Crucial m4 2.5" 256GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Crucial Solid State-diskar (SSD) (31)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.18)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  5 år sedan
  Köpte denna till en Macbook late 2008 (unibody) för att den skulle kunna kommunicera med SATA II (3Gbit/s) out of the box, till skillnad från andra såsom Intel och Samsung där man läst rapporter om att bakåtkompatibiliteten inte riktigt fungerade.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Köpte två av dessa á 1700kr och kör i raid0. Fungerar kanon, bara att tuta och köra. Uppdaterar omdömet om några problem skulle dyka upp(vilket jag tvivlar på, Marvell ftw). Kan bara komma på en nackdel och det är att dem monterat klisterlappen på fel sida ^^. Dålig batch kanske? :P
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Även jag satte in denna i min Macbook Pro Mid 2010 (SATA 3Gbit/s), vilket betyder att man inte får ut den kräm man skulle få med SATA 6Gbit/s, men attans vad snabb den känns. Väldigt prisvärd!

  Uppdaterade för övrigt till senaste firmware innan jag använde den.

  Borde dock dra av en stjärna för att jag "bara" kommer upp i 180 MB/s i sekventiell skrivhastighet (random ger såklart ännu sämre), men det känns orättvist av tre anledningar:
  * Den gör sig förmodligen bäst i SATAIII-interface.
  * Kan lika gärna vara Macbookens chipsetdrivare som inte leker perfekt med Marvell.
  * Inget direkt jag känner av, datorn är fortfarande oftast snabbare än vad jag är.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Bästa komponentköpet sedan långt tillbaks. Otrolig prestanda fast jag kör på en Macbook pro Mid 2010 (SATAII). Uppstart tar under 17 sekunder och då är webläsaren redo. Och datorn är numera helt ljudlös. Nämnde jag att den är snabb??
 • Perfekt
  5 år sedan
  Hmm kostade 1k mer när jag köpte min. Stabil och bra. En av de få diskarna jag litar helt (nästan i varje fall :P) på.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Betalade 2980Kr inkl frakt från Tyskland. Bättre priser än svenska online butiker. Bytte min 500GB 7200rpm i min ASUS U36SD laptop till M4 256GB. Startar så snabbt att BIOS tiden och Win 7 boot loggan är det som är långsamt. När väl loggan försvinner blinkar det till på "välkommen"-skärmen och allt laddas på någon sekund. Att starta program går otroligt snabbt. Installera saker på den går på några sekunder. Tog mindre än 5min att installera windows 7 Pro via USB-sticka. Helt klart nöjd med köpet!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Faktiskt ett "bra" pris för en 256GB SSD!. Fick bli en sådan då jag känner att 128GB inte räcker när man väl installerat ett par spel. Prestandan är mycket bra, visst kanske inte lika snabb teoretiskt som en Corsair Force GT eller liknande men å andra sidan så slipper du blåskärmar och annat elände som du får med dem. Denna har jag aldrig haft problem med!.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Gav en trevlig hastighetsförbättring på min gamla småtrötta iMac 24" early 2008.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Funkar felfritt i min MacbookPro 13" i5 2011. Supersnabb. Gör datorn extremt mycket snabbare jämfört med originaldisken. Uppdaterade till senaste firmware (kunde göras även på mac genom att bränna en cd och starta om från den).
 • Perfekt
  6 år sedan
  Efter uppdatering av firmware till v0009 är den en solklar 10:a

  Med fw 0001 (!) som min levererades med gav den en 2min lång hängning av Win7x64 efter välkomstskärmen om moderkortets (z68 chipset) SATA kontroller var satt som RAID men nu med fw 0009 ser jag inga sådana problem. Har inte haft en enda BSOD sen jag byggde maskinen för > 2mån sedan.

  KÖP!