Prisjakt
HemPrisjakts experterGrillarTopplista - Bästa elgrillen

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa elgrillen

4 januari 2024

Länge leve elgrillen! Länge fanns en skepsis kring elgrillar och den lever försvagat kvar ännu. Men faktum är att flera modeller av elgrillar skulle få även den mest inbitne tändvätskerykande Svensson att kapitulera. Eldningsförbudet sommaren 2018 satte på allvar elgrillar på kartan och resultatet talar för sig självt: elgrillen är här för att stanna. Den är inte längre en kompromiss för de som bor i lägenhet och inte får grilla "på riktigt".

Dagens elgrillar ger både rejäl värme, fin grillyta och vissa modeller klarar till och med av att ge olika värme på olika zoner. Vissa modeller är utrustade med separata termometrar för temperaturreglering av värmen och för det som ligger på grillen. Med en elgrill tillåts du grilla både i huset, i lantstugan och på campingen. Flexibelt, enkelt och smidigt!

Ett tips: innan du investerar i din nya grill, kontrollera hur mycket ström det tänkta eluttaget kan generera, så du verkligen kan nyttja produkten fullt ut.

1. Weber Pulse 2000 Med Vagn

Flera zoner, iGrill, 300+ grader!

Priset, plastig vagn

Denna skönhet har allt: två olika tempererade zoner, inbyggd iGrill vilket gör att du kan kontrollera grillningen med telefonen, samt ett lättstädat och stadigt galler.

Jag har haft nöjet att köra med en Pulse 2000 vid flera tillfällen och jag blir lika imponerad varje gång. Temperaturen åker lätt upp över 300 grader celsius! Det låter kanske mycket, men faktum är att ska du köra en entrecote eller ryggbiff så får du perfekta grillränder med denna maskin om du kör den på riktigt hög värme. Du lägger på köttet och när det släpper så vänder du. Perfekt resultat varje gång!

Denna variant kommer med en tillhörande vagn, men har du redan en bänk så går den även att köpa utan vagn och står då stadigt på egna ben.

En gedigen genomtänkt elgrill som gör dig till en grillmästare. Om du letar efter den absolut bästa elgrillen, så leta inte längre.


2. Weber Pulse 1000

Absolut kontroll på temp, iGrill

Bara en värmezon, grillytan

Pulse 1000 är lillebror till Pulse 2000. Denna modell är nedbantad till ett värmeelement, men annars är det i stort sett samma grill.

Weber har som vanligt rejäla garantier vilket borgar för en hög kvalitet. Både Pulse 1000 och Pulse 2000 har en digital kontroll på framsidan, så du enkelt kan ställa in önskad temperatur på grillen med precision.

Även denna grill kommer utrustad med iGrill, vilket gör att du kan se hur det går för dina köttbitar från början till slut genom mobiltelefonen. Dessutom får du veta när maten har uppnått perfekt serveringstemperatur.

Om du bara vill ha en bra elgrill och inte behöver två olika värmezoner så är detta rätt val. Den kommer leverera snygga grillränder i många år framöver.


3. Napoleon TravelQ PRO285-E

Bra garantier, hög temperatur

Bara en värmezon

Napoleon PRO285-E är en gedigen grill med gjutet lock. En vanlig termometer pryder locket och det räcker för många.

Denna grill har bara ett värmeelement som ger den värme du önskar över hela gallret. Du reglerar värmen med ett vred vid sidan av locket. För att städa grillen så lyfter du enkelt ut en liten skål som samlat upp fett och diskar av den.

Napoleon PRO285-E klarar av att komma upp i temperaturer på 300 °C. Det finns en praktisk vagn från Napoleon med avlastningsytor som går att att köpa till. Dock är vagnen något otymplig att ta med sig på resor.

Jag har aldrig hört någon säga sig vara missnöjd med sin Napoleon. Rejäla garantier borgar för att denna grillen kommer ge dig härliga grillkvällar i många år.


4. Weber Q 1400

Många tillbehör, klassiker

Saknar termometer

Bästa budgetvalet! Weber Q1400 är inte bäst på nåt och det kanske är det som gör den till en vinnare.

Detta är nog den vanligaste synen på en balkong där hyresvärden inte låter en grilla med öppen låga. Här pratar vi om en grill som har oändligt med tillbehör, bland annat vagn och rotisseri (snurrande spett). Temperaturen reglerar du med ett enkelt steglöst vred. Q1400 har gjutet lock och balja i aluminium.

En vän berättade att han kört mängder av korv och hamburgare på denna grill i -18 °C under 4 timmar. Den bara levererade!

Grillen saknar dessvärre termometer, men samtidigt är det sånt man får göra avkall på för att få ner priset. Den ligger nästan på hälften av vad närmsta konkurrent går för och erbjuder lika mycket grillglädje. Perfekt för dig som vill kunna grilla på balkongen.


5. Weber Lumin Compact

Enkel att hantera & rengöra, kräver minimalt av användaren

Lite för liten? Samma värme på hela ytan Tunt isolerad.

Nya poppisgrillen för er som bor i lägenhet? Här har Weber lyssnat på kunderna och presenterat en ny genomtänkt modell.

Weber Lumin Compact har termometer, klarar sig på 10A eluttag, är smidig att hantera och det finns nya roliga tillbehör.

Grillen är tillgänglig med en separat benställning, men jag tror att den kommer användas precis som namnet antyder – kompakt. Placera den på ett bord, anslut den och den är redo att användas.

Bland tillbehören kan både ånga och rökfusion räknas in, samt smarta formanpassade skålar/stekbord.

Man tar ut den på balkongen och fräser på ett par grillspett (grillen klarar 315 grader!) och sedan kan man njuta av ljumna sommarkvällar med något gott i glaset bredvid.

När du är färdig, dras elpatronen enkelt ut från höger sida, och det finns även ett uppsamlingskärl att tömma eventuellt spill i.

Med tillhörande överdrag stuvar man enkelt undan grillen efter middagen. Vikten är bara 12kg.

Mitt personliga val hade varit den nya vinröda färgen "Crimson". Kika på den!


Trött på misslyckade grillningar så köpte jag för ca 12 år sen min första klotgrill. En helt ny värld öppnade sig! Efterföljande åren deltog jag i olika kurser och häckade aktivt på de större webbplatserna, för att förbättra kunskaperna och få inspiration. Numer så håller jag själv grillkurser och agerar grillkock på tillställningar. Bland det bästa jag vet är att ägna en hel lördag till att förbereda kvällsmaten. Det blir en 3-rätters i traditionell bbq-style. Ofta har köttet fått gå på grillen redan fredag natt. Äger i nuläget 7 grillar.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer