Athom Homey

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Athom Styrenheter för smarta hem (3)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.28)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Trevlig pryl! Vissa funktioner saknas men kommer i v1.6.
  Blandad kvalitet och "livslängd" på appar

  Uppdatering 20180128
  Sänker betyg rejält på denna efter några månader!

  Om man vill ha:

  -stabil produkt (433, zigbee, zwave)
  -utvecklingstempo som inte är i snigel fart
  -produkt från ett företag som har tillräckligt med utvecklare
  -stabila appar som fungerar (tänker mest på de som Athom själva släpper)

  ....så ska man hålla sig borta från den här produkten.

  Massa löften, flashig marknadsföring, bloggande om hur Homey hjälper människor i vardagen är det enda de verkar kunna leverera.

  z-wave verkar vara det enda som faktiskt fungerar skapligt, zigbee/433 är rent skräp.
  Helt plötsligt verkar min 433 radio inte fungera längre, nya eller befintliga device kan inte läggas till. Allt detta på 1.5.3 stable.

  Den om gillar spänningen i livet kan köra experimental versioner, där det är mer miss än hit på funktionaliteten (bara o läsa kilometervis med trådar på nätet).

  Näää tanken var bra, men execution är på nivå av ett källarföretag.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En controller som äntligen inte är låst till ett system! Har kopplat in det mesta till den, Hue, Trådfri, Fibaro, Tempgivare osv. Alla smarta hem funktioner i ett och samma system, en app. Riktigt enkelt att komma igång. Införskaffade en och fick slänga ut både Tellstick znet och fibaro HC2. Rekommenderas!
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Trevligt koncept med en boll som har alla radioprotokollen, men tyvärr, det här är ingen stabil produkt i dagsläget.

  Firmwaren från Athom är under all kritik. Från att jag köpte den har den bara blivit sämre med varje ny release, trots att jag kör stable. Z-wave fungerar hyggligt men inte annat, framförallt inte 433MHz.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  2 tim sedan
  I version 2.0 har man tagit bort stödet för deras desktop-app och går nu ENBART att administrera från mobiltelefoner. Urusel väg att gå enligt mig!
 • Bra
  11 dagar sedan
  Är överlag nöjd och tycker det är en kul och användbar produkt. Tror inte någon blir missnöjd sålänge man är ok med att man får "pilla" en del och att man är ok med lite lagg.

  + Stöd för det mesta
  + Riktigt bra och engagerat community
  + Bra och trevlig support
  + i princip bara fantasin (och tid) som begränsar möjligheterna
  + Bra mobilapp
  + uppdateras regelbundet

  - Relativt hög inlärningskurva
  - Stödet finns ofta hos utvecklat av tredjepart och inte av Athom vilket gör att det är olika svårt att få hjälp beroende på vem som utvecklat
  - Många stöd för prylar är gjorda för en annan produkt men "funkar även för andra liknande" vilket gör det lite av en djungel ibland.
  - Mitt största minus är att den är långsam. Det blir ett märkbart lagg mellan att man exempelvis trycker på lysknappen innan lampan går igång. Beror på vad man har för enheter också men det kan vara allt ifrån 1 till 5 sekunder innan man får någon reaktion..
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 11 dagar sedan
  EDIT: Sänker betyget från 8/10 till 6/10 pga följande:

  - Superseg utveckling, stannar i skakiga experimentalversioner i evighet
  - Även stable-versionerna känns instabila, sega, skakiga och buggiga
  - Fortfarande kasst stöd för 433Mhz (vilket jag dock inte bryr mig så mkt om längre) men även Zwave och framförallt Zigbee är skakigt, den missar ofta att tända/släcka lampor när man addresserar många på en gång, så då tvingas man lägga in fördröjningar och släcka dem en och en i ett flöde (suck!)
  - Gränssnittet via desktop app/webb känns segt, men än värre är att det kommer läggas ner helt från v2.0 och allt ska då hanteras via mobilen - inkl bygga flöden! Gah.
  - Mobilappen är en katastrof, bara lång lista över enheter utan rumsuppdelning eller motsvarande och har varit i Preview i evigheter
  - Inget stöd för disaster recovery/backup med restore till ny enhet ifall den man har skulle lägga av
  - 3:e parts stödet utvecklas ofta av andra som helt plötsligt en dag inte känner för att fortsätta med det och då står du där med smarta prylar som inte funkar till din Homey längre (dock inte unikt för Homey såklart, men värt att ha med i sitt övervägande)...
  - dåligt stöd för google assistant, tappar bl.a. länkningen allt som oftast
  - ingen vettig dashboard! Hur är det möjligt??

  Sugen på att byta till annat, men frågan är till vad? Svenska Aniumus Heart kanske?

  -----

  Det här är prylen som fick mig att tända till på hemautomation. Körde rfxtrx433e och Domoticz innan och tyckte bara det var aptråkigt. Hårdvara som såg ut något jag själv petat ihop i El-tele-kursen och mjukvara som verkar ha Linux-nördar som målgrupp.

  Homey lyckas med att inrikta sig till konsument på ett helt annat sätt med avsevärt bättre UX. Samt den självklara fördelen att den har stöd för alla aktuella protokoll. Dock har den dålig räckvidd på att hitta 433Mhz-prylarna (fix sägs vara på gång) och produkten är fortfarande inte helt stabil i sin funktionalitet. Det tar dessutom väldigt lång tid mellan uppdateringarna från Athom, trots att det är en så pass ny produkt. Det går inte heller backa från om man kör beta-versioner av uppdateringar vilka är ännu skakigare.

  Med hopp om att de barnsjukdomar som finns kommer åtgärdas är jag nöjd med mitt köp och rekommenderar den till andra. Har inte hittat några alternativ som passar mig bättre.
 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Har inte S2 säkerhet på Z-Wave :(
  Annars bra, mjukvaran är dock inte perfekt.

  Väntar tills det kommit en ny modell med S2 eller på annat alternativ.
 • Acceptabel
  1 månad sedan
  Intressant koncept och gillar tanken att styra allt från en plats men insåg att det inte var något för mig. Det är för rörigt med alla appar och för varje ny produkt behövde jag söka upp information på något forum. Det gick oftast smidigt men det tar för lång tid och mitt tålamod är inget jag skryter med.
  Appen var också helt värdelös och tråkig jämfört med det som marknadsförs.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Imponerande produkt, går att göra det du vill med välldigt mycket. Kan dock behöva ladda ner lite appar för att underlätta. Med flows kan man ju sno ihop vad man vill. Tänk på att ladda ner beta appen till Android då kan du sköta allt med denna. Det enda neggativa som jag har nu är att 433MHz temperatur enheterna har svårt/långsamt att dyka upp i Homey.

  Appar du bör installera som minimum.
  CoundDown
  Better Logic
  ImageGrabber
  Email Sender
  IFTTT
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Otroligt produkt faktiskt. Jag har under säkert 10 års tid försökt hitta bra produkter för Home Automation, men har inte varit nöjd med utbudet för än jag sprang på denna produkt i oktober 2017.

  Jag hade en elektriker som skulle komma till mig för att sätta upp fasadbelysning. Tänkte först koppla belysningen till astro-uret i centralen, men hittade då Homey sent på kvällen dagen före elektrikern skulle komma. Gjorde snabbt ett "flow" (scen) för soluppgång/nedgång, som styr lamporna vid min entré och fasad. Elektrikern kopplade belysning till en Fibaro-switch. Allt fungerade direkt!

  Nu har jag använt den i drygt ett halvår och den har aldrig "hakat" upp sig eller strulat. Har ca 10 olika zwave prylar samt en enkel Nexa strömbrytare. Allt fungerar perfekt!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Helt fantastisk. Enkel att installera, intuitivt gränssnitt, snygg. Klarar av att styra typ allt hemma! Att installera appar och lägga till flöden är busenkelt för den som har åtminstone en liten grundkunskap eller iaf ett brinnande intresse.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Känns lite "rushed to market" och är väl det också i form av en Kickstarter-produkt. Mångsidig och brett stöd tack vare de olika gränssnitten, men apparna (som krävs för att kommunicera med de diverse prylarna) fungerar olika bra (buggigt och inkonsekvent) och detta är ingen produkt för andra än riktiga entusiaster som är bra på att googla om man har lite produkter som inte är stora i Nederländerna. Att få Telldus/Nexa-brytare att fungera var ingen konst när man googlat ett X antal timmar t.ex. Men det går inte att kalla det intuitivt att det är en app som heter Klikaanklikuit som är lösningen.

  Röststyrningen är rätt usel så räkna in med att den ska vara särskilt användbar så vidare du inte bor på 25 m2 ensam eller de utvecklar den rejält.

  Jag tror att när denna fått mogna lite och fått ett större community/fler appar utvecklade av Athom centralt så blir det nog kanon. Just nu känns som det är många produkter som har stöd men inte fullt ut, Athom verkar inte hinna med i utvecklingen av appar ännu.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Även om den inte är perfekt så känns det som att den är det bästa alternativet just nu. Verkar även ha potential att bli ännu bättre. De minus som finns är ganska obetydliga och går att lösa på olika sätt om man vill. 433 räckvidd är det enda som stör mig lite men det verkar ju inte vara hårdvaruproblem om jag förstår det rätt så det kommer förhoppningsvis att bli bättre. Kan absolut rekommendera den.

  + Tar alla möjliga kommunikationsprotokoll.
  + Stabil. Inte massa mystiska problem (för mig). Har det fungerat innan så fungerar det.
  + Prisvärd (Eftersom jag sätter dyr som minus)

  - 433Mhz har inte så bra räckvidd som exempelvis Telldus. (Har läst att beta firmware fixar detta men jag kör inte beta på min. Prioriterar stabilitet just nu)
  - Röststyrning fungerar inget vidare. (än?)
  - "Flows" är lite osmarta ibland. Ibland skulle man vilja få in lite mer i samma flows men blir "tvungen" att skapa flera. Inget stort problem och det finns tillägg.
  - Alla enheter stöds inte bara för att den stödjer det kommunikationsprotokollet.
  - Dyr (?)
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fungerar utmärkt. Stor community och många appar.
  Röststyrningen är sådär, men använder det knappt ändå. Enkelt att bygga Scenarion/flows.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fungerar perfekt
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Nu behöver jag inte tänka på vilket system jag lägger till mitt "smarta hem"

  Enkel att flytta över dom befintliga enheter finns en kopiering knapp till dom flesta enheterna.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Var inne på Kjell & Company och blev rekommenderad en Homey för mitt smarta hem. Måste bara säga att den funkar utmärkt. Enkelt att lägga upp flöden som förenklar vardagen. Att den dessutom har stöd för en massa protokoll som Zwave, Zigbee och 433mhz innebär att man har så mycket mer att välja på när det gäller brytare och sensorer.