Kategorier
Prisjakt
Topplista

Bästa kaffebryggaren

Köpråd från Prisjakt Experter

Kaffe handlar för mig inte bara om att trycka på en knapp. Det är en ritual, så är min syn på det. Det skall finnas ett fint hantverk bakom det hela med manuell precision där det är du som avgör ifall bryggningen blir kanon eller inte. På så vis kan du få riktigt gott kaffe och de absolut bästa kaffestunderna i ditt liv, och givetvis ibland också de sämsta, som du då skriver ned för att inte återskapa misstaget.

Jag kommer att lyfta fram kaffebryggarna jag älskar och kommer även ta med en helautomatisk som jag anser vara den absolut bästa. Jag vill även ta med olika metoder för att brygga kaffe, så i denna topplista ska du alltså finna den bästa kaffebryggaren för varje metod. Med andra ord så passar denna lista alla kaffeälskare.

1. Hario V60 2-4 Koppar

Billig och så manuellt det kan bli!

Det absolut bästa kitet om du ska börja med pour-over! Jag förstår verkligen inte att paketet innehåller 100 filter, kaffemått, V60 02 i hårdplast och en stor kanna i glas endast för 199kr. Det är det bästa priset för en så komplett produkt!

Jag älskar Hario och detta är en av många Hario-produkter jag har hemma. Så vill du testa deras pour-over så tycker jag absolut att du ska börja här, då den fungerar minst lika bra som deras versioner i koppar eller keramik - skillnaden är endast värmefördelning och estetik.

Personligen älskar jag spåren i sidorna som ger en lufttät kontakt mellan filter och filterhållaren. Hario ger dig möjligheten att brygga precis som du vill och alternativen på recept aldrig tar slut, till skillnad från en "Kalita" med platt botten.

Passa på och köp ett pour-over kit från Hario, kanske som en gåva eller till ditt första kaffeäventyr.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Hario V60 2-4 Koppar
(3)
Hario V60 2-4 Koppar
199 kr

2. Espro Press P7 4 Koppar

Enkelt, bra resultat varje gång
Bra, men inte fantastiskt kaffe

Här är marknadens utan tvekan bästa kaffepress.

Vi har ju de traditionella franskpressarna från Bodum, men utan rätt malning får du i en hel del kaffesump i kaffekoppen, i alla fall om du vill dricka upp allt ur pressen. Med en Espro så kommer du inte lida av det alls, här behöver du endast ha rätt mängd kaffe, rätt temperatur, tålamod i 4 minuter så kommer du få en riktigt bra kopp kaffe!

Espro har två väldigt fina meshfilter som gör att den filtrerar 10 gånger bättre än en vanlig franskpress. Pressen finns i lite olika utföranden och material i prisklasser mellan 400-1200 kronor, så det är bara att välja modell efter din budget. Men jag föredrar denna då den är snygg och även ger en termoseffekt, för en lång kaffestund.

Vill du ha en kaffebryggare som ger ett jättebra resultat varje gång så är Espros kaffepress perfekt för dig!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Espro Press P7 4 Koppar
Espro Press P7 4 Koppar
999 kr

3. Aerobie AeroPress

Väldigt ren smak, mångsidig
Tar en stund att brygga

Aeropress är en av de bästa 'on the go'-kaffebryggarna.

Jag har vid flera tillfällen tagit med mig den ut i skogen, malt kaffe för hand, kokat vatten på eld och bryggt mig en fantastisk kopp! Den är dessutom extremt bra för kaffeälskaren som har ett jobb som kräver att ta in på hotell på annan ort.

Aeropressen ger en renare slutprodukt än en kaffepress, eftersom du pressar ut kaffet genom ett engångs-pappersfilter som inte ger någon sump och även tar bort en del oljor, till skillnad från en kaffepress som endast har ett meshfilter om du nu inte har den fantastiska kaffepressen Espro. Du kan även byta ut pappersfiltret mot ett filter i metall som ger dig ett bra kaffe i stil med franskpressat, du kan göra en espresso-liknande kopp, ja listan kan göras lång!

Med denna kaffebryggare kan du skapa en oändlig variation på kaffe.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Aerobie AeroPress
(18)
Aerobie AeroPress
300 kr

4. Bialetti Moka Express 3 Koppar

Enkel, billig, kraftig smak!
Sump i botten

Det lilla charmtrollet på spisen, och det säger jag med kärlek! Denna Mokabryggare har jag använt i 8 år och den håller fortfarande, man behöver bara byta ut gummiringen vartannat år (för ca 20 kr).

Tanken med en mokabryggare är att du skall kunna göra en espresso i hemmet, men personligen tycker jag att trycket är alldeles för lågt för att göra en espresso, så det blir helt enkelt en 'moka' istället. Den är väldigt billig och jag har två stycken olika.

Denna är tyvärr inte lämplig för en induktionshäll, så se till att du köper rätt (den för induktion heter Bialetti Moka Anthracite). Nu när jag har en induktionshäll så använder jag den här i skogen istället, med ett stormkök eller gaskök. Hur mysigt låter inte det?

Vill du ha ett starkt kaffe som bryggs direkt på spisen utan några svårigheter så köp en Bialetti-mokabryggare - originalet av Alfonso Bialetti.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bialetti Moka Express 3 Koppar
(2)
Bialetti Moka Express 3 Koppar
233 kr

5. Graef FK 702

Automatisk avstängning

En elektronisk kaffebryggare som har gått under radarn för många, men förhoppningsvis kan jag lyfta fram den för er. Graef har utvecklat en vanlig kaffebryggare men verkligen lyssnat på det vi konsumenter söker, det här är en väldigt användarvänlig och bra kaffebryggare.

Så varför skall du välja en Graef FK702 och inte en klassisk Moccamaster? Jo, den här kaffebryggaren har någonting helt nytt som inte funnits i någon bryggare tidigare; ett bättre helautomatiskt alternativ som ger dig valet hur många koppar du vill brygga. Du följer alltså inte mått utan fyller bara vattenbehållaren, väljer antal koppar och maskinen gör själv jobbet efter ditt val.

När vi ändå talar om vattenbehållaren så är det superenkelt att byta ut den om du vill, särskilt i jämförelse med konkurrenternas bryggare.

Graef FK702 är också extremt prisvärd och rätt liten och smidig i jämförelse med de andra kvalitetsbryggarna på marknaden.

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Graef FK 702
Graef FK 702

6. Chemex Classic 6 Koppar

Brygger den renaste kaffesmaken
Kaffet kallnar fort utan lock

Chemex är ännu en manuell kaffebryggare. Jag tycker att Chemexbryggaren fungerar som en Hario V60, fast är endast i en del istället för två.

Det som får den att sticka ut som bryggare är dess filter; tjockt, stort och likt ett pappersark. Filtret viks 2 gånger på mitten och gör att kaffet filtreras många fler gånger än hos andra bryggare. Detta gör att kaffets oljor filtreras bort och ger den mest rena kaffesmaken man kan få, med mycket aromer.

Jag använder denna ofta vid smakprover av kaffe eller i samband med långa sessioner framför datorn, då har jag min kanna bredvid mig hela tiden. Eller varför inte servera kaffe med den vid besök?

Utöver alla andra fördelar så är kannan också väldigt vacker att se på. Den ser nästan ut som en vas, och har en självklar plats på min hylla i köket. För mig är Chemex ett måste för kaffeälskaren då den är helt underbar!

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Chemex Classic 6 Koppar
Chemex Classic 6 Koppar
493 kr