Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa gasolgrillen

  • 28 mar 2022
Robin Brun
Robin BrunExpert inom grillar

Gasolgrillen - älskad och hatad. "Det är inte att grilla på riktigt!" "Det smakar inte grillat!" De negativa rösterna brukar vara många, men dom som har kunskap i området vet att med rätt teknik och lite rökspån märker inte ens experterna någon skillnad. Japp, det har faktiskt gjorts blindtest.

Personligen älskar jag gasolgrillar lika mycket som kolgrillar. Båda kan ta en till samma slutdestination, bara på olika lång tid. Och ibland är det skönt att bara kunna trycka på en knapp och få upp grillen i 250 °C på några få minuter. Här är mina favoriter!

1. Napoleon PRO665

Extra allt, premium

Dyr

Marknadens grymmaste gasolgrill! Napoleon PRO 665 har allt du behöver plus lite till.

Grillen är utrustad med fem stycken brännare i botten. Utöver det har den en stor infrabrännare på insidan upptill för det roterande grillspettet. Det finns även en smokebox inbyggd som du enkelt drar ut och fyller på med rökspån för att få riktigt rökt smak på råvarorna.

Ena sidobordet har en inbyggd brännare med sizzle-zone. Den blir otroligt varm och passar för att bränna snabba ytor på köttet eller koka något gött tillbehör. På andra sidobordet finns en inbyggd bunke och skärbräda.

Alla vred på denna gigantiska pjäs är upplysta med blå ledbelysning. Belysning finns även på grillytan, bakom Napoleon-loggan och inuti skåpet. När vi ändå pratar om skåpet, nämnde jag att det finns en monterad kapsylöppnare med uppsamlingskärl?

Utöver alla grymma funktioner så är detta en riktig gedigen och stadig grill som kommer leverera resultaten du drömmer om. För dig som behöver det bästa!


2. Broil King Baron 520

Stor grillyta, bra galler

Saknar sidoplatta

Broil King Baron 520 erbjuder en generös grillyta på 88x44 cm med fem stycken kraftiga så kallade "dual tube"-brännare.

Den här grillen saknar det där lilla extra som förstaplatsen erbjuder. Men det är en stor, rejäl gasolgrill som har det viktigaste. Elroterande spett och andra tillbehör finns dock att köpa till för den som önskar det. Men då kanske man vill kolla på storebror 590 istället.

Det som är lite speciellt med just Broil King är deras kraftiga grillgaller på 12,5 kg! Dessa grillgaller har skarpa kanter på ena sidan som gör fina grillränder utan att ha för mycket kontakt med råvaran. Den andra sidan har en ränna för att fånga upp safter från kött, fisk eller grönsaker som sedan ångar upp igen.

Modellen har även ett praktiskt varmhållnings-galler högst upp.

Baron 520 är för dig som vill ha en rejäl och bra gasolgrill utan massa lull-lull.


3. Weber Genesis II E-310 GBS

Gourmet BBQ System, iGrill

Saknar skåp

Weber Genesis E310 GBS har tre kraftiga brännare och en grillyta på 68x48 cm i porslinsemaljerat stål.

Denna grill har så kallat "GBS-galler", där GBS står för Gourmet BBQ System. Det innebär att det i mitten på gallret finns en rund del som går att lyfta upp. Du kan sedan ersätta gallerbiten med valfritt GBS-tillbehör, exempelvis wokpanna, gjutjärnsgryta, stekplatta eller till och med ett våffeljärn! Det gör det enkelt och roligt att laga precis all mat på grillen, och det gillar man ju, eller hur!?

Det finns dessutom en tuckaway-värmehylla för att hålla maten varm. Roterande elspett finns att köpa som tillbehör. Jag saknar ett skåp under grillen som går att stänga, men det är en detalj.

Grillen är kompatibel med iGrill3, som är en termometer-enhet som sätts fast på iGrill-hållaren. Sedan kan du enkelt se tempen på köttet i din telefon. Vem har inte drömt om att ansluta en entrecote till blåtand? :D

Det här är mycket grill för pengarna!


4. Weber Q 1200

Klarar all grillning, portabel

Begränsad grillyta

Weber Q1200 är en riktigt trevlig portabel campinggrill som drivs med gasol. Antingen med en lite mindre gasolburk, likt ett campingkök, eller med en adapter direkt till den stora gasolflaskan i t.ex. husvagnen.

Trots sin ringa storlek och låga pris levererar denna grill riktigt bra värme. Grillytan är på 43x32 cm och det finns massor av roliga tillbehör, såsom roterande elspett, belysning för handtaget, stekplatta eller varför inte en smokebox.

Det finns även ett tillbehör som man kan lägga ovanpå gallret för att skärma av och istället få indirekt värme. Vips, så är hela grillen en rökugn! Termometer finns i locket precis som på dom större dyrare grillarna.

Passar perfekt för dig som vill kunna ta med dig din gasolgrill.


Robin Brun
Robin BrunExpert inom grillar

Jag är en grill- och hamburgernörd av högsta rang! Har tidigare arbetat med kurser inom grillning och rökning samt med produktdemonstration av grillar & har en förkärlek för "Smashburgers" sedan många år. Jag röker och grillar både "direkt" och "indirekt", samt kallröker. Brinner lite extra för kolgrill och "Low n slow" BBQ , men använder alla tekniker inklusive gasolgrill. Tävlar i "Hamburger SM" , 2020 kom jag på 2:a plats i people choice ! Vid ett tillfälle ägde jag så mycket som 12 grillar samtidigt, har nu minskat parken men ökat grillytorna :)

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer