Prisjakt
HemPrisjakts experterGrilltillbehörTopplista - Bästa grilltermometern

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa grilltermometern

24 februari 2024

Att använda termometer när man grillar - det är så nära "fusk" man kan komma enligt vissa. Men jag anser att de är helt ovärderliga! Du vet den där grannen som alltid grillar perfekt kött? Jag lovar att hen använder en termometer! Vill man ha stenkoll och vara säker på att man får det där perfekta grillresultatet varje gång, ja, då behöver man en riktigt bra grilltermometer. Men vilken ska man välja och vad är skillnaden på alla termometrar därute? Det är dags att vi reder ut detta! I den här listan kommer jag att "ta tempen" (hehe) på två olika typer av termometrar. Dels den som ger snabba resultat direkt, men även "leave-in"-typen som man har kvar i köttet under hela tillagningen.

1. ETI SuperFast Thermapen 4

Tre sekunders avläsning, vattentät

Ingen leave in-funktion

På förstaplats glider kingen in!

Populära Thermapen är av typen klassisk stick-termometer. Den läser av temperaturen direkt, en mätning tar max tre sekunder! Thermapen är kända för just snabba och extremt precisa mätningar. Mättiden på tre sekunder är ungefär hälften av tiden mot vad de flesta andra termometrar på marknaden mäter på.

Den här temometern har en garanterad exakthet på +/- 0,4 grader och dessutom kommer den med ett kalibreringscertifikat och har en garantitid på fem år. Den är även vattentät för att du enkelt ska kunna rengöra den. Batteritiden är på hela 2000 timmar. Thermapen 4 är inte flashig men den är helt klart bäst! Den finns dock i tio olika färger, så några valmöjligheter finns det allt för den stilmedvetne.

Thermapen är termometern för dig som gillar certifierade och supersnabba mätvärden och inte vill spara på kvalitet!


2. Meater+ Stektermometer Trådlös

Dubbla mätområden

App krävs

Meater+ är inte bara en termometer, den är den grillande tekniknördens dröm!

Detta är en leave in-termometer med bluetooth-funktion som gör att du kan ansluta den till din telefon. Med Meater+ kan du alltså följa temperaturen på köttet, röken eller lufttemperaturen inne i grillen via din mobil! Plocka bara upp telefonen, välj vilken stekgrad du önskar på ditt valda kött och dra igång. Perfekt om det regnar ute men du ändå känner för att grilla en redig stek.

Den har en räckvidd på 50 meter, eftersom etuiet fiffigt nog fungerar som en blåtandsförstärkare. Fulladdad räcker batteriet i 24 timmar effektiv grilltid.

Meater+ är termometern för dig som är en grillande tekniknörd och som inte vill kompromissa på något!


3. Weber Premium Digitaltermometer

Enkel, smidig & exakt

Saknar öglan från föregångaren

Webers digitala snapcheck-termometer är en av mina personliga favoriter.

Den är ganska snabb, tre sekunder till uppmätt resultat! Denna termometer har inte certifikat på kalibrering och annat fancy, men den fungerar kanon. Den har en precis avläsning på +/- 0,4 °C noggrannhet och fungerar från -40 till 200 °C.

Jag gillar när man kan kila förbi och kolla av köttet med jämna mellanrum (även om vi vet att man inte ska lyfta på locket och släppa ut för mycket värme). Jag använder ofta den här vid grillning av både större och mindre köttbitar och den har alltid funkat bra.

Den digitala LCD-displayen är belyst, så man ser tydligt temperaturen även vid sena kvällsgrillningar.

Webers ficktermometer ligger skönt i handen, fälls enkelt ihop och har ett smidigt fickformat. Så jag brukar alltid ha den på mig när jag glider runt i foppatofflorna på baksidan och grillen är igång!


4. Termometerfabriken Viking Digital Stektermometer 525

Priset

Sladden tål inte att klämmas i locket

Denna stektermometer är verkligen basic. Den är inte dyr, den är inte bäst - men den fungerar bra!

Den har en trådad temperaturmätare som är av typen "leave-in". Tråden dras genom luftspjället på grillen och kopplas in i sändaren. Displayen är upplyst, lättläst och tydlig.

Man kan välja vilket typ av kött man ska tillaga och får då en föreslagen temperatur, men man kan också välja sin egen måltemperatur. Det går även att ställa in ett larm på måltemperaturen - perfekt om du är en sådan som lätt glömmer av dig under grilltiden. Här blir du istället genast påmind när ditt kött har nått sin rätta temperatur. Behöver man egentligen något mer?

Passar dig som gillar det enkla och hellre lägger pengar på maten än på termometern!


5. Ooni Infrared Thermometer

Supersnabb

Läser endast ytor - ej innertemperaturer

Ooni Infraröd termometer är perfekt för dig som ska baka pizza på grillen eller i din pizzaugn.

Då den endast mäter temperaturen på ytan så är det enkelt att få till en perfekt temperatur på din pizzasten.

Vad den perfekta temperaturen är beror på vad du har för sten men denna termometer hjälper dig att hitta dit och kan mäta upp till 600 °C. Riktigt snabb är den också.

Lär dig vad som är den bästa temperaturen på just din sten och arbeta dig till ett bättre resultat med full koll!

Vill du ha stenkoll på din pizzasten, då passar Oonis termometer dig perfekt!


6. Dorre Grad Digital Stektermometer

Prisvärd

Stickan behöver torkas försiktigt.

Termometern från Svenska Dorre är tillverkad i rostfritt stål och är lätt att torka av, samt hjälper dig att mäta köttet till perfektion på den glödande grillen!

Termometern har en 110 cm sladd och är också av typen "leave-in". Den klarar temperaturer upp till 250°C och kan ställas in med antingen inställningen för det kött du tillagar eller med ett egenvalt temperaturlarm.

Dorre har en rostfri design och en färgrik display som ger den en snygg touch! Baksidan har även en magnet som enkelt fäster på kanten av grillen eller på något annat i metall.

Stickan torkas lätt av med en lätt fuktad trasa efter användning. Prisvärd och rolig design som lämnar pengar över till annat.


Jag är en grill- och hamburgernörd av högsta rang! Har tidigare arbetat med kurser inom grillning och rökning samt med produktdemonstration av grillar. Har en förkärlek för "smashburgers" sedan många år. Jag röker och grillar både "direkt" och "indirekt", samt kallröker. Brinner lite extra för kolgrill och low n slow BBQ, men använder alla tekniker inklusive gasolgrill. Tävlar i Hamburger-SM, 2020 kom jag på 2:a plats i People's choice! Vid ett tillfälle ägde jag så mycket som 12 grillar samtidigt, har nu minskat parken men ökat grillytorna :) Kika in på min tiktok "Grillaochchilla".

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons