Prisjakt

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa trådlösa in-ear-hörlurarna

  • 20 apr 2022
Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom hörlurar

Med ett par trådlösa in ear-lurar får du frihet i ditt lyssnande, vart du än går. Men vilka skall man välja och varför? För mig handlar det mycket om smidigheten och givetvis att hitta den bästa ljudkvalitén som erbjuds. En extra bonus blir det med true wireless, alltså endast hörlurar och inga sladdar, inte ens bakom nacken!

I den här listan tar jag upp mina absoluta favoriter på marknaden som ger dig både bra ljud och frihetskänsla vart du än är, vad du än gör. Det blir två kandidater extra väl anpassade för dig med Apple-enheter och fyra alternativ som fungerar lika fint med Apple som med andra blåtandsenheter.

1. Sony WF-1000XM4 Wireless In-ear

Tveklöst bästa paketet just nu

-

Förra generationen av Sonys trådlösa in ear-lurar var nästa helt perfekta. Trots det har de tagit sig an bristerna och gjort ytterligare lite förbättringar, något som gör att WF-1000XM4 är otroligt svårslagna inom sitt segment.

Hade du problem med den stora storleken i föregående modell? Dessa är klart mindre både sett till hörlurar som etui. Batteritiden? Förbättrad och ger nu upp till 8 timmar musikspelning med brusreducering eller hela 12 timmar utan brusreducering...!

Just brusreduceringen är dessutom förbättrad och det tillsammans med den något mindre storleken ska göra det lättare att hitta en bekväm passform och därmed mesta möjliga dämpning av omvärlden.

Sony WF-1000XM4 kanske inte är precis bäst på exakt allt, men de är tillräckligt bra på precis alla punkter för att bli den bästa kompromissen av de alla.

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

2. Apple AirPods Pro Wireless In-ear

Apples ekosystem

Priset svider

Även om jag är väldigt nöjd ägare till ett par vanliga AirPods så går det verkligen inte att förneka villhöver-faktorn på ett par AirPods Pro!

Apple tog helt enkelt sitt trevliga koncept, gjorde det till riktiga in-ears och stoppade på köpet in brusreducering i paketet. Allt för att ge en bättre upplevelse i ditt trådlösa liv.

Laddning sker antingen via Lightning-kontakt eller trådlöst via Qi-standarden, något som tveklöst underlättar livet en smula.

Priset är kanske inte våldsamt tilltalande. Men är de lika bra och seglivade som de vanliga AirPodsen, då finns det faktiskt goda skäl att dra av plåstret och lägga ut pengarna en gång för alla!

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

3. Sony WF-1000XM3 In-ear

Brusreducering och batteritiden

-

Trådlösa in ear-hörlurar med brusreducering, låter det intressant? Det tycker i varje fall jag och personligen är jag mycket nyfiken på Sonys modell som inte bara ger bra ljud i ett mycket kompakt format utan dessutom ger dig ett välkommet avbrott från världen utanför.

Som om inte allt det vore nog så erbjuder dessutom dessa små kompakta saker även upp till 6 timmars batteritid innan de behöver stödladdning igen. Slår du motvilligt av brusreduceringen blir det istället hela 8 timmar innan de vill träffa sitt fodral igen!

Nya Sony WF-1000XM3 är tveklöst ett av de mest intressanta in ear-hörlurarna på marknaden. Mitt personliga ha-begär för dessa är rent av enormt!

Youtube-kanalen Unbox Therapy gör en unboxing av Sony WF-1000XM3 och testar hörlurarna.

4. Apple AirPods (2nd Generation) med laddningsetui

Smidigheten med Apple-produkter

Högt pris

Har man en iPhone eller annan iProdukt, då är Apples AirPods ett givet val. Dessa hörlurar inte bara låter riktigt bra (bättre än väntat, till och med), de är också true wireless och utan ens en antydan till sladd.

Batteritiden är bra och med sitt skal så laddas de upp under tiden du inte använder dem. Perfekta att använda en och en vid exempelvis poddlyssning, något som dessutom ger dig extra lång livslängd eftersom du bara använder den ena lurens batteri under tiden som den andra laddas.

Senaste årsmodellen finns nu även med fodral som kan laddas trådlöst. Personligen tycker jag dock att det kostar mer än det smakar, därför har jag här valt versionen som endast kan laddas via lightningkabeln - samma som du använder till din iPhone.

Apple AirPods är definitivt mina favoriter trots sin prislapp och de följer mig närmast vart jag än går sedan dagen jag köpte dem!

Tech-youtubern Marques Brownlee berättar vad som är nytt med airpodsen som släpptes 2019.

5. Supra Headphones Nitro-X2 Wireless In-ear

Spännande materialval

-

Från företaget som tidigare specialiserat sig på högkvalitativt ljudkablage kommer här ett par trådlösa in ear-lurar som lovar riktigt gott. De trådbundna har tidigare varit en absolut favorit hos mig och dessa trådlösa kommer knappast vara sämre.

Supra Nitro-X2 har bäst batteritid i listan och stöd för flera viktiga ljudprotokoll som levererar en utmärkt ljudupplevelse till dig som lyssnar.

Slitstarka materialval och snabbladdning är några av finesserna som kan göra dessa till ett långlivat och uppskattat val.

Vågar du dig på ett lite mer okänt märke så kan jag nästan garantera att du blir nöjd med dessa! Ett extra plus i kanten för att de är svenskutvecklade, nästan lokalproducerade hörlurar så att säga.


6. Sennheiser Momentum True 2 Wireless

Ljudet! ♥️

Något speciell passform

Den andra generationen av Sennheisers True Wireless-lurar kommer med en hel hög av förbättringar. Kanske bäst av allt är att batteritiden nu ska uppgå till hela 7 timmar, vilket är bland den bästa i klassen!

Utöver detta så hittar vi även aktiv brusreducering såväl som något de kallar transparent hearing. Då används hörlurarnas mikrofoner för att ta in vad som händer omkring dig utan att du behöver ta ut hörlurarna ur öronen.

Den aktiva brusreduceringen fungerar som bäst när du finner ett par kuddar som sitter perfekt, eller gör som jag gjort och skaffar ett par anpassningsbara kuddar som formar sig efter hörselgången.

Det kanske största skälet till att välja ett par Sennheiser Momentum True Wireless 2 är dock ljudet. Det är fantastiskt välbalanserat, trevligt och dessutom anpassningsbart via Smart Control-appen.

Sennheiser är ett utmärkt val för dig som uppskattar bra ljud framför allt!

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

Joakim Ewenson
Joakim EwensonExpert inom hörlurar

Teknikintresserad man i sina bästa (?) år. Gillar att testa och utforska nya produkter och ser stort nöje i att få dela med mig utav mina erfarenheter till andra. Driver YouTube-kanalen Teknik med Ewenson där jag testar och utvärderar modern teknik i alla dess färger och former. För mig är det viktigt att tekniken jag rekommenderar har ett rimligt förhållande mellan pris och prestanda, är lättanvänd och håller god materialkvalité överlag. Givetvis är jag noga med att endast rekommendera sådant jag själv skulle kunna tänka mig köpa!

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer

Topplista: Bästa trådlösa in-ear-hörlurarna

  • 23 dec 2021
Björn Sige
Björn SigeExpert inom hörlurar

Utvecklingen mot en trådlös framtid går våldsamt framåt och hörlurar är inget undantag. Mini-hörlurskontakten från forna tider är på god väg att fasas ut från mobiltelefonmarknaden och på bara några år, sedan Airpods på riktigt fick fart på kategorin, har man gjort stora framsteg både vad gäller trådlös prestanda, batteritid och ljudkvalitet. Utvecklingen och konkurrensen gynnar också konsumenter då priserna fortsätter att pressas ned för högkvalitativa trådlösa hörlurar.

3,5 mm-kontakten kommer att leva kvar framförallt i den professionella industrin; trådlöst lär inte ersätta kabeln för monitoring, DJs och videoredigerare inom någon snar framtid då detta fortfarande ger den absolut mest pålitliga och omedelbara signalöverföringen. För den vardaglige konsumenten däremot är det hög tid att gå över till trådlöst om du inte redan gjort det!

"True Wireless" är trådlösa in ear-hörlurar i sin ultimata form, utan vare sig kabelförbindelse till telefonen eller mellan de enskilda lurarna. Det är detta som är hetast just nu och nästan alla relevanta spelare på konsumentmarknaden erbjuder allt bättre alternativ i den här kategorin. Därför är det logiskt att True Wireless-lurar dominerar listan nedan. Här är mina bästa tips!

1. Sony WF-1000XM4 Wireless In-ear

Bättre på (nästan) alla punkter

Ej multiparkoppling, sämre komfort

De bästa trådlösa in-earlurarna för de flesta syften är Sony WF-1000XM4.

De har en smidigare och mer ergonomisk design än sina föregångare och laddetuiet är typ hälften så stort, dvs mycket mer fickvänligt.

Vad gäller funktion och prestanda bockar de av fler rutor än kanske någon konkurrent. Solid ljudkvalitet till musik och film? Check! Brusreducering i yppersta toppklass? Check! Bra batteritid? Check, över 8 timmar med ANC igång! Fullduglig app med en bra EQ-funktion för egentweak av ljudet? Check! Svettåliga? Check (IPX4)!

Det är alltså sällsynt mångfacetterade lurar vi talar om här. Nackdelar? Skumpropparna är i min subjektiva mening mindre bekväma än silikonvarianterna och det går inte att byta till sådana från tredje part, då det helt sabbar ljudbilden. Ljudkvalitén är riktigt bra, men inte klassens bästa. Samtalsljudet är bara okej, inget märkvärdigt. Och de saknar stöd för multiparkoppling, vilket finns i over-ear motsvarigheten WH-1000XM4.

Ändock, riktigt bra lurar om du vill ha ett enda par för alla syften!

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

2. Sennheiser Momentum True 2 Wireless

Ljudkvalitén, design & komfort

Saknar vissa finesser, bara ok ANC

De (överlag) bästa trådlösa in-earlurarna för ren musiklyssning är Sennheiser Momentum TW2. T om HiFi-entusiasten bör kunna uppskatta den varma och raffinerade klangen i Momentum - speciellt med "High end sound tuning"-läget aktiverat.

De levererar dock i fler aspekter; stilren design, bra komfort (något subjektivt, som alltid), OK ANC för dämpning av lågfrekvent sus/buller samt förbättrad batteriprestanda mot första generationen.

Jag uppskattar också att touch-gränssnittet går att skräddarsy hur man vill, samt att de är svettåliga för träningspassen.

Avsaknad av trådlös laddning samt multiparkoppling kan störa vissa, men Sennheisers app är ganska intuitiv och kompenserar lite för det. Batteritiden är fortfarande bara medelbra bland trådlösa high-end inears och detsamma gäller brusreduceringen.

Men om bästa ANC inte är ett krav och du inte använder lurarna väldigt länge åt gången, då är dessa kanon särskilt för den mobila HiFi-entusiasten!

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

3. Apple AirPods Pro Wireless In-ear

Sjukt intuitiva, transparency-läget

Halvdan batteritid, bara OK ljud

De bästa trådlösa in-earlurarna till vardags för Apple/iOS-användare är Airpods Pro.

De kombinerar nästan löjligt intuitiv design & användargränssnitt med utmärkt komfort och en riktigt bra ANC-funktion - där framförallt "transparency"-läget imponerar. Få om någon konkurrent har så naturlig pass-through vilket gör att du inte behöver plocka ut lurarna för att hålla en lång konversation. Men brusreduceringen omvänt är riktigt bra den också, om än inte i klass med Sony eller Bose.

Ljudkvalitén i Airpods Pro är OK, men det är inte därför du köper dem. De är inte heller särskilt imponerande vad gäller batteritid, här hade jag önskat fler timmar per laddning.

Den klockrena integreringen och nästan sömlösa parkopplingen med andra Apple-prylar är dock farligt beroendeframkallande och gör dem väldigt smidiga att ha till vardags. De är de enda lurarna som alltid följer med mig vart jag än går, vilket säger något om hur tillgängliga och praktiska de faktiskt är - trots vissa brister.

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

4. Jabra Elite 7 Pro Wireless

Tåligheten, ljudet, samtalsljudet

Meningslös ANC-funktion

Elite 7 Pro är Jabras bästa lurar hittills. De har en förbättrad design/ergonomi jämfört med förra generationen och även en betydligt mer korrekt balanserad ljudbild.

Detta är allround-lurar som dock gör sig extra bra för två ändamål; fysisk aktivitet och röstsamtal.

De har måhända inte den speciella friktions-finishen i syskonmodellen Active 7, men sitter mer än tillräckligt bra nog i öronen för de flesta träningsaktiviteter och har IP57-rating mot vatten och damm.

De har också ett ovanligt avancerat mikrofonsystem med b la benledarteknik, som ger troligtvis det bästa samtalsljudet i segmentet. Batteritiden är på solida 8 timmar och generös app-funktionalitet inkl fullständig EQ och anpassningsbara kontroller, gör att du kan programmera dem helt enligt egen preferens.

ANC-funktionen är dock bara via mjukvara och nästintill poänglös. Och multiparkoppling stöds inte, men sägs komma i en uppdatering.

Kanonlurar speciellt för den aktiva användaren som dessutom ofta för samtal!


5. Bose QuietComfort Earbuds Wireless In-ear

ANC i toppklass, stabila, ljudet

Relativt stora, klumpigt laddetui

Bose QuietComfort Earbuds är riktiga premiumlurar som jag tidigare dissade delvis p ga nypriset, men framförallt för den jobbiga diskanten ur kartong, som inte gick att tweaka i appen.

Det har man dock fixat med en firmwareuppdatering och med lite enkel EQ-tweak går det (mestadels) att åtgärda den lite hårda och skarpa tonen. Då kan man uppskatta resten av ljudegenskaperna mer, som är riktigt högkvalitativa och fullt i nivå med de allra bästa i segmentet.

De är relativt klumpiga till utseendet och inget för den som vill vara diskret, men tack vare fenorna sitter de väldigt stabilt och bekvämt och irriterar inte mina öron som många andra in ear-lurar gör halvvägs in i ett svettigare pass.

Touch-kontrollerna funkar bra, de har bra batteritid och ANC-funktionen är bland de allra bästa på marknaden, fullt jämförbar med Sony WF-1000XM4 - om inte ännu bättre.

Vill du ha rysligt effektiva ANC-lurar som är extra bra för just träning och inte har något emot att göra lite egen tweak för att få bästa ljud - då är dessa väl värda ett övervägande speciellt.

Vår expert Daniel Norrby har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

6. Sony WF-C500 Wireless In-ear

Komforten, batteritiden, prisvärda!

Saknar beröringssensorer

För den budgetmedvetne är Sony C500 de billigaste, helt trådlösa in ear-lurarna som jag testat ordentligt och kan rekommendera helhjärtat.

De har en fräsch, ovanligt miljömedveten design (speciellt i grönt eller persiko-orange), ett bra och balanserat ljud (även om de mår bra av att diskanten EQ:as ner lite i appen), riktigt bra ergonomi/låg vikt/bra komfort, OK samtalsljud, IPX4-rating och robust kontinuerlig batteritid på över 10 timmar/laddning. Riktigt bra allround för pengarna!

Enda nackdelen som stör mig är egentligen avsaknad av beröringssensorer (för automatisk play/pause när lurarna tas ur och placeras åter öronen) vilket dock inte är helt ovanligt i den lägre prisklassen.

Och konkurrensen är tajt. Sennheiser CX True Wireless har snäppet bättre ljudkvalitet (men bara efter EQ + sämre batteritid) och Jabra Elite 3 bättre samtalsljud och stabilitet (men inte lika bekväma). Båda kostar dock aningens mer än C500 om varje krona räknas.

Vår expert Björn Sige har testat produkten. Se video ovan eller läs hela testet här.

Björn Sige
Björn SigeExpert inom hörlurar

Hej! Mitt namn är Björn och jag är en född teknik-entusiast med speciell förkärlek till musik, foto & ljud&bild-media. Här på Prisjakt skriver jag om personligt ljud och då särskilt hörlurar. Jag har sysslat med hörlursbaserad HiFi i 9 års tid och har haft otaliga hörlurar på huvudet allt från 59 kronor till 599000 kr. Jag kommer till bästa förmåga att använda min kunskap, erfarenhet och insikt i ämnet till att ge bästa möjliga köpråd till er läsare.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer