Prylarna som gick ner mest i pris på Black Friday

Få teknikprylar på topplistan för 2021

Det är vanligt att prata om dyra elektronikprodukter under årets stora readagar, men visste du att det främst är träningsprylar, kläder och hälsoprodukter som blir billigare under Black Friday?

Störst chans att spara de riktigt stora pengarna har du så klart på prylar som hörlurar, mobiltelefoner, bärbara datorer och tv-apparater. Även små procentuella prissänkningar gör stor skillnad i plånboken.

Men det är inte där vi har bäst chans att hitta riktigt bra Black Friday-klipp. Faktum är att bara en tiondel av kategorierna med de bästa prissänkningarna under readagen är en teknisk pryl av något slag. Istället är det hälsa och sport som står högst på vår topp 100-lista, både för Black Friday 2021 och 2020.

Produktkategorierna med störst prissänkningar på Black Friday

Under Black Friday 2021 såg vi att fler än 60 produktkategorier hade prissänkningar på minst tio procent under dagen jämfört med 14 dagar tidigare. Den genomsnittliga prisförändringen i kategorierna var -12 % jämfört med 14 dagar tidigare.

Om vi istället jämför alla kategorier som hade en nedåtgående prisförändring dagen före Black Friday så är siffran mycket sämre – då visar pristrenden att den genomsnittliga prisförändringen mot Black Friday är under en procent. Det gäller alltså att vänta in den stora readagen om du vill göra bäst prisklipp.

Topplistan visar kategorierna med störst prisförändring den 29 november 2020 samt 26 november 2021, jämfört med 14 dagar tidigare. Listan baseras på Prisjakt Price Index som följer prisförändringar över tid. Produkterna är viktade för popularitet som bestäms av antalet besök från produktsidor på Prisjakt till butiker, samt antalet produkter som butikerna erbjuder.

Text: Daniel Haaf

Publicerad: 18 november 2020

Uppdaterad: 25 augusti 2022

Den här artikeln är skriven av Prisjakts redaktion. Ingen annan har påverkat innehållet i den. Det förekommer inga betallänkar eller andra typer av annonssamarbeten. Daniel Haaf nås på [email protected]