Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa mobiltelefonen under 4000 kr

  • 3 apr 2022
Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom mobiltelefoner

Priserna på moderna mobiltelefoner har gått upp kraftigt med tiden. Men det finns alternativ. Bra alternativ som inte plundrar sparkontot dessutom! I den här listan går jag igenom mina toppval under 4000 kronor som levererar bra kvalité och har ett bra förhållande mellan pris och prestanda!

I listan finner vi fyra Android-alternativ och en iPhone, för dig som trivs i Apples ekosystem. Tack vare det ständigt pågående prestandakriget bland flaggskeppstelefoner som spiller över på mellansegmentet så behöver du inte kompromissa särskilt mycket med varken prestanda eller batteritid när du hittar din favorit här. Samtliga enheter levererar god prestanda och ett batteri som skall överleva din dag!

1. Samsung Galaxy A52s SM-A528B 5G Dual SIM 6GB RAM 128GB

Lagom i allt den gör

Samsung fortsätter att tugga på och tar fram intressanta modeller inom mellansegmentet som är sådär lagom avancerade och kraftfulla för att passa en absolut majoritet av alla användare.

Samsung Galaxy A52s är inget undantag, utan erbjuder bra prestandanivåer, en okej kamera och 5G till ett rimligt pris.

Med 128 GB lagring och 6 GB RAM-minne får du dessutom gott om möjligheter att lagra mängder av bilder och filmer samtidigt som du kan köra en hel del program samtidigt, utan att gå miste om vad du gör vid multitasking.

Ett hyfsat stort batteri på 4500 mAh, snabbladdning och IP67-klassning gör det här till ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en prisvärd och rimligt tålig telefon med vardagsduglig prestanda. Sådär utmärkt svenskt, lagom kort och gott!


2. OnePlus Nord 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB

Mycket prisvärd prestanda

Lite dålig uppdateringstakt

OnePlus var länge tillverkaren som utmanade alla andra med nära flaggskeppsprestanda till ett orimligt bra pris. I takt med ökade krav så ökade dock även priset och för att inte tappa de allra mest prismedvetna så introducerades OnePlus Nord.

Jag har själv testkört en OnePlus Nord under en period och det var en av de trevligaste Android-upplevelserna jag haft på länge.

I ett riktigt behagligt skal får du nämligen riktigt bra prestanda, ordentligt med lagringsutrymme och en uppsättning kameror som levererar över sin prislapp.

Tillsammans med ett ordentligt batteri och OnePlus Warp-laddning får du dessutom bra livslängd per laddning och nästan löjligt snabb påfyllning vid behov.

OnePlus Nord är på alla sätt och vis en riktigt bra telefon, oavsett om det är för stora eller små!

Joakim Ewenson berättar vad han tycker om OnePlus Nord samt jämför den med OnePlus Nord N10.

3. Motorola Moto G100 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB

Stort batteri

Onödigt många kameror

Motorola har på många sätt gått och blivit en riktig budgetfavorit och de erbjuder riktigt mycket prestanda i ett väldigt simpelt men fullt funktionellt chassi.

Med Motorola Moto G100 får du hög prestanda från Snapdragon 870-processorn, 8 GB RAM och 128 GB i lagring som dessutom går att expandera, om du inte hellre vill använda platsen till ett extra SIM-kort då!

Det kanske mest intressanta i G100 är dock batteriet som väger in på 5000 mAh med stöd för snabbladdning. Med rimlig användning är det nog inte omöjligt att klara sig bortom en dags bruk innan den behöver träffa laddaren.

Motorola Moto G100 är ett bra alternativ för dig som söker bra prestanda till ett bra pris i ett förhållandevis anonymt skal.


4. Apple iPhone 7 2GB RAM 32GB

En bra, grundläggande iPhone

Gammal teknik

Fördelen med den alltjämt pågående teknikutvecklingen är att man kan få fjolårets teknik till riktigt bra priser. Än bättre blir det med denna förhållandevis gamla enhet som fortfarande är mer än nog kompetent för de allra flesta, men som nu har en betydligt rimligare prislapp än när den var ny.

Jag använde länge en iPhone 7 (Plus) själv och ärligt talat, enda skälet till att jag bytte bort den var att jag råkade springa på ett erbjudande jag inte kunde motstå. Men min iPhone 7 Plus var på alla vis en trogen följeslagare som rent av hade kunnat klara sig fint fram till höstens lanseringar.

Du får här kort och gott en riktigt bra iPhone till ett riktigt bra pris. Tack vare dess stora popularitet finns det också fortfarande ett enormt utbud av skal och andra tillbehör på marknaden!

Mark Spurrell berättar hur iPhone 7 står sig 2019 och om den fortfarande är värd att köpa.

5. OnePlus Nord 2 5G Dual SIM 8GB RAM 128GB

Mycket prestanda för pengarna

Saknar IP-klassning

Vi avslutar listan med att visa vad du kan få om du går en pyttesmula ovanför gränsen på 4000 kr.

För har du möjlighet att skrapa fram någon hundring extra får du nämligen den andra generationen OnePlus Nord med 8 GB RAM och 128 GB lagring.

Det jag kanske gillar mest med OnePlus är deras enkla och avskalade gränssnitt som ändå ger bra möjligheter till anpassning, utan att det avviker för mycket från Android i sin renaste form.

Batteriet på 4500 mAh är kanske inte våldsamt imponerande längre, däremot är snabbladdningen på 65 W desto mer imponerande.

Börjar batteriprocenten sina så går det nästan löjligt fort att fylla på igen och man har sällan någon räckviddsångest med en OnePlus-telefon.

OnePlus Nord 2 är på många sätt ett klockrent alternativ, även om den ligger något över pristaket här...!


Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom mobiltelefoner

Teknikintresserad man i sina bästa (?) år. Gillar att testa och utforska nya produkter och ser stort nöje i att få dela med mig utav mina erfarenheter till andra. Driver YouTube-kanalen Teknik med Ewenson där jag testar och utvärderar modern teknik i alla dess färger och former. För mig är det viktigt att tekniken jag rekommenderar har ett rimligt förhållande mellan pris och prestanda, är lättanvänd och håller god materialkvalité överlag. Givetvis är jag noga med att endast rekommendera sådant jag själv skulle kunna tänka mig köpa!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer