Prisjakt
Topplista

Bästa smart-TV:n

Köpråd från Prisjakt Experter

Dagarna blir kortare och kvällarna längre! Det vankas mycket tv-mys under årets mörkare perioder och nu när streaming-utbudet är så stort är det en god idé att skaffa en smart-TV. Njut av gamla Disney-klassiker på Disney+ eller varför inte några av höstens alla premiärer på Netflix.

Här listar jag smarta TV-apparater i olika prisklasser, så oavsett budget finns här garanterat en modell som passar dig. När du väljer smart-TV så fundera över vilka appar du vill ha, då utbudet kan skilja sig en hel del beroende på vilket operativsystem TV:n använder sig av. De vanligaste och mest app-vänliga systemen är idag WebOS (LG), Tizen (Samsung) och Android. Jag önskar dig en härlig höst med mycket TV-tid!

1. LG OLED65CX6

LG OLED65CX6
LG OLED65CX6TV
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
(50)
fr.19 990 kr
Hitta bästa pris här
Bild, betraktningsvinkel, svärta
Ljudet

En läcker OLED-TV från LG med bild i toppklass.

65CX6LA erbjuder perfekt svärta och felfri färgåtergivning som verkligen kommer till sin rätt när du tittar på HDR-material. TV:n lämpar sig också för intensiva spelsessioner då den har mycket bra responstid.

TV:n passar för stora sällskap och stora vardagsrum. Betraktningsvinkeln är nämligen riktigt bra. Den är heller inte ljusskygg utan kan med fördel placeras i ljusa vardagsrum utan att bilden påverkas negativt.

Ska man leta nackdelar så får man utesluta bilden som är i princip felfri. Här är det ljudet som får ta smällen och då särskilt avsaknaden av bas. Som smart TV är den dock snabb, lättnavigerad och har ett fullgott utbud av appar.

65CX är ett riktigt bra val oavsett om du tittar på film, sport eller spelar.

2. Samsung QLED QE65Q80T

Samsung QLED QE65Q80T
Samsung QLED QE65Q80TTV
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
(9)
fr.14 487 kr
Hitta bästa pris här
Bild, responstid
Saknar Dolby Vision

Q80T är en suverän allround-TV för dig som både tittar på film och spelar snabba spel.

Q80T kan placeras såväl i en mörk gaminggrotta som i ett ljust vardagsrum. Kontrasten, ljusstyrkan och förmågan att hantera reflektioner gör att TV:n levererar oavsett placering. Högupplöst material maximerar upplevelsen med fina färger och skarp bild.

Responstiden tillhör det absoluta toppskiktet och är väl förberedd för ny teknik, vilket gör TV:n till ett utmärkt val om du redan förhandsbokat nästa generations spelkonsoler. En av få saker den saknar är stöd för Dolby Vision.

TV:n bygger föga överraskande på Samsungs egna Tizen OS. Det är lättnavigerat, snabbt och har ett bra utbud av appar. Fjärren är smidig och innehåller de knapparna du behöver.

En mycket bra allround-TV som presterar på topp i alla lägen.

3. Sony Bravia KE-65XH9505 (KD-65XH9505)

Sony Bravia KE-65XH9505 (KD-65XH9505)
Sony Bravia KE-65XH9505 (KD-65XH9505)TV
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
(8)
Hitta bästa pris här
Bild, responstid
Betraktningsvinkeln

Sony Bravia KD-65XH9505 är en grymt bra TV för dig som uppskattar riktigt högupplöst material.

Ljusstyrkan och de krispiga färgerna bjuder in till en mäktig upplevelse när du tittar på HDR-material. TV:n har utöver det utmärkt kontrast och färgåtergivning. Snabba rörelser vid sporttittande eller spelande är heller inget som får TV:n ur balans.

Har denna fantastiska apparat inga svagheter? Jo faktiskt, betraktningsvinkeln lämnar mer att önska. En nackdel för dig med stor familj och ännu större soffa. Några av åskådarna som blir förpassade till sidovinkel får en något mindre behaglig upplevelse.

65XH9505 har Android TV som OS. Det innebär ett stort utbud av appar och bra anpassningsmöjligheter av menyn. Fjärrkontrollen är traditionell med fler knappar än man behöver och storleken gör den svår att slarva bort.

Suverän bild för pengarna!

4. Philips 55OLED754

Philips 55OLED754
Philips 55OLED754TV
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Half Star 5
(7)
Hitta bästa pris här
Ljudet
Saphi OS

55OLED754 är en riktigt prisvärd OLED-TV med hög mysfaktor och bra ljud.

TV:ns inbyggda bakgrundsbelysning, Ambilight, är en förhöjande faktor till soffmyset. Bilden är skarp med klara färger och perfekt svärta, som förväntat på en OLED. Även gråa färger ser riktigt bra ut, vilket inte alltid är en självklarhet.

OLED754 har stöd för samtliga av de vanligaste HDR-formaten inklusive Dolby Vision. Färgåtergivningen håller riktigt hög klass när man avnjuter HDR-material.

I övrigt kräver bilden lite pill i inställningarna för att bli riktigt bra, detta gäller främst när man tittar på sport och snabba rörelser. Ljudet är faktiskt bättre än förväntat, röster låter klart och man bjuds även på lite bas.

TV:n bygger på Saphi, ett linux-system som lämnar mer att önska. Du får färre appar och krångligare navigering.

Prisvärd OLED främst för TV och film.

5. Samsung QLED QE58Q60T

Samsung QLED QE58Q60T
Samsung QLED QE58Q60TTV
Full Star 1Full Star 2Full Star 3Full Star 4Empty Star 5
(3)
fr.8 887 kr
Hitta bästa pris här
Pris, kontrast, svärta
Betraktningsvinkeln

Samsung bidrar här med ett budgetalternativ till listan. Denna TV är bra på mycket.

58" för ett så pass lågt pris kan vara både bra och dåligt beroende på vad TV:n faktiskt levererar. Här får du valuta för pengarna bildmässigt, med bra svärta och kontrast - något som apparater i denna prisklassen ofta saknar. För dig som även använder TV:n till spel så är också responstiden riktigt bra.

Svagheter hittar vi främst när det kommer till betraktningsvinkeln. Inte helt optimalt för dig som har ett stort vardagsrum där inte alla åskådare sitter rakt framför TV:n.

TV:n kommer med Tizen OS. Det betyder att du inte kommer bli missnöjd med vare sig funktioner eller utbud av appar. Fjärren ligger perfekt i handen och är användarvänlig utan för mycket knappar.

Stabilt allround-val som leverar på alla plan!

6. LG 65UN7300

LG 65UN7300
LG 65UN7300TV
Hitta bästa pris här
Mycket bild för pengarna
Ljusstyrka, färgåtergivning

LG:s andra bidrag till listan är en mycket prisvärd apparat. Hela 65" smart-TV till ett riktigt bra pris.

Tittar man på priset i förhållande till storleken känns UN7300 som ett kap. Jämför man bilden mot de dyrare apparaterna i listan så märker man dock skillnad, särskilt när du tittar på HDR och annat högupplöst material. Här saknas lite ljusstyrka och tryck i färgerna.

För dig som inte är extremt kräsen och inte prioriterar just högupplöst material så är TV:n definitivt ett klipp. Den fungerar finfint i ljusa rum och även responstiden är godkänd, så TV:n kan inte agera syndabock om det går sämre för dig i spelen.

Den är lätt att använda med ett fullgott app-utbud, så här lär du inte heller bli besviken. Fjärren är stor och traditionell med gott om knappar.

På det stora hela en bra TV för både TV- och filmtittande.