Athom Homey

Athom Homey

 • Operativsystem: Android, iOS
 • Kommunikationsstandard: 868MHz (ej Z-Wave/ZigBee), 433MHz, Z-Wave, IR, ZigBee, Bluetooth, Z-Wave Plus, HomeKit
 • Styrning via app
Jämför pris på alla Athom Styrenheter för smarta hem
Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför

Athom Homey

Spara produkten till en lista
Informera mig när priset sjunker
Bevaka
Jämför med andra produkter
Jämför
 • Operativsystem: Android, iOS
 • Kommunikationsstandard: 868MHz (ej Z-Wave/ZigBee), 433MHz, Z-Wave, IR, ZigBee, Bluetooth, Z-Wave Plus, HomeKit
 • Styrning via app

3.4 av 5 stjärnor

Baserat på 22 omdömen

Sorterat efter datum
2019-05-24
  K
  Kaiten(3 omdömen)
  Homey var en bra men dyr produkt för den som inte kan eller orkar bråka med en open source mjukvaruplattform och som inte vill begränsa sig till ett visst kommunikationsprotokoll. Inga problem till att börja med. Har dock inte provat 433 MHz som ska ha riktigt dålig räckvidd. Efter v2.0 kan man inte längre styra enheten från sin dator utan en androidemulator. Istället så är man begränsad till sin surfplatta eller i mitt fall telefon. Gränssnittet är nu så korkat att det framstår som om det är designat av och för min hund. Tack som fan Athom.
  2019-04-12
   r
   ratexOfSweden(11 omdömen)
   Jag är överlag nöjd med min Homey efter ett drygt halvår. Jag känns inte vid några problem med räckvidden som många verkar ha problem med. Mjukvaran är smart både ur användarhänseende och sett till teknikval. Även om det i dagsläget fortfarande finns en hel del brister så blir de färre och allt mindre allvarliga med tiden. Jag gillar att jag inte måste lägga en massa energi på att pussla ihop min hemstyrning utan allt som funkar gör det via ett smidigt gränssnitt. Sen älskar jag att jag superenkelt kan välja att knåpa ihop speciallösningar hur jag vill när gränssnittet inte räcker till, ex. via egna scripts. En stjärna dras av för att den är dyr. En stjärna dras för tillfället för att det i dagsläget varken går att göra backup eller styra den via Google Home.
   2019-04-12
    A
    Arizona Bay(1 omdöme)
    Överlag bra produkt om än något dyr. Fördelen med en sådan bred produkt är att du kan köpa billigare noder, t.ex 433 eller zigbee. Har inte haft några större problem annat än vid uppgraderingar (ej automatisk uppdatering påslaget rekommenderas). Största invändningen är att man är rädd för att uppdatera mjukvara eftersom den inte alltid varit stabil då. Däremot bästa produkten på marknaden vid köp sommar 2018. Har en nexapuck inkopplad som larmar om Pelletsbrännaren Bequem 20D får driftstopp, väldigt bra vilket bara det motiverade ett köp för min del. 2.0 är ett steg framåt och eftersom den fortfarande slår allt annat på marknaden i funktion och användarvänlighet så kan jag rekommendera produkten. De flesta smarta hemsystem har sin egen hub som gör jobbet bättre, t.ex Phillips Hue, Trådfri. Men för att plocka upp/ sända signaler till och från Nexa och andra 433 eller zigbeeprodukter fungerar den utmärkt. +Integration med andra produkter +Massor av möjligheter -Dyr -Instabil vid uppdatering (avhängt av "appar", athomutvecklade och 3e-part, snarare än driften på Homeyn.
    2019-03-17
     S
     Sigge(2 omdömen)
     Dyr och feltänkt. Har provat Vera, Homeseer, Nexa, Ikea, etc. och trodde jag hittat rätt med Homey. Tyvärr så är många funktioner inte tillräckligt bra. 433 Mhz funkar, men med usel räckvidd (klarar inte tempsensorer på 10m utan väggar...). Z Wave måste man springa omkring i hela huset för att inkludera. Ingen google Home integration... Den har inga USB kontakter och kan inte byggas ut. Det gäller även den så kallade Pro versionen ?!? Funkar nog i en liten lägenhet, i ett hus är den inte lämplig.
     2019-02-24
      W
      WISHM4STER(33 omdömen)
      Gick från Vera Plus och måste säga att jag aldrig tidigare haft så mycket strul. Grundtanken är bra, produkten inte lika bra. Athom verkar fokusera på att utveckla nya generationer hårdvara, som egentligen inte är någon uppgradering. Ja, såvida man inte köper Homey Pro. Tyvärr hade de behövt ägna sig åt mjukvaran och först få produkten stabil och fungerande. Är du ute efter att automatisera ditt hem? Isf. är inte detta en produkt för dig. Än! Man kan inte förlita sig på att den faktiskt gör det man förväntar sig att den ska. Detta dels då det verkar vara någon form av minneläckage i 2.0. Men framför allt så fungerar inte närvarohanteringen så man måste alltså dubbelkolla att flöden faktiskt körts och att enheter är på/av. Som sagt, det går inte att lita på att den gör det den ska.
      Sida 1