Apple HomePod

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Apple Mobilhögtalare (1)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.90)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Tog med denna hem från London. Priset på ca 3700kr är egentligen för billigt i denna kategori.

  Ljudet är extremt bra i förhållande till priset. Kommer det ersätta en HiFi anläggning? Nej. Den passar extremt bra till alla typer av rum och ljudet tar ungefär 10 minuter av musiklyssnande innan den har anpassat sig för det specifika rummet.

  Siri fungerar endast på engelska i dagsläget.

  Designmässigt är den riktigt snygg och diskretare än väntat. Trodde den skulle vara betydligt större. Notera dock att ljudmässigt låter den betydligt större än vad den är.

  Sitter du som jag i Apples ecosystem, där "allt" hemma är Apple, då är det ingen tvekan om att du även vill ha denna högtalare, kanske flera.

  Enheten styrs via Home appen på din iPhone, här kan du även ställa in Alarm (går EJ ställa in låt du vill vakna till), om du önskar manlig/kvinnlig röst (US/UK/AU), Siri funktioner etc

  +Airplay 2 fungerar klockrent.
  +Siri (UK) ihop med Apple Music är riktigt bra och används mer än jag trodde jag skulle göra.
  +Diskret och snygg design
  +Touchfunktionerna fungerar riktigt smidigt (dock ger ifrån sig en del fingeravtryck)
  +Grymt ljud för pengarna. Diskanten och mellanregister är något "vassare" på tex Sonos Play 5 gen 2 (5800kr), men är absolut godkänt i denna prisklass. Basen är betydligt tyngre än jag väntat mig.
  +Always on. Du behöver aldrig sätta på och stänga av enheten. Räcker du tex säger "Hey Siri, turn on my Favorites playlist" så spelas det.
  +Ej testat stereomode (2st Homepod stereokopplade), men fungerar klockrent enligt andra tester.

  -Har du annan streamingtjänst än Apple Music kommer du vara tvungen att köra Airplay. Homepod har INTE stöd för andra musiktjänster via Siri-kontroll, endast Airplay.
  -Kunde varit bättre med familjekonton och multianvändare, jag och tjejen kör Apple Music via family-sharing, men den hittar inte hennes playlists pga att jag ställde in enheten (samma problem som på Apple TV, dags för Apple att släppa bättre stöd för multianvändare)
  -Tyget går inte ta bort från enheten, att tänka på om du ska ha den tex i köket.
  -Går ej ringa/svara ifrån enheten

  Sitter du med Apples enheter och använder idag på Apple Music eller har tankar på att byta till det, då är denna enheten för dig. Vill du dock ha superljud och är beredd att lägga 10000kr+ då borde du istället kolla på 2.0 ljud i en hifibutik eller tex Naim-högtalare.

  HomePod är dock överlägset bättre ljudmässigt än andra enheter runt samma prisklass i min mening, tex Bose Soundlink Mini, Libratone, UE Boom, Sonos Play 1, Sonos Play 3 etc. Du får dessutom betydligt mer än bara ljudet. Airplay 2 stöd och stereostöd som kommer i framtiden blir grymt. Siri används betydligt mer än väntat och fungerar riktigt bra, även om du spelar högt ljud från enheten. Rumsanpassning av ljudet fungerar klockrent och ljudet fyller de flesta rum (har du en stor sal, skulle jag rekommendera flera enheter eller HiFi ljud)

  Förutom sina problem som förhoppningsvis blir bättre med tiden med nya uppdateringar, är denna enhet extremt bra i förhållande till pris. Du får riktigt modern teknik, hög kvalitet, bra ljud packat i ett snyggt skal man knappt tänker på. Perfekt helt enkelt.

  Update September 2018: Har nu stöd för telefonsamtal (från "Admin-telefonen") Samt möjlighet att ställa in flera timers.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 9 dagar sedan
  Update:

  Som vanligt med Apple så får man mer funktionalitet efter hand. Ringa och sms:a fungerar utmärkt med Siri bla.

  Tillsammans med Home Assistant på en RPi blir min Homepod så mkt smartare. Använder bla MPD för att spela radio o spotify playlists. Allt styrs via Siri precis som övriga hemmet. Finns hur mkt kul som helst o göra.

  Hw är EU modellen så när homepod får stöd för svenska är det full pott. Tänk på att sladden sitter fast så att köpa en UK modell med adapter var aldrig aktuellt för mig. Siri är inte så dum faktiskt. Styr hela hemmet med henne nu. Har dock döpt om saker till engelska temporärt. Ljudet är makalöst bra o jag har ett stort öppet kök/vardagsrum med lite knivig akustik. Musik låter strålande o tal är helt okej.

  Tips om ni inte har Apple Music: Skaffa en Raspberry Pi o installera ”forked daapd itunes server” så kan man köra både internet radio o Spotify helt oberoende av telefonen i flera rum med airplay2. Apples itunes remote fungerar utmärkt att styra om man inte vill köra det inbyggda webgränssnittet.
 • Perfekt
  17 dagar sedan
  Bättre ljud än min sonos play 5!
 • Ganska dålig
  19 dagar sedan
  Hade den en vecka i USA. För det här priset är den usel jämfört med konkurrenterna. Välj ett alternativ med fungerande assistent som Google Home istället. Då kan du dessutom använda både iPhone och Android enkelt och inte bli inlåst i ett ekosystem.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Superprodukt som levererar grymt ljud.
 • Bra
  1 månad sedan
  Inte överväldigad efter första dagen med homepoden. Ersätter en Zeppelin air (där nätverkskortet pajat) och homepod är ett väsentligt kliv ner. Osäker på om den behöver spelas in lite mer eller om något är off. Den har fått kanonrecensioner så ev var mina förväntningar lite högt ställda.
  Ganska begränsade volymresurser.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  + Väldigt bra, fylligt och balanserat ljud!
  + Siri är imponerande lyhörd.
  + Superenkel installation.
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Fick hem min idag från usa, riktigt imponerande ljud har två sonos one sedan tidigare, homepod låter som en mycket större högtalare med djupare bas specielt vid lite högre volymer där sonos one tappar all botten och låter riktigt tunnt. Tunad för ett skönt sound snarare än hifi, med förstärkt bas. Kvalitetskänslan i topp, rejält tung och välgjord.

  -Kör den som en ren airplay högtalare är inte intresserad av röststyrningsfunktionerna. Men av det jag läst om den måste de ju släppa lite på restriktionerna så spotify etc fungerar med siri

  -väntar fortfarande på airplay 2.
 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  + otroligt bra ljud
  + snygg
  + bra med smarta funktioner

  - Siri endast på engelska (svenska kommer säkert)
  - kunde vara smartare (blir säkert bättre med kommande uppdatering)