Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa torrschampot

  • 10 feb 2022
Johanna Kvarnström
Johanna KvarnströmExpert inom schampo

Letar du efter ett riktigt bra torrschampo men har svårt att hitta rätt? Lugn lugn, här kommer en topplista på mina absoluta favoriter av de jag testat under min hårresa. Vissa torrschampon är anpassade för ljust hår och vissa för mörkt. Jag kommer att fokusera på de som passar mitt hår, som är blont. Vissa av schampona i listan finns dock att köpa för brunt hår. Att tvätta håret för ofta sliter rejält på håret, men torrschampot gör att jag kommer undan med att tvätta det två gånger i veckan istället för betydligt fler gånger om jag INTE hade använt mig av denna magiska produkt. Torrschampon har även fler användningsområden, och du kan använda det till mer än bara en quick fix - t.ex. för att skapa volym i håret efter att du duschat, eller för att få lite struktur.

Som ni ser är det stor skillnad på före- och efterbilden. Från fett hår till att se nytvättat ut!

1. Löwengrip Care & Color Good To Go Dry Shampoo 250ml

GRYM!

Svår att borsta ur

Jag är så glad att jag har hittat det här torrschampot! Det inte bara tar bort det feta i håret, utan ger också en perfekt struktur och finish. Jag upplever även att det ger håret en bättre ton vilket jag oftast vill ha då jag tycker det gör att håret ser fräscht ut.

Det funkar att använda vid alla tillfällen, t.ex. om man har lockat håret och vill ge det mer struktur, eller endast i hårbotten för att ta bort det feta/ge håret mer volym. Det enda negativa är att det kan vara svårt att borsta ur, så en dusch dagen efter är nästan ett måste.

Doften jasmine/amber är riktigt bra och passar mig verkligen perfekt. Den är inte för stark, utan den luktar gott, är väldigt behaglig och "bara finns där".

Priset är också riktigt bra för att vara en så bra produkt och så mycket mängd, vilket gör att den hamnar i toppen!


2. Ida Warg Dry Volume Spray 150ml

Otrolig volym, kan borstas ur!

Saknar att den ljusar upp håret

Även fast det här torrschampot inte tar sig ända upp till toppen så hamnar det på en stark andraplats.

I det allra oljigaste håret gör den sig inte till sin fulla rätt. Men för en uppfräschning, eller som stylingprodukt - absolut! För herregud vilken volym man får av den här.

Den ger tyvärr inte den där ljusa tonen som jag är ute efter. MEN, håret blir fräschare och produkten håller verkligen vad den lovar när det gäller volymen.

Doften är inte riktigt min typ av smak (fudge, kola) men det är heller inget jag stör mig på. Jag tycker den är lite för söt, jag föredrar dofter som är mer åt det "uppfräschande" hållet.

För det mer smutsiga håret skulle jag rekommendera ett torrschampo som ljusar upp lite för att sedan toppa med det här eftersom det ger en otrolig volym och stadga. En annan sak som är väldigt positivt är att produkten är lätt att borsta ur.

Passar dig som inte får superfett hår men som vill fräscha upp det något och framförallt vill ha VOLYM!

Hade den ljusat upp håret så hade den hamnat i topp!


3. Batiste Dry Shampoo 200ml

Otroligt prisvärd!

Ger en ljusare ton

Detta var det första torrschampot jag provade, och det håller sig kvar i min samling.

Det doftar fräscht och för det här priset är det verkligen en riktig kanonprodukt. Jag gillar också att Batiste har ett så stort utbud på varianter - volymgivande, för brunt hår, m.m. Just den här varianten ger ingen stadga, utan endast ett fräscht upplyft och en känsla av lite mer volym vilket är toppen om du har tunt hår.

Det här torrschampot ger håret en ljusare ton - bra om du har blont hår men jag skulle inte rekommendera just denna varianten om du har mörkt hår. Och var försiktig med att spraya för mycket eftersom det kan ge en grå ton istället för den där fräscha looken man vill ha.

Även den här flaskan finns att köpa i en mindre variant, mycket bra då jag gärna vill ha en flaska i väskan för en quick fix. Den är också vinnare av KICKS Beauty Awards 2016 i kategorin "Bästa torrschampot".

Det här är ett prisvärt torrschampo som ger ett otroligt mjukt och luftigt hår!


4. Amika Perk Up Dry Shampoo 232ml

DOFTEN! Vegansk, sulfat- parabenfri

Det höga priset

När jag använder detta torrschampot älskar jag hur mitt hår känns, men framförallt hur det luktar. När man är på jobbet och undrar vem det är som doftar så gott, och sedan kommer på att det är en själv, ja då blir man lite halvkär!

Produkten innehåller havtorn som ger håret extra näring och stärker det. Jag gillar också att den är fri från sulfater och parabener, ämnen som jag gärna undviker i hårprodukter eftersom de kan torka ut håret. Det innehåller inte heller aluminium som de flesta torrschampon gör.

Den finns även i en liten variant för att ha med sig "on the go", vilket jag verkligen uppskattar. Mitt hår blir lätt oljigt i "luggpartiet" och då är det skönt att kunna ha med sig ett torrschampo för att snabbt trolla bort det. Man kan inte bli annat än glad av designen som verkligen sticker ut ur mängden.

Håret känns endast mjukt och luftigt vid användning, jag upplever ingen strävhet alls.


5. Maria Nila Invisidry Shampoo 100ml

Ger ett resultat utan att ljusa upp

Krävs ganska mycket produkt

Det här torrschampot gillar jag starkt! Jag testade det för första gången som jurymedlem i Daisy Beauty Expo i kategorin "Årets hårstyling", där fem andra varumärken var med och tävlade.

Ibland vill man inte att produkten ska ge den där ljusa nyansen i håret som torrschampon kan göra, utan man vill bara ha ett matt resultat och få bort känslan av fett hår. Just det jobbet tycker jag att Maria Nilas torrschampo gör väldigt bra!

Det krävs dock mer produkt jämfört med de andra i listan, så det kan kännas som att man slösar lite eftersom priset är ganska högt. Men helt klart värt för de gångerna man önskar ett perfekt resultat.

Eftersom håret inte ljusas upp så funkar det även till mörkt hår. Flaskan finns i liten storlek och produkten är vegansk, sulfat- och parabenfri. Doften är ok, varken bu eller bä.

Är du endast ute efter ett fräscht resultat utan varken stadga eller volym, samt inte vill att håret ska ljusas upp - då är det här torrschampot för dig!


Johanna Kvarnström
Johanna KvarnströmExpert inom schampo

Jag är en riktig skönhetsnörd utan dess like! Älskar att grotta ner mig i olika produkter inom skönhetsvärlden! När jag får tipsa och hjälpa personer med produkter trivs jag som fisken i vattnet. Har alltid haft ett intresse för skönhet och 2011 utbildade jag mig äntligen till makeup-artist. Idag driver jag mina två kanaler (Instagram och blogg) där fokus mest ligger på produktrecensioner men även mina andra intressen som är foto och skrift. Har en stor skopa humor vilket jag gillar att fånga i mina inlägg. Mina åsikter och omdömen är alltid 100% ärliga!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer