Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa puderfoundation

  • 19 okt 2021
Therese Parner
Therese ParnerExpert inom foundation

För den som tycker att flytande foundation är kladdigt och bökigt kan en puderfoundation vara ett bra alternativ. Jag tycker personligen att en puderfoundations kan vara bra till vardags då jag kanske inte kräver riktigt lika hög täckning som jag vill ha till fest. Dessutom tycker jag att en puderfoundation sparar en hel del tid då jag inte behöver sätta den med puder och därmed får bort ett steg ur sminkrutinen.

Det jag tänker på lite extra när jag använder dessa foundations är att jag återfuktar huden ordentligt innan applicering, då får man bäst resultat. Eftersom de flesta puderfoundations är matta brukar jag även grunda med en lystergivande primer under. Här har jag plockat ut de allra bästa bland alla jag testat. Hoppas att du ska gilla min lista!

1. Urban Decay Stay Naked The Fix Powder Foundation

Resultatet! Snygg förpackning!

Inget

Här finns allt för dig som gillar Stay Naked-foundationen, men i puderform.

Med det pudret här kan man få en medel till hög täckning och det är enkelt att bygga upp önskat resultat. Det är också lätt att få ett jämnt resultat, huden ser slät ut och får en matt finish. Pudret smälter ihop väldigt fint med huden och lägger sig inte som ett eget lager ovanpå. Det känns knappt att man är sminkad.

Det breda nyansutbudet gör det enkelt för de allra flesta att hitta sin nyans. Det är dock flera butiker som inte har alla nyanser hemma men grundutbudet är väldigt brett. Ett stort plus är att förpackningen är grymt snygg.

Pudret är vatten- och svettresistent och eftersom jag har använt detta lite längre än L'oreal-pudret så vet jag att det faktiskt står emot vätska riktigt bra!

För dig som vill kunna välja täckningsgrad och få ett jämnt resultat med matt finish.


2. Kanebo Sensai Cellular Performance Total Finish Foundation SPF15 12g

Naturlig lyster, SUPERFINT resultat

Dyr som attan, men värt!

För dig som vill ha en fantastisk puderfoundation.

Om inte kostnaden är något problem för dig, då tycker jag att du ska slå till på denna grymma puderfoundation. Jag skulle tipsa om att passa på att handla om t.ex Lyko har kampanj eller om du kommer över en rabattkod. För detta är en dyr puderfoundation, men oj så bra!

Det är väldigt lätt att få ett jämt resultat och du får redan från början en medelhög täckning. Vill du ha fulltäckande så tar du bara lite mer. Jag har aldrig fått något kakigt resultat oavsett hur mycket jag tagit. Naturlig lyster när det är som bäst!

Den känns inte på huden, den är otroligt lätt trots att den täcker så bra. Den är inte heller uttorkande då produkten istället är återfuktande. Tips! När den är slut kan man köpa en refill som är betydligt billigare.

För dig som vill ha ett felfritt resultat om är beredd att betala för det.


3. Laura Mercier Smooth Finish Foundation Powder

Superbra! Spegel + svamp i dosan!

Passar inte den torraste hudtypen

Lite dyr för bara 9.20 gram men ändå väl värd sitt pris!

Jag var lite skeptisk först då jag tycker att priset är lite i högsta laget. Men produkten är verkligen så pass bra att jag tycker att det väger över.

Denna puderfoundation passar mig även fast min hy är åt det torrare hållet. Den lägger sig jättefint på huden och jag upplever inte att den blir kakig när jag grundar med en fuktgivande primer.

Jag älskar när det går snabbt och lätt att sminka mig, och det gör det med den här. Det är också enkelt att få den jämn och fin på huden. Den täcker mina kinder som är lite röda och den sitter jättebra under dagen.

Vill jag ha lite lättare täckning så använder jag en foundationborste och vill jag ha mer täckning så blöter jag min blending-sponge och jobbar in den i huden till önskad täckningsgrad.

Superbra produkt på alla sätt!


4. MAC Cosmetics Studio Fix Powder Plus Foundation 15g

Täcker snabbt och bra

Kan bli torr om du inte återfuktar

Om du är ute efter en matt foundation och gillar puderform så kan det här vara produkten du letat efter!

