Kategorier
Prisjakt
Prisjakt Experter

Bästa datorskärmen för hemmakontoret

Joakim Ewenson

Joakim Ewenson

  • Topplista
  • 25 mar 2021

En bra bildskärm är bland det viktigaste du kan skaffa för att verkligen kunna jobba på ett optimalt och hälsosamt sätt hemma. Även om moderna bärbara datorer oftast kommer med riktigt bra skärmar så är det onekligen oerhört viktigt att få en större skärm, i bättre höjd, för en mer ergonomisk sittställning och därmed en mer hälsosam arbetsplats.

Jag har samlat en uppsättning riktigt bra kandidater för hemmajobbaren i den här listan, allt från relativt enkla och traditionella, via team ultrawide till högupplöst ljuvlighet, alla med fokus på att erbjuda bästa möjliga förutsättningar för att ge dig en bra arbetsmiljö även i hemmet!

1. Dell UltraSharp U2520D

Högupplöst och funktionsrik

Det är svårt att beskriva en Dell UltraSharp U2520D på ett särskilt upphetsande och inspirerande sätt, för utöver en väldigt stilren och minimalistisk design finns det egentligen inget som är sådär utmärkt utpekande med skärmen.

Trots det är det tveklöst det bästa alternativet för de allra flesta, då den med en relativt blygsam storlek på 25" passar relativt enkelt in i de flesta hem, även de med ganska små ytor över för hemmakontoret.

På det tekniska planet hittar vi här en IPS-panel med QHD-upplösning på 2560*1440 px, något som ger dig bra betraktningsvinklar och en skönt högupplöst upplevelse.

Utöver det hittar vi stöd för såväl HDMI, DisplayPort som USB-C med strömförsörjning direkt i kabeln, perfekt för dig med dator som kan både skicka bild och ta emot laddning via USB-C!

Tråkig? Kanske! Perfekt för de flesta? Absolut!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Dell UltraSharp U2520D
(3)
Dell UltraSharp U2520D
3 852 kr

2. AOC U27P2

4K-upplösning

Vill man ha något som är lite större, lite mer högupplöst, då är denna U27P2 från AOC ett mycket bra alternativ till en rimlig summa pengar.

Här hittar vi en högupplöst IPS-skärm som låter dig justera den i de flesta ledder, inklusive att ställa den upp i porträttläge, samtidigt som du får bra betraktningsvinklar i alla lägen.

Med en upplösning på 3840*2160 px är det här listans tveklöst mest högupplösta och detta ger dig ordentligt skarp bild och det lär bli en fröjd att arbeta med större mängder text på denna skärm.

Ansluter skärmen gör du antingen via HDMI eller DisplayPort och här har vi även en uppsättning högtalare inbyggda, så att du kan ta en paus med kattvideos på YouTube inklusive ljud när arbetspasset bjuder dig på lite rast!

AOC U27P2 är ett prisvärt och högupplöst alternativ för dig på jakt efter högt antal pixlar per tum!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
AOC U27P2
AOC U27P2
3 770 kr

3. LG 34WL75C

Ultrawide för ultraproduktivt
Kräver stor skrivbordsyta

På nästa plats i listan hittar vi det som faktiskt pryder mitt egna skrivbord här hemma, LG 34WL75C, ett produktnamn som verkligen rinner av tungan...

Anledningen till att jag har valt just denna skärmen är kombinationen bra pris och många funktioner.

För pengarna får man nämligen en bra mix av anslutningar - 2 HDMI, 1 DisplayPort samt, det kanske viktigaste av allt, en 34" UltraWide-upplevelse med 3440*1440 px som upplösning!

Skärmen består av en kurvad IPS-panel som ger bra betraktningsvinklar och en riktigt härlig upplevelse, när man sitter där nästan omsluten av skärmyta runt huvudet.

Enda nackdelen är väl dock att man lätt tappar bort muspekaren på den gigantiska ytan som finns framför en och just det har nog hänt fler gånger än vad jag vill erkänna...

Trots det så är jag team ultrawide alla dagar i veckan och har du plats för det, då är LG 34WL75C ett riktigt produktivitetsmonster!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
LG 34WL75C
LG 34WL75C
7 671 kr

4. Dell UltraSharp U4919DW

Enorm skärmyta
Platskrävande...!

Om vi kallar föregående för ultrawide vet jag inte riktigt vad vi ska ta till här? Superultrawide i bästa kvällstidningsrubrikstil kanske?

Oavsett vilket är Dell UltraSharp U4919DW något av de mer monstruösa produktivitetsverktygen på marknaden, om du nu ens får plats med det i ditt hemmakontor det vill säga.

Den 49" breda IPS-skärmen ger en upplösning på 5120*1440 px och det kan jag lova ger många fönster öppna bredvid varandra utan att det ens blir lite trångt.

Även här hittar vi en bra uppsättning portar med såväl HDMI, DisplayPort som USB-C, något som ger dig gott om alternativ för hur du ansluter din eller dina enheter och återigen, perfekt för att koppla en enhet som kan sköta allt via USB-C!

Detta är kort och gott ett perfekt alternativ för dig som ser multitasking som en livsstil och som gärna fyller inte bara webbläsaren med flikar utan även skärmytan med fönster.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Dell UltraSharp U4919DW
(2)
Dell UltraSharp U4919DW
12 695 kr

5. AOC 24E1Q

Bra budgetval
Något låg ljusstyrka

Har du en något mer begränsad budget och endast kan drömma om listans övriga alternativ, då finns det faktiskt hopp om en trevligare arbetsmiljö till ett riktigt bra pris.

AOC 24E1Q är kanske inte en skärm som vinner designpriser och hyllas med spaltmeter i tidningar och på nätet, men det är en mycket bra budgetskärm som ger dig det du behöver till ett riktigt bra pris.

För pengarna får man dels ett bra utbud av anslutningar med såväl HDMI, DisplayPort samt VGA, dels högtalare för pausklippen. Det man offrar är dels design, byggkvalité och till viss del, ljusstyrka.

Bra utbud av portar kombinerat med en Full HD-upplöst 23,8" IPS-panel gör AOC 24E1Q till ett utmärkt budgetalternativ i en alldeles lagom storlek för de allra flesta.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
AOC 24E1Q
AOC 24E1Q
1 599 kr