Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa TV:n under 10.000 kr

  • 21 feb 2023
Johan Eek
Johan EekExpert inom tv

TV:n är oftast den "inredning" man lägger mest pengar på, så det är viktigt att välja en med omsorg. Tänk efter vad som är viktigt för just dig. Här listar jag bra TV:s under 10.000 kr som fungerar i många hem. Vad som alla har gemensamt är att de är ca 48-55 tum och har 4K i bild. En del använder den nya OLED-tekniken som oftast är dyr. Men några av tillverkarna har ändå kunnat pressa ner priset av OLED till strax under 10.000 kr och dessa hittar du på plats 1 och 2.

TV:n är oftast den "inredning" man lägger mest pengar på, så det är viktigt att välja en med omsorg. Tänk efter vad som är viktigt för just dig. Här listar jag bra TV:s under 10.000 kr som fungerar i många hem. Vad som alla har gemensamt är att de är ca 48-55 tum och har 4K i bild. En del använder den nya OLED-tekniken som oftast är dyr. Men några av tillverkarna har ändå kunnat pressa ner priset av OLED till strax under 10.000 kr och dessa hittar du på plats 1 och 2.

1. Philips 48OLED806 48" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV

Gå till produktsida

OLED i 120 hz, Google TV, Ambilight

Något tjockare

En av de största TV-leverantörerna i Sverige är Philips och här överraskar de med en otroligt bra bild i 4K, samt en uppdateringsfrekvens på 120 hz.

Denna OLED-TV levererar kristallklar bild för både film, sport och spel.

Philips har ett triumfkort i handen som ingen av de andra TV-tillverkarna har - nämligen Philips Ambilight. Detta innebär att TV:n är upplyst bakifrån med LED-lampor i samma färger som visas på TV:n. Vilket ger en otroligt behaglig TV-tittar-upplevelse när det är mörkt.

Designspråket på denna TV är enkel och up-to-date med smala kanter.

Philips använder Google TV som mjukvara och deras appbutik levererar alla appar man någonsin kan tänkas behöva.

Slutsatsen är att denna TV passar bra för dig som vill ha den bästa bilden och en härlig upplevelse i filmmörkret med hjälp av Ambilight.


2. LG OLED48A2 48" 4K Ultra HD (3840x2160) OLED Smart TV

OLED

Ej Google TV, bara 60Hz

LG är väldigt kända inom OLED-segmentet och här överraskar de med en otroligt bra TV för under 10.000 kr.

LG OLED48A2 levererar en bra OLED 4K-bild med en uppdateringfrekvens på 60hz. Designspråket är enkelt och ramen kommer i silver, svart och grå. Just denna TV är snäppet mindre och mäter sig till 48 tum.

Allt, förutom en sak, är topp med LG, nämligen appbutiken. Visst, deras appbutik fungerar bra för de flesta, men för dig som är van vid annorlunda TV-appar (från t.ex. Google TV) kommer detta att begränsa dig. För vanliga TV/Netflix/SVT-tittare kommer detta inte spela någon större roll.

Mjukvaran heter webOS Smart TV och fungerar sömlöst bra.

Är man en gamer så rekommenderar jag att man går ett snäpp uppåt och väljer en OLED TV som har 120Hz. Det betyder dubbelt så många bilduppdateringar jämfört med 60Hz.

Vill du ha bra bild under 10.000 kr är denna OLED TV från LG den TV:n du behöver.


3. Samsung QLED QE50Q60B 50" 4K Ultra HD (3840x2160) Smart TV

Tizen OS, Tunn design

Ej OLED, bara 60 hz i uppdateringsfrekvens

En lista utan Samsung skulle inte vara en riktig lista, då Samsung är en av världens största TV-producenter och har apparater i alla möjliga prisklasser.

QLED är Samsungs egen teknik som är en uppgraderad version av LED. Den ger inte riktigt samma bildkvalitet som OLED men heller inte långt ifrån.

Samsung är i framkant med den tunna TV-designen och denna TV kommer bara i svart.

Bilden är bra och levererar 4K i 60 hz, det betyder att den uppdaterar hälften så snabbt som ovanstående alternativ. Dock är detta bara något som krävs av de nyaare spelkonsolerna XBOX och Playstation. En vanlig användare kommer troligen inte att se någon skillnad.

Samsungs starka kort är operativsystemet Tizen OS som är lika bra, om inte bättre, än Google TV. Här har du alla appar som du någonsin kommer att behöva.

Samsung QE50Q60B är en riktigt bra TV för dig som vill komma ordentligt under 10.000 kr-gränsen men vill fortfarande ha en bra TV med bra bild och utbud.


4. Sony Bravia XR-50X81J 50" 4K Ultra HD (3840x2160) LCD Google TV

RDEBUTIK
4.3
(76)
8 370 kr
Se pris

Google TV, snygg enkel design, förkalibrerad

Ej OLED, bara 60 hz

Sony ligger i framkant gällande Hi-End-TV:s men släpper även apparater i det billigare pris-segmentet.

Sony Bravia XR-50X81J är ett exempel på det. TV:n använder den gamla LED tekniken men självklart har Sony uppdaterat den till 4K och en uppdateringsfrekvens på 60 hz.

Designen är enkel och modern med smala kanter och TV:n kommer bara i svart.

Sony använder nästan uteslutande Google TV. Så även här och du kan därmed räkna med bra apputbud.

Vad som är unikt med Sony är att deras TV:s är förkalibrerade. Det gör att bilden är otroligt bra redan direkt ur kartong och du behöver oftast inte börja ställa in svärta m.m själv.

Sony Bravia XR-50X81J rekommenderas till dig som vill ha en snygg och förkalibrerad TV direkt från kartong.


5. Hisense 55A6G 55" 4K Ultra HD (3840x2160) LCD Smart TV

CDON
3.4
(500+)
8 627 kr
Gameexpo
1.7
(2)
9 149 kr
Allectra Computer AB
3.6
(14)
10 749 kr
Se alla 3 priser

4st HDMI

Ej OLED, Ej Google TV, lite tjockare ram

Hisense är ett relativt okänt märke i Sverige men i Kina och Asien är de ett av de största inom TV-segmentet. Så jag misstänker att vi kommer att se fler produkter från denna leverantör inom en snar framtid.

Hisense 55A6G erbjuder en traditionell LCD-tv med bra bild i 4K och med en uppdateringsfrekvens på 60 hz.

Designspråket är lite gammalt med en tjockare ram nedanför skärmen, men smaken är som baken. TV:n kommer nuläget bara i svart.

Hisense har en egen mjukvara och appbutik som heter VIDAA U smart platform. Här kan du ladda ner de flesta appar som exempelvis Netflix, Amazon Prime, HBO osv. Letar du däremot efter andra appar blir det problem.

Mjukvaran fungerar väldigt bra och ger en bra och enkel känsla.

Denna TV passar dig som vill ha bild i 4K, och som är sugen på att testa ett relativt nytt namn på marknaden.


Johan Eek
Johan EekExpert inom tv

Expert inom allt med fastighetsteknik, fläktar, luft & värme, samt teknik i allmänhet som bild och ljud. Dessutom är jag även musik- och spel-nörd (både PC & Konsol)! Jag har jobbat professionellt med luftrenare, fläktar och ljud. Hemma hos mig har jag en luftrenare i varje rum. Både för att jag gillar att testa ny utrustning men också för att få så bra luft i hemmet som möjligt. Inom mitt arbete kommer jag ofta i kontakt med morgondagens teknik som först lanseras för företag och sedan efter en tid även kommer till oss som konsumenter.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer