Sony Ericsson Xperia Neo

 Lägg i lista  Jämför
Xperia Neo från Sony Ericsson. Android-telefon med 3,7-tumsskärm, ljuskänslig 8,1 Mpixelkamera, HDMI-anslutning och möjlighet till videoinspelning i HD. Lanserad 2011.
Jämför pris på alla Sony Ericsson Mobiltelefoner (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.74)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  Haft min Neo i drygt 2 veckor. Detta är min andra smartphone, hade tidigare en Iphone 4. Bytte lur pga att jag bytte operatör. Eftersom jag hade en Iphone innan, så vill jag jämföra dem. Vet att många uppskattar sånt =)

  Design: Vinnare är Neo! Snyggare former, smidigare att ha i fickan, framförallt lättare.

  Kamera/Video: Vinnare är Neo! Riktigt bra bilder, både som foto och video. Slår Iphonen där rätt lätt.

  Ljud\Mottagning: Vinnare är Neo! Särskilt musiklyssning, dom tillhörande lurarna presterar bra, bra tyngd i basen. Iphone med dess org. lurar e ett skämt. Mottagningen känns bättre på Neon oxå.

  Skärm: Vinnare är Iphone 4! Skärmen på Iphone 4 är väl nästintill oslagbar idagsläget. Grym upplösning, där ligger Neo efter en bit med sämre upplösning, märks en del, särskilt vid surfning.

  Användarvänligthet: Vinnare Iphone 4, men med knapp marginal! Upplever Iphonen som aning stabilare, men det beror nog mer på att android är mindre stabilt än iOS (enligt mig) Apparna kraschar lite mer i Android. Neos (androids)fördel är att man kan göra mer inställningar, inte lika låst på samma sätt. Snabbheten att bläddra bland menyer och öppna appar, är hugget som stucket.

  Kvalitèkänsla: Vinnare är Iphone 4, med knapp marginal! Neo känns aningen plstig när man använt Iphone 4, iphonen känns mer gediget byggd. Dock så finns känslan av kvalite på Neon med. Inget som skramlar eller känns halvdant på nåt sätt.

  Slutsats: Så är Iphone 4, värd nästan 2000kr mer!? Hell no! För 3500kr får du en mkt mkt bra lur, värd varje krona. Lätt, snygg, grym kamera. Dock saknar jag lite av iOS stabilitet.
  6 år sedan
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  Köpte min Neo för ca 1.5 månad sen på Ebay från HK
  ,måste säga att för första gången är jag supernöjd med min smartphone,
  har provat ALLA,o då menar jag verkligen alla tel,och denna uppfyller varenda krav jag har ställt på en modern tel:

  *batteritiden=ca 1.5d med mkt samtal,wifi,mail mm mm
  *skärmen
  *responsen=android 2.3.3
  *storleken=underbar lagom 3.7"
  *Operativsystemet=android rockar vidare
  *kamera=8Mpix ,finnare foto får man leta efter
  *priset=3700kr

  bara positivt ,har absolut inte haft några som helst problem med denna Xperia Neo
  6 år sedan
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  Kalastelefon! Gick från Desire till denna när min Desire dog. Jag var väldigt nöjd med den också men Neo är en riktig fullträff!

  Ljudet är bra både vid samtal och musikspelning. Med ett par hörlurar ipluggade kan man vräka på rejält.

  Kameran tar mkt bra bilder. Verkar mkt mer okänslig för dåliga ljusförhållanden än andra mobilkameror jag haft. Rejäl blixt också.

  Skärmen är mkt bra. Som vanligt inte helt 100 i solljus, men den är inte omöjlig att tyda iallafall. Flytet i launcher och galleri osv är mkt bra. De spel jag testat funkar mkt bra.

  Tangentbordet fungerar och har åäö såklart , även ordlista på svenska som ger förslag. Jag upplever det som 'känsligt' dock så jag använder ett annat tangentbord. Ganska ofta som jag missade bokstav fastän jag tryckte rätt (tyckte jag) Knappar inte på något annorlunda vis nu , och då missar nuvarande tangentbord aldrig. (Swiftkey)

  Batteriet tar några dagar att komma i högform. Första dagarna var det inte mkt kvar. Nu är det i klass med min gamla Desire. Inget att klaga på , men ladda varje natt får man fortfarande göra.
  6 år sedan
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  hållbar
  6 år sedan ( Uppdaterat: 2 år sedan )
 • Perfekt
  Denna Xperia Neo är den tredje Xperia luren jag har.
  De två andra var Xperia X8 och Xperia Miro.

  Men denna Xperia Neo är bättre på alla punkter utan tvekan.
  Har köpt den på Tradera för 429 kr inklusive frakt så då får man nöjd på alla punkter även med priset, och den är dessutom i nyskick.

  Felet på den när jag fick den var att den visade att den hade för lite minne.

  Jag gjorde en total fabriksåterställning och satte in ett större minnekort på 16 GB och
  nu fungerar den helt suveränt.
  3 år sedan
 • Bra
  Riktigt bra mobil Som första telefon

  Bra
  Snabb
  Bra kamera
  Hdmi

  Dåligt
  Liten
  Svag skärm
  löjligt lite minne
  inte mkt
  Väldigt hållbar
  Helt duglig men gillar du mycket aPPar så köp en Galaxy s2 s3 lr s4 istället du blir mycket nöjdare
  6 år sedan ( Uppdaterat: 4 år sedan )
 • Perfekt
  Grymt bra, mycket nöjd! Enda problemet: Aningen litet minne efter sådär två år, men inga som helst problem!
  4 år sedan
 • Mycket bra
  Har haft Neo:n sedan slutet av Maj (2011) och jag skulle köpt samma om jag kunde välja om. Jag valde bort Arc:en pga skärmstorleken 3.7" är perfekt telefon storlek (mindre är svårt att styra och större är pekplatta;-). Var orolig för att den skulle kännas plastig men det gör den inte. Och när jag jämför med telefoner som har metallchassi (HTC, iPhone, etc) är jag glad att jag valde Neo för den väger klart mindre (min har även överlevt ett antal fall från jackan ner i golvet).

  Två saker som jag vill ha (som den inte har):
  * HTC:s sök funktion i kontakter (typ T9)
  * "Laddställ", micro USB:n sitter i överkant vilket omöjliggör laddställ.

  Som sagts av nästan alla här är kameran överlägsen de andra telefoner jag jämfört med (tror dock att iPhone4s har en nästan lika bra, har dock inte sett den själv).

  Uppdattering 2013-01-01:
  Sänker till en 8:a eftersom internminnet både flash 380MB och arbetsminne 340MB nu börjar påverka negativt. Irriterande eftersom den ursprungligen var listad att ha 512MB arbetsminne.
  Skulle sänkt mer om inte Sony faktiskt uppgraderat den till Android 4.0 (grymt Sony!)

  PS Den är hållbar! Trotts att jag tappat den otaliga gånger (trä, sten och asfalt) har jag bara fått lite repor i plasten på baksidan.
  5 år sedan ( Uppdaterat: 4 år sedan )
 • Perfekt
  Haft den i ett halvår nu. Den är grym på alla sätt!
  Jag trodde den lilla laddluckan skulle vara ett problem, att den skulle lossna, men icke.
  Uppgraderad till ICS och nu senast 4.1 så är den ännu bättre.
  Snygg, laddningen håller bra, snabb, mycket bra kamera!
  5 år sedan
 • Mycket bra
  Mycket telefon för pengarna numera.

  Snabb med väldigt trevligt utseende på operativet från SonyEricsson.

  Plus:
  Snabb trots specifikationen
  Bra skärm
  Pris/prestanda är väldigt bra numera

  Minus:
  Inte jättehög kvalitét på förpackningen.
  5 år sedan
 • Mycket bra
  Kommer från en nokia c7 å jösses va nokia har halkat efter i apputbudet jämfört med android den här mobilen slår min gammla c7a på nästan alla punkter förutom en NAVIGATIONEN är så mycket bättre på nokia men navigatorn på neo är helt okej.
  En sak jag saknar från nokian är fm sändaren men sen så är det inte så mycket mer att säga om nokian.

  Nu till neon första intrycket är väll jäklar vad skönt den ligger i handen.

  Kameran är bättre än på nokian på still bilderna men när man filmar så är det ganska jämt men nokian får väldigt svårt att gå nära föremål men på långt håll är det grym filmmning.

  + ANDROID

  + bra webbläsare

  + Kameran grymm

  + HDMI uttag

  + Jävlar vilka bra högtalare det är telen

  - kameraknappen är lite trög att trycka in

  - en grej jag saknar Fm sändare

  - dålig batteritid håller en dag och då har jag ställt ner skärmstyrkan till 50 %

  Sammanfattning så är detta en telefon för oss som vill ha det bästa men tycker inte det är nödvändigt att slänga bort 5000 på en telefon

  Mycket telefon för pengarna utlovas

  ------------------
  Jag höjer betyget eftersom när jag reparade telefonen för tredje gången genom pc companion så funkar telefonen problem fritt. Men telefonen får inte full pott eftersom det var mycket krångel i början med ICS men nu rullar telefonen lika fint som när jag köpte den :) ps funkar inte ICS i början prova att reparera telefonen i pc companion istället för att skicka in den på lagning som tar tre veckor och du får en dålig låne telefon. Har mina erfarenheter sen Nokia c7 som var inne på lagning 4 ggr tills jag fick denna underbara skapelse
  6 år sedan ( Uppdaterat: 5 år sedan )
 • Mycket bra
  Uppdatering ett år senare:
  Med tanke på att den nu är gammal så lär väl ingen läsa denna uppdatering men skriver en rad iaf. Telefonen är långt ifrån värst men måste säga att den håller måttet och har alla funktioner en normalanvändare behöver. Bra skärm, riktigt bra kamera och processorn hänger bra med i vardagsbruk. Jag har inte haft några problem alls med den och om du köper den idag för knappt 2000 kronor så får du mycket för pengarna. Är du ingen "mobilnörd" som ska ha det värsta, spelar krävande spel och maxar telefonen med appar så köp. Jag är själv aningen "nörd" men hade inte bytt den själv ännu om jag inte råkade krossa den för någon dag sedan och nu ska beställa något nytt.

  Första recensionen:
  Min första "smartphone" så ni får ta mitt omdöme för vad den är. Har bara haft den en dag så jag återkommer med plus och minus om några dagar men första intrycket är mycket bra.

  Anledningen till att jag valde denna är för priset,ca 3000 med abonnemang, storleken och kameran. Jag har läst omdömen här på andra telefoner och, tja alla är väl mer eller mindre likadana av de nya modellerna och det är en väl en smaksak och pris sak vilken man väljer...
  6 år sedan ( Uppdaterat: 5 år sedan )
 • Mycket bra
  Detta är min andra smartphone och också andra Android. Den första är en ZTE Blade som jag haft i knappt ett år. Jag har bara haft Neon några få dagar och har endast använt den inomhus ännu så länge. Den är uppgraderad till senaste programvaran (f.n. 4.0.2.A.0.42) och är rootad. Jag har inte hunnit testa så mycket men här är några subjektiva observationer och jämförelser.

  ++ Utmärkt automatisk ljusanpassning av skärmen (åtminstone inomhus), mörkare i mörker och ljusare i dagsljus jämfört med Blade.
  ++ Jättebra aviseringslampa som går att anpassa i valfri färg och blinkschema (ordentlig aviseringslampa har jag saknat länge då funktionen försummats på många mobiler). Lampan sitter på sidan vilket innebär att man ha telefonen liggande med skärmen nedåt (mer om varför man skulle vilja göra det nedan). Lampan är dessutom ganska ljusstark och svår att missa om den inte är riktad åt andra hållet. Aviseringsfunktionen innebär att man kan få en mängd information utan att behöva sätta på mobilens skärm.
  ++ Hörlurskontakt på kortsida.

  + Väldigt hög högtalarvolym. Ibland för hög på den lägsta inställningen av ringsignalen.
  + Känns välbyggd, utan knak eller flex.
  + Swype-liknande textinmatning som fungerar riktigt bra.
  + Bra kamera med fokusläge i avtryckaren.
  + Upgradering till nästa version av Android (ICS) har utlovats av SE.
  + Generöst med tillbehör följer med, bl.a. HDMI-sladd och skärmskyddsfilm.
  + Lagom stor.

  o Batteritid ca 2 dygn. Jag ringer i snitt 1 timme om dagen med den och surfar ungefär lika mycket.

  -- Mycket skräp-appar som startar automatiskt, och dessutom startar om sig om man dödar dem, fastän de inte fyller någon funktion överhuvudtaget. Ca 70 MB är ungefär vad telefonen lyckas hålla i minnet innan den tvingas växla ut appar. Grovt räknat är det ett tiotal appar man ska ha igång får att nå denna gräns. Sker det, så resulterar det i en jäkligt seg telefon med gigantisk el-aptit. Här har jag funnit att Titanium backup hjälper, vilken kan användas till att "frysa", dvs. hindra valda system-appar från att alls starta. Rootat system krävs för detta.

  - I vissa avseenden är skärmen sämre än på Blade. Där är uppenbar eftersläpning vid scrollning. Liten vit text i menyer med mörk bakgrund blir suddig vid rörelse. På Bladen glider texten i menyer utan nämnvärd försämring. Röd ikon på blå bakgrund blöder ordentligt vid rörelse.
  (- Skärmen släcks inte helt när telefonen är ansluten till laddare. Det kan kanske vara en felinställning någonstans. uppdatering: Och det var det. Jag hade förbockat att skärmen skulle hållas aktiverad i menyn Appar->Utveckling.)
  - Långsamt byte ibland i telefonbok- och ringmenyer. Ett flertal sekunders fördröjning kan förekomma vilket är dåligt i en huvudfunktion. uppdatering: Det här beror troligtvis på brist på minne. Se ovan under --.
  - Snygg och i vissa avseenden bra ergonomi men på bekostnad av praktisk användbarhet. Tjockleken och den rundade baksidan göra att den ligger bra i handen. Däremot är den lätt att tappa greppet om eftersom plasten är väldigt glatt överallt. Bladen är bättre i det här avseendet med sin gummiliknande beklädnad.

  Några fler ord om SEs missriktade begrepp om "design". Min senaste SE-mobil var en k600i som i sig var ett ergonomiskt och därmed designmässigt missfoster, och det blev inga mer SE för min del sedan dess förrän nu, av flera andra skäl också som jag återkommer till nedan. SE har förbättrat sig i alla avseende utom just detta vilket endast förbättrats ringa. I mitt tycke kan design inte skiljas från funktionalitet, men det är något som SE gärna tummar på och det är deras sista käpphäst som de fortfarande missriktat rider på. T.ex. tycker jag inte att en mobil ska vara så lätt att förlora greppet om som det är om Neo. Rundningen i den glatta plastbaksidan innebär också att den troligtvis har en benägenhet för att snabbt utveckla en "slitpunkt" när den legat några gånger på den sidan på hårt underlag. En mobil är till för att användas i vardagen i första hand och inte för att snurra vackert i glasmonter isolerad från sin typiska miljö.

  Trots denna kritik har SE i övrigt ångrat många gamla synder och har därigenom bättrat sig på en rad tidigare dealbreaker-punker, såsom att numera erbjuda standardiserad laddingskontakt (micro-USB), standard 3,5 mm hörlurskontakt, micro-SD istället för Sonys tjurskalliga vidhållande vid Memory Stick samt att mobilen fungerar som standard USB masslagringsenhet. M.a.o. standardtillämpningar i stället för inlåsande proprietära lösningar. Detta är missar som kostat dem åtskilligt i både tid och pengar, och nära nog knäckt bolaget. Dessutom har de på denna modell gått ifrån den idiotiska idén om att ha hörlurskontakten på långsidan. I övrigt är det en konkurrenskraftig Android med relativt lindriga "missanpassningar" av gränssnittet. Inte minst det attraktiva priset på 1990 kr gjorde att jag valde Neo denna gång.

  Utformningen är inte optimal men det räcker inte för att sänka Neo under konkurrenter i samma prisklass. Till priset får man en mobil som är lika kapabel som den betydligt dyrare Xperia Arc och dessutom med bättre ergonomi i mitt tycke. Modellen är utgående men identisk med nyare Neo V fast med bättre kamera och större microSD-kort.
  5 år sedan
 • Perfekt
  Passar mig bra. Lagom stor, billig och jag gillar knapparna på sidan.

  12-01-20
  Jag sänker mitt betyg för att jag tycker täckningen är i sämsta laget. Neon tappar nätverket lite väl lätt. Min fru har en inplastad iphåne och den har bättre täckning...

  12-03-20
  Höjer betyget för att Iphånen inte alls har bättre täckning vid närmare undersökning. Dessutom blir jag mer och mer nöjd med luren...
  5 år sedan
 • Mycket bra
  Har haft den i några månader nu. Är totalt sätt mycket nöjd.

  Plus:
  Bra skärm med hög upplösning
  HDMI-utgång. Suveränt att koppla in till fickprojektor.
  Ganska snabb, inget hack.
  Bra med volym.
  Priset.

  Minus:
  Hal som en blöt tvål.
  Finishen på plastdetaljerna.
  Batteritid (med WLAN påslaget).
  5 år sedan
 • Usel
  Är mycket bra när den fungerar. Har bl. a. genomgående mycket bra flyt till skillnad från tex min motorola xoom surfplatta.

  Dock finns det ett allvarligt problem som drabbar många xperia neo ägare. Problemet är att den startar om sig spontant.

  Om man inte kan lita på att telefonen håller sig "uppkopplad" och kan ta emot samtal, utan man måste regelbundet kolla om man behöver låsa upp den efter omstart, är den helt enkelt inte användbar. Detta drabbar alldeles för många för att problemet ska ses som en petitess och därmed mitt låga betyg.
  5 år sedan
 • Perfekt
  Köpte denna när den kostade 1990 kr för en vecka sen. Detta är min första smartphone och jag kan väl inte komma på något negativt med den överhuvudtaget. Det är mest min ovana med smartphones som kan ställa till det. Bra storlek och skärm, bra ljud i samtal, mycket bra kamera både vanliga bilder och video, stor men inte för stor och ligger bra i handen. Snygg är den också och trots sin plastighet så känns den gedigen. Mycket nöjd så här långt :)
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Har haft mobilen i 5 månader eller så.

  Bra:

  + Kameran, (Edit: nu går det att zooma också +)
  + Android 2.3 (kommer att få ICS)
  + Högtalaren, bättre ljud än någon av mina mobiler
  + Skärmen, upplösningen och responsen
  + Fysiska knapparna på framsidan och kameraknappen
  + Launchen, bättre och snabbare än Htcs bl a
  + HDMI och DLNA

  Mindre bra:

  - Mobilen blir "fettig"
  - Fick ett "måndagsexemplar", så fick lite problem...

  Rekomenderar mobilen för den som vill ha mycket för pengarna och en snabb mobil med bra kamera.
  6 år sedan ( Uppdaterat: 5 år sedan )
 • Perfekt
  En mycket bra telefon, lagom stor, bra skärm, bra kamera till ett mycket bra pris. Super nöjd för det billiga priset.
  5 år sedan
 • Perfekt
  Mycket bra mobil. Sony Ericsson har åtgärdat "wifi-problemet" som tidigare fanns. Nu har jag inget att klaga på längre.
  6 år sedan ( Uppdaterat: 5 år sedan )
 • Utmärkt
  Det här är min första smartphone och är extremt nöjd med den.
  Köpte Neo på teknikmagasinet för 2999 kr för några veckor sen, köpte den där för att man fick HDMI kabel på köpet.

  + Snygg mobil
  + bra innehåll för priset
  + kameran
  + Skärmen med Bravia Engine gör skärmen väldigt skarp
  + De fysiska knappar på sidan, bl.a. kameraknappen

  - De tre fysiska knapparna på framsidan är av dålig kvalité
  - Byggkvaliten på hela telefonen är lite dålig, knakar lite, men jag är ganska petig.
  - Batteriet håller inte så länge tycker jag men man kanske inte kan förvänta sig mer av en medelklassig mobil.

  Väldigt nöjd med Xperia Neo, en av de bästa mobilerna på den här prisklassen tycker jag.

  Och en sista sak snälla köp inte Neo V bara för att den kostar 200 kr billigare, den är samma mobil men med 5 mp istället för 8 mp,
  du får 2 gb istället för 8 gb minneskort.
  Och med upptatering så kan du få android 2.3.4, du kan ta 3D Sweep Panorama bilder också på den vanliga Neo.
  Det enda som är bättre med Neo V är att den har 16gr digital zoom medans Neo har bara 2.46.
  Men kameran är fortfarande bättre än Neo V.
  5 år sedan
 • Perfekt
  Har alltid varit på SE sida hade walkmantelefon och sedan Xperia x8 de har fungerat bra. Xperia Neo såg rätt ut för mig den har rätt storlek och jag tycker om Xperia SE skinet ovanpå android.

  Positivt:
  *Snabb
  *Enkel att använda
  *HDMI ut
  *Bra kamera äntligen en vettig kamera i en mobil
  *Bra skärm

  Det finns inget negativt att säga om mobilen när man uppgraderar den med den senaste mjukvaran allt flyter på innan var 3G uppkopplingen inte hellt 100% stabilt men nu är det löst. Vilken toppen produkt.
  5 år sedan
 • Perfekt
  Denna är så ful på bild, men så fin i verkligheten.
  Trodde den skulle vara för tjock och se plastig ut. Efter att ha klämt på den(svarta modellen) är den det självklara valet för 2500kr, och då har jag tagit med precis allt i beräkningen!
  Det finns telefoner i prisklassen med ips skärm, men dom har i stället lägre upplösning sämre processorer och värdelösa kameror.
  att ha 854x480 i stället för 480x800 i upplösning innebär nästan 26 000 fler pixlar.
  Obs denna skärm ligger mycket närmare glaset än på ZTE Blade och känns därför lyxigare. Den är en millimeter tjockare än ZTE blade, men det syns inte när man håller dom brevid varandra, garanterar att denna ligger bättre i fickan.

  Passa dig så du inte råkar köpa V modellen. Det är idiotiskt, att slänga bort kameran för 200kr. Alla behöver någon gång en kompetent mobilkamera, även dom som har bra pocket eller systemkameror.

  Jag vill också poängtera att SonyEricsson (snart bara sony), har bästa flytet av alla mobiler med Android 2.3, men det är fortfarande ingen iPhone, var berädd på det. Det återstår att se vad som händer när Ice Cream Sandwich kommer ut, men kan nästan lova att det kmmer finnas en bit kvar till iPhone, när det gäller flyt då också.
  5 år sedan
 • Perfekt
  Köpte denna telefon idag! Sjukt nöjd med den än så länge, bra touch, bra upplösning, godkänt snabb på surfen sen är en riktig härlig kamera! Har som sagt inte lärt in mig så mycket på den än men detta är det jag kunnat säga än så länge, uppdaterar detta då jag har utforskat den mer!
  5 år sedan
 • Perfekt
  Har haft den nästan i 3 månader, min första smartis, och hel nöjd.

  Kameran är super, fina färger om man jämför med digitalkameran (4 år gammal dock) macron bilderna mkt bra. Snabb kamera.
  Har även testat HDIM för att titta på bilder och filmer, funkar bra, bra kvalite på filmerna och bilderna. Har 42" tv.
  Har ännu inte testat 3D, (får efter uppdaterig) ska skaffa 3D glasögon så fär man ju se hur det funkar. När man filmar tar det rätt länge innan den fokuserar.

  Av/på knappen måste tryckas in jätte hårt kanske berorpå vilket skal
  man har. Volym knappen är jätte känslig, råkar ofta sätta på ljudlöst.
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Har provat lite olika android telefoner och har nog hittat rätt nu.

  -Perfekt storlek på Neo och jag gillar de fysiska knapparna.

  -Kameran på 8.1 Megapixel ger riktigt bra bilder, men är nog mest imponerad över hur bra filmerna blir.

  -Neon är mycket snabb och har inte laggat något alls för mig än så länge.

  -Batteritiden duger tycker jag. Spelar man lagom mycket så räcker det med en laddning per dygn.

  Jag är mycket nöjd med Neo. Tror det blir svårt att hitta bättre telefon till det låga priset. Det som är extra plus till SonyEricsson telefoner är att de har mycket tillbehör som dessutom är rätt snygga.

  Jag rekommenderar telefonen starkt.
  5 år sedan
 • Utmärkt
  Har haft den i ca fyra månader, lika länge som jag har haft min Galaxy S II.

  Minus:
  - Ibland reagerar inte skärmen vid inmatning nära kanterna ut mot ramen, inget som riktigt stör men ändå ett minus.
  - Halvdålig betraktningsvinkel gör att ljuset/färgerna känns så där, är väl troligtvis bortskämd med super amoled+ på SGS II:an. Skärpan är bra iaf.
  - Gnekar vid tryck i nedre delen av kromade plasten på vänster sida (sidan utan fysiska knappar).

  Plus:
  - Snabb
  - Snygg design och gränssnitt. Bra mycket snyggare än SGS II:an.
  - Väldigt responsivt gränssnitt!
  - Lagomt stor fysiskt sett, skulle ev. kunnat vara lite tunnare.
  - Bra och snabb mobilkamera.
  - Fysisk kameraknapp.

  Slutsats:
  Neo:n har varit värd de kronor som jag har spenderat på den.
  6 år sedan
 • Perfekt
  grym! för mig lagom stor och man når med en hands fattning över hela skärmen!
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Lysande telefon, rapp som bara den i gränssnittet trots att hårdvaran inte är den snabbaste. Grymt bra kamera. Överlag väldigt nöjd med helheten, hoppas denna kommer klara sig lika länge som min gamla SE mobil. De andra kommentarerna har redan utförligt listat för- och nackdelar med denna telefon.
  6 år sedan
 • Bra
  Bra telefon, nöjd med allt utom byggkvalitèn, knakar och gnekar när man hanterar den
  6 år sedan
 • Perfekt
  Är mycket nöjd med min Neo!

