Samsung PS64D8005

 Lägg i lista  Jämför
PS64D8005 från Samsung är en 64-tums plasma-TV med full-HD, nätverksanslutning och 3D-stöd. Den har 200 Hz uppdateringsfrekvens, dubbla USB-portar och fyra HDMI v1.4-anslutningar. Lanserad 2011. Stäng
PS64D8005 från Samsung är en 64-tums plasma-TV med full-HD, nätverksanslutning och 3D-stöd. Den har 200 Hz uppdateringsfrekvens, dubbla USB-portar och fyra HDMI v1.4-anslutningar.... Läs mer
Jämför pris på alla Samsung TV (514)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.19)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte den här för att ersätta min UE46B8050 som led för mycket av clouding och kass svärta. Jag är inte besviken.

  Bilden efter kalibrering är naturlig och har becksvart svärta. Självklart är ljusstyrkan inte lika hög som på min gamla LED, men det är en skillnad man ska veta om när man köper en plasma, men trots det tycker jag den räcker gott.

  Buzzingen är lägre än jag var rädd för, men högre än jag hoppats på. Kollar man på en film kommer man bara att tänka på det ifall det blir väldigt tyst. Men som andra sagt så filtrerar hjärnan bort det efter ett tag.

  Något som jag däremot störde mig på var något jag märkte efter att jag kopplat in mitt SNES via Scart/RGB. Efter att ha kalibrerat skärmen för att ge en bra bild på introduktionsbanan i Megaman X så körde jag igång Chill Penguins bana, som till största del är kritvit. Då hände något irriterande, den vita färg som var så bra på andra ställen blev helt plötsligt grådaskig. Öppnade jag TV-menyn så att den täckte en stor del av det vita på skärmen så blev de synliga vita partierna återigen kritvita, och återvände till grådaskiga när jag stängde menyn. Det här är dock vad som kallas för White Falloff som är inbyggt i plasman för att den inte ska bli för varm. Kanske går att lösa om jag kör lägre ljusstyrka överlag dock.

  Fjärrkontrollen tycker jag inte riktigt om. Fjärren till min gamla LED slog automatiskt på backlight när fjärrkontrollen kände att den rörde på sig, något som drog mycket batterier men var underbart när man satt i ett kolsvart rum, nu måste man först trycka på valfri knapp för att belysning ska gå på, och den är bara på i någon enstaka sekund. Tur att jag har en Logitech-kontroll istället för den här.

  Applikationerna är för mig helt onödiga, då den står kopplad till en dator, men att exempelvis Youtube finns är inte ett minus.

  3D-funktionen fungerar efter förväntning, kan inte riktigt uttala mig om den. Färger blir lite sämre och ljusstyrkan blir svagare, men det fungerar.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Stilren och otroligt bra bild. Har inte haft någon buzzing på mitt exemplar. Snyggare tv
  är svårt att hitta.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Lätt buzzning. Bild grym.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Inget negativt förutom buzzningen som låter en del om man sitter exakt framför tv. Flyttar man sig lite åt sidorna är det svagare buzzning
 • Perfekt
  5 år sedan
  Kan inte leva utan den!
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  väntar spänt på intrycken får min den 16 april, köpte för 23990. har prisgaranti så vi får se om den sänks ytterliggare nu, den nya modellen för 2012 är på väg in nu.

  återkommer med omdömme.

  uppdat. 17/4 2012

  väldigt störig buzzing, hörs tydligt även vid en del volym på.

  inte lika bra upplösning som lcd.

  3d bästa ja sett på tv för hemma bruk.

  ljud mycket bra och stort för att vara så platt tv.

  svärta topp klass!

  massa extra finesser!

  tvn är gigantisk, ja sittert på 2,5-3 m och det är nästan för lite avstånd.

  film ser ut som det ska se ut alltså mycket bra och man får bio känsla definitivt!

  sammanfattning:

  bra:
  3d
  svärta
  filmupplevelse
  ljudet för att vara från en sån platt tv
  tvn är snygg som få
  finesser

  dåligt:
  extremt störig buzzing(hoppas den ger sig av efter tittande)
  inte lika bra upplösinng som lcd(och man ser plasma flimmer när man är nära tvn)
  betraktningsvinkel inte så som led lcd

  slutnotering: jag tror att vi som hör buzzingen har för små rum, denna tv ska nog sättas på väggen i ett stort lyxigt rum i en villa någonstans(10m+) avstånd.

  uppdat 17/4 2012

  överväger lämna tillbaka tvn på öppet köp o köra nån led 60a, tycker det är värre med buzzing än bleeding. dock kommer man nog sakna det här monstret då bilden på film och 3d är riktigt sjukt bra.

  samsung support är riktigt usel, om en tekniker kommer ut och anser att det är normalt får man själv betala för hans kostnader. DÅLIGT SAMSUNG! kunder som köper er apparater spec för 25 000kr förtjänar bättre.

  UPPDATERING 18/4-2012

  tvn packad den ska tillbaka till elgiganten nu på fredag, jag ska köpa en ue60d8005 i en annan affär. ps64an är super men jag kunde aldrig komma över surrandet från den. något som samusng verkligen borde se över. STORT TACK TILL ELGIGANTENS säljare i malmö mobilia som gav mig en rad andra extremt bra erbjudanden istället, men jag vill ha en led 60 och de hade ej den samsungen inne.

  kommer skriva omdömme på ue60d8005 också när ja får den.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Har haft TVn nu i ett par dagar och är jätte nöjd med den än så länge. Har haft tur med buzzing ljudet, hör inget än. Bilden är kanon
  och mediaspelaren spelar upp allt, tom 3d mkv filer.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Yes säger jag bara. Lite lite buzzing bara men annars PERFEKT
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Färgåtergivning och svärta i toppklass, bilden är helt enkelt något utöver det vanliga. Kvalitén på denna TV är fantastisk när det kommer till bilden, och detta är ju helt klart viktigaste aspekten med att köpa en TV. För i ärlighetens namn vem köper en TV för 20000kr + och sitter o tittar på den med inbyggda högtalare?

  Man skaffar surround helt enkelt. TVn köper man för bilden! :)

  Generellt är den riktigt snygg att ha i vardagsrummet, rentav lite flashig ;) Kontrollen funkar bra och har stora tydliga symboler.

  Har testat massor av filmer på både dålig TV-sändning, DVD, 720p, 1080p och 3D. Och på den grunden så måste jag säga att TVn gör sig bäst för HD/3D, man sitter helt enkelt o gapar med öppen mun första tiden vid denna TVn. Såpass wow-upplevelse blir det :)

  Tittar man mest på vanlig TV sändning eller tex Xvid o liknande kvalitet, så har det en tendens o bli väldigt suddigt o kletigt. Detta är ju inte ett problem som ligger i TVn, utan i källan som spelas upp.
  Nackdelarna med dåliga kvalitén på källan blir dock väldigt uppenbar med 64" in your face så att säga.

  Ska man ta fram nackdelarna så känns foten lite vek för att bära upp den enorma TVn, den känns bräcklig o lite vinglig.
  Samt TVn buzzar lite emellanåt så det hörs, speciellt uppenbart om inget ljud spelas.

  Jag kör otroligt mycket ifrån DATOR till TV, och för detta syftet så funkar verkligen Samsungen klockrent! HDMI flyttar över bilden och ljudet o finns ingenting alls att anmärka på där.

  Plasma ger den bästa bilden idag, utan tvekan. Därav valet av TV.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fick TVn levererad för några timmar sedan och tyvärr sätter jag endast en sjua på den. För det första är det extrem buzzing precis i mittenhöjd där jag brukar sitta. Flyttar man sig till hörnen av soffan låter det inte lika mycket men fortfarande, en ny TV från 2011 ska väl inte låta något?

  Sen så visst kan man ändra färger, skärpa m.m men känns fortfarande som det fattas en massa. Ingen inställning för 100/200 hz etc. Tog evigheter att hitta vart man ändrade namn samt flyttade plats på kanalerna (kör fortfarande anlaog då jag sällan tittar på vanlig TV sändning), låg långt inne i Smarthub / Kanaler / Tools, stod inget om detta i bruksamvisningen. Sen känns det som fjärrkontrollen inte riktigt hänger med när man använder det. Kommer dock flytta över allt till Harmoney One framöver när jag vet vilka funktioner jag behöver.

  Nja, första intrycket är inte hundra som min gamla Samsung 52" LCD LE52A656 men det är ju just det, ett första intryck. Ska köra den några veckor och uppdatera texten och betyget, förhoppningsvis till det bättre!

  Efter jag sagt detta så utgick jag från en tråd i avsforum.com där de just kalibrerat PS64D8XXX-serien och det blev en riktigt bra färgåtergivning och svärtan är grym jämfört med min gamla LCD, som dag och natt! Får nog finjustera lite med lite mer ljuse för i slutändan är det ju ändå en själv som tycker och bestämmer hur bilden ska vara.

  Ljudet är riktigt bra för att vara så små högtalare, inte för att man använder de mer än när man ser på TV men de gör jobbet.

  Även fast det står att man ej får med 3D glasögon så var det med två par (stod till och med på kartongen!) och då jag inte testat en Blu-ray 3D än så funkade det kanon att spela upp från datorn genom att sätta på 3D Side-by-Side. De glasögon som var med var Samsungs SSG-3100GB och blev lite småbökit att ha på sig dem då jag redan har vanliga glasögon men det fungarde i alla fall. Blir nog att köpa de lite finare modellen framöver.

  Så över lag och hittills säger jag helt okay TV bortsett från buzzandet. Eller ja, okay och okay, verkligen skitschyst bild från Blu-ray!

  Update: Efter en vecka pillandes med inställningar och en massa Blu-ray / 3D film kan jag bara konstatera att det är en sjukt bra TV med en svärta som är gudmolig för att inte vara en Panasonic. Därav höjer jag betyget från sju till nio. Den sista stjärnan försvinner dock för att TVn buzzard men jämfört med första dagen och nu en vecka senare så försvinner ljudet mer och mer då man vänjer sig och hjärnan sollar bort buzzet.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Är sjukt nöjd med bilden på min TV, har dock problem med hög bitfelsnivå med den inbyggda boxen via Canal Digital. Sitter klockrent på väggen.
 • Perfekt
  6 år sedan
  JA
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har ägt denna tv i 8månader och är vekligen nöjd med den. Har använt den både som datorskärm och med olika konsoler.

  Inbränningar finns det verkligen inte i den även om man glömt tv på med utforskaren på i timmar.

  Ljudet i tv:n tycker jag är riktigt bra då jag refererar till många av Samsungs "platta" tv-apparater, ett fylligt välbalanserat ljud. Bilden är Superb finns inte så mycket att klaga på, även om jag använder kabel-tv så upplever jag det som en mycket bra bild.

  3D visningen är oslagbar. Inga släpningar vad jag märkt och detaljerna är klockrena.

  Nätverksfunktionerna fungerar även de felfritt, trådbunden som trådlöst och tv:s firmware uppdateras automatiskt från Samsung.

  Menyerna är enkla och genomtänkta även apparna är fungerar som de ska. Att styra tv: med mobiltelefon är underbart, det går fortare i menyerna jämfört med fjärrkontrollen.

  Skulle det vara något som jag skulle klaga över är att det borde finnas fler appar.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Gick från Kuro 60 till denna Plasma och tycker skillnaden är marginell, är mkt nöjd med svärtan och bilden i helhet!
  Dock gillar jag inte Silver finishen men det är väl bara en vanesak kan jag tänka mig.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Är i det stora hela väldigt nöjd. Den är stor men vid 3d tittande så känns den nästan liten. :) Däremot gör sig storleken påmind vid vanlig sd tv från boxer. Jag hade bra bild med min gamla 50" lg tv på nästan alla kanaler men nu känns HD kanalerna i klass med bildkvaliten från sd kanalerna på gamla tvn. Hockey, fotboll och andra lagsporter behöver HD på en så pass stor tv.
  Även jag har lite problem med buzzning. Men jag tycker att det har blivit lite bättre med tiden. Min förra plasma buzzade lite den med vid väldigt ljusa scener så jag är väl lite härdad.
  Jag fick med 2 par 3d glasögon modell 3100gb även fast det inte framgick någonstans när jag kollade på nätet. Det blev en glad överraskning när jag hämtade ut den beställda tvn från elgiganten.
  Dom fungerar helt ok men är 3d funktionen något som används mkt så finns det bättre/skönare som tex 3500cr.
  Smart tv funktionen har jag inte använt så mkt än och min nätverksdisk lyckades tvn inte hitta. Jag har beställt en ny router och hoppas att det kommer lösa det problemet.
  Uppspelning av mkv filer via usb funkar däremot alldeles utmäkt.
  Bilden är väldigt bra med rätt material.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Har haft den i en månad nu och den lever upp till förväntningarna. Bilden är helt underbar via den inbyggda media spelaren eller bluray.Har Tele2`s kanaler i lägenheten och det är lite irriterande att man måste köra Finland som landsval då man även måste ställa klockan en timme fel för att guiden ska visa "rätt" med programmen som sänds.Har endast en HD kanal och det är SVT1 HD och bilden är sjukt bra jämfört med de vanliga digitala kanalerna som blir mer släta. 3D funkar helt ok, är personligen inte så imponerad av 3D medans tjejen älskar 3D.
  Ett litet statiskt ljud hörs endast om volymen är väldigt låg men inget som stör.
  Fjärren är rejäl och snygg men det är ganka lätt att trycka fel i mörker (när man inte använder belysningen) då den är ganska slät så det är svårt att känna vart man är.
  Under denna månad som jag ägt detta "monster" så har samsung släppt 2 uppdateringar till den vilket har gjort den mycket snabbare i menyerna och överlag snabbare, tex kanalbyte mm.
  Värt att veta är även att det ingår 2st 3D glasögon som ligger i kartongen så om säljaren säger att det inte ingår så snackar han/hon s#%t.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Grymt bra tv bästa ja testat hittils fin svärta och bra ljusstyrka.
  Enda nackdelen är att min buzzar lite hörs om man sänker tv ljudet för natt tv då sambon sover annars med hemmabion på är det helt okej.

  Bilden och storleken överväger bruset, men min tv kan ju vara defekt vem vet kontaktade Samsung om bruset de ska skicka en tekniker att kolla för i min värld är en tv tyst, dok kan inte min sambo höra suret alls säger hon.
  Men hon har dragit på sig en hörselskada svagt efter en konsert.
  Antar min hörsel är över bra
  :-)
 • Perfekt
  6 år sedan
  Hängde upp min PS64 för ca 3 veckor sen, helnöjd, bra bild snygg design, köpte väggfäste från www.parvelito.se, billigt och snabb leverans
  slimmat endast 8 mm från vägg till TV.
 • Perfekt
  6 år sedan
  ett par veckor har gått och en hel del film.

  jag uppfattade en svag buzzing samma som Grizzzly men då få man har örat nära. icke problem

  till skillnad från Grizzzly så tyckte jag 2d till 3d var rätt meningslös, kanske han hade mer lämpligt källmatrial än ett avsnitt av house vanligt tv sändning.
  däremot har jag testat 3d bluray, det är mycket mycket bra, knivskarp och ingen flimmer, mycket bättre än på bio enl mig. sitt gärna lite närmare, jag uppfattade effekten förstärktes då. min 4 åring gick fram och försökte sträcka armen in i tv!
  kul grej bara, finns 3-4 filmer som intresserar mig, dock så e jag nyfiken på spela 3d spel på min ps3.

  tvekte när jag läste att panas nyare 65an har lite bättre svärta på mätinstrument, det är säkert så men jag upplever att svärtan är fantastiskt på denna och min gamla panasonic och samsung plasmor kommer inte i närheten.

  bilden är MINDRE pixligt på alla källmatrial än min "gamla" 50 tummarn (alla källor uppskalade i recievern på båda) vilket jag funderade över innan köp då den e såpass mycket större, har tv via internet och bilden är bra.
  bilden flyter mjukt och behagligt. har inte kalibrerat och alla konstiga bildförbättrings funktioner är avstängd.
  HD matrial är som väntat fantastiskt. vore skandal annars eller?

  såg en bild på en plastig fjärr med massor färglada knappar på men blev trevligt överaskad att det va en fin fjärr med kvalitetskänsla, metal "ram" osv.

  tv´n är sketlastad med funktioner som jag inte testat, för mestadels matar jag från htpc.

  knappt provat ljud men lät bra.

  inte mer reflexer än nån annan plasma, men visst e det jobbigt när man har direkt solljus på halva bilden...kanske finns led tv som klarar det bättre om du bor i växthus och ditt favo program är hem till gården...

  helnöjd, njuter till mina favo filmer varenda kväll som man nu få se om.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft en PS64D8005 hemma i några veckor nu och har bara positivt att säga om tv:n. Är väl inte nån teknik-guru men har ändå kanske nått att tillföra för den som ännu inte vågat ta steget att köpa... Det handlar ju ändå om rätt mkt pengar för en tv.

  Tv:n är näst intill ljudlös i mina öron iaf. Visst, stå 50 cm ifrån så hör du den men om man som jag sitter 5 meter ifrån så hörs ingenting.

  Clouding? Ingenting.
  Bleeding? Ingenting.

  Reflexer från övriga rumet finns ju förstås, men att tro att en 64-tummare inte ger reflexer... ja då kanske man ska tänka om på valet av storlek. Däremot är det inte alls störande om man bara kan dra för nån gardin eller nått när favoritfilmen skall begrundas. Jämför man den med tex panasonic så är reflexproblemet klart större för det märket.

  Ljudmässigt? Ja, till rapport duger det och till mkt annat oxå. Men köper man en apparat i den här storleken SKA man ha ett hemmabio system, så är det bara.

  Bildmässigt är den helt underbar. Jag har inte kalibrerat ett dugg som man tydligen ska göra enl många forum, men jag tycker då färger o skärpa är så bra att jag absolut inte känner nått behov att ge mej in i nått sånt, men det är ju bara min åsikt förstås.
  SD material blir jäkligt bra på skärmen. Visserligen kör jag med Canal Digital och genom en Onkyo TX-NR609 förstärkare som skalar upp bilden till 1080, men skärpan är mer än ok. HD material är sen helt underbart! Naturfilmerna på National Geografic HD är helt suveräna... Världsklass!
  Och BlueRay... Helt enormt vilken bild!

  Har ännu ingen 3D film att titta på så jag testade lite 2D till 3D och kan bara konstatera att det funkar faktiskt riktigt bra det med. Riktigt bra djup när man kollar filmer/program som har ett djup, naturfilmer etc. Ser fram mot att Avatar släpps för alla som inte vill köpa panasonic kan jag säga :-)

  Har säkert glömt nått, men superlativen står på rad när jag ska ge ett betyg på PS64D8005. Är SÅ nöjd :-))