Jag tycker att den täcker det allra mesta av det jag vill dölja, mina röda kinder och det lite mörka under ögonen. Dessutom blurrar den ut porerna så de blir mindre framträdande på näsan.

Resultatet håller hela dagen. Behöver jag förbättra något till kvällen så tar jag bara lite nytt ovanpå och det lägger sig fint även då!

Jag är lite torrare i huden men jag tycker att denna lägger sig riktigt fint ändå. Självklart måste jag vara noga med att ha en återfuktad bas innan jag börjar jobba med den, men det tycker jag att man alltid ska tänka på!

Förhoppningsvis kan de flesta hitta rätt nyans för en själv - det finns nämligen 60 olika nyanser att välja på!


5. Lumene Longwear Blur Powder Foundation SPF15 10g

Fint naturligt resultat!

Antalet nyanser!

Det här är en riktigt bra puderfoundation. För dig som är bekant med Lumenes flytande foundation så är detta likvärdigt fast i puderform. Longwear Blur Powder Foundation gör att huden ser jämn och slät ut och jag upplever att den smälter in fint i huden.

Finishen blir naturlig och produkten känns knappt på huden. Täckningen är medel och är uppbyggbar. Den täcker det röda på mina kinder men döljer inte allt. Resultatet ser väldigt naturligt ut.

Det jag gillar mycket med den här foundationen är att den blir fin om jag skulle behöva bättra på den under dagen. Den blir liksom inte kakig som en del blir i dessa lägen. Förpackningen tycker jag är snygg och stilren.

Något som jag däremot inte tycker är ok är det dåliga utbudet av nyanser. Jag personligen har hittat en, men oj så lite att välja på!

För dig som uppskattar ett naturligt resultat.


6. L'Oreal Infaillible 24h Fresh Wear Foundation In Powder

Enkelt att få jämnt!

12 nyanser, på gränsen till lite...

Detta är en helt ny puderfoundation från L'oreal.

Jag har använt den här produkten väldigt mycket under en längre period. Den täcker ganska bra, upp till medeltäckning skulle jag säga. Det går säkert att smacka på ännu mer för högre täckning, men då är nog risken att det ser väldigt påmålat och matt ut, vilket jag inte gillar. Det är enkelt att få ett jämnt resultat och den döljer mina röda kinder lite. Finishen blir naturlig och matt.

Fresh Wear Foundation ska vara vattenresistent och stå emot svett, jag har inte varit direkt svettig nu när det är -15 grader men det har stått emot raska hundpromenader väldigt bra!

För dig som vill ha ett naturligt, matt och vattenresistent resultat.


7. NYX Can't Stop Won't Stop Powder Foundation

Fint matt resultat

Håller dåligt under glasögonen.

Nyx har bra produkter till bra priser! Så även här.

Av den här får du en sammetslen och matt finish som håller bra.

Det jag tycker är lite synd är att den inte håller där mina glasögon ligger mot på näsan. Det kan vara något att tänka på om man har glasögon som man tar av och på sig under dagen. Jag har mina på mig hela dagen, så det stör mig inte så mycket.

Täckningen är lätt till medel och vill man kan man bygga upp den ännu mer. Dock tycker jag att det kan bli lite kakigt då. Men jag tycker ändå att den döljer det jag vill dölja, så jag är nöjd. Jag tycker inte att den blir tung utan den känns lätt på huden.

Det går fort att få ett jämnt resultat och jag tror att det borde finnas en färg för de allra flesta då nyanserna är många.

För dig som vill ha en bra puderfoundation till ett bra pris!


Therese Parner
Therese ParnerExpert inom foundation

Hallå! Jag heter Therése och älskar allt som har med smink, hår och skönhet i stort att göra! I grunden är jag utbildad hud- & spaterapeut och jag har även gått utbildning till makeup artist. Nu är det många år sen jag jobbade med detta, men intresset består! Jag tycker det är superkul att testa nya skönhetsprodukter och jag brukar få höra att jag har liiiite för mycket av den varan från min kära sambo...

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer