Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa locktången för kort hår
  • 19 jan 2023
Therese Parner
Therese ParnerExpert inom plattänger & locktänger

Att locka kort hår kan vara lite trixigt då det helt enkelt inte finns så mycket längd att arbeta med. Jag tycker att det är fint med antingen riktigt stora lockar som blir mer som en volymvåg, eller små, tighta lockar.

Här listar jag mina favoriter som passar för att locka kort hår. Jag har blandat ganska friskt bland modellerna för att visa att det finns ett stort utbud även för dig som har ett kortare hår. Allt handlar som vanligt om tålamod och ta sig tiden att lära sig att locka om man inte är van. Stressa inte, ha kul, sätt på lite musik och ha en härlig stund. Och glöm inte värmeskyddet!

Att locka kort hår kan vara lite trixigt då det helt enkelt inte finns så mycket längd att arbeta med. Jag tycker att det är fint med antingen riktigt stora lockar som blir mer som en volymvåg, eller små, tighta lockar.

Här listar jag mina favoriter som passar för att locka kort hår. Jag har blandat ganska friskt bland modellerna för att visa att det finns ett stort utbud även för dig som har ett kortare hår. Allt handlar som vanligt om tålamod och ta sig tiden att lära sig att locka om man inte är van. Stressa inte, ha kul, sätt på lite musik och ha en härlig stund. Och glöm inte värmeskyddet!

1. GHD Platinum+ Professional Smart Styler

Fullträff rakt igenom!

-

Platinum Styler+ från ghd är perfekt för dig som vill att det ska gå snabbt och samtidigt ha möjligheten att göra både "perfekta" och busiga lockar.

Du trycker på startknappen, väntar några sekunder och sen är du redo att börja jobba med en av de mest högteknologiska värmeverktygen på marknaden!

Det här är så coolt tycker jag: tack vare dess Ultra-Zon-teknologi så gör den en värmekontroll av värmeplattorna 250 (!!!) gånger per sekund för att alltid säkerställa att den håller den perfekta temperaturen på 185 grader. Att ghd är ett av världens bästa företag vad gäller styling tycker jag verkligen att de bevisar gång på gång.

Den glider verkligen över håret samt ger ett otroligt lent och glansigt resultat. Här får man vad man vill - busiga lockar, "perfekta" lockar, vågor, den perfekta pagen eller rakt hår. Det enda du behöver ha koll på är de olika teknikerna.

Bara BÄST!


2. GHD V Gold Mini Styler

Multifunktionell

-

Jag gillar att använda en plattång för att locka mitt hår, oavsett om jag har långt eller kort hår.

Dock så tycker jag bättre om att använda en miniversion när jag har kortare hår. Dels för att locken då inte blir så stor vilket gör att jag kan få fler "snurrar" på varje slinga men också för att jag får bättre kontroll när värmeverktyget är mindre och jag har mindre hår att hålla i.

Ghd gör enligt mig marknadens absolut bästa plattänger och locktänger, jag har använt mig av detta märke i många år nu. Denna plattång glider väldigt bra över håret och gör att håret inte blir så frissigt samtidigt som du får fina lockar.

Sladden är, trots att det är en miniplattång, inte kort utan har en bra längd på hela 2,7 meter. Den värms upp på 30 sek!

Bäst för dig som vill kunna platta och göra snygga lockar med samma redskap!


3. Remington CI5901 Coconut Smooth Curling Wand 13-25mm

Snabbt och enkelt, priset

-

När du vill busa till det och samtidigt vill att det ska gå fort!

Det här är en locktång som är lite konformad. Den går från 13-25 mm, vilket gör att du själv kan välja hur stora lockar du vill ha.

Den värms upp på bara 30 sekunder och du kan välja hur varm du vill att den ska bli (upp till 200 grader på 8 olika intervaller). Själva locktången har keramisk beläggning med kokos som ska slita mindre på håret, och som även gör att håret glider lätt och blir mindre frissigt.

Längst fram på den svarta toppen är den sval, detta för att du ska kunna hålla med båda händerna om du vill. Men det bästa av allt är att du får med en värmetålig vante, och den är faktiskt riktigt bra! Du får även med en förvaringsväska. Sladden roterar så du behöver inte tänka på trassel.

Älskar denna prisvärda locktång!


4. BaByliss C454E

Snabbt varm, konformad, superbra!

-

Här har vi ännu en konformad värmetång som dessutom är riktigt prisvärd.

Även här kan du välja hur stora lockarna ska vara. Värmedelen är 14 cm lång och har en diameter på 13–25 mm, Jag gillar verkligen att man lätt kan få olika storlek på lockarna, det gör sig bra på kort hår.

Den har en keramisk beläggning på själva värmedelen som gör att håret glider bra samt minskar slitage på håret. Den blir snabbt varm!

Babyliss C454E har 6 olika temperatur-inställningar, från 160 upp till 210 grader. Babyliss använder sig av ett värmesystem som heter Advanced Ceramics™, detta system gör att verktyget håller en konstant värmenivå.

Skulle du glömma att stänga av den behöver du inte få panik, den har automatisk avstängning.

Sladden roterar och är 2.5 meter lång, jättebra längd. Den får ett extra plus då det medföljer både värmetålig matta och handske.


5. OBH Nordica 3112 Björn Axén Tools Curling Wand

Hemprodukter
649 kr
Se pris

Kan välja storlek på lockarna själv

Lätt att bränna fingrarna

Här har vi ännu en favorit, ett värmeverktyg som är konformat.

Tack vare formen så kan du själv välja hur stora lockar du vill göra. Du kan varva större och mindre lockar för att få ett lekfullt hår med mycket volym och liv i!

Jag rekommenderar alla att använda sig av en värmetålig vante när man jobbar med dessa typer av värmeverktyg, det är lätt hänt att man bränner sig.

Jag tycker att man får riktigt snygga och coola lockar om man låter den sista biten av håret vara rak, då riskerar man dessutom inte att bränna sig lika lätt. Men om du vill locka hela längden så var försiktig och använd som sagt gärna en värmetålig vante för att inte bränna fingertopparna.

Med den här får man inte hjälp med ev. frissighet på samma sätt som med en plattång, så om du behöver kan du avsluta med en crème mot det.

Bäst för dig som vill kunna variera och välja storlek på locken själv.


6. BaByliss C449E Tight Curls Curling Wand

För dig med riktigt kort hår

Det tar sin lilla tid att bli klar

Vill du ha små små lockar, som blir sådär superlockiga och fina? Då är det här verktyget för dig!

Cylindern är bara 10 mm tjock, så du kan verkligen få massa lockar om du tar tunna slingor! Själva värmedelen är ganska lång för att även de med längre hår ska kunna använda den.

Den är väldigt lätt vilket är bra eftersom du troligtvis kommer bli ganska trött i armarna av att snurra ditt hår runt, runt, runt den tunna tången. Men resultatet är värt det, även om det tar en del tid.

Du behöver däremot inte vänta länge på att den ska bli varm då den värms upp på 30 sek! Det går att ställa in värmetemperatur i sex olika steg från 160 till 210 grader. Även denna locktång har en lång sladd på 2.5 meter som roterar när du snurrar på verktyget.

För dig som vill ha små lockar!


7. GHD Curve Classic Curl Tong

Väger lite, snabb uppvärmning

Lätt att bränna sig - värmevante på

Om man föredrar en mer traditionell locktång tycker jag att Ghd har den bästa av alla!

Om man har kortare hår får man inte så mycket lockar av dessa då den är 26 mm tjock, utan det blir mer som en (1) större lock. Tänk lite old Hollywood-elegans. Så vill man skapa volym och få en lite mer glamourös look så är denna typ av locktång jättebra! Har du axellångt hår kan du göra supersnygga beachvågor med den här!

Denna locktång håller en fast temperatur på 185 grader, vilket är den optimala temperaturen för att få bästa hållbara resultat utan att slita onödigt mycket på håret.

Uppvärmningen går väldigt snabbt och den har en bra säkerhetsspärr som gör att den stängs av efter två timmar om man glömmer att stänga av den. Den är också otroligt lätt så man inte blir trött i armarna!

För dig som vill ha beachlockar eller ett svall mer än flera mindre lockar.


8. BaByliss C450E

6 olika värmelägen, lättanvänd

Lätt att bränna sig

Här är ytterligare en favorit, även denna en traditionell locktång.

Det som gör att den skiljer sig från ghd-locktången är bland annat att denna är 19 mm tjock, så även du med kortare hår kan faktiskt få flera (lite större) lockar med den här.

Det jag verkligen gillar med Babyliss C450E är att den har hela 6 olika digitala värmeinställningar mellan 160 - 210 grader.

Jag har kompisar som säger att deras hår aldrig håller när de lockar det, och de har faktiskt fått otroligt fina lockar, som hållit betydligt längre än vad de vanligtvis brukar, när vi har kört värmen på max. Dock skulle jag inte använda så hög värme för ofta eller om man inte behöver då det sliter mer på håret.

Sladden, som roterar så den liksom följer med när du lockar, är 2,5 meter lång vilket är bra. Det medföljer även en värmetålig matta som man kan lägga den på för att undvika brännmärken.

För dig med kort hår som vill ha en traditionell locktång.


Therese Parner
Therese ParnerExpert inom plattänger & locktänger

Hallå! Jag heter Therése och älskar allt som har med smink, hår och skönhet i stort att göra! I grunden är jag utbildad hud- & spaterapeut och jag har även gått utbildning till makeup artist. Nu är det många år sen jag jobbade med detta, men intresset består! Jag tycker det är superkul att testa nya skönhetsprodukter och jag brukar få höra att jag har liiiite för mycket av den varan från min kära sambo...

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer