helt rätt, ännu en gång!


2. Apple AirPods Max Wireless Over-ear Headset

Utmärkt brusreducering och ljud

Priset

Är du lyckligt delaktig i Apples ekosystem och kan tänka dig lägga ut en större klumpsumma på att köpa dig ett av marknadens kanske bästa blåtandshörlurar, då är Apple AirPods Max det du borde köpa.

Visst, man ska inte förneka att det finns gott om nackdelar med AirPods Max, utöver att de fungerar klart sämre med annat än Apple-enheter, men samtidigt är de också utomordentligt bra både vad gäller brusreducering som musikuppspelning anpassad för den stora massan.

För det relativt höga priset får man dock ett par riktigt välbyggda och subjektivt sett snygga hörlurar med bra materialval som fungerar bättre än något annat tillsammans med en iPhone.

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

3. Sony WH-1000XM3 Wireless Over-ear Headset

Klassledande brusreducering

Sony har inte bara tagit ett ordentligt tag i marknaden för trådlösa, brusreducerande hörlurar, de har rentav blivit klassledande på köpet!

Med tredje generationen av tungvrickaren Sony WH-1000XM har man inte bara klassledande brusreducering som anpassar sig efter omgivningen, man har även gott om extra finesser, som exempelvis kunna ta in vad som sägs utanför den ljuva världen av brusreducering genom att enkelt lägga handen ovanpå ena hörluren.

Duger inte de automatiska funktionerna kan du styra med hjälp av en app som givetvis finns för såväl Android som iPhone. Som om inte allt det vore nog kan du dessutom konversera med din Google Assistent eller Alexa.

30 timmars batteritid, och är det slut får du ihop hela 5 timmar på bara 10 minuters laddning. Perfekt i pressade situationer. WH-1000XM3 är rakt igenom fantastiska och ett värdigt toppval!

Här recenserar youtubern Mark Spurrell Sony WH-1000XM3 efter 6 månaders användning.

4. Bose Noise Cancelling Headphones 700 Wireless Over-ear Headset

Riktigt bra brusreducering

Högt pris

Även om namnet kanske inte imponerar våldsamt mycket så gör i alla fall brusreduceringen det, och det är väl så det ska vara?!

Med Noise Cancelling Headphones 700 så hoppas Bose på att återta en del av den förlorade marken som Sony så frikostigt roffat åt sig av.

I dessa hörlurar finns inte mindre än 11 nivåer av brusreducering för att hjälpa dig att på bästa sätt blockera ljud utifrån såväl vid resor som arbete i kontorslandskap.

Med ny generation så kommer dock även en ny form av kontroll för ljudet och här har man skiftat till touchkontroller istället för fysiska knappar, något som jag inte helt uppskattar.

Kan du leva med detta eller bryr du dig helt enkelt inte? Då är Bose Noise Cancelling Headphones 700 ett högintressant val och väl värda att kolla närmre på!

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

5. Bose QuietComfort 45 Wireless Over-ear Headset

Otroligt bekväma

Tekniskt underlägsna konkurrenterna

Det är svårt att ersätta en legend som QC35, men med mindre justeringar och förbättringar så har Bose lanserat QC45 som i samma lätta, bekväma format putsar på ett redan vinnande koncept.

I dessa QC45 hittar vi en längre batteritid, laddning med USB-C istället för micro-USB och en nyare blåtandsversion, version 5.1 jämfört med 4.1 i QC35 II och en mycket marginell viktökning på 241 g mot 235 g.

Den kanske största fördelen för QC45 är dock dess otroliga komfort som kommer med från tidigare modell, en komfort som gör att man med lätthet kan bära ett par av dessa under många timmar utan att bli trött eller få ont av dem.

Bose QC45 är kanske inte de mest tekniskt avancerade hörlurarna, eller de objektivt bästa, men de är förmodligen de bekvämaste du kan bära, ett nog så viktigt argument.

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

6. Audio Technica ATH-ANC700BT Wireless Over-ear Headset

Mycket för pengarna

Audio Technica är kanske inte det första man tänker på när det kommer till brusreducerande trådlösa hörlurar. Men givetvis har även dessa ljudkännare ett högst intressant erbjudande till ett mycket intressant pris!

Trots priset finns här gott om finesser utöver den aktiva brusreduceringen. Hörlurskåporna erbjuder touchgränssnitt för att styra musik, höja och sänka samt svara på samtal.

Batteriet räcker till för 25 timmar trådlös brusreducering, 30 timmar trådlös anslutning, eller hela 40 timmar brusreducering med kabelanslutning.

Audio Technica ATH-ANC700BT erbjuder mycket för pengarna och det i ett bekvämt format. Det här är ett mycket intressant alternativ för dig som vill lägga lite mindre på den ljuva tystnaden som brusreduceringen ger dig.

Tech-youtubern Brandon Taylor berättar vad han tycker om ATH-ANC700BT efter att ha testat dem.

Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom hörlurar

Teknikintresserad man i sina bästa (?) år. Gillar att testa och utforska nya produkter och ser stort nöje i att få dela med mig utav mina erfarenheter till andra. Driver YouTube-kanalen Teknik med Ewenson där jag testar och utvärderar modern teknik i alla dess färger och former. För mig är det viktigt att tekniken jag rekommenderar har ett rimligt förhållande mellan pris och prestanda, är lättanvänd och håller god materialkvalité överlag. Givetvis är jag noga med att endast rekommendera sådant jag själv skulle kunna tänka mig köpa!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer

Topplista: Bästa brusreducerande hörlurarna

  • 17 feb 2022
Björn Sige
Björn SigeExpert inom hörlurar

Aktiv brusreducering, eller ANC (Active Noise Cancelling) är en ganska komplex teknologi som använder en uppsättning små mikrofoner utanför och inuti lurarna för att analysera omgivningsljud och arbeta bort det genom att generera signaler i motfas, mer eller mindre i realtid. Omvänt kan mikrofonerna också användas till att släppa in ljud från omgivningen vid behov, väldigt praktiskt och bidrar till ökad medvetenhet/säkerhet ute i trafiken medan vi blir allt mer uppkopplade.

Finner du dig ofta i högljudda sammanhang som på tåget, flyget eller i en arbetsmiljö omgiven av AC-enheter och andra konstant dånande maskiner kan jag varmt rekommendera att du överväger ett par bra ANC-lurar. Här listar jag kontinuerligt marknadens bästa, både over-ear och in-ear.

1. Sony WH-1000XM4 Wireless Over-ear Headset

ANC, komforten, allround

Sådär samtalsljud, svulstig bas (?)

De bästa brusreducerande hörlurarna för de allra flesta är Sony WH-1000XM4.

De är snarlika föregångaren XM3 på många sätt, vilket i min mening bara är positivt då XM3 sedan släpp varit bland de allra mest mångsidiga & pålitliga ANC-lurarna på marknaden.

Men XM4 bär förbättringar på flera områden, först och främst tillskottet av multiparkoppling för anslutning till flera källor samtidigt. Man har också tryckt in nya processorer och smartare algoritmer som gör både brusreducering och ljudkvalitet ännu ett strå vassare.

XM4 har också fått beröringssensorer så att de pausar och startar musiken automatiskt när de åker på och av öronen. Batteritiden ligger fortfarande på robusta 30 timmar (med ANC aktivt).

Sony har tagit en redan grym ANC-plattform och gjort den ännu mer kompetent. Mikrofonen är fortfarande sådär och för träning eller absolut bästa ljudkvalitet finns andra alternativ. Men få, om någon, bockar av så många rutor som Sony.


2. Apple AirPods Max Wireless Over-ear Headset

Överlägsen byggkvalitet, grym ANC

Klumpiga, saknar strömsparläge

Airpods Max är de bästa brusreducerande hörlurarna för Apple/iOS-användare, och därtill de mest välbyggda och välljudande ANC-lurarna på marknaden.

De är utmärkta på att dämpa omgivningsljud, absolut i klass med Sony och Bose. Men deras absoluta triumfkort är transparens-läget, som är läskigt bra och nästan kan liknas med att inte ha på lurarna överhuvudtaget. De har dessutom den behagligaste och mest intuitiva implementeringen av ANC-funktion jag påträffat och är totalt brusfria i samtliga aktiva lägen.

Ljudet är det bästa jag hört i denna kategori av hörlurar och byggkvalitén är också ett rejält snäpp över de flesta konkurrenterna - även om det är på bekostnad av att de väger mer och är klumpigare att bära med sig.

Apple-användare kan glädjas åt supersmidig parkoppling, rumsligt ljud för en riktigt bra 3D-effekt till film och musik och såklart röstassistans via Siri.

Främsta nackdelen med Airpods Max är att de drar mer batteri än konkurrenterna när de inte används, något som innebär att du behöver vänja dig vid att ladda dem oftare.

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

3. Bose QuietComfort Earbuds Wireless In-ear

Bästa ANC, hög kvalitetskänsla

Hård diskant, klumpiga

QuietComfort Earbuds är Boses mest effektiva brusdämpare och min rekommendation om du vill ha den absolut mest effektiva brusreduceringen som finns i in ear-formatet.

De är en premiumprodukt och allt från emballage, till design/material på lurar och laddetui, till känslan av att använda appen och touch-kontrollerna, andas hög kvalitet. Batteritiden är bra också.

