Kategorier
Prisjakt
Topplista

Bästa helautomatiska kaffemaskinen

Köpråd från Prisjakt Experter

Efter att ha gjort en lista där endast en helautomatisk kaffemaskin var med, så tänkte jag att det var lika bra att göra en lista som ger exempel på några fler bra helautomatiska maskiner. Så vad är viktigt att tänka på i en sådan här lista?

Jag vill först och främst att maskinerna i denna lista ska kunna göra flera olika kafferecept, alltså espresso, cappuccino med mera. För det behövs någon sorts mjölkskummare. Det är också viktigt att maskinen håller rätt temperatur. Jag vill avstå från kapselmaskiner och maskiner som använder sig av förpackat kaffe. Det ger en sämre smak samt är dessutom mycket sämre för miljön. Smaken på kaffet blir helt enkelt godare om du använder hela kaffebönor. Mitt sista krav är därför att maskinerna ska ha en inbyggd kaffekvarn.

1. Gaggia Brera

Bäst espresso!
Manuell mjölkskumning

Gaggia Brera har jag skrivit om tidigare, och givetvis finns den med även på denna lista!

Den här maskinen maler kaffet bra och gör väldigt bra espresso. Mjölkskummaren som följer med är lätt att använda och producerar schyssta kaffedrinkar. Det enda du behöver är en mjölkkanna, helst i rostfritt stål.

Andra trevliga detaljer är att bönhållaren är lufttät, vilket ger den som vill fylla sin maskin med bönor på förhand en stor fördel. Personligen avråder jag alltid från det, men med en väl försluten behållare så ligger du gott till.

Jag tycker att den här gör bäst espresso av alla maskinerna i listan, och för att få en bra grund till kaffedrinkar så behöver du just en schysst espresso. Gaggia Breran kräver dock att du skummar mjölken själv, men är detta inget problem för dig så kommer den passa dig perfekt!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Gaggia Brera
(7)
Gaggia Brera
4 048 kr

2. Jura E8

Välbalanserade recept
Koppen måste flyttas

Jag gillar hur tyst kaffekvarnen är i Jura E8, ljudet är betydligt mildare än hos de flesta maskiner och är perfekt för den som kanske har en sovande bebis i hemmet eller jobbar i en tyst kontorsmiljö.

Något som skiljer denna från Gaggian är att den har en automatiserad inbyggd mjölkskummare och mjölkportionering enligt valt recept. Det enda du behöver göra är att flytta på kaffekoppen och fylla på en separat behållare med mjölk (som givetvis kommer med maskinen).

Maskinen har även en smart vattenlösning, du kan till exempel använda vattenfilter - något som är viktigare i utlandet än i Sverige, men även i Sverige ger filtret en godare smak och gör dessutom att du slipper avkalka maskinen! Teknologin säger till när det är dags att byta filter.

Söker du efter en smart och mer teknisk kaffemaskin så har du hittat rätt!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jura E8
(7)
Jura E8
12 487 kr

3. Melitta CI Touch

Kan göra två lattedrinkar samtidigt
Stor maskin, ful mjölkbehållare

Vill du ha en maskin som kan brygga två koppar latte samtidigt så är denna perfekt. Vill du även kunna gå iväg och göra annat tills maskinen bryggt färdigt, ja då har du verkligen hittat rätt!

Likt hos de andra maskinerna har du en kaffekvarn och ett begränsat antal recept. Lite färre än de andra, men den gör garanterat sitt jobb och är perfekt för den som vill att maskinen ska sköta allt själv.

I och med att kaffet och mjölken kommer ur samma rör så blir det lite mer omständlig rengöring, men om den underhålls enligt rekommendationerna så kommer ni ha en glad kaffemaskin i många år.

Vill du kunna gå iväg från maskinen och komma tillbaka till en rykande kopp cappuccino utan att behöva göra någonting förutom att trycka på en knapp? I så fall är denna rätt för dig!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Melitta CI Touch
(1)
Melitta CI Touch
7 100 kr

4. Melitta Caffeo Varianza CSP

Riktigt bra på allt, prisvärd
Fingeravtryck kan uppstå lätt

Efter en tids testande av Melittas Caffeo Varianza kan jag inte annat än att rekommendera denna maskin - den har allting du vill ha, till ett extremt bra pris!

Den liknar den andra Melittan men är mer åt budgethållet, mestadels när det kommer till design. Funktionerna är extremt många, men vi kan kort gå igenom några. Den rengör alltid sig själv i form av het sköljning, både vid start och avstängning. Den har också extremt många recept, t.ex. Espresso, Ristretto, Cappuccino, Café au lait och många fler.

Mjölkfunktionen är väldigt enkel, du använder bara slangen och den medföljande mjölkbehållaren, men om du vill kan du kan lika gärna ett mjölkpaket och sedan ställa in det i kylen igen. Den har även ett kaffemått på toppen, där kan du fylla i en annan sorts kaffeböna än den du redan fyllt i bönhållaren. Detta ger dig fler valmöjligheter för vad du vill dricka.

Varianza är ett extremt bra val för den som vill ha en maskin som gör allt, och det till ett rimligt pris!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Melitta Caffeo Varianza CSP
(4)
Melitta Caffeo Varianza CSP
5 519 kr

5. Jura A1

Otroligt bra kaffe
Inga kaffedrinkar

Jura A1 tycker jag förtjänar sin plats på listan, men jag hade svårt att bestämma om den är femma eller trea då den är mer begränsad än de föregående, men gör däremot riktigt gott kaffe.

De andra maskinerna i listan har antingen manuell eller automatisk mjölkskummare, men den här tillhör de helautomatiska kaffemaskinerna som är helt utan mjölkskummare. Den passar med andra ord någon som söker en otroligt simpel maskin som bara gör espresso och kaffe på egenmalda bönor.

Utöver att Jura A1 gör grymt kaffe så är den otroligt enkel när det kommer till rengöring. Den har en kalkmätare som talar om för dig när det är dags att avkalka, och har ett rengöringsprogram för det. Personligen tycker jag att den här maskinen verkligen är 'low maintenance'.

Vill du bara ha kaffe och inget "trams", så är jag tvärsäker på att du kommer bli nöjd med denna maskin!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Jura A1
(4)
Jura A1
6 987 kr

6. DeLonghi Dinamica ECAM 350.55

Enkel men bra, enkel rengöring
Kan bara brygga en kopp åt gången

Denna liknar Melittan, förutom att du endast kan göra en kaffedrink med mjölk åt gången. Här kommer mjölken inte ur samma rör som kaffet.

Visst kan det anses vara negativt när du endast kan brygga en cappuccino åt gången, men ifall du vet att bara en person i taget ska göra kaffe eller om du vill ha en enkel maskin så passar ju denna utmärkt!

Till skillnad från hos Melittan så är mjölkbehållaren här mycket snyggare, den känns även mer lämpad för att ha i kylskåpet när du gjort din kaffedrink (så du slipper slänga eventuellt överbliven mjölk i diskhon).

När det gäller rengöring så är det som med alla andra maskiner, den sköljer med kokhett vatten och sköter sig själv. Det är bara att tänka på avkalkning ett par gånger om året!

Den bästa helautomatiska kaffemaskinen för det lilla hushållet eller för den som vill ha en enkel maskin.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
DeLonghi Dinamica ECAM 350.55
(3)
DeLonghi Dinamica ECAM 350.55
5 998 kr