Prisjakt
Annons

Innebandyklubbor

Innebandyklubbor

Innebandyklubbor för både stora och små spelare. Välj skaftlängd, flex på bladet, höger- eller vänsterfattning och klubbladets hårdhet. Behöver du en godkänd matchklubba går även det att välja. Materialet på greppet är antingen läder eller syntet, skaftet av kolfiber, komposit eller glasfiber. Titta även på skaftprofil och vikt för att matcha dina behov. Produkter inom denna kategori kan också kallas Innebandyklubba.

Saknar du någon produkt på Prisjakt?

Frågor och svar om innebandyklubbor

Det är viktigt att du väljer rätt längd när du köper din innebandyklubba. En enkel regel är att klubban ska gå ungefär 5 till 10 centimeter ovanför naveln på spelaren. Standardmått på innebandyklubbor är 96 till 100 centimeter för män och 92 centimeter för kvinnor.

Flex avser hur böjbar eller mjuk klubban är, och anges mellan 23 och 36. Ju lägre siffra desto hårdare är skaftet. Den som föredrar att skjuta hårt vill normalt ha en lägre siffra och därmed ett styvare skaft. För bättre kontroll föredras en högre siffra och mjukare skaft. Vad du vill ha är helt personligt och du kan behöva prova olika varianter inför köpet.

Det finns olika varianter av skaft till innebandyklubbor. Du kan välja ett klassiskt, rakt skaft eller en böjd modell. Den senare marknadsförs med namn som curve, bow och kickzone beroende på utformningen. Ett böjt skaft ger extra kraft i skottet med en så kallad katapulteffekt. Är du osäker så väljer du ett rakt skaft att börja med.

Välj ett blad för höger- eller vänsterfattning beroende på om du håller klubban på din högra eller vänstra sida. Blad med djupare skål är bra för den som skjuter mycket och hårt, rakare blad är bättre för den tekniska spelaren som vill ha högre kontroll på bollen. Du kan alltid byta blad om du vill testa en annan variant.

Skruva ur skruvarna som håller bladet på plats. Värm bladhalsen så att plasten blir lite mjuk, då släpper bladet enklare (speciellt om det är limmat). Dra bort bladet försiktigt och alltid rakt ut. Försök inte att vrida det eftersom vissa blad använder styrspår som kan gå sönder.

Sätt i det nya bladet och säkerställ att styrklackarna sitter rätt i styrspåren. Sätt tillbaka skruvarna.

Koka upp vatten i en stor kastrull och dra den av spisen. Doppa bladet i vattnet tills det är mjukt och formbart. Böj bladet till önskad form, helst med vattentåliga handskar då bladet blir mycket varmt. Håll bladets form tills plastmaterialet har svalnat och behåller sin form. Du kan upprepa processen flera gånger tills du har exakt rätt form.