Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa stavmixern

Paul Allaverdi

Paul Allaverdi

  • Topplista
  • 16 apr 2021

Vanligtvis så skriver jag om kaffeutrustning här på Advized, men en stavmixer med extrem mångsidighet kan även användas i olika kafferecept, särskilt nu mot sommaren. Alla kalla kaffedrinkar du dricker på kaféet går enkelt att lösa hemma! I denna lista finns stavmixers som jag vet har lång hållbarhet, är av hög kvalitét och prisvärda.

Jag har ett otroligt starkt intresse för matlagning och tycker att en mixerstav är en av de bättre köksmaskinerna att ha hemma. Ett stort plus är att du sparar på utrymmet i köksskåpen, då en stavmixer kan arbeta som en mixer och i vissa fall även som en matberedare. Det jag oftast använder stavmixern till är att akutmixa en soppa direkt i kastrullen, göra majonnäs eller skapa en puré på kålrot eller liknande. Jag kan starkt rekommendera att mixa följande: 1 espressoshot, 1 sandwichglass (i mindre bitar) och ett halvt glas mjölk. En schysst kaffe/sandwich-milkshake på nolltid tack vare stavmixern!

1. Bamix Gastro 200 Professional

Hög kvalitet, grym prestanda
-

Detta är den i särklass bästa hemmastavmixern och fungerar till all form av mixande, från smoothies till milkshakes!

Jag tror att många som söker efter en stavmixer eller liknande produkter ofta tittar på vad produkten har för watt-antal. Denna mixerstav har så lite som 200 W, men det skall man inte bli lurad av.

Bamix Gastro har ordentligt med kraft och är byggd för att hålla i en evighet - någonting som är väldigt ovanligt för köksmaskiner idag. Många av dagens elektroniska produkter har en livslängd på ca 3 år, och det är väldigt uppfriskande med en tillverkare som satsar på bra motor och riktigt god hållbarhet.

Kniven kan lätt plockas av vid diskning, vilket är extremt skönt och man slipper hålla en gigantisk stav upp och ned i diskhon.

Vill du ha en professionell matlagningskänsla i hemmet så är detta förstavalet!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bamix Gastro 200 Professional
(3)
Bamix Gastro 200 Professional
1 494 kr

2. Electrolux ESTM9600

Kraftig, supersnygg
-

Electrolux ESTM9600 och även ESTM9500 (som inte är med på listan men liknar 9600) är Electrolux flaggskepp när det gäller stavmixers.

Detta är en premium-version av Electrolux ESTM7500S och har samma tornadolika effekt, fast ännu kraftigare! Här ingår även ett stilrent stativ.

Electrolux tanke med denna produkt är att den ska vara den absolut bästa stavmixern du kan få tag på, tänk på den här och Bamix som ett specialiserat verktyg i köket.

I och med stativet tycker jag att denna är grym att ha framme hela tiden. Det är trevligt att ha den nära till hands istället för att rota efter den i redskapslådan. I och med att stativet och det rostfria stålet dessutom är så snyggt har denna stavmixer ett givet hem på diskbänken!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Electrolux ESTM9600
Electrolux ESTM9600
1 722 kr

3. Braun MultiQuick 9 MQ 9097

Komplett allt-i-ett
Saknar samma kraft som de andra

Vill du ha ett komplett stavmixerpaket så tycker jag att Brauns Multi kan uppfylla dina behov.

Detta paket är avsett för någon som vill köpa allt-i-ett och inte behöver maskiner för ett proffskök. Det här är också en perfekt present till någon som precis flyttat till sin första lägenhet, t.ex en student!

Denna maskin har allt och till skillnad från PHILIPS HR2653/90 så får du med en matberedardel som förutom ett vanligt blad även har ett rivjärn och skärare, exempelvis för skivad gurka.

Även en del för att göra potatismos medföljer vilket är bra eftersom man aldrig ska mixa ihop ett potatismos, då får moset en klistrig konsistens. Med den här så får du till ett riktigt bra potatismos istället och du slipper en extraprodukt som potatisstöt eller potatispress.

Söker du en bra stavmixer och en användarvänlig allt-i-ett-produkt som tål maskindisk så passar denna perfekt!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Braun MultiQuick 9 MQ 9097
Braun MultiQuick 9 MQ 9097
1 749 kr

4. Philips Viva Collection ProMix HR2653

Bra paketpris!

För den som inte vill köpa flera olika köksmaskiner är detta ett extremt prisvärt och riktigt schysst paket.

Till stavmixern ingår det en hackare, en visp som påminner en stor handvisp med två vispar, en bägare på 500 ml och en hacka. Glöm inte att du med fördel placerar de hårdaste ingredienserna längst ner, mjukare ovanpå och vätskan överst.

Här är det simplicitet som gäller och delarna går enkelt att diska i maskin, även om det är att föredra att göra det för hand för att behålla skärpan. Men det är inte hela världen, vill du hålla det enkelt så kan du göra det till ett bra pris.

Söker du en produkt till ett bra pris och som kräver lågt underhåll så är detta ett klockrent alternativ!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Philips Viva Collection ProMix HR2653
(20)
Philips Viva Collection ProMix HR2653
759 kr
Peter Wåhlén

Peter Wåhlén

  • Topplista
  • 16 apr 2021

Jag som jobbar inom dessert och konditori använder dagligen en stavmixer. Vad tittar jag då efter när jag väljer mixer? De kriterier jag har är att den ska vara tillräckligt stark för att klara av lite tyngre arbeten, till exempel göra puré av persika (som på bilden) och andra mer köttiga frukter och grönsaker, men den ska också kunna mixa en matigare potatis- och purjolökssoppa.

Stavmixers av de mer kända märkena brukar inte göra en besviken, men tipset är som vanligt att läsa på och fundera. Här har jag gjort det lättare för dig genom att presentera fem stycken riktigt bra alternativ. Jag skulle avråda från att köpa en alltför billig stavmixer, de som kostar runt 200 kronor brukar enligt mina erfarenheter vara för svaga. I min lista har jag därför valt att inte gå alltför lågt prismässigt.

1. Bamix SwissLine Colorline M200

Stark, löstagbara mixerkniv

Jag köpte den här stavmixern 2006 i en restaurangbutik. Så här 12 år senare fungerar den fortfarande utmärkt! På den tiden var den svindyr, men idag har den dels gått ner i pris men också blivit mer lättillgänglig för konsumenter.

Bamix Swissline har två växlar och för att ligga på så låga watt som 200 är den ruskigt stark redan från växel 1. Den mixar med lätthet både frukt och bär, och som en nödlösning kan den till och med vispa grädde och göra eget smör.

Kniven och de övriga bladen går att ta loss och diska separat, vilket gör stavmixern väldigt enkel att rengöra. Själva staven är lång och smal, så du kan med lätthet mixa i högre kärl utan att hela maskinen blir kladdig. En annan fördel är att du kan använda den i varma, till och med kokande, vätskor.

Satsa dina pengar på Bamix om du vill ha en pålitlig, stark och extremt hållbar stavmixer.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bamix SwissLine Colorline M200
(1)
Bamix SwissLine Colorline M200
1 784 kr

2. Dynamic Mixers DMX 160

Effektiviteten, styrkan

Detta är en högintressant mixer som jag använder på jobbet. Det är den här jag kommer ha i åtanke när min nuvarande ger upp.

Hastigheten ställs in steglöst med hjälp av ett vred på ovansidan av handtaget. Redan på det lägsta läget är den stark som det högsta läget på många andra stavmixers (inkl. min nuvarande Bamix) vilket jag tycker är väldigt positivt. Om vi sedan drar upp hastigheten så kommer det definitivt att skvätta och spilla om kärlet inte är tillräckligt stort för mängden du mixar.

Ett annat plus är att den har ventilation kring hela motorhuvudet vilket gör att den inte blir så varm som många andra maskiner tenderar att bli. Det kan dock samlas dammpartiklar i dessa ventilationsgaller vilket gör att det kan lukta bränt när den används, men du kan vara lugn, det är bara att blåsa bort dammet om det skulle hända.

Här får du väldigt mycket stavmixer för pengarna med tanke på den starka motorn som redan på lägsta nivån slår många konkurrenter i sin prisklass.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Dynamic Mixers DMX 160
Dynamic Mixers DMX 160
1 988 kr

3. Electrolux ESTM9600

Turboeffekten

Electrolux gör väldigt bra produkter och det här är inget undantag.

Electrolux har utvecklat serien MasterPiece (innehåller också en matberedare och en kannmixer) på ett förträffligt sätt genom innovativ teknik. Det som gör stavmixern så speciell är att den har tre vinkelslipade skärblad med titaniumbeläggning och utför sitt arbete väldigt noggrant. Du får en stark motor på 700 watt och en turbofunktion som låter dig mixa nästan vad du vill.

Det medföljer en minihackare som är utmärkt att använda om du till exempel vill göra majonnäs på bara någon minut. MasterPiece är väldigt lätt att rengöra, det är bara att ta loss mixerstaven från motordelen, och enligt tillverkaren så går den att köra i maskin utan att knivarna blir slöa.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Electrolux ESTM9600
Electrolux ESTM9600
1 722 kr

4. Robot Coupe MicroMix

Ergonomisk, bra och stark

Eftersom jag jobbar som restaurangkonditor har jag tillgång till restauranganpassad utrustning, bl.a denna stavmixern från Robot Coupe. Jag tycker att den är relativt prisvänlig även för privatpersoner om man ser till vad man får för pengarna.

Trots att den ser robust och lite macho ut så har den ett riktigt skönt handtag att hålla i, och den levererar väldigt bra i prestanda.

Till skillnad från de flesta maskinerna på listan har denna ett vred med olika växlar. Det ser jag som ett stort plus eftersom du får fler valmöjligheter av olika hastigheter vid mixningen. Sedan kan jag inte hjälpa att jag har en förkärlek till stavmixrar där man kan ta bort själva mixerbladet för enklare rengöring.

Jag skulle kunna fortsätta prata om fördelarna med denna mixer, men det får räcka såhär. Överväg ett inköp om du är på jakt efter en stark och proffsig stavmixer!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Robot Coupe MicroMix
Robot Coupe MicroMix
2 231 kr

5. Bosch MSM67166

Möjlighet att välja malningsgrad

Det mest geniala med Bosch MSM67166 är att du kan ställa in vilken grovlek du vill ha slutresultatet i, något jag inte stött på tidigare. Att den är väldigt lätt är en annan stor fördel, speciellt om du ska arbeta med den en längre stund.

Det medföljer flera stavmixer-tillbehör som mixerkanna, ballongvisp och minihackare. Motorn har en effekt på 750 watt och är väldigt stark, den krossar till exempel is utan problem. Genom ett knapptryck kan du enkelt byta tillbehör och ta loss delarna för rengöring.

Mixern är bekväm att använda och ligger väldigt bra i handen med sitt ergonomiskt utformade grepp. Den är utrustad med en 12-gradig växelskala samt turboeffekt för effektivt arbete.

Mixerns fyrbladskniv gör att du kan lita på att resultatet blir bra varje gång!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bosch MSM67166
Bosch MSM67166
1 235 kr