Ljudet är för det mesta högkvalitativt och jag hade rankat det i toppklass om det inte vore för diskanten, som jag tycker är lite skarp och saknar upplösning. Tack och lov har man lagt till EQ-funktion via firmware, men problemet försvinner ändå inte helt.

Detta, ihop med de facto att lurarna och caset är lite väl stora/klumpiga, gör att de tappar poäng mot Sony. Men brusreduceringen är grym och som bonus är de riktigt trevliga på gymmet, detta tack vare 'fenorna' som håller dem på plats utan att de behöver sitta djupt i öronen.

Vår expert Daniel Norrby har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

4. Sony WF-1000XM4 Wireless In-ear

ANC, batteritiden, allround

Ej multiparkoppling, sämre komfort

Sony WF-1000XM4 är ett riktigt bra alternativ till Bose om du nöjer dig med nästan lika bra brusreducering mot att istället få en subjektivt mer behaglig (om än inte lika detaljerad) ljudupplevelse och ett betydligt kompaktare och mindre iögonfallande utförande på både lurar och laddetui.

Med tanke på att Sonys lurar och case är såpass mycket mindre än Bose är det desto mer imponerande att de har minst lika bra batteritid.

Personligen tycker jag att Bose är bekvämare, då Sonys skumproppar spänner lite för mycket i mina ganska trånga hörselgångar. Men det kommer nog vara ganska individuellt.

Hursomhelst anser jag Sony överlag lättare att leva med till vardags än de klumpigare Boselurarna och deras skarpa diskant, varför jag hellre rekommenderar dem till de allra flesta.

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

5. Beats by Dr. Dre Solo Pro Wireless On-ear Headset

Riktigt bra ljud & ANC, snygga

On-ear offrar en del komfort

De bästa brusreducerande on ear-lurarna är Beats Solo Pro.

De har en liknande ANC-implementering som Airpods-lurarna och dämpar särskilt effektivt mot medelhöga frekvenser.

De har ett väldigt simpelt och intuitivt kontrollgränssnitt och går automatiskt igång när du fäller ut bygeln. Liksom Airpods parkopplar och switchar de (mestadels) sömlöst mellan enheter i ditt iCloud-nätverk och har riktigt bra uppkopplingsprestanda. Batteritiden är robusta 22 timmar med ANC-igång.

Ljudet är förvånansvärt neutralt & balanserat för att vara från Beats, med bara aningens exalterad bas och diskant. Bland on ear-lurar är detta faktiskt bland det bästa ljudet du kan få!

Komforten är också bra för att vara on ear, men denna typ av lurar är i regel de minst bekväma långa stunder. Detta är lurar du väljer om du vill ha något snyggt, sportigt och lowprofile på stan snarare än på långa flygresor och kontorsdagar.

Gillar du formfaktorn/storleken på on ear-lurar framför de större heltäckande och samtidigt vill ha riktigt bra ljud och ANC - då bör du överväga Solo Pro! (PS, de verkar vara en utgående modell av hemsidan att döma).


6. Beats by Dr. Dre Fit Pro True Earbuds Wireless In-ear Headset

Snygg design, transparensläget

Inga volymkontroller på lurarna

De bästa sport & tränings-lurarna med brusreducering är Beats Fit Pro.

Tänk på dem som ett par mer robusta, stabila och sportiga Airpods Pro så är du på god väg. Det innebär smidig parkoppling, snygg integrering med iOS-prylar samt finesser som transparensläge (superanvändbart både på löprundan och för snabba samtal under gympasset) och rumsligt ljud. Android-användare kan också ha mycket glädje av dem då Beats har en dedikerad Android-app.

Ljudet påminner om föregångaren Powerbeats Pro med en ren och krispig återgivning och bestämd bas som dock aldrig tar överhanden. Dock, liksom Powerbeats, är de lite för ljusa/intensiva för min personliga smak och jag hade önskat EQ-funktion som du får med Jabra och Jaybird.

Jag saknar också de dedikerade volymkontrollerna från Powerbeats som jag verkligen uppskattade, men så var också Powerbeats betydligt större och klumpigare.

Detta är i övrigt riktigt bra och snyggt designade träningslurar där framförallt transparens-läget utmärker sig.


Björn Sige
Björn SigeExpert inom hörlurar

Hej! Mitt namn är Björn och jag är en född teknik-entusiast med speciell förkärlek till musik, foto & ljud&bild-media. Här på Prisjakt skriver jag om personligt ljud och då särskilt hörlurar. Jag har sysslat med hörlursbaserad HiFi i 9 års tid och har haft otaliga hörlurar på huvudet allt från 59 kronor till 599000 kr. Jag kommer till bästa förmåga att använda min kunskap, erfarenhet och insikt i ämnet till att ge bästa möjliga köpråd till er läsare.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer