Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa gaming-hörlurarna

17 juni 2025

När trådlösa gaming-headsets först började bli vanliga på marknaden för massor av år sedan så var jag länge skeptisk. Jag tvivlade på ljudkvalitet, batteritid och hållbarhet. Men idag är tekniken så pass långt gången att jag uteslutande kommer tipsa om trådlösa gaming-hörlurar i den här topplistan. Med låg latens och batteritid som ibland räcker i flera dagar känns det som att bekvämligheten med trådlöst väger tyngre än att slippa ladda lite då och då. En del av hörlurarna i listan har även möjlighet att anslutas trådbundet om du skulle vilja.

1. SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Over Ear

Utbytbara batterier, ljudkvalitet i toppklass

Priset, väldigt tunga (516 g)

Dessa hörlurar från SteelSeries är vad jag kallar ett par riktiga "hållkäften-hörlurar".

Precis som Astro A50X ligger dessa i premiumsegmentet och är ganska dyra. Men letar du efter professionellt ljud med HiFi-ljud, inbyggd aktiv brusreducering, hot-swap mellan två batterier och möjligheten att använda hörlurarna med både 2.4GHz och Bluetooth samtidigt så kan SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless vara något för dig!

Istället för en laddningsstation som Astro A50X erbjuder SteelSeries utbytbara batterier vilket ger dig 22 timmars batteritid per batteri och batteriet laddar 3 timmars användning på endast 15 minuter. Fördelen med utbytbara batterier blir också ökad livslängd på produkten. Vikten är dock lite högre och jligger på 516 g.

Kompatibel med PC, PS4/5, Switch, mobiltelefoner och Mac. Finns även en specialmodell för just primärt Xbox-användande.


2. Logitech G Astro A50 X LIGHTSPEED

Hublösning mellan PC och konsoler, fullt batteri varje morgon

För dyr, kan klämma åt lite efter långa sessioner

Astro A50X är de hörlurar jag använder till vardags. De har otroligt bra ljud och mikrofonen är imponerande bra på att fånga upp rätt ljud och inte bakgrundsljud.

Astro A50X ansluts med hjälp av medföljande laddstation eller med Bluetooth. Detta betyder att du behöver koppla in laddstationen för att använda den bättre bandbredden och lägre latensen som vi vill ha när vi spelar.

Det som dock är bra med laddstationen är att batteritiden aldrig blir ett problem. Du sätter bara tillbaka hörlurarna i laddstationen när du spelat färdigt och nästa gång du ska ha dem har de fullt batteri igen.

Laddstationen fungerar som en hub mellan Xbox, Playstation och PC. Astro A50X lämpar sig således väldigt väl om du inte bara spelar på PC utan också på konsol. Detta gärna på samma skärm så du slipper dra kablarna så långt.

Prislappen är förmodligen alldeles för hög för många men för den som vill ha ett riktigt riktigt bra headset med möjlighet att enkelt hoppa mellan enheter är Astro A50X ett av de bästa valen där ute. Vikten ligger på 375 gram.

Som sagt, ett headset som kanske inte passar alla men som gör ett bra jobb att förenkla användningen mellan PC och spelkonsoler. Samt eliminerar rädslan av att behöva ladda eller byta batteri. Batteriet är fullt med upp till 24 timmars användning varje morgon.


3. HyperX Cloud Alpha Wireless Over Ear

300 timmar batteritid

Kan inte anslutas med Bluetooth eller trådbundet

Detta headset från HyperX har en marknadsledande batteritid på 300 timmar och levererar ett bra ljud med möjlighet till rumsligt ljud via DTS Headphone:X. Headsetet är trådlöst och ansluts via en USB-mottagare och går att använda såväl till PC och Mac som till telefoner eller spelkonsoler.

Mikrofonen är avtagbar men går inte att "flip to mute" som annars är ganska populärt. Det finns en knapp på ena kåpan för att inaktivera mikrofonen men den är lite svårare att hitta.

Det stora batteriet i detta headset gör att vikten ökar en del, 335 g.


4. Logitech G522 Lightspeed

Väldigt bekväma även under längre tids användning

Ingen "flip to mute", inget stöd för XBOX

Logitech G522 är nysläppta för 2025 och har en ganska plastig och enkel design men gör sitt jobb väl. De levererar ett bra ljud i både hörlurar och mikrofon för den här prisklassen. Jag är imponerad.

Dock är mikrofonen begränsat böjbar och kan inte heller "flip to mute" utan det finns en knapp på ena kåpan för att inaktivera mikrofonen.

Den plastiga designen har sina fördelar. Viktmässigt är headsetets 290 gram välfördelade för komforten är verkligen på topp i den här prisklassen trots att det inte går att justera särskilt mycket, annat än ett reglage i höjdled på kåporna. G522 är skönare än många andra mycket dyrare headets och det ska belysas.

Kan anslutas med medföljande USB-mottagare, Bluetooth eller trådbundet och fungerar till både PC och Playstation.


5. HyperX Cloud III Wireless Over-ear Headset

Robust kvalitet, sitter skönt, förbättrad mikrofon, bra pris

Ljudet är inte lika bra som hos dyrare headsets

HyperX Cloud-serien har jag under många år följt på både distans och nära håll. Jag hade för många år sedan i princip bara HyperX-hörlurar på den tiden då jag körde med trådade headsets.

HyperX Cloud III Wireless tycker jag ger bra hörlurar för pengarna och jag tror headsetet skulle kunna passa väldigt många, både kvalitetsmässigt med ljud och batteritid men också med prislappen. Vikten? Ja, den ligger på 333 g.

HyperX Cloud III Wireless erbjuder upp till 120 timmars batteritid och har memory foam i kåporna vilket gör att de här hörlurarna sitter väldigt skönt under längre sessioner. Men konstlädret kan bidra till att det blir lite varmt om öronen. Det är i alla fall min egen åsikt.

På så sätt är kanske Logitech G522 bättre men då på bekostnad av lägre batteritid och ett högre pris. HyperX Cloud III är dock ett riktigt bra val för dig med lägre budget.


Jag är en 27-årig kille som sedan tidig tonår varit en riktig prylnörd och det gäller framför allt datorer. Jag jämför, kollar tester och presentationer på diverse produkter och nyheter. Jag älskar verkligen att se hur teknik och ren ingenjörskonst ser ut och fungerar inuti och kan lägga alldeles för mycket tid på att sätta mig in i detaljer - så att du slipper. Sedan ungefär tre år tillbaka arbetar jag som systemutvecklare. Med det så tillkommer också ett stort intresse för diverse mjukvaror och IT-system, samt webbutveckling.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons