Prisjakt
HemPrisjakts experterBabysittersTopplista - Bästa babysittern

Prisjakts superkunniga experter testar och tipsar så du kan fatta bättre köpbeslut. Alla experter är oberoende. Läs mer.

Topplista: Bästa babysittern

29 november 2023

En babysitter kan fungera lite som namnet lyder, som en barnvakt. En skön plats att lägga bebisen när man behöver ha lite fria händer i köket eller för att vagga sin bebis till sömns. Här är sex bra babysitters och vad som kan vara bra att hålla utkik efter när man väljer en.

1. Ergobaby Evolve 3-in-1 Babysitter

Pedalfot som förenklar justering av höjdlägen

Dyrare prisklass (men går ibland att hitta billigare!)

En riktigt praktisk babysitter!

Ergobaby Evolve babysitter kan börja användas från nyfödd och sedan upp till hela 13.2 kg. Den kommer med ett spädbarnsinlägg för att vara mer ombonad och ger hög komfort till bebisen.

Det som fångade min uppmärksamhet är hur lätt det är att ändra höjdläge. Detta gör du enkelt med pedalfoten. Vanligtvis är det någon knapp du ska leta efter bakom ryggen vilket gör det lite mer komplicerat. I 'mittposition' kan barnet gunga på egen hand och 'högsta position' ger en perfekt sits för lek.

Tyget är en kombination av mesh och jersey vilket ger mer luftgenomsläpp samtidigt som det är mjukt att sitta i. Klädseln är avtagbar och kan maskintvättas -

Evolve 3-in-1 är enkel att vika ihop och tar lite plats när man t.ex. ska ta med sig den på resa.

Det finns tillbehör att komplettera med efter behov, t.ex. lekbåge & transportväska.

Jag skulle säga att Ergobaby Evolve 3-in-1 är den bästa babysittern för de allra flesta. Den passar alla som vill ha en funktionell babysitter som inte kompromissar på komfort och ergonomi.


2. BabyBjörn Bouncer Bliss

Många färgval, ergonomisk och naturligt gung

Lite svårare att ändra höjdlägen

En klassiker som funnits i flera generationer!

Babybjörn Bouncer Bliss är lätt, ergonomisk och tar lite plats när du fäller ihop den. Den passar från nyfödd då den kan regleras i olika höjdläge. Ju mindre bebis desto lägre höjdläge.

Klädseln är avtagbar och tvättas i maskin när olyckan är framme. Det går också att köpa ny klädsel om man vill ha en extra, eller om man köper en begagnad babysitter.

Höjdläget ändras under stolen där det finns en "haka på och av"-funktion. Detta kan du dock inte göra med bebisen i och det kan kräva ett par gånger innan man får in snitsen.

Med Babybjörn Bouncer Bliss kan du räkna med en stabil babysitter som fungerar upp till 12 kg, eller ca 2 år. Så fort bebisen kan hålla upp sin nacke själv kan den själv skapa naturliga gung.

Passar dig med lite nostalgi efter produkter som alltid funnits, eller kanske ärver vidare från en vän eller släkting och då kan förnya den enkelt.


3. Stokke Steps Bouncer

Passar även på matstol

Inte möjligt att ändra höjdläge när den sitter på matstolen

Går att använda som ett inlägg till Stokkes matstol!

Denna babysitter går även att användas som ett spädbarnsinlägg till Stokkes matstol som heter Steps. Behändigt att kunna klicka på babysittern på matstolen när man vill ha bebisen högre upp när man äter, så att bebisen kan vara nära och även slumra till.

Den har alla funktioner man önskar i en babysitter så som inlägg för den nyfödda bebisen så att den kan ligga ombonat och sele för att säkert spänna fast bebisen. Det följer även med en bygel så du kan hänga fast bebisens favoritleksak. Textilierna kan tas av och tvättas i 40 grader.

Med Stokke Steps Bouncer har du möjlighet att justera de olika höjdlägena efter barnets utveckling. Detta går dock bara när den används som babysitter, inte när den är på matstolen. Babysittern kan användas upp till 9 kg.

Här får du en produkt som kan användas i två olika syften, och på så sätt förlänga användningen av den. Perfekt för er som tycker det är svårt att välja bland babysaker och vill satsa på få produkter som istället tjänar flera syften.


4. Ingenuity Bright Starts Cradling Bouncer Cozy Kingdom

Ingenuity Bright Starts Cradling Bouncer Cozy Kingdom
Babymarkt

797 kr

Amazon.se

502 kr

emarket.nu

1 390 kr

Många funktioner till bra pris

Bara en färg att välja mellan

Denna babysitter erbjuder mycket till sitt låga pris!

Ingenuity Bright Starts Cradling Bouncer kan spela melodier, sätta på mjuka vibrationer, och dessutom kommer den med en bygel där det medföljer två gosedjur. Tack vare den universella storleken på bygeln kan du fästa andra favoritleksaker som bebisen gillar att titta på, eller en bitleksak när bebisen kommer till det stadiet.

Vibrationerna kan hjälpa till att lugna bebisen, t.ex. om den gillar att vara i rörelse eller har kolik.

Babysittern kommer med ett spädbarnsinlägg som går att ta bort när bebis växer, samt en sele så att bebisen inte kan ramla. Sätesdynan kan tas av och tvättas i maskin.

Godkänd upp till 9 kg, ca 6 månader eller när bebisen själv kan hålla upp huvudet och sitta.


5. Graco Lovin Hug

Gungfunktion och melodier

Tar mycket mer plats än andra modeller

Hos Graco har du väldigt många alternativ av babysitters men jag valde Lovin Hug då den har en gungfunktion.

Gungfunktionen gör att den skiljer sig från andra babysitters då den elektroniskt kan skapa sex olika gunglägen, och bebisen kan lyssna på rogivande musik eller naturljud.

Denna babysitter är inbyggd i en hopfällbar ställning som gör det enkelt att vika undan när man vill fria upp lite yta. Annars ger denna ställning bra stabilitet så att bebisen kan gunga säkert. Bebisen sitter även relativt högt upp, vilket blir behagligare om man själv sitter på en stol eller soffa och man då inte behöver böja sig så mycket.

Ett något tunnare spädbarnsinlägg, lekbåge och bricka medföljer. Klädseln är avtagbar och kan tvättas i 30 grader.

Passar dig som har stora ytor hemma och letar efter en babysitter med gungfunktion, samt vill ha barnet i högre höjd.


6. 4moms MamaRoo 4.0

Appstyrd

Tyngre modell

Många moderna och tekniska finesser!

4moms MamaRoo 4.0 är en elektrisk babysitter och en av de mest populära sådana. Den har flera olika rörelseinställningar med olika hastigheter för att vagga bebisen. Perfekt för bebisar som gillar att vara i rörelse men när man själv behöver fria händer. Programmen väljer du på displayen som finns framtill eller via en app.

Babysittern kan enkelt lutas till liggläge med hjälp av en spak bak på sitsen. Den är stabil tack vare plattan den står på där motorn sitter. Nackdelen är att det inte en modell som du vill flytta runt varje dag.

Den kan användas upp till 9 kg, ca 6 månader, eller när barnet själv kan hålla upp huvudet och sitta. Klädseln är lätt att ta av och går att tvätta i maskin.

Den här modellen brukar vara en favorit hos föräldrar som gillar teknologi och som gillar att styra det mesta i vardagen med hjälp av en app.


Under flera år nu har barns säkerhet intresserat mig stort! Frågar du mina vänner (oavsett om de har barn eller inte) säger de att jag är en bilstolsnörd. Jag har tidigare jobbat i många år inom handel och då kunnat få regelbunden uppdaterad utbildning från bilstolsleverantörer och även NTF-certifiering inom säkerhet i bil. Jag gillar små detaljer som gör stor skillnad och därför skriver jag också om andra kategorier inom barnprodukter.

Är du vår nya expert?

Det här innehållet är skapat av Prisjakts experter. Just nu söker vi fler kunniga personer som vill tipsa om bra produkter.

Läs mer
Annons
Annons