  Ljusstyrkan på skärmen är fullt tillräcklig även i solljus, ljudet är bra både i samtal och från högtalaren, storleken är perfekt och allting funkar som det ska!

  Oslagbart värde för pengarna, har mycket svårt att se varför galaxy s2 / Arc, m.fl. kan säljas för 1000-2000 mer.
  6 år sedan
 • Mycket bra
  Min första smartphone och jag hade som krav på att den skulle ha hyffsad kamera, inte skulle vara för stor, ligga bra i handen och vara någorlunda snygg.

  Nu visade sig första exemplaret vara ett måndags ex där blåtand och FM radion inte gick att slå på. Men det fixades snabbt och smidigt med byte till ny enhet av NetOnNet.

  Några bra/dåliga detaljer:

  + Ligger bra i handen.
  + Bra ljud även i ext. högtalaren.
  + Riktiga knappar för "Hem" mm.
  + Uppspelning via HDMI funkar rikigt bra.

  = Skärmens storlek är på gränsen för pektangentbord, men i horisontellt läge klarar man sig alldeles utmärkt.
  = Ljusstyrkan räcker absolut till, men det finns trots allt bättre skärmar.

  - Små locken för USB/HDMI känns billiga och hamnar lätt i vägen.
  - Inget linsskydd kameranlinsen. Blir lätt dammigt och i lins-gropen är det svårt att komma åt att rengöra.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Högre än mina förväntningar !

  + Elegant
  + Snabb och bra programmerad
  + Smarta funktioner
  + Grym kamera & skärm
  + Priset
  + Varken för liten eller för stor
  + Svensk/Japansk-produkt !

  - Kunde ha haft mer internt minne
  - Medföljer ej display-skydd
  - Blir enkelt fettig av fingeravtryck (rekommenderas silikon & displays-skydd)

  Hade man frågat mig om SonyEricsson för 6 mån sedan hade jag svarat att jag aldrig skulle köpa en , men de har verkligen förbättrat sig !
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Även om det inte är det absolut senaste i telefonen flyter det på riktigt bra och det känns viktigare än att det står "Dual Core" under specifikationer. Telefonen känns kvick och klarar av det mesta jag utsatt den för. Under ett par veckors användande hittade jag bara en bugg, stänger man av ett program och mobilen inte hänger med så hamnar programmet som en slags bakgrundsbild i några sekunder (T.ex. om du startar webbläsaren för att sedan direkt stänga av den)
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Mycket bra telefon även om den inte riktigt känns lika rapp som Samsung Galaxy S II. Jämfört med de flesta andra androider är det här dock en väldigt bra telefon. Jämfört med Iphone är det klasskillnad... Bra jobbat SE!
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Haft min neo i drygt två månader, är fortfarande mycket nöjd. Bilderna blir myket fina, designen är snygg, batteriet håller länge, ljudet är bra och den är snabb.
  Hade x10 mini innan och neo slår den med hästlängder.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Har haft den i en månad. Den fungerar klockrent, riktigt prisvärd. Anledningen till att jag inte riktigt sätter 10 poäng är för att byggkvaliten på HDMI/USB öppningarna känns väldigt fjösigt.

  Det här med att mobilen skulle bli fettig och kladdig mer än andra telefoner är inget jag märkt av alls, dock brukar jag inte använda mobilen efter ett handdopp i smörpaketet. Jag har heller inte haft några problem med wifi'n eller nått sånt.

  Köp!
  6 år sedan
 • Utmärkt
  helt ok
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Almost perfect. The battery doesn't last long using the wifi but I guess I'm asking too much :) By default, it is not possible to assign different notification tones to different contacts.
  6 år sedan
 • Mycket bra
  Xperia Neo är en telefon som håller hög användarklass. Alla funktioner går ju att läsa om på olika forum, men vill vill som negativt peka på att min telefon hänger sig oroväckande ofta. Kanske försvinner det?
  6 år sedan
 • Bra
  Uppdaterad!

  (Haft den nu i 2 veckor, laddat varannan natt och tycker det blir bättre och bättre, men så mycket som man använder den så kommer man nog få fortsätta ladda varannan natt..)

  Ger den varken Kass betyg eller Max, tycker den är helt Ok men inte mer...

  Köpte min begagnad några dagar gammal för kanonpris, hade kollat mycket på Galaxy S/S2, SE Arc och LG optimus men har tyckt de varit för dyra, jag måste ändå jämnföra NEO med dessa lurar...

  Gick från SE xperia x10 mini och har väl varit ganska missnöjd de senaste månaderna när minnet tagit slut pga för många appar osv.. NEO får plats med mycket mer i minnet. och med 2.3.3 så kan man spara appar på SD-kort..

  Hackar inte i spel som min x10 mini kunde göra, är dock inget prestandamonster,, men duger för mig.

  Kameran är lite långsammare men klart mycket bättre bilder än x10:an, tycker det är helt sjukt att ge en mobiltelefon 2:a i betyg pga att kameran inte är i systemkameraklass,, men det får stå för dem...

  Storleksmässigt så är det perfekt och hoppet från 2.55" till 3.7" är lagom och jag hade nog tyckt att 4.3" varit för stor... viktmässigt så är den okej, känns inte så plastig..och de runda hörnen och formen är skön att hålla i handen och skön att ha i fickan..

  Köpte ett siliconskydd och Copter skärmskydd direkt och det funkar bra, man vill ju vara rädd om sin nya telefon,, den känns aningen för tjock med siliconskyddet men de gör inget...

  (använder inte längre siliconskyddet,, den var svår att få ner och ur fickorna i vissa byxor, och det fastnar damm i det så telefonen blir smutsig och repig..)

  Uppdaterar när jag ägt den (ännu) längre tid,,,
  6 år sedan
 • Bra
  Har använt den nu i ungefär en månad.

  +Den har kamera på framsidan som kan användas för videosamtal i skype!
  +Bra storlek på skärmen (ej för stor!)
  +Bra upplösning för sin skärmstorlek
  +Android med väldigt mkt gratis/reklamfinansierade appar
  +Kameran ger fina bilder
  +Programmen funkar snabbt och smidigt när man väl öppnat dem en gång.
  +Sonyericssons trackID följer med och fungerar fantastiskt bra. Kan även öppna den funna låten direkt i spotify om det är installerat!
  +Bra ljud i samtal!

  -Alldeles för lite internt utrymme i telefonen. Du får räkna med att regelbundet före över appar till minneskortet. Alla appar kan inte köras från SD-kortet.
  -Inte möjligt att skicka grupp-sms med SE:s meddelande/kontaktapp?? Har löst detta genom att ladda GO sms från market, men irriterande att det inte finns standard i en telefon 2011.
  -Upplever att den är lite långsam i starten av vissa program ibland. T.ex. är det ibland en väntetid på några sekunder för att få upp kontaktlistan. Har sett andra neo/arc då detta inte är ett problem men har inte listat ut vad det beror på.
  -Lite tjock
  -Den lackade plasten blir lätt repig
  -Medföljande skärmskydd blev repigt direkt
  -Batteriet håller 1 dag.

  Övrigt: Har inte märkt av WiFi buggen som nämnts.

  Sammanfattningsvis tycker jag att telefonen är grymt prisvärd och kan precis allt det man förväntar sig av en smart phone!
  6 år sedan
 • Perfekt
  Jättenöjd! Har haft min i snart 3 månader, har inte haft smartphone förut. Jag var jättenöjd med min gamla, en SE w995, men ville utöka organisatörs-delen och då blev det en SE XNeo. Jag köpte min via E-shop247 när ingen annan hade tillgång till den utan de bara sköt fram leveransdatumen.
  * Den är lätt att hantera ( både att greppa mm och själva upplägget) (hade tänkt mig en Arc, men insåg tack och lov att den faktiskt var för stor).
  * Jättebra kamera, 8 MP, (samma som min gamla, men den här har ändå bättre skärpa).
  * Neo är lätt att lära sig och att anpassa tex med sina egna val på skärmen.
  * Knapparna är lite "svåra", dvs man kan inte råka komma åt dem i handväskan eller fickan av misstag. Däremot inga problem att använda.
  * Fördelarna väger över, lätt! Man inser inte hur anpassningsbar en smartphone är förrän man haft den ett tag ( för oss rookies).
  * De få nackdelarna är att den känns lite plastig, men det stör mig egentligen inte.
  * Den har inte motsvarande musikspelare som min gamla, men med tanke på android markets utbud lär jag väl hitta nåt där.
  * Den har en glatt yta, men med full-body screenprotector är det löst. Dessutom är pekskärmen lättare att använda med skyddet på.
  * Jag hade önskat att ha minneskortet lättare tillgängligt än under baksidan av skalet.
  * Olika företag har olika saker inkluderat i köpet, så man bör kolla upp det för att veta vad man egentligen jämför, utöver priset. (inklusive/exklusive skärmskydd, bluetooth headset, hdmisladd, 4 eller 8 gb minneskort)
  6 år sedan
 • Mycket bra
  Har haft min Neo i ca en månad nu och är överlag mycket nöjd. Valde Neo pga storleken då jag tycker att 4.3"-mobilerna är alldeles för stora för mina händer och fickor.

  Hade tidigare en HTC Hero och storleksmässigt skiljer det inte särskilt mycket trots Neons 3,7" mot Herons 3,2".

  Plus
  + Helt okej batteritid, laddar nu oftast varannan natt istället för varje med Heron
  + Bra flyt i menyer, appar och spel
  + Kameran ett rejält lyft från Hero men inget som kan ersätta en vanlig kamera på långa vägar

  Minus
  - Hal som en ål
  - Positionerinen av notifierings LEDen på sidan är idiotisk i i min mening. Trodde innan jag köpte att man skulle se den ändå, men det gör man (jag) inte
  - Alldeles för litet telefonminne, vill inte behöva hålla på och flytta appar till SD-kortet sup i kvarten vilket jag behöver nu redan efter en månad

  Dessutom lite småsaker jag stör mig på som att nya notifieringar hamnar längst ner i listan istället för längst upp. Borde väl vara en Androidstandard på det men så var det inte på Heron. Dessutom kan man inte få bort notifieringsikonen för missade samtal genom att klicka på den men det kanske har att göra med Go Dialer som jag använder nu men inte anv'nde tidigare. Dessa småsaker och några till är nog mest vanesaker som kommer glömmas bort med tiden.

  Slutsatsen är att det är en väldigt bra telefon, särskilt med tanke på priset.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Kan inte vara annat än nöjd. Saknar inget. Den har det mesta som man kan begära av en smartphone.
  + kamera
  + lagom storlek
  + prisvärd
  + ljud
  + kvalité

  - kameraknapp
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Grym telefon, storleken är perfekt. 4" telefonerna känns för stora därför föll valet för denna. Det ända jag har att klaga på är ytskiktet som gärna samlar på sig fingeravtryck och laddning/hdmi luckorna känns lite väl plastiga. Behöver man inte den absolut bästa prestandan så tycker jag denna är ett givet val.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Kanonlur. Känns rapp och med bra respons i skärmen. Köpte denna pga storleken, inte för stor som de flesta lurar idag och inte för liten. För att ta det på ren svenska är den lagom.

  Minus för baksidan som är hal och lätt får repor om man inte har på nåt skydd.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Ska till en början berätta att detta är min första smartphone och hittils har den verkligen inte gjort mig besviken.

  Har läst att en del upplever telefonen som trögstartad, vilket inte alls stämmer efter att man uppdaterat programvaran till 2.3.3.

  Kvalitéten på bilderna i kameran är riktigt bra och lika så när man filmar med den.

  Upplever inga allvarliga fördröjningar eller "lagg" i telefonen vid bläddring i menyer osv. Hänger med riktigt bra där med. Detta gäller även i övrigt såsom vid sms och liknande, snabba responser gör att man slipper trycka 2 ggr för att den skall reagera.

  Batteritiden upplever jag också som bra.
  Ett tips är att stänga av kontinuelig data-trafik när man inte surfar eller använder appar som kräver uppkoppling då dessa drar onödigt mycket på batteriet.
  Efter att jag stängde av den funktionen så har batteritiden ökat avsevärt.

  Måste ge SonyEricsson beröm för att kunna släppa en så prisvärd modell!
  6 år sedan
 • Perfekt
  Hämtade ut min i förra veckan, riktigt bra telefon på alla sett.
  Känns som ett bättre val en Arc trots att den är lite snyggare... Då det är samma hårdvara och samma kamera.4

  Tillräckligt snabb för allt man behöver, samtidigt så är den inte så stor och klumpig.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Har haft min Neo i ca 3 veckor nu och den fungerar klockrent.

  Plus:
  -Den är snygg!

  -Storleken är perfekt då den ryms i fickan. (Alla killar springer inte runt med handväska).

  -Kameran tar mycket bra bilder och det är ett plus att telefonen är utrustad med lampa (LED).

  -W-LAN: Telefonen ansluter automatiskt mot befintliga LAN som jag ställt in. Detta har tidigare krånglat på andra telefoner.

  -Programvaruuppdateringar kan ske utan att man behöver spara användardata = smidigt.

  Minus:
  -Batteritiden som på de flesta telefoner med stor skärm. Man måste ladda minst varannan dag.

  -Att man inte kan växla låt med volymknappen då skärmen är låst. (Kanske finns det andra sätt med knapparna?)
  6 år sedan
 • Acceptabel
  Köpte min för några veckor sedan via Telia.
  Det mesta fungerar bra, så om ni vill läsa positiva kommentarer läs de andra betygen.

  Många inklusive mig har stora problem med WIFIn.
  Det fungerar bra om man bara kör med öppna access punkter, men kör man med WAP/WPA2 så dör wifin vid "tunga" nedladdningar ex Youtube, svtplay android market osv. Det man får göra då är att starta om WIFIn o så kan man hålla på tills det inte är roligt längre. Har för övrigt den senaste 2.3.3 Android.

  SEMC jobbar på en lösning, men vem vet när den kommer.
  6 år sedan
 • Perfekt
  Efter att ha varit på jakt efter ny mobil i månader så föll lotten till slut på Neo. Jag är den sortens person som forskar djupt och vänder och vrider på alla för- och nackdelar innan jag beslutar mig för ett köp och känner nu när jag haft mobilen i 1½ vecka att jag gjort rätt val.

  Mobilen känns trots det förhållandevis låga priset högkvalitativ, väldigt responsiv och har ett intuitivt användargränssnitt. Kameran är ruggigt bra i sämre ljusförhållanden och jag är nöjd med batteriet även om det såklart är ett steg ner från en icke-smartphone. Telefonens specifikationer är likvärdiga mot betydligt dyrare mobiler, men ändå i ett något mindre och, i min mening, behändigare format.

  En fullträff från SE! Det enda negativa var att det planerade lanseringsdatumet blev uppskjutit i omgångar och man inte fick tag i denna tidigare.
  6 år sedan
 • Utmärkt
  Har inget att anmärka på efter en veckas användande.

  Tillräckligt snabb för att iallafall jag ska uppleva den laggfri.

  Det enda lilla negativa jag har upptäckt är att den tar några sekunder på sig att ladda korten men jag det kan bättras på med ett snabbare SD-minne. Jag kommer byta ut det medföljande 8Gb-minnet som är klass 2 till ett 16 eller 32Gb minne av lite högre klass.

  Skulle kanske önskat att den varit lite tunnare för att passa byxfickan bättre men å andra sidan så känns den väldigt ergonomisk när man håller i den så det är en svår balansgång.

  Slutsats: Bra telefon till ok pris!
  6 år sedan