Prisjakt
HemPrisjakts experterTVTopplista - Bästa OLED-TV:n

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa OLED-TV:n

23 april 2024

Nya tekniker kommer hela tiden. Du kanske har hört en del om OLED inom TV-svängen. OLED är förkortningen som tekniknördar har pratat om ett bra tag nu och detta faktiskt för att det har varit THE THING inom TV. Förkortningen OLED betyder Organic Light Emitting Diode. Alltså organiskt material som lyser och visar färg när dioden får el. Det är faktiskt den tekniken som skapar den bästa bilden just nu. Här listar jag fyra TV:s just nu, med OLED-teknik från olika leverantörer, alla är självklart 4K och 65 tum.

1. Samsung OLED QE65S95B 65" 4K Ultra HD (3840x2160) Smart TV

Supertunn, bildkvalitén, 4 st 2.1 HDMI

Inget!

Supertunn med fantastisk bildkvalité!

Samsung tar nu klivet in till OLED-skärmar. De har tidigare kört sin egen QLED teknik men har nu kombinerat dessa två och kallar det QD-OLED (Quantum Dot OLED).

Samsung OLED QE65S95B är en riktig High End-TV som erbjuder en otrolig bildkvalitet.

Designen är enkel men tunn (väldigt tunn, nämligen bara 4 mm) och metallen från kanterna omfamnar även baksidan av TV:n på ett väldigt fint sätt. Självklart kommer den med VESA-standard som gör att den enkelt kan sättas upp på en vägg.

Mjukvaran är Samsungs egen Tizen OS som faktiskt är riktigt bra. Jag skulle säga i samma klass som Google TV, om inte bättre i vissa aspekter.

Denna TV kommer med 4 st HDMI-uttag och alla levererar version 2.1.

QE65S95B passar dig som vill ha en supertunn TV med kanonbra bild. Ett riktigt bra val för många.


2. Sony Bravia XR-65A95K 65" 4K Ultra HD (3840x2160) QD-OLED Google TV

Förkalibrerad bild, Google TV

Ljudet

Sonys Bravia XR-65A95K är en av toppkandidaterna som bästa TV enligt mig, den ger en imponerande bild!

Den har underbar bildkvalitet som de billigare OLED-skärmarna inte ens kommer i närheten av. Sony Bravia XR-65A95K levererar dessutom i både bild och ljud. Till denna TV använder Sony QD-OLED som är en uppgradering från OLED-tekniken och som gör att färgerna blir mer färggranna.

Designen är enkel och minimalistisk med två enkla fötter på varsin sida av TV:n. Om du har den på TV-bänken det vill säga, annars är det enkelt att fästa den på väggen med VESA-standard.

Den kommer med Google TV som mjukvara och dess stora fördel är appbutiken som antagligen innehåller allt du behöver.

HDMI-uttagen är fyra stycken med version 2.1, vilket är ett måste för en gamer eftersom det är då TV:n kan visa bild i 120 Hz.

Det enda som man kan klaga på är ljudet, som jag personligen tycker är bättre hos vissa konkurenter.

Sony är kända för att erbjuda förkalibrerade TV:s och även denna är top noch direkt från kartong, så vill du ha det bästa direkt från start är XR-65A95K ett alternativ för dig.


3. LG OLED65G2 65" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV

4st HDMI 2.1

Det inbyggda ljudet är inte det bästa

LG är generellt sett bäst inom OLED, och LG OLED65G2 är inget undantag, utan osar av kvalitet. Med en otrolig kontrast, bra svärta och ljusstyrka som är bättre än många andra TV:s på marknaden är denna helt klart värd sitt pris.

Designen är enkel och snygg för att vara en TV, men "plattan" den står på kan tyckas vara lite stor och klumpig. Det följer med ett eget väggfäste, så du kan enkelt sätta den på väggen.

Mjukvaran är LG:s egen, den är enkel och snabb med egen appbutik där finns det mesta. Dock kommer man inte helt och hållet upp i samma nivå som Google TV eller Tizen OS.

LG OLED65G2 kommer med 4 st HDMI, alla med version 2.1, samt 3st USB uttag.

Denna TV passar för dig som vill ha det bästa för den senaste generationens TV-spelkonsoler, men även dig som bara vill ha en riktigt grym TV.


4. Philips 65OLED+937 65" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED+ Android TV

Bra ljud, Google TV, Ambilight

Bara HDMI 2.1 uttag

Philips får nästan full poäng med denna TV som osar av kvalitet!

Philips 65OLED937 kommer nämligen både med en riktigt vass bild, och ljud som levereras från företaget Bowers & Wilkins.

Designen är enkel och kanterna runt TV:n är verkligen minimala (som i det flesta fallen av OLED TV:s i denna klass). Vad man däremot ser är den stora foten, som även är TV:ns egna ljudlimpa.

Ljudet är faktiskt det bästa med den här modellen, och det låter precis lika bra när TV:n är monterad på väggen. Självklart med VESA-standard.

Philips 65OLED937 använder Google TV som mjukvara och med den får du tillgång till deras fantastiska utbud av appar.

Vad som jag tycker är ett minus är att bara 2st av de 4 HDMI-uttagen som finns har version 2.1. De andra två har HDMI 2.0, vilket kan tyckas lite snålt.

Som nästan alla Philips TV:s kommer den med Ambilight. Vilket innebär att TV:n är upplyst bakifrån med LED-lampor i samma färger som visas på TV:n. Detta ger en snygg och mer behaglig TV-upplevelse.


Expert inom allt med fastighetsteknik, fläktar, luft & värme, samt teknik i allmänhet som bild och ljud. Dessutom är jag även musik- och spel-nörd (både PC & Konsol)! Jag har jobbat professionellt med luftrenare, fläktar och ljud. Hemma hos mig har jag en luftrenare i varje rum. Både för att jag gillar att testa ny utrustning men också för att få så bra luft i hemmet som möjligt. Inom mitt arbete kommer jag ofta i kontakt med morgondagens teknik som först lanseras för företag och sedan efter en tid även kommer till oss som konsumenter.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons