Prisjakt
HemPrisjakts experterFoundationTopplista - Bästa puderfoundation

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa puderfoundation

12 februari 2024

För den som tycker att flytande foundation är kladdigt och bökigt kan en puderfoundation vara ett bra alternativ. Jag tycker personligen att en puderfoundations kan vara bra till vardags då jag kanske inte kräver riktigt lika hög täckning som jag vill ha till fest. Dessutom tycker jag att en puderfoundation sparar en hel del tid då jag inte behöver sätta den med puder och därmed får bort ett steg ur sminkrutinen.

Det jag tänker på lite extra när jag använder dessa foundations är att jag återfuktar huden ordentligt innan applicering, då får man bäst resultat. Eftersom de flesta puderfoundations är matta brukar jag även grunda med en lystergivande primer under. Här har jag plockat ut de allra bästa bland alla jag testat. Hoppas att du ska gilla min lista!

1. Kanebo Sensai Cellular Performance Total Finish Foundation SPF15 12g

Naturlig lyster, SUPERFINT resultat

Dyr som attan, men värt det!

För dig som vill ha en fantastisk puderfoundation med naturlig lyster!

Om priset inte är ett problem för dig så tycker jag att du ska slå till på denna grymma puderfoundation. Jag skulle föreslå att du håller utkik efter erbjudanden hos exempelvis Lyko eller använder en rabattkod om du har möjlighet. För detta är en dyr puderfoundation, men oj så bra!

Det är väldigt lätt att få ett jämt resultat och du får redan från början en medelhög täckning. Vill du ha ett fulltäckande så tar du bara lite mer. Jag har aldrig fått något kakigt resultat oavsett hur mycket jag har tagit. Naturlig lyster när det är som bäst!

Det här pudret känns inte på huden, det är otroligt lätt trots att det täcker så bra. Det är inte heller uttorkande utan snarare återfuktande.

Tips! När den är slut kan man köpa en refill som är betydligt billigare.

För den som strävar efter ett felfritt resultat och är villig att betala för det.


2. Laura Mercier Smooth Finish Foundation Powder

Superbra! Spegel + svamp i dosan!

Passar inte den torraste hudtypen

En puderfoundation värd sitt pris!

Jag var lite skeptisk först då jag tycker att priset är lite i högsta laget. Men produkten är verkligen så pass bra att jag tycker att det väger över.

Denna puderfoundation passar mig även fast min hy är åt det torrare hållet. Den lägger sig jättefint på huden och jag upplever inte att den blir kakig när jag grundar med en fuktgivande primer.

Jag älskar när det går snabbt och lätt att sminka sig, och det gör det med den här. Det är också enkelt att få den jämn och fin på huden. Den täcker mina kinder som är lite röda och den sitter jättebra under dagen.

Vill jag ha lite lättare täckning så använder jag en foundationborste och vill jag ha mer täckning så blöter jag min blending-sponge och jobbar in den i huden till önskad täckningsgrad.

Superbra produkt på alla sätt!


3. MAC Cosmetics Studio Fix Powder Plus Foundation 15g

Täcker snabbt och bra

Kan bli torr om du inte återfuktar

Om du är ute efter en matt foundation och gillar puderform så kan det här vara produkten du letat efter!

Jag tycker att den täcker det allra mesta av det jag vill dölja, mina röda kinder och det lite mörka under ögonen. Dessutom blurrar den ut porerna så de blir mindre framträdande på näsan.

Resultatet håller hela dagen. Behöver jag förbättra något till kvällen så tar jag bara lite nytt ovanpå och det lägger sig fint även då!

Jag är lite torrare i huden men jag tycker att denna lägger sig riktigt fint ändå. Självklart måste jag vara noga med att ha en återfuktad bas innan jag börjar jobba med den, men det tycker jag att man alltid ska tänka på!

Förhoppningsvis kan de flesta hitta rätt nyans för en själv - det finns nämligen 60 olika nyanser att välja på!


4. Lumene Longwear Blur Powder Foundation SPF15 10g

Fint naturligt resultat!

Antalet nyanser!

Det här är en riktigt bra puderfoundation. För dig som är bekant med Lumenes flytande foundation så är detta likvärdigt fast i puderform. Longwear Blur Powder Foundation gör att huden ser jämn och slät ut och jag upplever att den smälter in fint i huden.

Finishen blir naturlig och produkten känns knappt på huden. Täckningen är medel och är uppbyggbar. Den täcker det röda på mina kinder men döljer inte allt. Resultatet ser väldigt naturligt ut.

Det jag gillar mycket med den här foundationen är att den blir fin om jag skulle behöva bättra på den under dagen. Den blir liksom inte kakig som en del blir i dessa lägen. Förpackningen tycker jag är snygg och stilren.

Något som jag däremot inte tycker är ok är det dåliga utbudet av nyanser. Jag personligen har hittat en, men oj så lite att välja på!

För dig som uppskattar ett naturligt resultat.


5. Max Factor Facefinity Compact Foundation 10g

Täcker bra, spegel i dosan! Snabbt och enkelt!

Ger ett matt resultat, personligen vill jag ha mer lyster

En trotjänare som förtjänar en plats på listan.

Jag har använt den här foundationen av och till under många år nu. Den ger en matt finish, vilket är anledningen till att jag inte använder den dagligen eftersom jag föredrar en lite mer lystergivande finish. Men det finns absolut tillfällen när jag älskar att använda den. Appliceringen går snabbt; jag sveper med en beauty blender (som jag fuktat lite) i dosan och sedan duttar jag in den i ansiktet. Resultatet blir matt och precis lagom täckande för mig.

Jag älskar dosan som är platt och lätt att ha med sig i väskan. Ett stort plus till spegeln som är ganska stor och bra! Vanligtvis har jag denna foundation i min gymväska och efter träningen kan mitt ansikte bli ganska rött, men den här foundationen täcker bra! Så om du letar efter en produkt som går snabbt och enkelt att använda rekommenderar jag definitivt denna!


Hallå! Jag heter Therése och älskar allt som har med smink, hår och skönhet i stort att göra! I grunden är jag utbildad hud- & spaterapeut och jag har även gått utbildning till makeup artist. Nu är det många år sen jag jobbade med detta, men intresset består! Jag tycker det är superkul att testa nya skönhetsprodukter och jag brukar få höra att jag har liiiite för mycket av den varan från min kära sambo...

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer