Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa babysittern

  • 1 sep 2021
Emelie Johannesson
Emelie JohannessonExpert inom babysitters

Babysittern har alltid varit en av mina favorit-avlastningsprodukter, där har mina barn trivts superbra. En bra babysitter ska ge stöd för barnets kropp och gunga bra. Andra fördelar är om den är lätt att tvätta av och smidig att använda. I listan hittar du både manuella och automatiska babysittrar. Båda typerna har sina fördelar både när det gäller komfort och funktion. Produkterna i denna listan uppfyller alla flera av mina önskemål och krav på babysittrar. Jag hoppas att den ska kunna hjälpa dig att få en klarare bild av vad det är du söker eller till och med hitta en produkt som passar dig och ditt barn perfekt

1. BabyBjörn Balance Soft

Bra gung

Dyr (men kvalitet + lång livslängd)

Babybjörns babysitter är en produkt som de allra flesta känner igen och den har funnits på marknaden i många år.

Den har ett underbart gung och efterhand som barnet växer så kan man resa sitsen till en med sittande position. Tyget är lätt att plocka av för tvätt och stativet torkas lätt av med en fuktig trasa.

Babysittern står stabilt på golvet och när barnet börjar röra sig mer så kickar det lätt igång sig själv i ett skönt gung. Det går även att komplettera med en lekbåge, den brukar uppskattas från ca 2 månader.

Babybjörns babysitter är ganska dyr men du får en produkt med hög kvalitet och lång livslängd. Detta är babysittern för dig som letar efter en hållbar produkt som är lätt att hålla i gungning.


2. Graco Lovin Hug

BabyWorld
1 295 kr
BabyV
1 599 kr
Kattis Babyshop
1 295 kr
Se alla 4 priser

Gungar av sig själv (med batteri)

Tar mkt plats - men kan fällas ihop

Gracos Lovin Hug är en batteridriven gunga som ger dig båda händerna fria samtidigt som ditt barn vaggas till sömn eller bara njuter av att gunga en stund.

Ryggen går att justera så att även små barn kan ligga i den. Möjligheten att justera ryggen är också toppen när ett äldre barn somnar, då kan du lätt bara justera ryggen till viloläge.

Hastigheten går att ställa in i sex olika lägen vilket gör det lätt att hitta ett gung som just ditt barn gillar. Gungan står stabilt och den går även att fälla ihop när den inte används.

Lovin Hug har både musik och naturljud som den kan spela för ditt barn. Eftersom det finns flera olika låtar och ljud så tröttnar du inte på det alltför snabbt 😁

Denna passar dig som vill ha en automatisk gunga till ett väldigt bra pris.


3. Graco Sweet Snuggle Swing

Nids4Kids
1 499 kr
Se pris

Vaggande

Tar stor plats

Denna gungar, eller snarare vaggar, i sidled och ger därför ett annat sorts gung än de övriga på listan.

Gungan kan drivas av antingen batteri eller ström. Den tar mycket plats men den står stabilt med sin rejäla ställning och har en fempunktsele som gör att ditt barn sitter säkert.

Sitsen går att vända i fyra olika positioner för att hitta rätt vaggande för ditt barn. Ryggstödet går att justera i två lägen och lekbågen är placerad nära barnet så att hen ser den. Vaggandet i denna gunga liknar väldigt mycket en förälders rörelse.

Denna babysitter är för dig som vill ha något med många möjligheter, där barnet sitter ombonat och upphöjt.


4. Carena Arholma

Gå till produktsida

Klassisk babysitter till bra pris

Endast 1 position på sitsen

Carenas Arholma är en klassisk babysitter med en mycket enkel konstruktion.

Den är billig och det medföljer lekbåge. Tyget går att enkelt plocka av för tvätt och hela babysittern kan monteras isär så att den blir helt platt.

Tyvärr har denna babysitter bara en position vilket gör att ett litet barn som inte väger så mycket kommer inte kommer att trycka ner den så mycket, medans ett större och tyngre barn kommer ligga ner mer. Trots detta vill jag ha med denna på min topplista då jag tycker att det är ett bra alternativ för den med mindre budget och som kanske inte behöver en massa funktioner.

Denna babysitter är för dig som inte riktigt vågar eller vill satsa på något dyrare som du inte vet om ditt barn kommer gilla, eller för dig som behöver en bra extra babysitter - kanske stående hos en vän eller släkting.


Emelie Johannesson
Emelie JohannessonExpert inom babysitters

Jag fullkomligt älskar barnvagnar och alla andra prylar för baby och barn. Jag gillar att veta mycket om mycket och vara den som kan guida min omgivning i den snåriga djungel som småbarnsårens inköp innebär. Mina absoluta favorit-produktkategorier är barnvagnar och bilstolar (alla åldrar) men jag har även ett stort intresse för bärselar/sjalar, nappar, babyvakter m.m.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer